ajutor cu cd-rom samsung

rudolf992

sal
am un cd-rom samsung sc 152l si am urmatorea problema cu el:foarte des cand apas pe butonul eject de pe cd-rom nu din my computer(cand dau din my computer nu face nimic) iese si imediat se duce inapoi,in acest timp nu citeste cd-ul cred ca nici nu se invarteste(nu se aprinde ledul,si nici zgomotul nu-l aud)cand dupa multe incercari imi ia cd-ul citeste dar o invarteste tare de tot si scoate un sunet cursing.gif care se datoreaza vitezei de rotire foarte mare.Cand dau eject ori iese ori nu ori iese si se duce inapoi.
Ce se poate face ati auzit de asa ceva?
Multumesc!
longline
Salut am patit si eu cu unu asa si am rezolvat cat de cat problema, desfal si in fata langa led`ul ala verde are un contect care il actioneaza platforma aia de pui cd pe aia
la mine ala a fost problema am schimbat ala si acum merge

rudolf992
QUOTE (longline @ Nov 13 2007, 20:34) *
Salut am patit si eu cu unu asa si am rezolvat cat de cat problema, desfal si in fata langa led`ul ala verde are un contect care il actioneaza platforma aia de pui cd pe aia
la mine ala a fost problema am schimbat ala si acum merge

scuze dar sfarsitul nu prea am inteles deci stiu ca este in contact langa ledul verde deci contactul ala trebuie sa schimb care este pentru eject(eu numai un buton am deci laugh.gif mersi o sa incerc
AdiBadi
Salut. Am avut si eu unul la fel si mi-a stricat cateva cd-uri pt ca nu oprea cd-ul din turatie inainte sa-l scoata si-l zgaria.vezi sa nu paresti la fel. Pa.
Mr_Devil83
O problema exact ca a ta am avut-o eu cu un cdrw lg, Nu mai vroia sa inchida usa complet, adica o inchidea de tot dar nu citea nimic, la eject la fel scotea usita si o tragea inapoi, din 20 de reusite faceai ceva. La mine a trebuit sa il desfac bucatele si sa il curat de praf pe la angrenajul care misca usa. Cand trage usa inapoi ar trebui sa ridice blocul optic si sa centreze discul. Am sentimentul ca nici la tine nu se intampla chestia asta din cauza ca e praf pe angrenaje. Desfa-l si curata-l prima data si vezi cum merge apoi. Atentie: Nu desfa suruburile care tin barele de ghidaj ale blocului optic.
bit 61
Curata mini-comutatorul actionat de loader (tavita pe care sta discul).
In general se afla pe acelasi cablaj cu butonul de eject si are o mica "tija" basculanta.
Acel comutator are rolul de a anunta controlerul care actioneaza motorul de pozitia tavii (in sau out).Se curata cu spray contact sau alcool izopropilic.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.