jedialex1985
19th July 2004, 16:54
Eu si c-un un prieten de-al meu ne-am gandit acum in vacanta sa ne apucam de web-design unde amandoi suntem bata. El s-a apucat de Flash si eu de Dreamweaver. Faza e ca mie mi se pare Flas-ul total nefolositor tinand cont de nivelul de cunostinte pe care il avem noi (adica 0 )
In plus nu vad care e toata vrajeala asta ca toate site-urile bune sunt facute in Flash. m-am uitate pe cateva link-uri postate pe aicea spre site-uri fcaute in totalitate in Flash si am ramas cu gura cascata, insa mi se pareau mai mult niste jocuri cu grafica klumea decat un loc unde sa gasesti o informatie utila rapid. Ca sa nu mai spunem ca dureaza destul de mult sa se incarce.
Consider ca Flash e un fel de lux pt cei care s-au plictisit de niste pagini statice si vor putina distractie dar daca vrei sa ai cat mai multi utilizatori tot informatia conteaza...
evilone
19th July 2004, 17:35
Probabil ca daca ai face pagini pentru tine, nu le-ai face in Flash. Dar daca clientul iti cere asa ceva...
jedialex1985
19th July 2004, 17:44
Cred ca in general numai site-urile comerciale care vor in mod special sa vanda ceva folosesc reclame in Flash. In rest majoritatea site-urilor cu roo de informare au cat mai putine elem in Flash, 1 banner 2
evilone
19th July 2004, 17:53
Sunt si exceptii. Firmele de web design de exemplu, care vor sa se vada cat de tari sunt.
tchocksoo
19th July 2004, 20:48
site-urile de prezentare de jocuri, filme site-uri ce necesita interactivitate avansata (gen o harta pe care sa zoomezi)
in general site-urile de prezentare a unui produs nou sunt facute in flash.
Adryan4u2
19th July 2004, 21:57
...una este cand intri pe un site facut in html pur, si un site in flash! Merita! Un ex
www.mihaieminescu2004.go.ro
Adryan4u2
19th July 2004, 22:01
.... apropo, odata ce se incarca flash-ul , merge bine pe un comp bunicel ! Si dc intri peste 1 saptamana, dc nu schimbi pe server nimic, nu mai se incarca mult....ii salvat in "temp" si ruleaza de pe hard! Asa ii un avantaj !
.ral:cr
20th July 2004, 08:02
sal adi ,
in general cei care nu stiu sa umble in flash spun ca nu-i util...ca sa nu mai spun de cei cu dial up.
eu cred ca e mai bine sa prezinti in formatii interactiv decat un amarat de text, inteleg mai bine oamenii.pai ce ar fi ca cei de la softwin sa faca carti in html doar cu poze si text.....si la siteuri e la fel da trebuie sa ai grija sa nu-l incarci prea tare ca mai exista si calculatoare slabute.
un site html care se incarca ca dracu www.sony.com
jedialex1985
20th July 2004, 10:12
Originally posted by Adryan4u2
...una este cand intri pe un site facut in html pur, si un site in flash! Merita! Un ex
www.mihaieminescu2004.go.ro
Intr-adevar este un site bine facut si util. Insa ma intreb daca ar fi avut toate operele lui Eminescu plus multe alte critici ar fi fost un site cu sute de pagini si atunci tot in Flash l-ar fi facut in totalitate.
Vreau sa spun ca sa prezinti 1-2 produse mai merge da ca sa creezi de exemplu un site in care sa rezumi contiutul a catorva sute de carti mi se pare o munca infernala in Flash.
N-am spus ca Flash-ul este inutil!! Am vrut sa zic doar ca este un lux care nu este intotdeauna necesar insa este binevenit pentru cei care-si permit
Adryan4u2
24th July 2004, 20:08
Sal. ...... nu este un lux cand ajungi sa cunosti cat de cat
As putea sa pun f multe informatii pe un flash...prin xml sau chiar html !Nici in html nu m-i se pare f usor sa faci un site K-LUMEA ! Parerea mea este ca o sa inceapa sa dispara html pur, si flash-ul preia puterea !
Cristist50
25th July 2004, 00:30
Originally posted by Adryan4u2
Sal. ...... nu este un lux cand ajungi sa cunosti cat de cat
As putea sa pun f multe informatii pe un flash...prin xml sau chiar html !Nici in html nu m-i se pare f usor sa faci un site K-LUMEA ! Parerea mea este ca o sa inceapa sa dispara html pur, si flash-ul preia puterea !
Am o conexiune ceva mai rapida ca un dial-up (25-35 kbps). Dar decat sa vad cum incarca un site din ala in flash o juma de minut ... mai bine ma las pagubas si caut info in alta parte.
HTML nu o sa dispara, e o aberatie ce spui tu.
Adryan4u2
25th July 2004, 20:41
..nu m-am referit ca o sa dispara html, in fine.... fiecare cu parerea lui, asa ii corect ! poate tie iti plac jocurile in MS-DOS, dc vrei am si eu cateva
Dc vrei asteapta loading-ul la site-urile astea si o sa iti schimbi parerea:
www.pixelranger.com
www.kimpire.com
www.kigot.com
www.kmx.de
www.diasin.com
www.spehzies.de
.....mie imi plac mai mult site-urile in flash !
kevinro
29th July 2004, 17:08
V-ati gandit vreodata ca puteti merge la gradina, sa udati florile, imbracati in costum?
Cam stupid, nu?
Cam asa e si cand lucrezi in Flash. Daca il utilizezi corect, si mai ales unde trebuie, nu e stupid. Daca nu, atunci risti deseori sa devii stupid.
Pe de alta parte, a nu sti Flash e ca si cum ai spune ca faci web design doar pe jumatate. Clientul iti poate cere oricand o animatie, un meniu, o smecherie care nu se poate face decat in Flash. Deci spune-i prietenului tau sa stea cu burta pe carte.
Nu e mai putin adevarat ca mai inainte de a invata Flash ar trebui sa aiba oarece talent la grafica pe computer.
tobosaru
15th December 2005, 04:17
2advanced sunt primii in lume
...pana acolo e cale lunga
again
15th December 2005, 10:20
chiar era nevoie de dezgropat si asta?
Takeshy
15th December 2005, 11:43
Dezgropat mai ales cu 2advanced
.ral:cr
15th December 2005, 12:06
gcm
15th December 2005, 16:59
acu vreo 3 ani m'au lasat masca cei de la xeofreestyle...mai apoi intentionallies(the best)...eu zic ca flashul e tare de tot..
net
1st January 2006, 16:27
Paginile facute integral in flash pentru prezentarea unui produs/firma etc. mi se pare o tampenie. Unul din beneficiile de a avea un site pe internet este ca poate lumea sa te gaseasca mai usor, d-asta exista motoarele de cautare. In cazul in care site-ul nu are continutul in html motoarele de cautare nu indexeaza site-ul, posibilul client nu gaseste firma, deci nu mi se pare o solutie viabila un site 100% in flash.
aolex
1st January 2006, 17:47
flash flash... cum s-a mai spus, folosit unde trebuie e ok! insa pana la aberatii de genul "va inlocui html-ul" e o cale lunga. am mai spus si o mai spun: fara html nu exista webdesign, nici macar flash!
cornelyu
4th January 2006, 21:27
pana una alta incepe sa se generalizeze si la noi conexiunea de mare viteza si la noi, eu am de 1M/sec, e drept ca uneori scade la 100k.in aceste conditii fisiere de 50M vor deveni ceva obisnuit, cum a devenit deja in state, iar 50M contine ceva info.poate html-ul va mai rezista ( vb de situri 100% html, care sunt pe cale de disparitie), dar dial-upul in mod cert da.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.