Andrei29
8th November 2007, 13:54
Am cumparat aici un apartament. Cum vi se pare locatia? A mai cumparat cineva aici din cei de pe forum ?
vicu
8th November 2007, 16:19
QUOTE (Andrei29 @ Nov 8 2007, 13:54)

Am cumparat aici un apartament. Cum vi se pare locatia? A mai cumparat cineva aici din cei de pe forum ?
salut,
aparent nimeni si parerea mea e ca sunt cam scumpe, nu neaparat pentru ce ofera, poate pentru posibilitati.
numai bine.
Courage
8th November 2007, 16:47
Da mai multe detalii despre proiect, pret etc.
Andrei29
8th November 2007, 17:54
Inainte sa imi cumpar, am vazut peste 90% din proiectele din Bucuresti.
Lucrez in domeniul imobiliar de 5 ani si ma ocup de blocuri noi de 3 ani.
Am vazut aici pe forum diferiti viitori proprietari, cu sperante si visuri, cautand cea mai buna oferta. Ideea este, ca in acest moment, sunt putine oferte buna sau bunicele pe piata. In general, contractele sunt destul de proaste pentru cumparatori, ele fiind, in general, aproximativ identice. Toata sunt in favoarea celor care vand iar contractele nu sunt negociabile, decat in putine cazuri. Toti acesti dezvoltatori imobiliari, pot fi dati in judecata foarte usor pentru clauze abuzive. Sunt foarte multi cumparatori care citesc antecontractul sau contractul de vanzare-cumparare dupa ce l-au semnat si au facut prima plata.
As vrea sa va dau cateva sfaturi, in masura in care acest lucru imi este permis:
Oricine cumpara o proprietate, oriunde, trebuie sa priveasca achizitia din cel putin 2 puncte de vedere: locuinta si investitie. Unele proprietati se mai cumpara si pentru carte de vizita. Poate la un punct, vrei sa il vinzi, din diferite motive. In momentul acela trebuie sa primesti pe proprietatea ta, un maxim de pret. Ca sa faci acest lucru, casa ta tebuie sa indeplineasca cateva conditii:
-pozitie centrala sau ultracentrala;
-suprafata decenta;
-etaj intermediar ( de preferat superior);
-finisaje de calitate( cat se poate; daca nu - realizati-va propriile finisaje);
-casa scarii si spatiile comune trebuie sa arate bine;
-complex rezidential cu cat mai putine apartamente
-acces usor spre centru si puncte de interes;
-obligatoriu 1 loc de parcare ( subteran sau suprateran).
Daca veti incerca sa indepliniti cat mai multe conditii din cele enumerate mai sus, va veti simiti bine in propria casa si multumiti de alegerea facuta.
Oameni buni, nu mai cumparati in toate proiectele aflate la periferie, cu contracte de 2 lei, cu acces prost, fara mijloace de transport in comun, in zone infricosatoare si cu finisaje jenante, doar de dragul de a cumpara intr-un bloc nou.
P.S: Niciodata sa nu credeti termenele de finalizare pe care le vedeti trecute in contract, luati-va o marja de cel putin 6 luni dupa termenul maxim de finalizare a aproiectului comunicat voua de vanzator. In felul acesta, vati avea mai putine dezamagiri...
coldplay
9th November 2007, 01:15
Smells like a rat again, but I may be wrong...
Pana ne lamurim, un document interesant, cat se poate de on-topic
:
vicu
9th November 2007, 09:51
QUOTE (Andrei29 @ Nov 8 2007, 17:54)

Oricine cumpara o proprietate, oriunde, trebuie sa priveasca achizitia din cel putin 2 puncte de vedere: locuinta si investitie. Unele proprietati se mai cumpara si pentru carte de vizita. Poate la un punct, vrei sa il vinzi, din diferite motive. In momentul acela trebuie sa primesti pe proprietatea ta, un maxim de pret.
Oameni buni, nu mai cumparati in toate proiectele aflate la periferie, cu contracte de 2 lei, cu acces prost, fara mijloace de transport in comun, in zone infricosatoare si cu finisaje jenante, doar de dragul de a cumpara intr-un bloc nou.
salut andrei,
nimic mai adevarat in ceea ce ai spus cu privire la confort si la probabilitatea de a putea vinde la un pret bun, insa nu am vazut nimic legat de pret, de buget alocat initial. Daca omul are o anumita suma, atunci ia ceva in banii aia si apoi spera sa vinda mai bine fata de suma investita initial. Ori daca ai o suma care sa nu-ti poata permite decit la periferie, sau numai intr-un compleg superaglomerat, atunci iti reglezi asteptarile si faci pasul, cumperi acolo, cumperi cea mai buna optiune de la momentul ala. Asta pentru ca vrei sa cumperi.
Asa ca pe final te-ai cam plictisit poate si le-ai bagat pe toate in aceeasi oala. Adica exista periferie si semicentral, un contract are mult mai multe atribute (care trebuie discutate) decit de a fi sau nu de 2 lei (adica poate a fie de 2 sau de 3), pot avea acces numai la 2 linii de transport in comun sau numai la maxi taxi, zonele sunt mai infricosatoare si cu cit omul e mai speriat (bineinteles ca nu fac pe grozavul acum), cit despre finisaje sunt pree multe si gusturile prea diferite asa ca poti sa ai sau nu o jena la receptia apartamentului.
numai bine si poate putem colabora.
Andrei29
9th November 2007, 13:44
QUOTE (Courage @ Nov 8 2007, 16:47)

Da mai multe detalii despre proiect, pret etc.
Proiectul este pe Mihai Bravu la 1 minut de metrou Mihai Bravu.
http://vitantowers.ro/
Am biroul in zona Unirii si acesta era cel mai apropiat imobil pe care mi-l puteam permite. Pretul Apartamentului a fost de 108.000 Euro + TVA, garaj la subsol 11.000 Euro + Tva. L-am cumparat cam acum 2 luni. Apartamentul meu are 2 camere, 60 mp utili + 10 mp terasa, camera de zi: 26 mp, dormitor de 16 mp si bucatarie inchisa cam 9 mp.
Fac maxim 5 minute pana la Vitan Mall, Real, Mr. Bricolage si Parcul Tineretului. Toate casele amarate si depozitele de materiale de constructii de pe Mihai Bravu vor disparea in maxim 2 ani, dupa parerea mea. Acolo este o zona unde se permite constructia de imobile inalte si toate aceste depozite nu isi vor mai gasi locul
Am avut de ales intre acesta si NewTown, insas la cel din Dristor aveam bucatarie descisa pe un perete, fara fereastra. Nivelul de finisare era cam acelasi. La mine am parchet de plastic, laminat, pe care il voi schimba.
Este printre putinele blocuri unde poti cesiona antecontractul, fara plata unei taxe sau acordul lor.
Andrei29
9th November 2007, 13:55
QUOTE (vicu @ Nov 9 2007, 09:51)

salut andrei,
nimic mai adevarat in ceea ce ai spus cu privire la confort si la probabilitatea de a putea vinde la un pret bun, insa nu am vazut nimic legat de pret, de buget alocat initial. Daca omul are o anumita suma, atunci ia ceva in banii aia si apoi spera sa vinda mai bine fata de suma investita initial. Ori daca ai o suma care sa nu-ti poata permite decit la periferie, sau numai intr-un compleg superaglomerat, atunci iti reglezi asteptarile si faci pasul, cumperi acolo, cumperi cea mai buna optiune de la momentul ala. Asta pentru ca vrei sa cumperi.
Asa ca pe final te-ai cam plictisit poate si le-ai bagat pe toate in aceeasi oala. Adica exista periferie si semicentral, un contract are mult mai multe atribute (care trebuie discutate) decit de a fi sau nu de 2 lei (adica poate a fie de 2 sau de 3), pot avea acces numai la 2 linii de transport in comun sau numai la maxi taxi, zonele sunt mai infricosatoare si cu cit omul e mai speriat (bineinteles ca nu fac pe grozavul acum), cit despre finisaje sunt pree multe si gusturile prea diferite asa ca poti sa ai sau nu o jena la receptia apartamentului.
numai bine si poate putem colabora.
Salut !
Eu sunt de cand ma situ un citadin, sa zic asa. Am avut cateva oferte bune in Pipera sau Corbeanca. Nu m-as vedea niciodata traind acolo.
Am cumparat acest apartament la un buget ce ma depaseste, daca ar trebui sa fac plata acum, adica 121.000 Euro + Tva cu garaj la subteran inclus in pret. L-am luat pe persoana fizica, deci urmeaza sa platesc TVA-ul. Am dat 25 % avans si restul in august - octombrie 2009. Veniturile mele previzionate pentru aceasta perioada, in conditiile in care sa nu strang prea rau cureaua, ma vor ajuta sa am un credit de cca. 60.000 Euro, la care voi plati in jur de 400 Euro pe luna, ceea ce e OK. La care se mai adauga si ce voi strange pana atunci. La ritmul la care merge economia, e mai rentabil sa iei un credit atunci decat acum.
Pentru 10 - 15.000 Euro in plus, am preferat sa stau mai in centru, iar aceasta suma nu se simte foarte rau la credit
Aceste sunt diverse idei pe care le-am avut atunci cand am cumparat acest apartament.
Succes !
Andrei29
11th November 2007, 14:26
Chiar nu a mai cumparat nimeni din cei de pe forum un apartament aici ?
greieras2
13th November 2007, 12:00
Tocmai am rezervat si eu un apartament aici...rezervasem initial in NewTown, dar nu am facut rost de banii de avans la timp asa ca l-am cam pierdut.
Momentan e doar o rezervare verbala si sper sa obtin banii de avans in urmatoarele 2-3 saptamani.
Belley
3rd December 2007, 15:47
Si eu urmeaza sa semnez un ante-contract.
A mai semnat cineva?
Daca da, ati cerut si extras de carte funciara la semnarea ante-contractului?
ciomy
3rd December 2007, 16:28
QUOTE (Belley @ Dec 3 2007, 15:47)

A mai semnat cineva?
Te salut Belley. Si pe mine ma bate gandul sa imi fac un "upgrade" la apartament cu unul din Platinum Towers. Eu am primit de la ei pe mail autorizatia de constructie... nu stiu cat e de relevanta fata de extrasul de carte funciara. Dar altceva ma pune pe ganduri: eu am fost si am si vazut unde e exact. Pe strada Penes Curcanul, in acest moment nu se poate intra decat cu camionul, nicidecum cu o masina mica. Ma gandesc... o face cineva strada aia, ca e jalnica? Si, alta chestie, joi (29.11) cand am fost eu acolo, pe la orele pranzului, se cam statea.... nici o miscare... nimic. Nu vreau sa fiu carcotas, dar ma asteptam la altceva.
mmv
3rd December 2007, 16:41
QUOTE (ciomy @ Dec 3 2007, 16:28)

Eu am primit de la ei pe mail autorizatia de constructie... nu stiu cat e de relevanta fata de extrasul de carte funciara.
n-au legatura unul cu altul. extrasul de carte funciara e valabil o perioada de 48 de ore, parca, si iti dovedeste ca pamantul e al constructorului si ca nu are sarcini,litigii,ipoteci etc. cum multi dezvoltatori fac credite la banca si ipotecheaza terenurile,e normal sa nu vrea sa-l arate. important e sa fie "curat" cand faci contractul.
Andrei29
9th December 2007, 11:49
QUOTE (Belley @ Dec 3 2007, 15:47)

A mai semnat cineva?
Eu am cumparat in Blocul D, un apartament cu 2 camere si garaj. Extras de carte funciara nu am cerut, pt ca puteau sa imi dea doar de la teren, apartamentele neexistand inca. Eu am cumparat acum 3 luni.
MadalinIlie
10th December 2007, 09:53
QUOTE (Andrei29 @ Dec 9 2007, 12:49)

Eu am cumparat in Blocul D, un apartament cu 2 camere si garaj. Extras de carte funciara nu am cerut, pt ca puteau sa imi dea doar de la teren, apartamentele neexistand inca. Eu am cumparat acum 3 luni.
Salut,
Stii daca s-au mai schimbat preturile ?
Mersi,
Madalin
Belley
10th December 2007, 15:29
Am semnat si eu pt un ap. de 4 camere si 2 locuri de parcare.
Andrei29
11th December 2007, 17:19
QUOTE (MadalinIlie @ Dec 10 2007, 09:53)

Salut,
Stii daca s-au mai schimbat preturile ?
Mersi,
Madalin
Am fost intr-o zi pe la ei si le marisera cu 10 %, dar la ce suma exacta au ajuns nu mai stiu.
Succes !
emilianm
11th December 2007, 18:55
QUOTE (Andrei29 @ Nov 8 2007, 18:54)

Inainte sa imi cumpar, am vazut peste 90% din proiectele din Bucuresti.
Lucrez in domeniul imobiliar de 5 ani si ma ocup de blocuri noi de 3 ani.
Am vazut aici pe forum diferiti viitori proprietari, cu sperante si visuri, cautand cea mai buna oferta. Ideea este, ca in acest moment, sunt putine oferte buna sau bunicele pe piata. In general, contractele sunt destul de proaste pentru cumparatori, ele fiind, in general, aproximativ identice. Toata sunt in favoarea celor care vand iar contractele nu sunt negociabile, decat in putine cazuri. Toti acesti dezvoltatori imobiliari, pot fi dati in judecata foarte usor pentru clauze abuzive. Sunt foarte multi cumparatori care citesc antecontractul sau contractul de vanzare-cumparare dupa ce l-au semnat si au facut prima plata.
As vrea sa va dau cateva sfaturi, in masura in care acest lucru imi este permis:
Oricine cumpara o proprietate, oriunde, trebuie sa priveasca achizitia din cel putin 2 puncte de vedere: locuinta si investitie. Unele proprietati se mai cumpara si pentru carte de vizita. Poate la un punct, vrei sa il vinzi, din diferite motive. In momentul acela trebuie sa primesti pe proprietatea ta, un maxim de pret. Ca sa faci acest lucru, casa ta tebuie sa indeplineasca cateva conditii:
-pozitie centrala sau ultracentrala;
-suprafata decenta;
-etaj intermediar ( de preferat superior);
-finisaje de calitate( cat se poate; daca nu - realizati-va propriile finisaje);
-casa scarii si spatiile comune trebuie sa arate bine;
-complex rezidential cu cat mai putine apartamente
-acces usor spre centru si puncte de interes;
-obligatoriu 1 loc de parcare ( subteran sau suprateran).
Daca veti incerca sa indepliniti cat mai multe conditii din cele enumerate mai sus, va veti simiti bine in propria casa si multumiti de alegerea facuta.
P.S: Niciodata sa nu credeti termenele de finalizare pe care le vedeti trecute in contract, luati-va o marja de cel putin 6 luni dupa termenul maxim de finalizare a aproiectului comunicat voua de vanzator. In felul acesta, vati avea mai putine dezamagiri...
Salut,
Mi-au placut ideile tale pentru ca ai fost pragmatic... 
Unde pot sa vad si eu preturile cat de cat exacte la apartamente ? le avetzi cumva ?
Andrei29
12th December 2007, 21:13
QUOTE (emilianm @ Dec 11 2007, 18:55)

Salut,
Mi-au placut ideile tale pentru ca ai fost pragmatic...

Unde pot sa vad si eu preturile cat de cat exacte la apartamente ? le avetzi cumva ?
Suna-i si primesti preturile in maxim 30 min. Sunt destul de prompti in raspunsuri. Succes. Cred ca ma duc sa mai cumpar un garaj, sa il vand sau sa il inchiriez la finalizare.
miki3
13th December 2007, 10:43
O garsoniera aveti idee cat costa aici(si ce suparafata are?)
Andrei29
13th December 2007, 22:14
QUOTE (miki3 @ Dec 13 2007, 10:43)

O garsoniera aveti idee cat costa aici(si ce suparafata are?)
Din cate stiu eu nu s-au construit garsoniere, doar 2,3 si 4 camere.
kellvarsen
14th December 2007, 01:36
QUOTE (Andrei29 @ Dec 13 2007, 23:14)

Din cate stiu eu nu s-au construit garsoniere, doar 2,3 si 4 camere.
Parca am vorbit cu cineva de acolo si cred ca ajungea un apartament de 2 camere cam 150k cu tva cu tot. Nu stiu daca avea si loc de parcare, daca era intersant pt mine cred ca as fi retinut mai clar, dar daca nu am retinut, cred ca e pentru ca e mai scump de 140k (bugetul meu alocabil).
snak3
14th December 2007, 11:13
salutare,
Ieri am rezervat un apartament in acest complex.
Citisem mai devreme in topicul despre NewTown ,cum ca ar fi niste clauze destul de dubioase despre care habar nu aveam.
Stie cineva daca e valabil si aici ? Are cineva vreun draft de contract sau ceva?
Acum 1 minut am primit antecontractul.. daca am voie, as putea sa il pun daca ajuta pe cineva.
qaop123
19th December 2007, 17:35
Am facut si eu o rezervare verbala zilele astea. Dar citind atent contractul nu stiu daca sa mai fiu la fel de optimist... Sper sa se poate negocia, sa nu fie batut in cuie. Eu am intrebat ieri prin e-mail si inca astept raspunsul lor. In principal, urmatoarele clauze ma supara pe mine, care arata cat de neechilibrat e construit contractul:
Art. 11.2 (dispozitii finale) Toate platile pretului de vanzare se vor face la cursul de schimb Ron/Euro al BNR din data platii, cu exceptia cazului in care cursul Ron/Euro al BNR din ziua platii este sub cursul din data semnarii prezentei Promisiuni, caz in care plata se va face la cursul de schimb din ziua semnarii prezentei Promisiuni.
Mie clauza asta mi se pare halucinanta... Practic, daca peste 2 ani leul este apreciat fata de euro cu 20% (de exemplu) comparativ cu ziua semnarii antecontractului, eu va trebui sa platesc un pret cu 20% mai mare. Ati mai vazut o astfel de clauza in astfel de contracte? E interpretarea mea gresita?
Art. 8.1 (daune interese) In cazul in care, din lipsa consimtamantului Platinum, partile nu pot semna procesul verbal de receptie intre parti pana la data de 30.09.2009, Platinum va plati Promitentului-cumparator penalitati de intarziere lunare, in cuantum reprezentand echivlentul lunar al chiriei pentru un apartament similar in aceasta zona, calculate de la data la care ar trebui sa se semneze contractul, pana la data semnarii efective a contractului.
Lasand la o parte prima parte a articolului "din lipsa consimtamantului Platinum" care mi se pare ambigua, si penalizarile mi se par neclare. Ce se intampla daca Platinum considera ca o chirie in zona aia este 200Euro pe luna, mergem in instanta? Am vazut mai demult contractul de la NewTown. Ei erau mai precisi (nu mai stiu exact, parca era un procent pe zi de intarziere). Iar asta in conditiile in care contractul Platinum mentioneaza penalitati de 1% pe zi de intarziere daca cumparatorul nu plateste la timp (art 8.4 in contract).
Art. 4.2 [termenul de finalizare al lucrarilor] ca fi prelungit cu numarul de zile in care datorita cazurilor de forta majora, caz fortuit sau conditii meteorologice nefavorabile (definite de normativele in vigoare coroborate cu rapoartele INMH si actele emise de MTCT) sunt sistate lucrarile ori este imposibila efectuarea lor la stadarde de siguranta si calitate... Promitentul cumparator este de acord ca Platinum sa beneficieze de un termen de gratie de 3 luni...
Dat fiind acest articol, banuiesc ca un termen realist de terminare a lucrarilor este noiembrie 2009. Are cineva cunostinta ce anume inseamna "conditii meteorologice nefavorabile"? E vorba de o exprimare standard in astfel de contracte, si reprezinta ceva iesit din comun, sau pur si simplu e o portita lasata pentru eventuale intarzieri?
Art. 8.6 In cazul in care, din culpa Platinum, partile nu pot semna contractul in forma autentica noi, partile, convenim in mod expres ca promitentul comparator va avea dreptul sa considere prezenta promisiune desfiintata de drept... Platinum fiind obligat sa restituie avansul platit pana la aceasta data su sa plateasca daune-interese de 2500 Euro. ... Cresterea preturilor la locuinte pe piata rezidentiala nu reprezinta motiv de neincheiere a contractului.
Poate ultima parte a articolului rezolva eventuala problema, dar ma gandesc daca exista totusi posibilitatea ca Platinum, peste 2 ani, sa imi dea inapoi avansul de 25% plus 2500Euro si sa vanda atunci apartamentul altcuiva.
Astept cu interes reactiile voastre, in special ale celor care au semnat deja contractul...
Andrei29
20th December 2007, 22:54
QUOTE (qaop123 @ Dec 19 2007, 17:35)

Am facut si eu o rezervare verbala zilele astea. Dar citind atent contractul nu stiu daca sa mai fiu la fel de optimist... Sper sa se poate negocia, sa nu fie batut in cuie. Eu am intrebat ieri prin e-mail si inca astept raspunsul lor. In principal, urmatoarele clauze ma supara pe mine, care arata cat de neechilibrat e construit contractul:
Art. 11.2 (dispozitii finale) Toate platile pretului de vanzare se vor face la cursul de schimb Ron/Euro al BNR din data platii, cu exceptia cazului in care cursul Ron/Euro al BNR din ziua platii este sub cursul din data semnarii prezentei Promisiuni, caz in care plata se va face la cursul de schimb din ziua semnarii prezentei Promisiuni.
Mie clauza asta mi se pare halucinanta... Practic, daca peste 2 ani leul este apreciat fata de euro cu 20% (de exemplu) comparativ cu ziua semnarii antecontractului, eu va trebui sa platesc un pret cu 20% mai mare. Ati mai vazut o astfel de clauza in astfel de contracte? E interpretarea mea gresita?
Art. 8.1 (daune interese) In cazul in care, din lipsa consimtamantului Platinum, partile nu pot semna procesul verbal de receptie intre parti pana la data de 30.09.2009, Platinum va plati Promitentului-cumparator penalitati de intarziere lunare, in cuantum reprezentand echivlentul lunar al chiriei pentru un apartament similar in aceasta zona, calculate de la data la care ar trebui sa se semneze contractul, pana la data semnarii efective a contractului.
Lasand la o parte prima parte a articolului "din lipsa consimtamantului Platinum" care mi se pare ambigua, si penalizarile mi se par neclare. Ce se intampla daca Platinum considera ca o chirie in zona aia este 200Euro pe luna, mergem in instanta? Am vazut mai demult contractul de la NewTown. Ei erau mai precisi (nu mai stiu exact, parca era un procent pe zi de intarziere). Iar asta in conditiile in care contractul Platinum mentioneaza penalitati de 1% pe zi de intarziere daca cumparatorul nu plateste la timp (art 8.4 in contract).
Art. 4.2 [termenul de finalizare al lucrarilor] ca fi prelungit cu numarul de zile in care datorita cazurilor de forta majora, caz fortuit sau conditii meteorologice nefavorabile (definite de normativele in vigoare coroborate cu rapoartele INMH si actele emise de MTCT) sunt sistate lucrarile ori este imposibila efectuarea lor la stadarde de siguranta si calitate... Promitentul cumparator este de acord ca Platinum sa beneficieze de un termen de gratie de 3 luni...
Dat fiind acest articol, banuiesc ca un termen realist de terminare a lucrarilor este noiembrie 2009. Are cineva cunostinta ce anume inseamna "conditii meteorologice nefavorabile"? E vorba de o exprimare standard in astfel de contracte, si reprezinta ceva iesit din comun, sau pur si simplu e o portita lasata pentru eventuale intarzieri?
Art. 8.6 In cazul in care, din culpa Platinum, partile nu pot semna contractul in forma autentica noi, partile, convenim in mod expres ca promitentul comparator va avea dreptul sa considere prezenta promisiune desfiintata de drept... Platinum fiind obligat sa restituie avansul platit pana la aceasta data su sa plateasca daune-interese de 2500 Euro. ... Cresterea preturilor la locuinte pe piata rezidentiala nu reprezinta motiv de neincheiere a contractului.
Poate ultima parte a articolului rezolva eventuala problema, dar ma gandesc daca exista totusi posibilitatea ca Platinum, peste 2 ani, sa imi dea inapoi avansul de 25% plus 2500Euro si sa vanda atunci apartamentul altcuiva.
Astept cu interes reactiile voastre, in special ale celor care au semnat deja contractul...
Eu am cumparat aici, nu prea negociaza contractul, nici ei si nici alti developeri. Eu astept sa ma mut prin februarie 2010, nu cred ca vor termina in 2009.
Succes !
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.