Cum să mănânci sănătos
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

G05ele

deci, din experienta mea -am slabit vreo12kg si sub indrumarea unui endocrinolog si nutritionist- pot sa spun urmatoarele:
1. de slabit slabesti si fara sa faci miscare.ideea e urmatoarea:daca esti gras, inainte sa incepi sa te infometezi,trebuie neaparat sa ai niste analize ale tuturor glandelor sa vezi care dintre ele nu functioneaza cum trebuie, pentru ca acolo se poate sa fie buba...sa zicem ca nu ai nici o problema dar ca ai cu vreo15kg mai mult decat ar trebui-deci nu obez, nu intru in categoria asta pt ca pur si simplu e atceva!-daca vrei sa slabesti neaparat ca in2luni ai nunt etc poti sa te infometezi, dar vei pune la loc si vei risca si din privinta sanatatii-f mult...ma revolta cum circula pe net tot felul de cure de slabire dar nici macar nu e corect sa-ti supui organismul la asemeni torturi, e anormal, numai ca traim parca intr o ignorantacompleta de cand cu toate draciile mondene, in fine...daca vrei sa slabesti frumos, adica fara vergeturi,piele lasata etc, FA SPORT in combinatie cu o alimtentatie sanatoasa, adica nu dimineata un iaurt, dupa amiaza o grepha si seara o felie de paine prajita...NU...adu-i corpului aportul necesar tie, pentru ca se poate ca cel care lucreaza pe santier sa lesine in cazul in care nu nimereste un regim sa i se potriveasca activitatii zilnice depuse de el..

2. este foarte important sa stii ca anumite mancaruri/alimente trebuiesc practic EVITATE pe cat se poate...prajiturile, de exemplu si produsele de la patiserie sunt foarte dauneatoare pentru ca mai ales contin ulei hidrogenat care face si drege in organism...ceea ce ingrasa gandeste-te ca nu numai asta face, mai strica si pe acolo prin interior...cei care se ingrasa repede au un organism bun dintr-un singur aspect: ca dau semne de epuizare usor si vei stii ca alimentul X nu-ti face bine etc..

3. daca vrei sa -ti bei cafeaua, sa-ti savurezi ceaiul etc, nu folosi zaharina...ea e buna pentru diabetici si s-a mers mult pe ideea ca nu are calorii...in afara de astea-e o controversa ca ba e asa,ba nu e- zaharul e singurul care e cel mai bun dintre miere, zaharina ...mierea ingrasa mai mult ca zaharul, dar are muuult mai multe efecte benefice asupra organismului...daca ai probleme cu glicemia, nu o lingurit de miere, ci doua de zahar si e mult mai bine...daca esti diabetic, chiar si cu riscul de a te ingrasa, zaharina is the one for you...

rich1974
QUOTE (XAN @ Jun 27 2008, 11:51) *
coincidenta sau nu dar toti grasii care ii cunosc le place mult sa manance, unu dintre ei "se lauda" ca are si alte cauze ceva dereglare de glanda tiroida, dar, ca si ceilalti ii place sa manance, are un hobby din a-si face singur de mancare, eu inca nici nu am mancat azi si el mia dat de la 09.00 poza pe mess cu ce mic dejuns si-a pregatit. Eu cred ca grasii sunt grasi ca mananca necontrolat .

exact frate! si dupa aceea vin si cer sfaturi pe softpedia si se plang de nu stiu ce glanda care e dereglata. pai aia din lagare aveau toti metabolismul la fel,nu! si toti erau slabi! si nici miscare nu faceau ca nu aveau unde. baracile erau foarte aglomerate. sunt multe de discutat pe tema asta . obiceiurile alimentare ale unui popor se schimba foarte greu. cei care mananca mult simt o placere in a manca . e si normal pentru ca poate nu au alta placere. trebuie sa-si ia portia de placere de undeva . mancarea e cel mai usor de obtinut datorita abundentei alimentare din ziua de azi. daca iti reduci aportul alimentar nu ai cum sa nu slabesti. orice metabolism ai avea.

spare-me
QUOTE (rich1974 @ Jun 27 2008, 14:10) *
exact frate! si dupa aceea vin si cer sfaturi pe softpedia si se plang de nu stiu ce glanda care e dereglata. pai aia din lagare aveau toti metabolismul la fel,nu! si toti erau slabi! si nici miscare nu faceau ca nu aveau unde. baracile erau foarte aglomerate. sunt multe de discutat pe tema asta . obiceiurile alimentare ale unui popor se schimba foarte greu. cei care mananca mult simt o placere in a manca . e si normal pentru ca poate nu au alta placere. trebuie sa-si ia portia de placere de undeva . mancarea e cel mai usor de obtinut datorita abundentei alimentare din ziua de azi. daca iti reduci aportul alimentar nu ai cum sa nu slabesti. orice metabolism ai avea.

lasa-te de sfaturi d-astea si citeste macar o fraza spusa de un medic, nu o pagina sau o carte...ca nu pari in stare
noroc ca nu se ia nimeni dupa tine ! tu asa sa-ti educi copilul si asa sa-l indemni daca s-o ingrasa wink.gif
rich1974
vad ca nu ai nici un argument credibil cu care sa ma combati. de la cine sa primesc sfaturi,de la doctorii care sunt in majoritate grasi? de citit am citit in viata mea destule etichete ca sa nu mai am nevoie sa citesc si carti. nu am ajuns la nivelul tau de inteligenta sa fiu capabil sa citesc o carte.

recomand celor ce vor sa slabeasca sa-si angajeze un nutritionist personal platit cu minim 2k E pe luna.
spare-me
QUOTE (rich1974 @ Jun 27 2008, 14:39) *
vad ca nu ai nici un argument credibil cu care sa ma combati. de la cine sa primesc sfaturi,de la doctorii care sunt in majoritate grasi? de citit am citit in viata mea destule etichete ca sa nu mai am nevoie sa citesc si carti. nu am ajuns la nivelul tau de inteligenta sa fiu capabil sa citesc o carte.

recomand celor ce vor sa slabeasca sa-si angajeze un nutritionist personal platit cu minim 2k E pe luna.

EU ??? sa am argument credibil ?
amice, lumea virtuala e nesfarsita PLINA DOLDORA de studii, articole, interviuri, etc...
EU sa-ti prezint argument, eu iti spun cum e, si informeaza-te TU si vino sa ma contrazici daca nu e asa !

nu eu SCRIU SI PUBLIC articole asa ca nu eu am de ce sa-ti argumentez tie ceva...

ce vrei ? link-uri ?! ca altceva n-am ce sa-ti ofer...cauta singur
G05ele
QUOTE (rich1974 @ Jun 27 2008, 14:39) *

m-ai tampit cu lagarele alea...pe atunci nu existau nici margarina nici crenwushti...asa ca, shhhht!keep your mouth shut! si faza asta penibila cu doctorii fumeaza/doctorii sunt grasi..frate, e alegerea lor! ei stiu ce motive si daca au motive sa slabeasca sau sa renunte la fumat...stii ce se zice: nu face ce fce preotul, fa ce zice el!
doamne, ce tare te tii, jur...ti-ar pica fata daca ai stii ca majoritatea sunt aberatii ... curios totusi modul de gandire...never met before...eh..fiecare padure cu uscaturile ei...
rich1974
QUOTE (G05ele @ Jun 27 2008, 15:23) *
m-ai tampit cu lagarele alea...pe atunci nu existau nici margarina nici crenwushti...asa ca, shhhht!keep your mouth shut! si faza asta penibila cu doctorii fumeaza/doctorii sunt grasi..frate, e alegerea lor! ei stiu ce motive si daca au motive sa slabeasca sau sa renunte la fumat...stii ce se zice: nu face ce fce preotul, fa ce zice el!
doamne, ce tare te tii, jur...ti-ar pica fata daca ai stii ca majoritatea sunt aberatii ... curios totusi modul de gandire...never met before...eh..fiecare padure cu uscaturile ei...

de ce nu-mi dai un exemplu unde gresesc in gandire? get real! nu va mai luati dupa toate prostiile scrise de oricine. ascultati-ma pe mine ce va sfatuiesc fiindca sunt unul dintre cei mai destepti oameni in viata. sunteti niste norocosi ca ma aveti printre voi!

nu te obliga nimeni sa mananci margarina si crenwushti. spre deosebire de trecut, acum ai de unde sa alegi. e adevarat ,pentru a alege corect ai nevoie de un anumit nivel de educatie........ daca educatia nu te duce la mai mult decat la margarina si carnati atunci degeaba a picat comunismul.

spare-me
QUOTE (rich1974 @ Jun 27 2008, 15:56) *
de ce nu-mi dai un exemplu unde gresesc in gandire? get real! nu va mai luati dupa toate prostiile scrise de oricine. ascultati-ma pe mine ce va sfatuiesc fiindca sunt unul dintre cei mai destepti oameni in viata. sunteti niste norocosi ca ma aveti printre voi!

nu te obliga nimeni sa mananci margarina si crenwushti. spre deosebire de trecut, acum ai de unde sa alegi. e adevarat ,pentru a alege corect ai nevoie de un anumit nivel de educatie........ daca educatia nu te duce la mai mult decat la margarina si carnati atunci degeaba a picat comunismul.

laugh.gif

dubioasa asociere...
hai ca esti penibil, termina cu prostiile
rich1974
initial omul a intrebat cum sa faca si el sa nu faca burta si carne pe frunte dupa varsta de 30. eu am spus care e solutia. si chestia asta e probata pe mine, nu vorbesc din auzite. am aceeasi greutate de 12 ani. 66 kg la 171. pe mine nu ma intereseaza fel de fel de prostii scrise de unul si de altul.

si apropo de libertate! pentru unii (multi de tot) libertatea inseamna doar "libertatea de a-si umple burtalaul"
orangfe

sincer daca la 34 ani ai mentalitatea asta din punctul meu de vedere e grav...si inca ceva: grasii nu mananca mult pentru ca le place sa manance (bine unii da) ci pentru ca au stomacul mare si e normal sa manance mai mult. e destul de greu pentru o persoana care mananca mult sa spuna <<stop!>> dintr-o data si sa manance cat un om normal. e greu sa tii un regim alimentar strict mai ales daca esti obisnuit cu multa mancare. mai gandeste si tu inainte sa spui unele chestii. si cum spuneau mai toti: Fructele chiar ingrasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
clara_spiele
Studiile si cercetarile arata foarte clar faptul ca exista un raport de cauzalitate directa intre obezitate si consumul de e-uri, hormoni si alte alimente "sanatoase". Luati si voi raportul OMS, al igienei alimentatiei, din tara si din strainatate.

Spare_me, imi repuna idee de regim, dieta, prefer un stil de viata normal, care sa cuprinda si o componenta alimentara. Nu exclud nici un aliment, consum fructe, legume proaspete (nu congelate, pe cat posibil, ori conserve), peste, carne, oua de tara, lactate cat mai ecologice.
Pusesem 13 kg intr-un an (!), cand mancam zilnic la pranz forneti/o bucata de pizza. Nu o punga, ci trei-cinci bucati asortate (aproximativ de 15000).
De cand am dat-o pe fructe, salate, lactate, cu toate ca aportul caloric a scazut, am mult mai multa energie, o stare de buna-dispozitie, un confort psihologic incomparabil.
Prefer fructele in prima parte a zilei pentru aportul lor energetic. Urmaresc cu precadere fructele de sezon, romanesti. N-am ratat ciresele, caisele, piersicile din productia interna.
Desigur, pentru anumite afectiuni (ex., de vedere) se recomanda sucuri de morcovi. Pentru un om sanatos, vitamaina A si carotenul in exces nu sunt o fericire.
Avand anemie, mananc zilnic un grep rosu, fie ca-mi place, fie ca nu. Am bagat in mine sfecla rosie de mi s-a urat. Din aceleasi motive, nu ocolesc mierea si polenul. Va sigur, nu este dusmanul siluetei. Mai ales dimineata.

Orangfe, obisnuinta e a doua natura. Mancand mult si prost, stomacul se mareste. Desigur, pentru a micsora stomacul este nevoie sa reduci treptat cantitatea de mancare, adica sa te scoli putin nesatul de la masa. Nu cu intestinul urland, dar fara senzatia de satietate.

PS Bineinteles, orice aliment in exces ingrasa, inclusiv fructele. Mananc fructe, dar asta nu nelimitat. Totul cu masura.
rich1974
QUOTE (orangfe @ Jun 27 2008, 17:10) *
sincer daca la 34 ani ai mentalitatea asta din punctul meu de vedere e grav...si inca ceva: grasii nu mananca mult pentru ca le place sa manance (bine unii da) ci pentru ca au stomacul mare si e normal sa manance mai mult. e destul de greu pentru o persoana care mananca mult sa spuna <<stop!>> dintr-o data si sa manance cat un om normal. e greu sa tii un regim alimentar strict mai ales daca esti obisnuit cu multa mancare. mai gandeste si tu inainte sa spui unele chestii. si cum spuneau mai toti: Fructele chiar ingrasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

am trait s-o aud si p-asta! laugh.gif

@ clara! thanx a lot! in sfarsit cineva intelege ce vreau sa spun!
Valentine
QUOTE (rich1974 @ Jun 26 2008, 06:29) *
daaaa! sunt sigur ca cei care au 100+ kg s-au ingrasat de la caise si de la pepeni. sa mori de ras nu alta! in viata reala NIMENI nu mananca atat de multe fructe incat sa se ingrase. cate caise trebuie sa mananci ca sa faci 2000 kcal? hai ca imi cer scuze ca am recomandat sa mancati fructe. renumteti la fructe in favoarea slaninei, oualor, pastelor fainoase. iar fructe-maxin o jumatate de cireasa pe zi ca una intreaga ingrasa. laugh.gif
Sunt curios cati din cei care au 100+ kg (si sa zicem sub 1,80 ca sa aiba ceva sens ce scrii tu) s-au ingrasat de la oua si paste fainoase. Sunt grasi ca asa e constitutia lor genetica si pentru ca mananca mai multe calorii (nu conteaza de care) decat pot sa arda. Asa cum am prieteni care mananca non stop si au 60-70 de kile. E vorba de metabolism in principal. Iti calculezi un intake mediu de calorii pe care il iei zilnic si dupa aia ajustezi la metabolism si program.

@clara: ma lasi cu Eurile si cu "laptele ecologic"? laugh.gif Uite-te la cei care vor sa ia kg in plus. Shake de proteine cu banane. Bananele ingrasa. Ia pune tu mana si baga 3 banane (nu e chiar atat de mult!) pe zi sa vezi cum iei proportii.

Iar aia cu femeile care stau in fata calculatorului si nu joaca baschet lol smile.gif Ce sa ii mai spui lui "cel mai destept om din lume" (autointitulat). Jiji o sa fie gelos ca nu s-a gandit el la replica asta primu' smile.gif

Andrey29
probabil ingrasa si fructele..cine stie ce contin ele pentru ca nu au eticheta laugh.gif in plus totul e sanatos daca il consumi cu masura ... wink.gif
rich1974
stau si ma intreb daca mai exista o minima logica in lumea asta!

@valentine. guess what? prietenii tai trebuie sa manance mai putin decat le consuma metabolismul ca sa slabeasca. nu neg ca unii oameni au metabolism mai lent si altii mai rapid dar sa spui ca genetic oamenii mananca mult mi se pare prea mult! cred ca asta e o noua gaselnita a nutritionistilor ca sa mai ia ceva bani de la fraieri si pitipoance. in ziua de azi nici un cui nu mai poti sa mai bati fara 10 consultanti cu laptopuri pe langa tine.
ma mir ca nu se fac spoturi la tv in care sa se spuna ca sa limitam consumul de fructe si legume.

te deranjeaza ca sunt cel mai destept om in viata! pacat ca nu poti fi in locul meu!
orangfe
ia uite aici:
"Atenție mare la tipul de dietă pe care îl alegeți. Nici prea multe fructe nu sunt bune.
Potrivit unui studiu publicat în revista New Scientist, zaharurile din fructe contribuie la mărirea abdomenului. Cercetătorii americani au constatat că persoanele care au consumat fructoză au prezentat o depunere mai mare de țesut adipos în jurul taliei. Cei care au consumat glucoză, în schimb, au raportat o răspândire a grăsimii pe tot corpul."
nu-i asa ca fructele nu ingrasa??????? naughty.gif
Valentine
QUOTE (rich1974 @ Jun 27 2008, 11:21) *
te deranjeaza ca sunt cel mai destept om in viata!
Nu ma deranjeaza laugh.gif biggrin.gif
G05ele
QUOTE (orangfe @ Jun 27 2008, 22:22) *
ia uite aici:
"Atenție mare la tipul de dietă pe care îl alegeți. Nici prea multe fructe nu sunt bune.
Potrivit unui studiu publicat în revista New Scientist, zaharurile din fructe contribuie la mărirea abdomenului. Cercetătorii americani au constatat că persoanele care au consumat fructoză au prezentat o depunere mai mare de țesut adipos în jurul taliei. Cei care au consumat glucoză, în schimb, au raportat o răspândire a grăsimii pe tot corpul."
nu-i asa ca fructele nu ingrasa??????? naughty.gif

ma, ce nu e clar?dietele-chiar daca sunt necesare cand esti aproape sa treci pragul de supraponderal-nu sunt bune deloc iar organismul o sa aibe probleme on the long run...cate putin din fiecare...excluse fiind evident dulciurle, prajelile, carnea de porc-cica la calorii aceeasi cant de porc are nr egal cu cea de vita, doar ca cea de porc e mai txica..si in fine, trebuie sa gasesti exhilibrulin viata, mai ales in alimentatie
nighthawk
Fructele va ingrasa ca nu stiti sa le papati cand trebuie, aici ma refer la nivelul de coacere. De exemplu bananele sa nu le mancati cand sunt foarte galbene, sau galbene spre maro. Cu cat sunt mai coapte cu atat procentul de vitamine e mai scazut iar cantitea de zaharuri e mai mare.
Si nu mai dati citate si sondaje din reviste de rahat, ca azi spun una, maine alta.
Valentine
QUOTE (nighthawk @ Jun 27 2008, 14:13) *
Fructele va ingrasa ca nu stiti sa le papati cand trebuie, aici ma refer la nivelul de coacere. De exemplu bananele sa nu le mancati cand sunt foarte galbene, sau galbene spre maro. Cu cat sunt mai coapte cu atat procentul de vitamine e mai scazut iar cantitea de zaharuri e mai mare.

Si ce vrei sa le mananc verzi? smile.gif Pentru Vitamine exista Animal Pack wink.gif
rich1974
hai ca lumea incet,incet incepe sa inteleaga. greutatea corporala trebuie corectata dim mers. cred ca nu e greu sa observi daca te-ai ingrasat putin sa mai reduci din alimentatie. nu mi se pare normal sa te trezesti peste 3-4 ani ca ai 10 15 kg peste greutatea normala si sa te apuce disperarea ca nu stii cum sa le mai dai jos. cred ca e mult mai greu sa scoti o masina din sant decat sa faci mici corectii de 10 cm la traiectorie.
spare-me
QUOTE (rich1974 @ Jun 28 2008, 08:37) *
hai ca lumea incet,incet incepe sa inteleaga. greutatea corporala trebuie corectata dim mers. cred ca nu e greu sa observi daca te-ai ingrasat putin sa mai reduci din alimentatie. nu mi se pare normal sa te trezesti peste 3-4 ani ca ai 10 15 kg peste greutatea normala si sa te apuce disperarea ca nu stii cum sa le mai dai jos. cred ca e mult mai greu sa scoti o masina din sant decat sa faci mici corectii de 10 cm la traiectorie.

da..."lumea" formata din cei 2-3 useri care oricum toti au avut de-a face cu slabitul...

observ ca te crezi in mic Cristos care-a deschis ochii umanitatii laugh.gif

stai linistit ca ce "spui" tu s-a mai spus de milioane de ori de zeci de ani de milioane de oameni...

e doar o diferente de alegere, fiecare face cum CREDE" sau I SE PARE ca e mai bine..

auzi cica :

hai ca lumea incet,incet incepe sa inteleaga.

laugh.gif
magul132001
Totusi, sunt unii oameni care din primii ani de viata aveau o greutate peste cea normala, sau chiar de la nastere( si cunosc exemplu concret). Asta la replica ca daca ai grija de tine nu te ingrasi.
Cei care se nasc cu o greutate superioara ce ar trebui sa faca?Sa faca jogging prin placenta? laugh.gif
Sunt cazuri in care oamenii supraponderai nu pot sa slabeasca fara dereglari grave ale metabolismului.Nu e vorba doar de raportul comoditate-vointa. wink.gif
Mosotti
QUOTE (clara_spiele @ Jun 27 2008, 16:53) *
Studiile si cercetarile arata foarte clar faptul ca exista un raport de cauzalitate directa intre obezitate si consumul de e-uri, hormoni si alte alimente "sanatoase". Luati si voi raportul OMS, al igienei alimentatiei, din tara si din strainatate.

oms e plina de idioti. principala cauza a obezitatii, exceptind evident dereglarile hormonale, este sedentarismul combinat cu mincatul cit cuprinde. da ma rog, e mai usor sa dai vina pe euri si alte prostii. nu grasimile, nu mincarea "nesanatoasa" si alte aberatii dintr-astea abstracte. mincarea romaneasca traditionala, dpdv al oricarui nutritionist care nu e drogat, este cit se poate de nesanatoasa pentru omul obisnuit de la oras, care sade cu curul pe scaun toata ziua. e suficient sa maninci de 3 ori pe zi mincare "normala", fara euri si fara "hormoni" sau buhuhuh scared.gif modificata genetic scared.gif , cum mincau bunicii acum 50 de ani si te umfli ca un balon. sau poti sa maninci putin, cu euri cacalau si sa n-ai nici pe dracu

Cercetătorii americani au constatat

orice fraza care incepe cu cuvintele de mai sus trebuie ignorata. cercetatorii americani au constatat pe dracu, aia au constatat. in fiecare luna dobitocii aia constata tot altceva. ar fi ok, daca nu s-ar contrazice cu ce au constatat luna trecuta
rich1974
QUOTE (Mosotti @ Jun 28 2008, 09:36) *
oms e plina de idioti. principala cauza a obezitatii, exceptind evident dereglarile hormonale, este sedentarismul combinat cu mincatul cit cuprinde. da ma rog, e mai usor sa dai vina pe euri si alte prostii. nu grasimile, nu mincarea "nesanatoasa" si alte aberatii dintr-astea abstracte. mincarea romaneasca traditionala, dpdv al oricarui nutritionist care nu e drogat, este cit se poate de nesanatoasa pentru omul obisnuit de la oras, care sade cu curul pe scaun toata ziua. e suficient sa maninci de 3 ori pe zi mincare "normala", fara euri si fara "hormoni" sau buhuhuh scared.gif modificata genetic scared.gif , cum mincau bunicii acum 50 de ani si te umfli ca un balon. sau poti sa maninci putin, cu euri cacalau si sa n-ai nici pe dracu

orice fraza care incepe cu cuvintele de mai sus trebuie ignorata. cercetatorii americani au constatat pe dracu, aia au constatat. in fiecare luna dobitocii aia constata tot altceva. ar fi ok, daca nu s-ar contrazice cu ce au constatat luna trecuta

mare dreptate ai frate moso! trebuie odata sa spargem si mitul asta al mancarii traditionale romanesti. mancarea traditionala era potrivita stilului de viata din vechime atunci cand oamenii munceau fizic foarte mult. acum lucrurile stau cu totul altfel. eu nu prea cred in ideea dereglarilor hormonale. poate apar unele dereglari dar nu cred ca intr-o asa masura incat sa nu-ti mai poti controla greutatea printr-un egort de vointa corespunzator.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.