Industria auto in romania

romaximusro

Eram curios sa aflu cam ce granzi din domeniul auto se gasesc la noi in tara, incepand de la producatori de automobile (doar 2 deocamdata), pana la producatori de piese auto, soft etc

In primul rand ar fi ford la craiova si renault la mioveni.

Simens VDO am inteles ca produce destul soft la timisoara, iasi etc
Turbomecanica produce turbo-uri etc in bucuresti parca

Puneti locatia, cam ce produce, cam pentru ce marci etc tongue.gif

Cimpoacă
Duminica asta e propice pentru tender offers, se pare, romaximus nu mai știe ce să facă de atâta concurență pe piața trabanturilor cu euro 4.

kodiak
Siemens VDO nu face numai soft la timisoara, are si o fabrica unde se fac ceva echipamente pentru automobile, dar nu stiu exact ce! De curind i-a cumparat continentalul si probabil o sa le schimbe denumirea!
In Timisoara mai sunt:
Draxlmaier - instalatia electrica
Kromberg & Schubert - tot ca mai sus
Valeo - faruri pentru automobile, din ce am auzit ca fac numai pentru modelele de automobile iesite din productie
Hella - fac ceva electronice pentru automobile
Dura - nu stiu exact ce fabrica pe aici
TRW - volane
Flextronics - fac mai multe, dar mi se pare ca fac si ceva electronice pentru automobile
Continental - cauciucuri

La Arad stiu ca mai sunt Lucas care fac tot instalatii electrice si Yazaki care fac ceva parti electronice (borduri) pentru automobile, si mai e Bos care nu mai stiu exact ce fac!

Altele nu mai imi vin in cap acum!
undercoverbrother
stiu ce se produce in sibiu:
compa bilstein - amortizoare de prim montaj pentru merc, bmw, jag ......
TAKATA-PETRI - sisteme de siguranta ( A-Baguri si altele de genul)
continental -cauciucuri

Marius3k
QUOTE (kodiak @ Nov 11 2007, 09:45) *
Draxlmaier - instalatia electrica

Astia sunt si in Hunedoara si fac instalatii electrice (Bmw, Mini Cooper), furtune turbo (VAG, Mertcedes), diverse plastice si cauciucuri (nu anvelope).
In judetul Hunedoara mai sunt:

In Brad: Key Safety Systems - air-bags, centuri de siguranta si volane Momo.
In Orastie si Deva: Sews-r (Sumitomo) produs instalatii electrice pentru Honda NEW CRV respectiv Renaul Modus si inca unul, pe care nu mi-l amintesc acum.
In Deva mai este un mare reprezentant Volvo (service&stuff).
black_shadow
cauciucuri Michelin - la Zalau
airbaguri - TenarisSilcotub, Zalau
jante de aluminiu din 2008 - Mapsa (Mondragon Corporacion Cooperativa), Campia Turzii
componente electromecanice auto - Eckerle, Cluj (firma germana )
componente anti-vibratie pentru masini - Caucho, Cluj (firma spaniola)
componente electronice si cablaje pentru industria auto - ACE, Cluj (firma spaniola)
cutler
la Deta in judetul Timis se fac pt mai multe modele inbracamintea pt scaune.

H725
QUOTE (cutler @ Nov 11 2007, 13:19) *
la Deta in judetul Timis se fac pt mai multe modele inbracamintea pt scaune.

eybl deta

volane si tapiterie piele pt ...
claud20012
la Continental Sibiu se produc "module electronice pentru industria auto"
Tot in Sibiu: SNR Rulmenti: companie franceza producatoare de rulmenti, incluzand aici rulmenti pt Peugeot - Citroen
abancor

Mai e Pirelli la Slatina.
Pe la Satu Mare am auzit ca se fac scaune (pt MB cica). Nu mai stiu pe unde se fac si cablaje pt MB.
La Rolem, Codlea, ornamente de lemn pt MB (una din primele fabrici deschise in domeniu dupa 89).
Turbomecanica din Bucale e a lui Honeywell, un gigant in domeniu.
Se mai faceau injectoare la Mefin Sinaia. Cred ca inca se face ceva acolo, turbine, injectoare, habar n-am.
Si la Cugir se fac ceva componente pt cutii de viteza.

Adevarul e ca industria auto e una dintre ramurile de succes ale economiei nationale. Ar fi misto sa mearga toate ca asta.

Din industria pre-89 nu stiu ce s-a ales de uzinele de la Medias si de la Mirsa, care faceau remorci, semiremorci, caroserii. Aro Cimpulung si Rocar Bucale par decedate.
detective
Aici in Arad se fac iarasi volane, cablaje volane, cablaje electrice auto sau ceva de genu, nu imi vine in minte cum se numeste firma ack.gif
soaie
La Lugoj , AUTOLIV , centuri de siguranta si airbags-uri , HELLA , cabluri electrice , faruri , eu imi duc veacul la HONEYWELL dar divizia alarme,
turbo la Bucuresti se fabrica.
bibicu13

Apropo de software pt industria auto:

Datafirst Franta (www.datafirst.fr) - implementeaza eCars21 in reteaua de service-uri Renault/Dacia/Nissan

romaximusro
inca o piesa pt masinile de lux se pare ca va fi facuta in romania, blocuri motoare pentru porsche si mercedes, la dej:

Producatorul german de componente auto Kolbenschmidt Pierburg (KSPG) va investi peste 100 milioane de euro, in urmatorii trei ani, in Parcul Industrial Dej, judetul Cluj, in productia de blocuri motoare pentru constructorii de masini de lux Porsche si Mercedes-Benz, au declarat pentru Business Standard surse din piata auto.

INA-Schaeffler, Hutchinson, Trelleborg Automotive, Marquardt Schaltsysteme, Brose, Calsonic Kansei, HTP High Tech Plastics, Schneider&Oechsler International, Honeywell, Takata-Petri. Multe dintre aceste companii produc pentru pietele externe repere pentru automobile de lux.

Astfel de companii sunt Marquardt Schaltsysteme, care produce la Sibiu sisteme electrice si electromecanice pentru Audi, BMW, Mercedes-Benz si Porsche, Calsonic Kansei, care furnizeaza constructorilor Audi si BMW sisteme de aer conditionat, sisteme de racire si de evacuare produse la Ploiesti, Takata-Petri, care produce la Arad volane pentru masini din segmentul premium, sau Star Transmision, care furnizeaza constructorului Mercedes Benz cutii de viteze produse la Cugir.

In ultimii ani, producatori de subansamble de nivel mondial au intrat pe piata romaneasca fiind atrasi de forta de munca relativ ieftina si de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Producatorii de subansamble auto din Romania vor realiza, in acest an, o cifra de afaceri globala de 3,68 miliarde euro, in crestere cu 53,3% fata de anul trecut, iar piata totala, inclusiv vanzarile constructorilor auto, va ajunge la 6,3 miliarde euro, potrivit reprezentantilor Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

Reprezentantii asociatiei considera ca industria auto din va cunoaste o crestere accelerata, atat prin intrarea in tara a unor companii straine noi, cat si ca urmare a extinderii capacitatilor de productie detinute de firmele existente deja pe piata romaneasca. Volumul investitiilor straine in producerea de componente auto a ajuns, pana la sfarsitul anului trecut, la 2,5-2,7 miliarde euro. Industria auto din este, in continuare, atractiva pentru investitorii de talie internationala, in ciuda cresterii semnificative a costurilor cu forta de munca si a crizei de personal specializat, resimtita din ce in ce mai puternic.

Ultimele exemple in acest sens sunt preluarea uzinei Daewoo, de la Craiova, de catre constructorul american Ford, care a anuntat producerea unui nou model, respectiv investitia de 500 milioane de euro, anuntata de Renault intr-un centru de proiectare a automobilelor destinate pietelor emergente la Titu. Noile investitii completeaza proiectele dezvoltate de Renault la Automobile Dacia, grupul francez anuntand pentru acest an, la Mioveni, investitii de 200 mil. euro, fara a lua in calcul alocarea unor fonduri de 66 milioane de euro, pentru constructia unei fabrici de cutii de viteze.

Constructorul de masini de lux Porsche a produs, anul trecut, 98.512 automobile, nivel aproximativ egal cu cel raportat cu un an inainte, de 98.135 de unitati, in timp ce grupul DaimlerChrysler, care s-a destramat la sfarsitul acestui an, a raportat o productie totala de 1,98 milioane de autoturisme, fata de 1,96 milioane de autoturisme, cu un an inainte, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Automobile (OICA).

sursa: http://www.bloombiz.ro/article--x-Piata-Bl...j--1229424.html

romaximusro
Printre companiile care furnizeaza repere pentru constructorul german (mercedes) se numara Marquardt Schaltsysteme, care produce la Sibiu sisteme electromecanice si electrice, Benteler - sisteme de evacuare si componente pentru motor, la Slatina, Star Transmission, care produce roti dintate pentru cutii de viteze sau Continental, furnizor de anvelope cu o fabrica la Timisoara sau Hella Lighting, producator de sisteme de iluminat, in acelasi oras
BONO
La Caransebes, AlcoaFujikura produce de ani buni cablaje electrice ptr. audi,bmw-etc. si mai este o fabrica nou construita (nemti) care vor face placute de frana la iesire din Caransebes spre Hateg.
In Otelu Rosu mai este o fabrica franceza produce ceva componente pentru air-bag si mai este o firma care produce ceva tot ptr. domeniu auto dar nu stiu exact ce.
Acum urmeaza Basarab cu lozincile lui : dacia - ford ---bine ptr. productia tarii, locuri de munca, bani buget/ masini nemtesti vw-audi kk.t se bucura nemtii ca le cumparam gunoaiele.
H725
o fabrica noua de geamuri auto la buzau:

Parbrize românești fabricate la Buzău

Parbrize cu peste 20% mai ieftine pentru producătorii din industria auto românească, geamuri care nu rănesc când se sparg - pentru ușile și rafturile mobilei, dar și pentru rafturile frigiderelor și ale aragazelor.

Toate acestea vor fi produse pentru prima dată în România la compania GlassCorp din Buzău, deschisă oficial ieri. Potrivit lui Marius Neagu, președintele Consiliului de Administrație al companiei, un parbriz produs de această firmă costă în medie 40 de euro.

„În prezent, parbrizele comercializate pe piața românească provin în mare parte din Turcia, dar și din Ungaria sau direct de la producătorii de mașini“, a declarat reprezentantul GlassCorp la o conferință de presă. Compania nu este un producător de sticlă. Ea cumpără sticla de la producătorul francez Saint-Gobain și o prelucrează, dându-i formele dorite. GlassCorp este în negocieri cu cei mai importanți consumatori de sticlă securizată din România, printre care uzina Dacia-Renault, și estimează că va încheia contracte cu aceștia până la sfârșitul anului.
...
O mare parte dintre cei 55 de specialiști angajați la noua fabrică au lucrat la compania Gerom Buzău, care a produs parbrize pentru automobilele Dacia până la preluarea companiei piteștene de grupul Renault. De altfel, conducerea companiei spune că unul dintre principalele motive pentru care a ales Buzăul pentru construirea fabricii a fost experiența în procesarea sticlei pe care o au locuitorii din zonă. Un alt motiv a fost distanța mică față de București, de Autostrada Soarelui și de Autostrada București-Pitești.

evz
H725
CITAT
Logan va ramane mult timp liderul low-cost in Europa, spune un vicepresedinte al grupului german Bosch

Grupul german Bosch a inclus Romania pe lista statelor din Europa Centrala si de Est unde ar putea construi o fabrica de baterii pentru motoarele electrice, proiect de aproape o jumatate de miliard de euro.

Reprezentantii grupului german Bosch, unul dintre principalii furnizori Renault si Dacia, apreciaza ca modelul Logan va ramane pe primul loc in topul european al vanzarilor auto cu un nivel de pret de 10.000 de euro in ciuda concurentei venite din partea Tata Nano sau a modelelor pregatite pentru acest segment de catre constructorii auto japonezi sau europeni.
„Logan va ramane mult timp pe locul intai in segment pentru ca Renault a gandit bine acest proiect si a ocupat deja o pozitie buna.

Vor veni si alti competitori, cu modele noi, dar Logan va avea avantajul primului venit", a explicat Rolf Leonhard, vicepresedinte executiv dezvoltare sisteme diesel Bosch. In luna mai, Dacia a inregistrat cel mai mare ritm de crestere al vanzarilor in Europa

zf
Silver Wolf
Ce se mai întâmplă cu autocamioanele ROMAN știe careva? Tot văd prin oraș niște modele noi dar când am dat să intru pe site-ul lor tot tigăile vechi erau expuse...
H725
CITAT
Iași: Delphi vrea să extindă fabrica din Miroslava

Oficialii concernului american au solicitat Prefecturii Iași sprijinul pentru identificarea de noi suprafețe de teren, pe care să dezvolte fabrica pe care firma a început deja să o ridice la ieșirea din orașul Iași. Investiția anunțată de Delphi se ridică la aproape 100 de milioane de euro.
...
Pentru fabrica ieșeană au fost deja angajați 300 de oameni, iar până la sfârșitul anului vor mai fi selectați alți 500 de angajați.

Noua unitate de producție va avea o suprafață de 40.000 de metri pătrați, Delphi colaborând cu Universitatea Politehnică din Iași pentru recrutarea angajaților.
Delphi este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, are o cifră de afaceri de peste 19 miliarde de euro și numără în total peste 170.000 de angajați.

adevarul
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.