Asus EEE - mini laptop
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

aeon

am luat saptamana trecuta din washington un asus eee pc 900 (ecran 9'')
superb ecranul, vine cu win xp home preinstalat, star office, works, ppt viwer; are hdd (ssd) de 16 gb..eu stiam ca ar trebui 12
are camera, are 1gb ram, in rest cred ca e la fel cu pc700
alimentare input 12v, 3A si sa zicem ca e "normal" de laptop, adica cu cablu cu bagat in priza si nu direct ca un incarcator de telefon cum avea pc700 (e foarte mic, oricum)
mi se pare la fel de lent hdd-ul ca si la pc700 si cate odata chiar devine enevant cand il acceseaza si "freaca"..macar nu se aude nimic, doar se aprinde ledul
acum caut un adaptor auto, rog pe cineva daca stie ceva ok sa dea un mesaj
crysty2k5
M-a rugat un amic sa ma interesez despre modelul acesta de mini laptop smile.gif

L-am indrumat spre: http://www.emag.ro/mini_laptop_netbook/not...--pEEEPC4GBK008

Modelul non-surf daca nu ma insel(nu are S in cod).

Acum se pune problema: vrea o placuta ram de 2GB(din ce am citi pe aici am inteles ca suporta). Ce sa aleaga: http://www.emag.ro/memorii1201529825 ?!

Si cum ramane cu montajul ? (nu vrea sa piarda garantia).

Multumesc anticipat.

Cutzu
QUOTE (crysty2k5 @ Oct 17 2008, 22:59) *
M-a rugat un amic sa ma interesez despre modelul acesta de mini laptop smile.gif

L-am indrumat spre: http://www.emag.ro/mini_laptop_netbook/not...--pEEEPC4GBK008

Modelul non-surf daca nu ma insel(nu are S in cod).

Acum se pune problema: vrea o placuta ram de 2GB(din ce am citi pe aici am inteles ca suporta). Ce sa aleaga: http://www.emag.ro/memorii1201529825 ?!

Si cum ramane cu montajul ? (nu vrea sa piarda garantia).

Multumesc anticipat.

merge sa-l schimbe fara sa piarda garantia
eu l-am luat de la depozittul de calculatoare si chiar baiatul de acolo mi-a schimbat memoria cu un modul de 2 giga, se pare ca e un sigiliu de abtipild care se deslipeste si se pune la loc

nu stiu daca s-a mai postat, am dat de un program de overclocking plus setari de turatii ale ventilatorului si luminozitate la lcd
http://cpp.in/dev/eeectl/
crysty2k5
Multumesc pentru infos. smile.gif

Sa vedem ce o sa iasa... smile.gif
Kakashi-Hatake
Fratilor dar nu sa gandit nimeni la aplicatii portabile pt. acest laptop. Sunt ideale si sunt si mici. Photoshop portabil Winamp portabil etc. Si mai e si aplicatia aia Portable Apps.
criogenik
QUOTE (Cutzu @ Jun 12 2008, 12:41) *
Cat ocupa toata dracia asta? Imi e lene sa dau click pe link.

http://www.ubuntu-eee.com/?module=moreinfo ?????
Kakashi-Hatake
Eu zic ca e super tare acest "laptop" dar cred ca imi voi pune Windows XP pentru ca nu ma descurc cu Xandros, in general cu Linux... este destul de greu ... mai ales extensiile In rest e super tare. E asa de mic si de portabil ... e superb. Mi se deschide in 15 ... mi se inchide in 10 sau mai putin. Nu va luati dupa imaginile pe care le vedeti, duceti-va la un magazin si vedeti cum arata. E mai mic decat am crezut eu.

neinei
salut! am intrat in posesia unui eeepc 4g .Poate cineva sa-mi spuna cum lansez comanda ''ping''?
GaiusBaltar
QUOTE (neinei @ Dec 10 2008, 21:37) *
salut! am intrat in posesia unui eeepc 4g .Poate cineva sa-mi spuna cum lansez comanda ''ping''?

Ai windows sau Linux?

Din windows,te duci pe STARtT-RUN,scrii cmd....dai ENTER,si in fereastra care se deschide scrii PING (adresa IP)
neinei

QUOTE (GaiusBaltar @ Dec 11 2008, 10:47) *
Ai windows sau Linux?

Din windows,te duci pe STARtT-RUN,scrii cmd....dai ENTER,si in fereastra care se deschide scrii PING (adresa IP)

E programul lui original cu care a venit din fabrica ( de la mama lui!) Ca in windows stiu si eu ce am de facut! Va rog , are cineva o idee, o parere? ceva?
sarin07
cam cat va tine bateria?sa zicem ca faci navigare pe net si o muzica.....fara film/si apoi daca mai vezi un ep de 20 de min
m-ar tenta si pe mine
Kakashi-Hatake
Am achizitionat de cateva saptamani acest laptop si am sa scriu tot ce va recomand pt. el:

+ E mic, si foarte usor, este cam cat un caiet mic, rezolutia monitorului de 600x480
+ E foarte silentios, nici nu aud cand merge
- Touchpad-ul e foarte mic si este enervant, dar daca ai mouse nu ai nici o problema.
- HDD-ul este mic , 4GB dar eu am un stick de 2 GB si un SD de 1 GB si ma descurc de minune de el.
+ Se aude destul de bine la el.
- Microfonul este sub el, adica sub touchpad si cand vorbesti cu cineva pe messenger si tastezi ceva o sa ii spargi timpanele
+ Nu are CD ROM deaceea este mai greu de instalat un alt sistem de operare Windows pe el. Vei avea nevoie de un stick de maxim 2 GB si de urmatoarele programe: PeToUsb usb_prep8 si bootsect. Aici aveti instructiunile : http://www.eeeguides.com/2007/11/installin...-usb-thumb.html
- Are 3 porturi USB dar iti poti lua un hub
- Rezolutia este prea mica si de aceea in Windows Xp unele ferestre nu accepta aceasta rezolutie si va trebui sa muti tu in sus si in jos pentru a vede si celalalt continut.
+ Este foarte util atunci cand esti pe tren de ex. si vrei sa vezi un film, plus ca poate fi pus la bord ca un dvd player, ca un calculator de bord.
- Tastatura e ciudat de mica dar te vei acomoda cu ea.
- Tasta CTRL este pusa in dreapta tasten Fn si de aceea este enervant cand apesi ctrl+v sau alte combinatii.
- Multe siteuri nu se regleaza la rezolutie si veti fi nevoiti sa dati cu sageata in stanga si in dreapta. Mi se pare ca e un plugin care rezolva cat de cat aceasta problema.

Aplicatii pe care le recomand:

Recomand aplicatiile portabile ca:
1. Microsoft Office 200x portable sau Open Office Portable
2. Photoshop portable, doar daca ai un hdd extern il poti instala acolo.
3. TuneUp Utilities 2008 este absolut necesar pt. optimizare
4. CCleaner
5. AIMP pt. muzica deoarece consuma putin
6. Mozilla Firefox daca nu vreti sa aveti probleme cu internetul
7. Foxit Reader
8. GOM Player pt. filme.

Alte recomandari:

a. Daca nu va intereseaza designul puteti folosi tema clasica
b. Pentru cei care vreti si sa arate bine va recomand Flyakite OS X, va va face eee pc-ul sa arate preum Leopard, eu il am si am sa atasez un screen.
c. Puteti sa instalati si Vista Customize Pack pt. ca este mai mic decat VTP
d. Defragmentati tot timpul driverul
e. Dati un clean cel putin odata la o saptamana cu CCleaner

Sper ca postul meu ca va fi de ajutor!
Cutzu
pentru accesori si upgradeuri am doua hinturi

un sim edge adaptor pe usb
http://mobile.brando.com.hk/prod_detail.ph...amp;cat_id=0886

si spatiu mai mare, hdd-uri ssd
http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?...amp;cat_id=0983
ervin8571
si un antivirus pentru minilaptopul asta gasim?
SilviutZ88
O problema... confusedsmiley.png

Sal, am si eu un eee pc 904hd luat de la carrefour. A venit cu windows instalat, antivirus si cateva programele de-ale lui. E super dragut, insa am o problema cu bateria... Nu se incarca mai mult de 66%. Nu stiu ce sa fac... Parca mie tarsa sa-l duc la garantie, ca l-am luat de 3 zile sad.gif A mai patit cineva asa ceva, stie cineva ce sa fac? Pls halp me...
Courage
Cred ca te paste garantia totusi.

Vezi sa ai instalat Asus Hybrid Engine.
Ca AV, vezi ca pe CD ai 1 an de Eset NOD32. Merge foarte bine si nu se simte pe EEE pc.

http://www.bogdangheorghe.ro/2008/12/01/as...c-1000h-review/

yourpc
Azi mi-am luat si eu un EEEPC 4G. I-am pus EEE Ubuntu 8.04.1 si merge mai mult decat perfect. Nici nu as pune windows pe asa un gadget, cand linux e si open-source, vine si cu de toate si se descurca si excelent. Nici nu ma gandesc sa-i mai pun RAM sau sa ii iau memorie suplimentara. El e facut pentru MOBILITATE, deci practic trebuie sa se descurce bine la net si office.

PS: @SilviutZ88 -- incearca sa-l lasi la incarcat inchis pana cand se stinge beculetul portocaliu din partea frontala a EEEPC-ului.
yourpc
Conform tabelului de aici, singura diferenta la capitolul baterie dintre EEEPC 4G surf si restul non-surf cu baterie de 4400mAh ar fi durata de viata. Pai daca au aceeasi capacitate, de ce baterie tine mai putin pe Surf?

EDIT: am uitat sa pun link
criogenik
QUOTE (yourpc @ Dec 28 2008, 21:55) *
Azi mi-am luat si eu un EEEPC 4G. I-am pus EEE Ubuntu 8.04.1 si merge mai mult decat perfect. Nici nu as pune windows pe asa un gadget, cand linux e si open-source, vine si cu de toate si se descurca si excelent. Nici nu ma gandesc sa-i mai pun RAM sau sa ii iau memorie suplimentara. El e facut pentru MOBILITATE, deci practic trebuie sa se descurce bine la net si office.

am si eu cateva intrebari ...
1. cam cat a ocupat Ubuntu dupa instalare?
2. si daca ai ceva experienta cu linux (eu nu am de loc ) cum naiba se instaleaza ceva pe linux (valabil pentru oricine poate raspunde) - imi tot download-eaza ceva .CNR si nush ce naiba sa fac cu el ... si de "sudo apt-get install [ceva]" m-am saturat ca primesc acelasi mesaj - 'nema programul ...

in alta ordine ... xp ... nu vreau sa ajung acolo dar daca nu am alta solutie ...
O rugaminte pentru cei care au nervi sa scrie ceva ... pass cu pass pentru varsta de 2 ani cum intalez XMMS - player audio ... e singura chestie pe care o vreau ... Cu respect va multumesc ...
criogenik
ok! back
deci ... am reusit sa instalez (pe jumatate) XMMS -
acum "Stie cineva cum naiba se pune shortcut pe un eeepc 701 Linux de la mama lui ... ?"
Kakashi-Hatake
esti incepator in linux si sincer nu cred ca te vei descurca asa cum nici eu nu m-am descurcat. Mi-am instalat windows xp de pe stick.
Eu as vrea sa imi instalez vista dar tot ce am este un stick de 2 GB si un card SD de 1 Gb. Ma ajuta cineva?
criogenik
QUOTE (Kakashi-Hatake @ Jan 7 2009, 23:51) *
esti incepator in linux si sincer nu cred ca te vei descurca asa cum nici eu nu m-am descurcat. Mi-am instalat windows xp de pe stick.
Eu as vrea sa imi instalez vista dar tot ce am este un stick de 2 GB si un card SD de 1 Gb. Ma ajuta cineva?

nici nu sti cata dreptate ai ... xp prof sp2 ... ar fi urmatorul pas, am vrut sa dau o sansa celor de la linux ... dar ... dupa atatia ani de windows apare refexul ...

PS: de ubuntu eeepc ce parere ai ... a II a sansa ... ai incercat ?
Kakashi-Hatake
Am incercat. E frumos dar nu am reusit sa instalez internetul si este lafel de greu ... adica terminalul cu acele comenzi cu sudo ... ma rog ... poti sa incerci sa ilcopiezi pe stick si sa il incerci live. Adica intri in el si vezi cum e. Eu m-am intors l-a XP. Vreau sa imi pun si vista.
Drag0n_X
am si eu o intrebare....pe laptopul din linkul de mai jos pot pune 2 gb RAM? mi se pare la un pret excelent din perspectiva mea avand in vedere ca un dvd auto este in jur de 8 milioane.... si inca o intrebare... ce este de preferat sa ii cumpar un stick de 16 gb sau un card de 16 gb? Multumesc anticipat.

http://www.ultrapro.ro/produse/sisteme-not...f-7-inch-black/
criogenik
QUOTE (Drag0n_X @ Jan 8 2009, 22:00) *
am si eu o intrebare....pe laptopul din linkul de mai jos pot pune 2 gb RAM? mi se pare la un pret excelent din perspectiva mea avand in vedere ca un dvd auto este in jur de 8 milioane.... si inca o intrebare... ce este de preferat sa ii cumpar un stick de 16 gb sau un card de 16 gb? Multumesc anticipat.

http://www.ultrapro.ro/produse/sisteme-not...f-7-inch-black/

am sa incerc un raspuns:
cumpra acest laptop doar daca este cea ce iti doresti ... eu pe al meu am dat 750 RON de la DOMO si nu este modelul surf ... altfel ... poti pune 2 GB RAM pe el ,conditia este sa pui si XP ... altfel linux nu recunoaste acea placuta de 2 GB decat cu Tweeak ... pe al meu am 1 GB - Kingston PC 2 - 5300 667 MHz cumparat de la Ultra Pro - 65 RON si functioneaza impecabil - nu am jocuri instalate si inca ma mai chinui cu Linux-ul de la mama lui ... strick sau SD-Card 16 GB prea scumpe ...parere personala ... HDD extern 160 GB fara alimentare suplimentara - pentru calatorii - WD ,de la Ultra Pro - 280 RON , card SD 8 GB CLS 6 - 110 RON METRO .

Cred ca am raspuns ... insa ... nu cred ca asta este singura solutie ...

As adauga si eu cateva intrebari dar cum nimeni nu isi bate capu' cu linux-u ...
1. bluetooth - micro are cineva ?
2. GPS a reusit cineva ?

Multumesc oricui se da cu parerea ... si o parere e buna ...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.