nelu97
30th May 2008, 13:46
L-am testat putin, nu l-am cumparat.
Detin deja un laptop si un smartphone (fara wi-fi), deci stiu ce imi lipseste si la unul si la celalalt.
Recunosc ca nu stiu in ce rezolutie era, dar oricum trebuia sa dau cu mouse-ul si stanga-dreapta, nu numai sus-jos. O sa ma mai duc o data si o sa incerc sa schimb rezolutiile sa vad cum se vede.
Nu ma ajuta cu mare lucru daca renunt la scroll, dar nu mai vad bine textul.
Mi-ar fi trebuit acest mic portabil pentru a ma conecta la internet, a citi pur si simplu paginile si a descarca anumite fisiere sau imagini. Cu telefonul pot face aceste lucruri dar ma conectez doar prin gprs deci viteza este slaba si nu pot downloada fisiere mari, caci despre asta ar fi vorba.
Bineinteles ca laptopul face toate lucrurile acestea, dar este mare si uneori dificil de carat, mai ales daca am si alte lucruri pe care le port cu mine. Laptopul pe care il detin acum ar trebui sa mai stea si pe acasa, caci il mai foloseste o persoana. Mi-am pus problema cumpararii unui al doilea, dar de preferinta mai mic. Acum o sa mai strang ceva bani si o sa iau probabil unul la vreo 700euro.
Respectivul eee cu XP l-am gasit la un magazin Mediaworld din Italia.
Au de exemplu http://www.mediaworld.it/offerte-promozion...ca/notebook.php
Nu au publicate pe site decat "ofertele", pentru restul produselor trebuie sa te duci in magazin, dar crede-ma ca asta e pretul, 329 varianta cu XP. Sper cat de curand sa testez si varianta cu Xandros.
ACER Notebook AS2920-1A2G16Mi asta are un ecran mic si este suficient pentru ce imi trebuie mie, dar daca as avea ceva mai ieftin si mai prost, as alege cu placere, dar fara a sacrifica afisajul.
O sa mai studiez problema, oricum prima impresie a fost cam proasta. Ar trebui sa amunul in mana mai mult timp ca sa vad exact cum se vede in toate rezolutiile. Pe youtube nu prea pot sa ma bazez, caci este altfel cand il ai in fata.
Berti
31st May 2008, 11:47
Am ridicat incarcatoru' auto de la posta, n-am platit nici o alta taxa, deci pretu final e de 21 USD. Mai multe detalii gasiti aici. Atasez si cateva poze:
crysty2k5
12th June 2008, 11:38
Va prezint sistemul de operare "perfect" pentru Asus EEE 
Ubuntu Eee 8.04 (bazat pe Ubuntu 8.04 si adaptat pentru el)
Screenshots: http://news.softpedia.com/news/Ubuntu-for-...-PC-87829.shtml

Download: http://linux.softpedia.com/get/System/Oper...Eee-38681.shtml
Cutzu
12th June 2008, 11:41
Cat ocupa toata dracia asta? Imi e lene sa dau click pe link.
LiKiDuTz
16th June 2008, 09:26
Intentionez sa imi cumpar acest laptop .. dar nu sunt sigur ce versiune e ..
http://www.onsite.ro/categories|displayDet...duct.html#meniu
Din acest motiv intreb pe cunoscatori daca acest Laptop .. e varianta Surf ?! sau daca e varianta de laptop care are o durata a bateriei de 3,5h .
Intreb acest lucru deoarece la descriere lui apare asa ceva :
# Laptop / Notebook Asus Eee PC - PC 701 - Pearl White
# Cod produs: EEEPC4G-W0009
...
LiKiDuTz
17th June 2008, 10:03
Pana la urma .. exista vreo diferenta intre aceste 2 produse !?
1. # Laptop / Notebook Asus Eee PC - PC 701 - Pearl White
# Cod produs: EEEPC4G-W0009
2. # Laptop / Notebook Asus Eee PC - PC 701 - Black
# Cod produs: EEEPC4G-BK008
Berti
17th June 2008, 13:02
Nici unul din codurile de mai sus nu-i de SURF.
Modelele SURF, au un S in cod, chiar dupa 4G, de ex. EEEPC4GS-BK008
Dinferenta dintre SURF si "nonSurf" este webcamu' si acumulatoru un pic mai mare.
Iar intre produsele din ultimul post singura diferenta e culoarea.
LiKiDuTz
18th June 2008, 07:37
Multumesc Berti ..
Am intrebat care e diferenta dintre cele 2 produse .. deoarece
am citit prin paginile anterioare ceva de genu .. ca cel alb are numai stiu ce in plus fata de cel de culoare neagra
..
Oricum .. multumesc ca m`ai informat.
Berti
18th June 2008, 11:59
QUOTE (LiKiDuTz @ Jun 18 2008, 07:37)

ca cel alb are numai stiu ce in plus fata de cel de culoare neagra
Pai pot sa fie diferente, daca cel alb este surf iar cel negru nonsurf
Dar daca vorbim de acelasi produs, nu exista diferente.
Va prezint cel mai potrivit adaptor bluetooth pentru eee.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Si in combinatie cu un receptor GPS cu bluetooth, weekendu' trecut m-o dus pe pe drumul cel bun vreo 900Km.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Bineinteles ca i-am facut si un suport de masina adecvat, da asta-l prezint altadata.
GaiusBaltar
18th June 2008, 12:23
QUOTE (Berti @ Jun 18 2008, 12:59)

Pai pot sa fie diferente, daca cel alb este surf iar cel negru nonsurf
Dar daca vorbim de acelasi produs, nu exista diferente.
Va prezint cel mai potrivit adaptor bluetooth pentru eee.
Click pentru a vizualiza atașamentulSi in combinatie cu un receptor GPS cu bluetooth, weekendu' trecut m-o dus pe pe drumul cel bun vreo 900Km.
Click pentru a vizualiza atașamentulBineinteles ca i-am facut si un suport de masina adecvat, da asta-l prezint altadata.
e mortal bluetoothul acela,de unde il ai?.Ma interseaza si pe mine asa ceva.
Ntim
18th June 2008, 12:29
QUOTE (acusila @ Dec 2 2007, 21:50)

Ieri am cumparat leptopu' asta si pot sa zic ca sunt multumit de el cu exceptia ca nu ma asteptam sa fie asa de "putin" ecranul de 7", am instalat windoz pe el, se misca bine, spatiul de depozitare e asigurat de un SD de 8 giga, momentan e deajuns eventual mai incolo mai cumpar 1 card sau 2. Nu stiu ce sa va mai zic, daca aveti intrebari va stau la dispozitie.
Cu stima, YO
Spune te rog daca dupa atita timp il mai ai si cum e mai esti multumit sau nu ca as vrea sa iau unu fiinca e mic si usor , ecranul e cam mic dar sunt alte avantaje?
Berti
18th June 2008, 22:01
QUOTE (GaiusBaltar @ Jun 18 2008, 13:23)

e mortal bluetoothul acela,de unde il ai?
L-am luat de la astia, nefiind din Cluj si nevroind sa platesc trasport si ramburs mai mult decat costu produsului am rugat pe cineva care urma sa vina incoace sa treaca pe la sediul lor si sa-l cumpere. Se pare ca au cam strambat aia din nas, ca ei sunt engros-isti si nu vand decat la firme. Noroc ca amicu avea firma, deci pana la urma s-a rezolvat. Dar nici macar pretu' nu era cel de pe site, a fost 25 ron (poate asta-i pretu en-detail).
Daca vrei sa scapi mai simplu, dar esti dispus sa astepti poti sa-l comanzi chiar din HongKong, dupa calculele mele iesea la vrea 21 Ron cu transport, dar fara vama (fiind un produs mic, sunt sanse mari sa scapi cu un saru-mana).
nelu97
19th June 2008, 00:11
Acel bluetooth este cel mai ieftin pe care l-am vazut prin magazine, deci este posibil sa nu aiba o raza prea mare de actiune. Este adevarat ca pentru majoritatea aplicatiilor nici nu prea ai nevoie. M-a tentat si pe mine la un moment dat dar am lasat-o balta. Eu pot cumpara cu 10euro dar costa 15transportul pana la tine asa ca... mai bine ia-ti ce gasesti.
Berti
19th June 2008, 11:45
QUOTE (nelu97 @ Jun 19 2008, 01:11)

dar costa 15transportul pana la tine asa ca... mai bine ia-ti ce gasesti.
De unde costa transportu 15 euro pana in RO? Din HongKong transportu costa 3 USD, iar adaptorul costa 12 USD, vezi aici
Cat despre alt adaptor, nu cred ca se pune problema sa ai un batz de 3-4 cm, la un laptop de 20 cm.
LiKiDuTz
20th June 2008, 07:06
Stie cineva .. de unde pot luat un Asus PC 701 Alb .. la un pret de dumping .. (pe teritoriul Romaniei .. de preferinta)
..
Berti
20th June 2008, 12:37
Pana nu apare 900-le si pe la noi, nu cred ca ai sa-l gasesti la subpret.
Ziceam ca revin cu suportul pentru masina.
L-am facut din parchet laminat, initial vroiam sa-l fac din MDF, da era prea moale materialu.
Parchetu e facut din HDF laminat, deci e mult mai dens, iar canturile se pot prelucra mult mai bine.
Pentru a putea fixa tavita pe suportul magnetic, partea inferioara a tavitei a fost frezata astfel incat sa incapa o tabla de otel de 2,5 mm.
Tabla de pe tava, se "lipeste" de bord prin intermediul unui suport magnetic mulat dupa forma bordului, realizat din poxilina si magneti de harddisk.
Cateva poze edificatoare:
nelu97
23rd June 2008, 02:18
QUOTE (Berti @ Jun 19 2008, 11:45)

De unde costa transportu 15 euro pana in RO? Din HongKong transportu costa 3 USD, iar adaptorul costa 12 USD,
M-am gandit la serviciul postal pe care il folosesc de obicei, nu am avut curiozitatea sa caut pe net mai ales ca nici intern (in Italia) nu poti gasi pe cineva sa iti transporte prin curierat asa ieftin. 3$ mi se pare prea putin, dar macar de-ar fi asa. Se pare totusi ca dureaza transportul 7-20 zile, deci luam ca referinta maximul. Oricum, eu am dat informatia doar orientativ, nu ma gandesc la comert/profit.
Situl ala este destul de interesant, poate o sa imi comand si eu ceva, dar deocamdata nu am vazut nimic interesant pentru mine.
LiKiDuTz
25th June 2008, 12:23
uita`ti o super oferta ..
http://orange.ro/eeepc/index.html
Asus eeePc 901 la 12 euro / luna (TVA inclus)
(din cate am inteles asta e abonamentul .. iar pe 28 are lansarea oficiala .. sa speram la un pret cat mai mic )
..
Astept opinii ..
chinaman
28th June 2008, 18:05
Am si eu un Asus EEE si vreau sa atasez la el un HDD extern WD de 500. Vreau sa instalez Xp-ul pe HDD-ul extern si sa las pe cel intern Linuxul. Cum fac toata dracia asta? Merci.
Berti
28th June 2008, 23:23
Din pacate Windosu' nu se poate instala pe removable media, e o limitare implementata chiar de Microsoft.
Totusi am in minte doua variante care s-ar putea sa mearga:
1. Scoti hardul din rack, il pui intr-un sistem si instalezi windowsu pe el
2. Clonezi Windosu' deja instalat de pe un hard, si il pui pe ala removable.
Campers
28th June 2008, 23:57
@LiKiDuTz
pai si nu inteleg ..12 E pe luna , da' aparatu' cat costa?
nu sunt prea familiarizat cu site ul orange..
Berti
29th June 2008, 00:54
Inca nu s-a anuntat pretu'... cica astazi, dar cum in weekend nici iarba nu creste, ramane pe saptamana viitoare.
santo-s
30th June 2008, 22:55
QUOTE (chinaman @ Jun 28 2008, 18:05)

Am si eu un Asus EEE si vreau sa atasez la el un HDD extern WD de 500. Vreau sa instalez Xp-ul pe HDD-ul extern si sa las pe cel intern Linuxul. Cum fac toata dracia asta? Merci.
XP-ul poate fi instalat pe usb-hdd-extern, unii mai inteligenti decat cei ce lucreaza cu norma intreaga la MS, au rezolvat problema:
http://www.ngine.de/article/id/8
Ceva sfaturi:
http://notesfromasmallcomputer.blogspot.co...ternal-hdd.html
Nu s-a lasat si a reusit:
http://www.mobilewave.ro/forum/topic-2704-3.html
Bafta si da de stire ce si cum.
_amistad
21st July 2008, 09:34
Salut.Am si eu 2 intrebari la voi. Programelul ala "AsTRay" merge si pe linux? Bateria trebuie formatata ca la telefoane?, ca pe mine ma tine cam 2-2.20 ore(sunt la a doua utilizare).
LOCOTUS
21st July 2008, 10:05
astray nu merge pe linux, bateria este litiu-ion...este preformatata, dar e de recomandat sa ii faci cateva cicluri de incarcare descarcare complete ar trebui sa te tina cam 3 -3.5 ore...
vezi la incarcare il lasi pana se stinge ledul verde (si nu pana cand iti spune laptopul ca e 100%)
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.