Ati facut cablaje cu markerul de cablaj?

Mr_Devil83

Ma pregatesc sa fac niste cablaje si am cumarat un marker care cica e de cablaj. Este negru, are un capat de 1,5mm si unul de 1mm. Intrebarea mea este daca iasa cablajele cu el sau sa raman la acul de seringa si sacaz diluat in acetona?.

Pe marker scrie: Made in china smile.gif
Shen Hong.

Este cumparat de la un magazin de elctronice online. e mai subtire decat un marker edding.
nexus_3
merge f bine si cu permanent markere de 1 leu

folosesc asa ceva de vreo 8 ani

sorinede
QUOTE (nexus_3 @ Oct 31 2007, 22:10) *
merge f bine si cu permanent markere de 1 leu

folosesc asa ceva de vreo 8 ani

Salut . Eu folosesc de cativa ani ptr. cablaje ,,EDDING 142M ,, cu varf de 1mm si apoi corodez cu solutie de CL Fe3 (clorura ferica) de vreo cativa ani si este ok.
macaz
Fa o proba pe o bucata de placa si vezi cum merge.Ai grija sa decapezi bine placa inainte de trasare ca altfel ai putea avea surprize.
Mr_Devil83
Ok, o sa incerc sa vad cum merge.

Cam cat timp trebuie lasata placa sa se usuce markerul pe ea?
sorinede
QUOTE (Mr_Devil83 @ Oct 31 2007, 22:20) *
Ok, o sa incerc sa vad cum merge.

Cam cat timp trebuie lasata placa sa se usuce markerul pe ea?

daca folosesti marker-ul folosit de mine atunci cateva minute
macaz
Eu unul am pus la corodat si dupa cateva minute si nu am avut probleme,se usuca repede dar cred ca depinde si de marker.In cazul tau nu stiu,probabil 30 minute sau mai putin.

ESPRIT
Depinde si de clorura. Daca e veche si dureaza mult, se poate ca solutia sa-ti atace si vopseaua markerului. Daca e noua si corodarea merge repede, poti sa desenezi si cu creionul pe cablaj, ca grafitul protejeaza stratul de cupru de sub el (intr-o oarecare masura, nu ca vopseaua din marker).

Oricum ai grija sa nu uiti placa in solutie mai mult decit e necesar pt. ca altfel pina la urma va dizolva vopseaua.
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.