Sfat achizitie boxe

Nicuj0r`

A cam sosit timpul sa-mi schimb sistemul audio. M-am cam saturat de sisteme 2.1 / 5.1 asa ca, avand in vedere ca am un amplificator decent, deh...surround... m-am gandit la un subwoofer activ, ceva in gen Sony SA-W2500 si la 2 boxe tip bookshelf, gen Sony SS-MB 250/M (ar fi de preferat pe 4 ohmi). Desi la capitolul audio Sony sta destul de slabut, par solutii cat de cat interesante, avand in vedere preturile... Amplificatorul are iesire de maxim 60w RMS, poate doar la subwoofer sa fie ceva mai mare, asa ca oricum nu e loc de nu stiu ce "monstrii". Bugetul e cat de cat flexibil... Astept pareri, multumesc anticipat. dry.gif
undercoverbrother
subwooferul ala este destul de bun pentru pretul lui.
in schimb boxele alea sunt destul de slabe. dar tinand cont ca in aceeasi categorie de pret, singura alternativa ar fi magnat monitor 110 nu prea ai de unde alege. din pacate, mm110 daca le pui la un amp stereo le vei arde aproape sigur. alta chestie cu mm110 este ca pt filme sunt excelente (eu le folosesc fara subwoofer); sunt printre putinele boxe ieftine care reproduc clar vocea groasa barbateasca (unii stiu despre ce vorbesc). In schimb pentru muzica sunt cele mai mari panarame. cred ca mult sub sony.

daca ai mai avea niste bani ai putea sa-ti iei magnat monitor 220. alta clasa. http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/

Nicuj0r`
QUOTE (undercoverbrother @ Nov 14 2007, 11:09) *
subwooferul ala este destul de bun pentru pretul lui.
in schimb boxele alea sunt destul de slabe. dar tinand cont ca in aceeasi categorie de pret, singura alternativa ar fi magnat monitor 110 nu prea ai de unde alege. din pacate, mm110 daca le pui la un amp stereo le vei arde aproape sigur. alta chestie cu mm110 este ca pt filme sunt excelente (eu le folosesc fara subwoofer); sunt printre putinele boxe ieftine care reproduc clar vocea groasa barbateasca (unii stiu despre ce vorbesc). In schimb pentru muzica sunt cele mai mari panarame. cred ca mult sub sony.

daca ai mai avea niste bani ai putea sa-ti iei magnat monitor 220. alta clasa. http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/

Filmele ma intereseaza prea putin... ma intereseaza un bass "curat" si adanc, aproape integral pentru muzica. Subwooferul am vazut ca e laudat, mai ales pentru raportul calitate/pret. Diferenta dintre Magnat 220 si boxele de la Sony e de aproximativ 100 lei...oare merita? Nu am pretentii exagerate oricum. Din punct de vedere estetic, parca totusi imi plac mai mult cele de la Sony. En fin, mentionez ca amplificatorul e CAT CS-909, achizitionat prin 2002. Repet, are 5 iesiri cu impedanta de 4 ohmi si 1 de 8 ohmi, pentru subwoofer. Banuiesc ca daca ma hotorasc pentru sub+boxe sony nu o sa am probleme la instalare...
Nicuj0r`
Daca stau bine sa ma gandesc am 2 carcase de la un model mai vechi de Bose 301 + Filtre... cu niste difuzoare pentru joase si tweetere noi cred ca as iesi mult mai bine decat cu boxele Sony...
undercoverbrother
-nu ai iesi mai bine cu ceva home made
-subwooferul are amplificator propriu deci nu conteaza ce amp are receiverul pt sub (dar e bine sa aiba iesire de semnal pt sub)
-inainte de a-ti cumpara subwoofer, cumpara boxele. s-ar putea sa nu mai ai nevoie de sub.
-mag 220 chiar coboara destul de jos si zic ca merita diferenta de 1 milion fata de sony. cat despre aspect, sa stii ca in realitate arata mult mai bine decat in poze
-alta chestiune, amplificatorul ala al tau taie bassul pe sateliti sau le da toata frecventa? intreb asta pentru ca unele receivere de "calibrul" celui pe care-l ai taie bassul pe sateliti. in cazul asta nu are rost sa dai banii pe mm 220 sau sony si sa mergi pe mm110.

cand spuneam ca mm110 sunt foarte slabe pentru muzica ma refeream daca sunt folosite full range (fara subwoofer).
desi coboara pana la o frecventa nesperat de joasa, din pacate daca le dai bass distorsiunile incep de la o putere destul de mica. cu bassul atenuat poti sa le dai putere destul de mare.
Nicuj0r`
Nu, nu "taie bassul".
Problema e ca oricum trebuie sa le completez pe cele vechi, avand in vedere ca am un amplificator Akai oldschool cu care pot sa scot untul din ele...
Daca nu-mi convine, sa stii ca aproape m-ai convins cu Magnat 220.
Subwooferul oricum vreau sa mi-l iau.
undercoverbrother
totusi incearca sa le asculti inainte. nu de alta dar ai putea sa fii unul dintre putinii care le considera de-a dreptul enervante

FC72
Magnaturile alea 220 desfiinteaza fara probleme orice boxa Sony fie de 3 ori mai scumpa, mai mare, mai frumoasa si mai devreme acasa.
Pentru cunoscatori modelele alea 220 au fost declarate de revista germana AUDIO-VIDEO cele mai bune incinte in categoria sub 200 euro perechea intrecind toate modelele titrate de la firme cu experienta, nici nu se punea problema sa intre in comparatie cu prastiile de larg consum japoneze.
Incearca sa le vezi , auzi, finisarea nu e deloc slaba , varianta pe negru e chiar eleganta.
undercoverbrother
pe asta nu vroiam sa ti-o spun pentru ca totusi alegerea ar trebui sa fie a ta. si pe testate nu de pe forumuri dar cica magnat vrea sa opreasca productia de m 220 ca nu prea castiga dupa urma lor. adica, costa mult sa le faca si le vand ieftin.
e posibil sa fie doar un zvon dar, cine stie?
Nicuj0r`

In domeniul asta e destul de clar ca nu merge teoria prea bine si e si foarte subiectiva treaba...oricum, avand in vedere specificatiile, pretul si cuvintele de bine din toate partile n-o sa ma hazardez cu sony si merg pe magnat. Are cineva idee unde gasesc m220 in oradea? De bookshelfuri s-a discutat o gramada...dar de subwooferul SA-W2500 mai nimic...are cineva? Mi-e sa nu sune "ieftin" la pretul asta...in ideea ca la 10-12 milioane puteam sa-mi iau un z-5500; Daca fac un calcul simplu... 2 x Magnat 220 3 miloane + Sub W2500 4 milioane ajung la 7. Cu receiver eram cu mult peste 10...oare merita?
FC72
Parerea mea : baga magnaturile alea cu cel mai ieftin receiver Denon si nu te grabi cu subwoferul.
Asculta combinatia si vei gasi un bas mai bun calitativ decit la Z5500 chiar daca nu la aceasi dimensiune cantitativa.
Pentru o incapere de 3x4m basul va fi chiar in exces, dar macar benefiziezi de atacul , viteza si controlul incintelor in comparatie cu bubuiala dezordonata de subwofer.
Aha sa nu uit...eu am avut ambele sisteme si le-am comparat direct, side-by-side.
Daca vrei sa cumperi solutia cea mai simpla este online ...daca vrei sa asculti... nu cred ca ai unde.
Nicuj0r`
QUOTE (FC72 @ Nov 16 2007, 20:15) *
Parerea mea : baga magnaturile alea cu cel mai ieftin receiver Denon si nu te grabi cu subwoferul.
Asculta combinatia si vei gasi un bas mai bun calitativ decit la Z5500 chiar daca nu la aceasi dimensiune cantitativa.
Pentru o incapere de 3x4m basul va fi chiar in exces, dar macar benefiziezi de atacul , viteza si controlul incintelor in comparatie cu bubuiala dezordonata de subwofer.
Aha sa nu uit...eu am avut ambele sisteme si le-am comparat direct, side-by-side.
Daca vrei sa cumperi solutia cea mai simpla este online ...daca vrei sa asculti... nu cred ca ai unde.

Stai linistit, ca oricum prima data cumpar boxele, apoi subwooferu`...eu am o treaba cu bassu, asa ca oricat de bune ar fi magnaturile....tot o sa am nevoie de subwoofer.. am nevoie de un bass poate exagerat...apreciez calitatea incintelor, dar in ultima vreme fara un sub serios zic ca nu faci treaba...
SA-HE75
QUOTE (Nicuj0r` @ Nov 17 2007, 01:51) *
dar in ultima vreme fara un sub serios zic ca nu faci treaba...

Sub-ul este o cutie care baraie si bubuie pt. filme, nu are ce cauta intr-un sistem audio destinat ascultarii de muzica.
Daca tot zici ca te-ai saturat de "sisteme 2.1/5.1" atunci treci la ceva mai superior.
Cu un receiver si cu un sub, nu faci altceva decat sa bati pasul pe loc.
Nicuj0r`
QUOTE (SA-HE75 @ Nov 17 2007, 08:26) *
Sub-ul este o cutie care baraie si bubuie pt. filme, nu are ce cauta intr-un sistem audio destinat ascultarii de muzica.
Daca tot zici ca te-ai saturat de "sisteme 2.1/5.1" atunci treci la ceva mai superior.
Cu un receiver si cu un sub, nu faci altceva decat sa bati pasul pe loc.

Nu pot sa zic ca n-ai dreptate... Stiu ca ideile mele se cam bat cap in cap, dar refuz sa cred ca o sa imi ajunga 2 bookshelfuri, oricat de Magnat ar fi ele... In cazu` asta ar trebui sa-mi iau ceva incinte sanatoase, DAR nu cred ca amplificatoru` meu e potrivit pentru ceva "mai mare".
antinari
Mă scuzați că intervin biggrin.gif
În opinia mea, și mă bucur să aflu că nu doar a mea, MM 220 se aud surpinzător de bine pentru cât costă. Nu cred că e cazul folosirii unui subwoofer în combinație cu ele, rezultatul ar fi doar dezechilibrarea sunetului. Nu aș putea spune însă că sunt niște boxe foarte gălăgioase, cu toate că au un randament ok. Depinde ce se dorește de la ele, dacă vrei să le dai drumul și să ieși afară ca să-ți păstrezi integritatea auzului nu sunt chiar potrivite pentru asta. Dacă în locul unui sunet clar și curat preferi unul "boomy" iarăși nu sunt alegerea potrivită. Dacă însă vrei să asculți muzică, aș spune că sunt o alegere foarte potrivită.

PS Sunetul e o chestie foarte subiectivă, deci părerea mea e doar orientativă...
Nicuj0r`
QUOTE (antinari @ Nov 17 2007, 14:45) *
Mă scuzați că intervin biggrin.gif
În opinia mea, și mă bucur să aflu că nu doar a mea, MM 220 se aud surpinzător de bine pentru cât costă. Nu cred că e cazul folosirii unui subwoofer în combinație cu ele, rezultatul ar fi doar dezechilibrarea sunetului. Nu aș putea spune însă că sunt niște boxe foarte gălăgioase, cu toate că au un randament ok. Depinde ce se dorește de la ele, dacă vrei să le dai drumul și să ieși afară ca să-ți păstrezi integritatea auzului nu sunt chiar potrivite pentru asta. Dacă în locul unui sunet clar și curat preferi unul "boomy" iarăși nu sunt alegerea potrivită. Dacă însă vrei să asculți muzică, aș spune că sunt o alegere foarte potrivită.

PS Sunetul e o chestie foarte subiectivă, deci părerea mea e doar orientativă...

Am impresia ca mai degraba m-ar multumi un BIG BOOM, de-aia tin neaaparat la un sub activ.
undercoverbrother
un sfat sincer - nu baga in seama ce s-a scris pana acum, vinde-ti statiile si ce mai ai pe acasa si ia-ti logi 5500. mai ales ca in ultima vreme s-au tot ieftinit. cu componente de diferite marci si destinatii poti foarte usor sa dai gres. cu logi macar stii ca totu-i compatibil. cred ca vei fi mult mai multumit. pana la urma, nu-s chiar ultima pocnitoare din bazar.
Nicuj0r`
QUOTE (undercoverbrother @ Nov 17 2007, 19:07) *
un sfat sincer - nu baga in seama ce s-a scris pana acum, vinde-ti statiile si ce mai ai pe acasa si ia-ti logi 5500. mai ales ca in ultima vreme s-au tot ieftinit. cu componente de diferite marci si destinatii poti foarte usor sa dai gres. cu logi macar stii ca totu-i compatibil. cred ca vei fi mult mai multumit. pana la urma, nu-s chiar ultima pocnitoare din bazar.

Nu prea am timp de tiganii dinastea, vandut si dinalea... O sa vad cum stau cu banii si daca o sa am ~ 10 milioane de "aruncat" o sa ma gandesc serios la logi... deshi n-ar fi stilul meu, ma cam indoiesc... O sa revin cu informatii dupa ce-mi si cumpar cate ceva.
Nicuj0r`
Am promis ca revin cu informatii... Pana la urma mi-am achizitionat una bucata Subwoofer Sony WA-2500 + Sony FCR 6000; contrar sfaturilor lui undercoverbrother am renuntat la Logitech Z-5500 desi nu era deloc o solutie de lepadat. Cu toata manevra asta am iesit mai scump, mai ales daca luam in considerare ca boxele au nevoie de receiver, dar pot sa spun ca sunt foarte multumit. Singura chestie care ma deranjeaza e ca nu am gasit sub nicio forma subwooferul pe negru, fapt pentru care a trebuit sa ma multumesc cu maro, lucru destul de deranjant avand in vedere ca restul sunt pe negru. Una peste alta consider totusi raportul calitate/pret destul de ok, mai ales ca nu-s nu stiu ce audiofil.

Topic reinviat dupa ~ 1 an, mai bine mai tarziu decat niciodata. smile.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.