Asus EEE - mini laptop
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

lute217

QUOTE (ripper @ Feb 16 2008, 13:32) *
http://www.intend.ro/index.php?main_page=i...451c4f2dce74754
Faci comandă și în câteva zile vine!

..sa speram ca luni o sa fie in stoc, de anu trecut ma tot chinui sa fac rost de bani sa cumpar jucaria asta.
khristian78
colegi de forum...m-am blocat cu instalarea xp-ului pe eeepc... sad.gif
am facut un stick usb bootabil, dar cand instalez pe laptop, dupa prima restartare imi apare ca nu gaseste fisierul hal.dll si nu rebooteaza.... ce am gresit???!!! de o zi lumina ma chinui si n-am reusit sa-i dau de capat... sad.gif
va multumesc daca ma ajutati...

nicolin
QUOTE (khristian78 @ Feb 17 2008, 00:45) *
colegi de forum...m-am blocat cu instalarea xp-ului pe eeepc... sad.gif
am facut un stick usb bootabil, dar cand instalez pe laptop, dupa prima restartare imi apare ca nu gaseste fisierul hal.dll si nu rebooteaza.... ce am gresit???!!! de o zi lumina ma chinui si n-am reusit sa-i dau de capat... sad.gif
va multumesc daca ma ajutati...

Posibil sa ai un kit stricat de XP.
Incearca cu altul.
khristian78
da...este kitul stricat... e zgariat cd-ul de pe care am copiat xp... am refacut usb-ul bootabil de catev ori si am tot dat apoi repair, pana a gasit toate fisierele...doamne ajuta...
merci smile.gif
LaoCe
QUOTE (khristian78 @ Feb 16 2008, 23:45) *
dupa prima restartare imi apare ca nu gaseste fisierul hal.dll si nu rebooteaza....

Nu vine de la kit stricat, ci nu booteaza de pe partitia corecta. Probabil nu ai sters toate partitiile. Inainte sa instalezi Windows trebuie sa stergi toate partitiile cu fdisk si sa faci o singura partitie activa, pe care il formatezi sa fie bootabil. Dupa aceea instalezi Windows, si ai grija cand se restarteaza sa booteze intotdeauna de unde trebuie. Cel mai usor e sa urmezi pas cu pas ghidul, nu ai cum sa gresesti (cand am incercat sa instalez de capul meu si eu am intalnit aceasta problema cu hal.dll missing, dar te asigur ca nu vine de la kit smile.gif ca acelasi kit am folosit si mai tarziu si merge)
toxicvibes
vezi ca e tutorial special pentru instalare de pe stick....nu se fce cum ai face normal. Incearca pe forum.eeesuer.com. Acolo ai sa gasesti vreo 2 tutoriale pas cu pas
asus512
Pentru cei care vor autonomie mai mare la laptop si la alte device-uri ( eu trebuie sa stau cu asus-ul la scoala cam 3-4 ore...) , le recomand power tank-ul Prestigio 501...capacitate de 10.000mAh , 8 capete interschimbabile pentru diverse modele de laptop , camere foto , video...la prima proba , mi-a tinut asus-ul 2 ore in timp ce voiajam pe net wireless si ascultam un post de radio online ...

lucian75
am gasit in italia o tastatura care e exact cat tastatura de la eee,e super faina.am luat-o ptr ca imi place sa stau in pat cu eee-ul langa pat fara sa mai folosesc tastatura lui ptr a fi mai comod.
am facut si upgrade la 2 Gb de RAM...acum pot sta mai linistit cu vista.

m-ar interesa power tankul acela,unde se poate gasi si la ce pret?
Gyno
Salut tuturor !

Intai de toate , tin sa va spun ca intentionez cat de curand un astfel de sub-laptop ... dar ! smile.gif

Am citit mesajele voastre din threadul destinat Eee pc-ului de la Asus , si am mici nelamuriri , la care , daca se pate , va rog sa ma ajutati biggrin.gif

Sa incepem :

- Variantele 4G ( non-surf ) , au toate back cover pt update ram ?
- 4G sau 4G surf ? ( nu ma intereseaza camera , daca doar asta e diferenta )
- Abtipildul de garantie , de pe back cover-ul de la ram , mai conteaza ? Sau si pe la noi s-au facut intelesi cei de la Asus ca nu mai se pierde garantia daca dezlipesti...

- Poate cea mai apasatoare treaba ( si ultima .. ) ALB sau NEGRU ? Ma intereseaza ca fiabilitate si rezistenta in timp... smile.gif

Si alte sfaturi,ce mai imi puteti da , v-asi fi recunosator !

Multumesc aniticpat!
imobserv

salutare

o intrebare pentru cei care se pricep: vreau sa folosesc un asus eee la tranzactii on-line pe forex(trebuie sa descarc o platforma) si pe B.V.B. , credeti ca face fata ?nu prea inteleg ce inseamna procesorul ala de 900(nu mi-ar placea sa dau enter la o tranzactie si sa gandeasca vreo cateva secunde pana sa execute).
si daca descarc o platforma vad toata pagina ,dar la dimensiuni mai mici, sau trebuie sa ma plimb stanga-dreapta pta a vizualiza pagina?

merci
Gyno
nimeni care ma poate ajuta ? sad.gif
asus512
Detalii despre power tank : la prima proba la scoala , am stat pe baterie normala cam o ora si jumatate , s-a dus in 30 % dupa care am cuplat power tankul si am stat linistit inca 2 ore pana s-a terminat cursul...am ajuns acasa si l-am folosit inca o ora pana s-a descarcat de tot pe un alt laptop care folosea 19 V...se pare ca tine asa cum imi doream...iata si linkul de unde l-am cumparat ( un bravo pentru aceasta firma !! )...http://www.laptop-baterii.ro/index.php?page=shop.product_details&category_id=75&flypage=shop.flypage_new&product_id=312&option=com_virtuemart&Itemid=6
pivo
Copii, nu incercati asta acasa biggrin.gif (via EeeUser.com)
http://www.dailymotion.com/search/eee/vide...aleur-froi_tech

QUOTE (imobserv @ Feb 24 2008, 02:12) *
o intrebare pentru cei care se pricep: vreau sa folosesc un asus eee la tranzactii on-line pe forex(trebuie sa descarc o platforma) si pe B.V.B. , credeti ca face fata

Un link ceva catre cerintele acelei platforme? Ma indoiesc de faptul ca nu ar merge (doar nu faci randari in 3D Studio Max), cat timp ai o conexiune buna la net, desigur.
jafpefata
Husă meseriașă pt. el. Cred că îmi iau și eu, chit că am deja e gentuță primită cu el.
http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02253
QUOTE (toxicvibes @ Jan 29 2008, 10:38) *
sfat pentru cei care aveti 2 gb ram pe eee. Setati windows page file 256 cu 256 in loc de 2048 si veti elibera cam 1.8 gb spatiu pe C:

Setați No page file, page file-ul belește hardul ssd. Și opriți auto restore sau cum îi zice la rahatl ăla din windows.
imobserv
QUOTE (pivo @ Feb 25 2008, 10:27) *
Copii, nu incercati asta acasa biggrin.gif (via EeeUser.com)
http://www.dailymotion.com/search/eee/vide...aleur-froi_tech

Un link ceva catre cerintele acelei platforme? Ma indoiesc de faptul ca nu ar merge (doar nu faci randari in 3D Studio Max), cat timp ai o conexiune buna la net, desigur.

pai de pe site-ul forex.com zice ca ar fi bine sa am cam asta ::

Browser Type : Internet Explorer v6.0 or higher (PCs)

Internet Connection: Broadband (cable, DSL, satellite, etc.)
System: 1Ghz processing speed
512 MB of RAM or better
100 MB of free hard drive space

Operating System: Windows Vista
Windows XP (SP2)
Windows 2000

Monitor resolution: 1024 x 768 or higher
*1280x1024 (recommended

ce parere ai , merege eeee-u;?

merci
pivo
QUOTE (imobserv @ Feb 25 2008, 11:28) *
Monitor resolution: 1024 x 768 or higher
*1280x1024 (recommended

ce parere ai , merege eeee-u;?

Eee are drivere pt Windows XP, deci asta ar trebui sa mearga. Procesorul este la 0.6 GHz (ii poti face overclocking la 0.9) deci ar trebui sa fie OK. Insa nu stiu ce ai sa te faci cu rezolutia ecranului. (in Linux tii apasata tasta ALT si tragi cu mousul fereastra, astfel o poti muta chiar daca nu e vizibil Title Bar-ul wink.gif )

Vad ca au si o versiune in Java a platformei. Daca merge si pe Linux, o s-o testez maine smile.gif
imobserv
QUOTE (pivo @ Feb 25 2008, 12:39) *
Eee are drivere pt Windows XP, deci asta ar trebui sa mearga. Procesorul este la 0.6 GHz (ii poti face overclocking la 0.9) deci ar trebui sa fie OK. Insa nu stiu ce ai sa te faci cu rezolutia ecranului. (in Linux tii apasata tasta ALT si tragi cu mousul fereastra, astfel o poti muta chiar daca nu e vizibil Title Bar-ul wink.gif )

Vad ca au si o versiune in Java a platformei. Daca merge si pe Linux, o s-o testez maine smile.gif

merci de raspuns , cred ca in cele din urma o sa-l iau si apoi vad eu ce fac cu el , trebuie sa mearga.....
daca cumva ajungi sa testezi platforma java da-mi si mie un feed-back sa stiu cum e .
spui ca eee-ul are drivere pt W. XP , ADICA DAU JOS LINUX-UL SI INSTALES W.XP ,am un cd cu un xp de la un alt laptop fujitsu , se potriveste???

merci
bully
Problema e de la rezolutie...ca sa o schimbi tre sa pui niste drivere modificate pentru video insa asta nu-ti garanteaza functionarea ...eu am cerut ajutor de la toti meseriasii pentru ca trebuia sa rulez un soft de stomatologie care cerea minim 1024x768...nimeni n-a stiut nimic , am cumparat laptopul pana la urma pentru ca l-am luat la pret excelent si ce am facut cu problema mea ? Simplu...am folosit alt laptop cu acel soft...noroc ca e de unde... biggrin.gif
lucian75
e incredibil ce a putut sa faca ala cu eee-ul...si cand te uiti la el zici ca se face bucati numai daca il scapi usor pe jos ...

in alta ordine de idei...am vazut undeva o chestie cu care pacaleau softul cel putin ca ruleaza pe o rezolutie mai mare decat cea normala...se facea o punte intre anumite "gauri"...nu stiu cum sa-i zic..din iesirea vga..si astfel pacalea ca este conectat un monitor extern...
sau si mai simplu parca se cupla doar o mufa vga doar in eee

daca cineva incearca chestia asta sa posteze rezultatele...

ps.mi se pare geniala husa..imi place f mult..insa am ceva retineri in a o folosi...dupa cum vad e facuta ptr a fi folosita in timp ce laptopul functioneaza...si nu stiu cat de bine se mai disipa caldura degajata prin husa de piele...plasticul din care ese facuta carcasa eee-ului e facuta in asa fel ca sa disipe cadura degajata...si nu sa ie retinuta si mai mult prin adaugarea acelei huse care pana la urma ar fi o povara...parerea mea nu degeaba carcasa are in partea de jos niste picioruse ptr a pastra o o fanta intre carcasa si suprafata pe care sta laptopul tocmai ptr circularea aerulu si astfel disiparea caldurii mai usor.

asta imi aduce aminte cand avand un laptop m-am asezat in pat cu el direct pe pat si la un moment dat am observat (la timp ptr preantipina o nenorocire),ca era ff fierbite...caldura se dusese in lenjerie care nu avea cum sa se disipe si tot mai mult incalzea laetopulde atunci chiar daca am stat in pat am folosit un suport de lemn pe care asezam laptopul.
pivo
QUOTE (imobserv @ Feb 25 2008, 14:18) *
daca cumva ajungi sa testezi platforma java da-mi si mie un feed-back sa stiu cum e .
spui ca eee-ul are drivere pt W. XP , ADICA DAU JOS LINUX-UL SI INSTALES W.XP ,am un cd cu un xp de la un alt laptop fujitsu , se potriveste???

am incercat doar platforma aia pe java pe un cont de test si mi se pare absolut ok: maxim o secunda a durat de la apasarea unui buton de Buy/Sell pana la primirea confirmarii (in conditiile in care, pe calculatorul de la care faceam internet connection sharing, downloadam torente).

dureaza cateva secunde bune pana se incarca, dar dupa aia merge bine smile.gif
Iar rezolutia ecranului nu a fost un impediment (aplicatia ruleaza in browser, apesi F11 si il faci full-screen), iar textul e lizibil.

Ai grija, ca daca vrei sa instalezi Windows, trebuie sa ai si un Rack extern in care sa bagi unitatea optica (e vreo 90 Lei)
imobserv
QUOTE (pivo @ Feb 26 2008, 18:52) *
am incercat doar platforma aia pe java pe un cont de test si mi se pare absolut ok: maxim o secunda a durat de la apasarea unui buton de Buy/Sell pana la primirea confirmarii (in conditiile in care, pe calculatorul de la care faceam internet connection sharing, downloadam torente).

dureaza cateva secunde bune pana se incarca, dar dupa aia merge bine smile.gif
Iar rezolutia ecranului nu a fost un impediment (aplicatia ruleaza in browser, apesi F11 si il faci full-screen), iar textul e lizibil.

Ai grija, ca daca vrei sa instalezi Windows, trebuie sa ai si un Rack extern in care sa bagi unitatea optica (e vreo 90 Lei)

mersi pentru ajutorul dat.maine cred ca am sa-l cumpar si dupa aceea am sa-ti spun ce am reusit sa fac cu el.orice ar iesi mie m se pare eee-ul perfect pentru asa ceva , pentru mobilitate , daca ar trebui sa car dupa mine dell-ul asta de pe care scriu cred ca m-ar rupe laugh.gif

cum e platforma forex , mie mi se pare complicata??? huh.gif
keep in touch!!!
M3ntal
Se poate rula si rezolutia de 1024x768, dar iti trebuie eeepc_res si driverul modificat LT, cu scaling.Dar trebuie setat DPI-ul mai mare, cam pe la 130-140.

Am si eu o intrebare, cum e faza cu garantia daca schimbi RAM-ul? cam am citit ca cica Asus permite asta fara sa pierzi garantia, dar nu stiu cum e in Romania

Oricum, am vazut ca se poate instala si touchscreen:

Gyno
QUOTE (M3ntal @ Feb 28 2008, 11:09) *
Se poate rula si rezolutia de 1024x768, dar iti trebuie eeepc_res si driverul modificat LT, cu scaling.Dar trebuie setat DPI-ul mai mare, cam pe la 130-140.

Am si eu o intrebare, cum e faza cu garantia daca schimbi RAM-ul? cam am citit ca cica Asus permite asta fara sa pierzi garantia, dar nu stiu cum e in Romania

Oricum, am vazut ca se poate instala si touchscreen:

Mi-am luat de 3 zile Eee pc-ul , iar la sediul de unde l-am ridicat ( onsite ro ) l-am intrebat pe un baiat acolo , si mi-a zis ca pierd garantia daca dezlipesc.. I-am spus ca am citit ca Asus-ul a declarat in presa ca nu se mai piersde garantia daca deschizi capacul.. Baiatul mi-a replicat ca asta poate e valabil in tarile asiatice de pe la ei,ca Asus nu are reprezentanta... Bineinteles,cand am auzit asta , i-am aratat clar pe cutia Eee PC-ului , sediul ASUS din Germania... apoi..a ramas fara replici.. a zis ca nu stie nici el exact smile.gif
asus512
Avantaj eu : i-am dezlipit timbrul fara nici o jena ca sa-i pun 1 Gb ram...cred ca m-a ajutat si faptul ca nu avea garantie fiind luat la pret de dumping... biggrin.gif
M3ntal
Chestia e ca vreau sa-mi pun 2GB de ram, ca sa ruleze San Andreas-ul mai bine, ca desi cu overclock-ul de 1.2Ghz, 512 Ram nu prea e de ajuns.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.