Am 4 camere exterioare de supraveghere care intra in cladire intr-un anumit punct. Aici doresc instalarea unui DVR care face munca de inregistrare. Partea de supraveghere efectiva doresc sa o realizez din alte 3 incaperi ale cladirii. Doresc sa se poata face supravegherea, din toare cele 3 camere simultan, daca e nevoie. DVR-ul ar putea fi monitorizat pe PC-uri, prin Ethernet (cablu de retea) si PC-uri pe care sa am instalat soltul de monitorizare. Pentru asta, am impresia ca trebuie sa permita DHCP adica sa faca si o munca de router pentru a sti sa distribuie informatia pe mai multe PC-uri simultan.
Nu asta e problema mea pentru ca ce doresc eu sa fac e analogic dar prin WIRELESS, pe televizoare, fara a implica "digitalul" (PC-uri, Ethernet, softuri).
M-am gandit la 3 seturi de transmitatoare wireless de semnal de AICI
Pentru asta am nevoie de un HUB/SPLITTER/SWITCH AUDIO/VIDEO (cu mufe RCA) care sa aiba un set de RCA pentru IN (ce primeste de la DVR) si 3 seturi de OUT (care sa intre in cate 3 transmitatoare). Apoi cele 3 TV din cele 3 incaperi diferite vor avea legate pe mufele de IN cate un receptor wireless.
Intrebarea mea este:
1. unde gasesc un astfel de HUB AUDIO/VIDEO ? 2. pot sa leg DVR-ul direct la o sursa cu RCA IN ? sau am nevoie de PC - care sa controleze DVR-ul ?
Daca as avea nevoie de PC, aleg o placa video cu iesire TV OUT ... care sa intre, din nou, in HUB-ul de care e vorba
Ce solutii imi propuneti ?
ESPRIT
11th November 2007, 20:47
Daca DVR-ul are placa de retea incorporata atunci are adresa de IP proprie si il poti accesa de pe orice calculator din retea, sau din alta parte prin internet, cu parola si softul DVR-ului.
Chestiile alea nu am fost foarte incintat de ele. (Daca se interpune ceva intre emitator si receptor afecteaza calitatea imaginii). Fa un efort si trage cabluri coaxiale de la fiecare camera. Ce-i prin cablu-i lucru sfint.