Incepator C++

ryder27

deci as vrea si eu un tutorial cu c++ ..sa fie foarte explicativ si sa nu intre mult si aiurea in detalii..am cautat pe net dar toate is la fel..incepe cu usor si imediat incepe foarte greu..as vrea unul foarte explicativ..sau poate cineva care poate sami tina niste lectii pe mess!..pls..cineva..multumesc!
maro158
QUOTE (ryder27 @ Nov 8 2007, 21:48) *
deci as vrea si eu un tutorial cu c++ ..sa fie foarte explicativ si sa nu intre mult si aiurea in detalii..am cautat pe net dar toate is la fel..incepe cu usor si imediat incepe foarte greu..as vrea unul foarte explicativ..sau poate cineva care poate sami tina niste lectii pe mess!..pls..cineva..multumesc!

Forumul C++ are un spatiu in care gasesti link-uri spre tutoriale si alte resurse legate de C++. Ai aruncat o privire peste "Resurse C și C++, citiți aici înainte de a întreba ceva"? Nu vreau sa te dezamagesc, dar C++ nu se poate invata nici asa la repezeala nici pe messenger. Poate ca ne spui cate ceva despre motivatia ta de a invata C++? Folosesti un compiler anume? Cat timp vrei sa investesti in C++?

ryder27
pai mai tot timpul...si stiu ca nu se poate in invata in putin timp...dar as vrea sa ma introduca cineva in c++ sa invat notiunele de baza ..si nu vreau sal invat la repezeala!..
Ad_Infinitum
de ce nu downloadezi o carte de C++ in limba romana +ca in limba engleza sunt milioane laugh.gif laugh.gif

Daca vrei link pt. cartzi c++ in romana trimite-mi un mesaj
stocarul
QUOTE (Ad_Infinitum @ Nov 9 2007, 17:17) *
de ce nu downloadezi o carte de C++ in limba romana +ca in limba engleza sunt milioane laugh.gif laugh.gif

Si eu sunt tot incepator in C++, si am si eu o intrebare.
Cum pot face ca atunci cand am o variabila de tip integer pe care o va introduce cineva de la tastatura, ca atunci cand introduce un caracter (sau orice altceva in afara de cifra, adica nu e int) sa-i arate un mesaj si sa-l puna sa introduca din nou, sau sa execute un bloc de text.
Multumesc.
gtk
mportant : Resurse C și C++
citiți aici înainte de a întreba ceva

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=81727
greu de gasit! death.gif
exista si ceva articole in romana... vezi al doilea post in partea de jos...
euelsiea
QUOTE (Ad_Infinitum @ Nov 9 2007, 18:17) *

salut te rog trimite-mi mie ceva link-uri cu si despre c++......fie si in limba engleza............multumesc anticipat

Ermoghen
Eu zic ca manualele lui Tudor Sorin de clasa a 9-a si a 10-a sunt foarte bune pentru incepatori (la partea de C++).

@stocarul: citeste variabila intr-un char* si foloseste functia atoi.
fitinguri
QUOTE (stocarul @ Nov 14 2007, 20:29) *
Si eu sunt tot incepator in C++, si am si eu o intrebare.
Cum pot face ca atunci cand am o variabila de tip integer pe care o va introduce cineva de la tastatura, ca atunci cand introduce un caracter (sau orice altceva in afara de cifra, adica nu e int) sa-i arate un mesaj si sa-l puna sa introduca din nou, sau sa execute un bloc de text.
Multumesc.

CODE

int n;

cout << "Introduceti un numar: \n";
while(!(cin >> n))
{
cin.clear(); //reseteaza intrarea. Fara aceasta programu va refuza sa citeasca alte intrari
cout << '\a';
while(cin.get() != '\n')
continue; //scapa de intrarea eronata. Foloseste cin.get() intr-o bucla while pentru a citi
//pana la sfarsitul liniei astfel eliminandu-se orice alte date continute in linia de intrare.
cout << "Introduceti un numar :\n";

}

Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.