celebris3
4th November 2007, 00:50
Va salut!
Am cautat pe forum ceva discutii despre o problema asemanatoare si nu am gasit. Iata care este situatia mea:
Mi-am renovat apartamentul, am refacut si instalatia electrica. Totodata mi-am "tras" prin perete, prin copex, pe langa cablurile electrice si cablu TV, telefon si UTP. In fiecare camera mi-am pus cel putin 2 prize din fiecare, pentru a putea fi folosite la orice aranjare a mobilei, pe viitor. Mi-am luat un tablou mare (de sigurante) unde ajunge tot ce intra in casa (220V, TV, telefon, net). Problema este ca acum, dupa ce am terminat, am facut proba la TV, la toate prizele, si nici una nu primeste semnal curat. Banuiala mea este ca datorita faptului ca am pus cablul de tensiune foarte aproape de cel de tv (sunt la cativa cm unul de altul), se produce un bruiaj, ca nici un post nu mai se vede si aude clar. Am dreptate?!? Daca nu, lamuriti-ma si pe mine. Daca da, exista vreun filtru care sa scoata acel brum?
Nici macar cablul care aduce semnalul de afara nu lucreaza cum trebuie, deoarece este si el zidit in perete pe langa alte fire de tensiune.
Orice sugestie este binevenita (mai putin sa le scot din perete
). Multumiri.
lucifer76
4th November 2007, 07:56
Nu cred ca problema apare de la distanta dintre cele doua cabluri ci mai degraba din cauza calitatii slabe a cablului coaxial (tras prin perete ) si a semnalului .Inceaca un amplificator de cablu la intrarea semnalului in casa , nu langa televizor .
Nicolaus
4th November 2007, 08:12
Probleme apar datorita:
-cablu de proasta calitate(cu interiorul moale, cand se curbeaza firul central ajunge langa ecranaj chiar atingand-ul;ecranaj neeficient, adica subtire sau nu accopera toata suprafata)
-modul de distributie(pleci cu cate un cablu in fiecare camera dintr-un distribuitor sau de la o priza te duci la cealalta s.a.m.d. ? Prima modalitate are pierderi mai mici)
-foloseste un amplificator la intrare daca ai mai mult de doua tv-uri sau macar un distribuitor cu pierderi mici
-atentie la buna conectare a ecranajului cablului(tresa)in mufa
celebris3
4th November 2007, 10:51
Da, am un distribuitor cu 4 iesiri, iar din el merge intr-unul cu alte 3 iesiri. Deci, sa inteleg ca problema este de semnal, ca imi trebuie un amplificator de semnal la intrarea in casa. Aveti idee de unde as putea cumpara un asemenea amplificator, ceva bun (ca se gasesc si in piata, dar nu cred ca este cea mai buna solutie)?
Multumesc de raspunsuri si daca mai exista si alte pareri, astept cu interes.
donpetru2007
4th November 2007, 11:40
Da, am un distribuitor cu 4 iesiri, iar din el merge intr-unul cu alte 3 iesiri.
Va recomand sa schimbati distribuitorul. Tin sa va mentionez ca am executat astfel de instalatii iar influenta calitatii cablului coaxial era minora. Ba mai mult am observat atenuari importante a semnalului daca distribuitorul sau distribuitoarele utilizate nu erau de buna calitate. Nu are nici un rost sa folositi un amplificator deoarece nu elimina problema ci din contra s-ar putea sa "o amplifice si mai mult" (asta in ipoteza in care semnalului de videofrecventa care intra in instaltie este de buna calitate).
miron1947
4th November 2007, 12:51
QUOTE (celebris3 @ Nov 4 2007, 10:51)

Da, am un distribuitor cu 4 iesiri, iar din el merge intr-unul cu alte 3 iesiri. Deci, sa inteleg ca problema este de semnal, ca imi trebuie un amplificator de semnal la intrarea in casa. Aveti idee de unde as putea cumpara un asemenea amplificator, ceva bun (ca se gasesc si in piata, dar nu cred ca este cea mai buna solutie)?
Multumesc de raspunsuri si daca mai exista si alte pareri, astept cu interes.
Ceva de genul asta
istratei
4th November 2007, 16:39
poti face o proba :
scoate distribuitoarele si faci legatura direct cu mufe de trecere , si vezi cat se pierde prin cablu si cat prin distribuitoare.
ai pus un tv la cablu care vine de afara sa stii ca nu lucreaza corect ?
celebris3
4th November 2007, 21:33
Nici macar cablul care aduce semnalul de afara nu lucreaza cum trebuie, deoarece este si el zidit in perete pe langa alte fire de tensiune.
Am facut legatura tv-ului direct la firul de intrare. Acesta - cablul ce intra in casa - intra prin zid si iese direct in tablou. Semnalul are brum (apar ca niste fulgere pe ecran iar sonorul are un bazait). Dupa ce trece prin splitere, se vede mut mai prost. Am sa cumpar un amplificator cum mi-a recomandat miron1947, mai ales ca nu este scump si am sa vad care este rezultatul. Va tin la curent (si la tensiune).
miron1947
4th November 2007, 21:47
QUOTE (celebris3 @ Nov 4 2007, 21:33)

Semnalul are brum (apar ca niste fulgere pe ecran iar sonorul are un bazait). Dupa ce trece prin splitere, se vede mut mai prost.
Daca semnalul este cu zgomot la intrare,cu amplificatorul nu rezolvati,vedeti de unde provine zgomotul pana la intrarea in casa,deoarece amplificatorul,odata cu semnalul amplifica si zgomotul.
mihainet76
5th November 2007, 11:31
Buna ziua,
Am de aproximativ 3 ani o problema sa ii spun asa ,cu care m-am cam obisnuit.
Am avut pus in sufragerie un tv Platium de 54 cu ecran plat si sunet stereo si in difuzoare se aude un bazait care se aude mai tare mai ales seara cand este liniste.
Acum de un an am un panasonic de 73 cm si am acelasi bazait in difuzoare.
Cablul coaxial este nou de 75 parca.....firul de cupru este ff gros,nici nu pot sa il indoi.
Ce pot face sa dispara bazaitul?
Va multumesc
miron1947
5th November 2007, 12:30
QUOTE (mihainet76 @ Nov 5 2007, 11:31)

Ce pot face sa dispara bazaitul?
Poate fi transmis chiar de la furnizorul de serviciu cablu,verificati daca si vecinii Dvs.au aceasi problema,daca da,atunci este de la furnizor.
celebris3
12th November 2007, 11:42
Va salut din nou.
Problema despre care am spus mai sus s-a rezolvat.
Cauza era cu totul una banala. Mai intai am pus la impamantare distribuitorul, si se vedea ceva mai bine. Apoi, am luat-o pe cablu spre sursa sa vad unde este semnalul curat. Afara, la intrarea in apartament, deasupra usii, in canal de cablu era o mufa I, un prelungitor. Fiind ascuns, nu am stiut ca acolo este cablul intrerupt, adica prelungit cu cel care intra in casa. Cei care mi-au schimbat usa de la intrare, au tras de el si l-au scos din mufa partial. Ecranajul nu-si mai facea treaba, din cauza asta mi se vedea asa prost.
Deci, fara probleme puteti proiecta cablul TV pe langa reteaua de 220V, cat timp ecranajul este bine legat, nu apare nici o problema. Am pus totusi si un amplificcator la intrarea in apartament, langa tabloul de sigurante, pentru ca am 3 TV-uri in casa. Se vede lacrima. Multumesc pentru raspunsuri si pentru interesul acordat problemei mele!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.