Mi-au blocat cartela

Beleutza
Sa va povestesc ultima patanie in domeniu...
Eu am o cartela reincarcabila de vreo... 5-6 ani, cred... si chiar ma hotarasem sa trec pe abonamet luna viitoare si pe acest numar... Dar, sa revin:

Aseara am vrut sa dau un telefon si vad pe ecran: "Sim card registration failure" si... ma gandesc ca poate l-am lovit... scot cartela, o asez la loc... acelasi mesaj...
Merg azi la orange shop... ii povestesc d-rei de acolo ce si cum... se uita la cartela, imi spune ca e zgariata... ca se schimba... si da un telefon la Orange Bucuresti, dupa care imi zice: a fost inchisa pentru frauda.
Logic, intreb: ce frauda? cum adica frauda? Ce s-a intamplat? Eu... stiind ca nu am facut altceva decat sa dau si sa primesc telefoane de la cunoscuti... si, singurul serviciu pe care l-am folosit a fost roaming-ul. De nevoie... nu de alta...
Dar tipa... dupa acel telefon se poata cu mine... ca si cum as fi fost o infractoare... si nu arest preventiv, ci cu sentinta data... bagata in regim de detentie... tot ce cuprinde... Incerc sa ii explic tipei ca eu imi vreau numarul de telefon inapoi... ca vreau sa stiu ce s-a intamplat, ca vreau si eu o explicatie... si ea imi tranteste o foaie de hartie si imi zice sa fac cerere...
Adica: imi blocati cartela in mod abuziv... si tot voi cu codita sus?
Asta ca sa nu zic ca tipa imi tot spunea ca "numerele cu frauda nu se recupereaza". Care frauda?
Ideea e ca am plecat ca de la gard, dupa ce tipa s-a purtat cu mine... oribil... am lasat o cerere in ideea ca... imi vor explica ei ce s-a intamplat...
Vi s-a intamplat vreodata asa ceva?
Imi pare rau de numarul de telefon... dar acum sunt nervoasa pentru felul in care am fost tratata... Astept explicatii...
danutz1
Interesanta problema ta. Sa ne tii la curent cu evolutia situatiei. Se pare ca au luat atitudine impotriva celor care trimiteau sms-uri false, dar au gresit adresa.
Dar nick-ul ce semnificatie are? laugh.gif
DBOCEE
Scoti la imprimanta povestea ta si xeroxezi multi fluturasi pe care te apuci sa ii imparti in fata la Orange Shop.

Iti garantez ca in maxim 30 de minute vei avea numarul deblocat si 50 euro credit bonus pentru neplacerile produse.

Orange se teme de reclama negativa ca de dracu.
GonZz0
QUOTE (DBOCEE @ Oct 31 2007, 20:57) *
Scoti la imprimanta povestea ta si xeroxezi multi fluturasi pe care te apuci sa ii imparti in fata la Orange Shop.

Iti garantez ca in maxim 30 de minute vei avea numarul deblocat si 50 euro credit bonus pentru neplacerile produse.

Hahaha, eu as face-o, pe bune!

Pacat ca n-am si n-am avut Orange niciodata. coolspeak.gif
Beleutza
Nick-ul e... forma de alint data de tatal meu puntu' mine...
Nu vreau sa fac rau... nu ma intereseaza o reclama negativa pentru ei...
E penal daca ajung asa...
Tocmai i-am sunat, din nou... si d-ra de acolo nu stie sa imi dea nici o informatie... cica... "mai incercati la orange shop-ul la care ati fost astazi". Mda... mi-a fost de un real ajutor...
Trebuie sa astept... Poate mi se da o explicatie... totusi. Cred ca daca mai cer si numarul inapoi... deja sunt "obraznica"
DBOCEE
E posibil ca un "prieten" de-al tau sa fi sunat la Orange si sa reclame ca a primit de la numarul 07XXXXXXX (numarul tau) semeseuri de frauda prin care a fost indemnat sa cumpere cartele de reincarcare.

Vezi aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=243990

Oricum, asta este un precedent interesant. Daca ai boala pe cineva... iata o metoda rapida de a il baga in belele. Ii blochezi telefonul zicand ca ai primit SMS frauda de la numarul respectiv.

Sunt speriati de bombe in perioada asta si se pare ca numerele sunt blocate fara alte cercetari prealabile.
crisstian
Poate ca tu n-ai facut nimic; poate a pus altcineva mana pe tel si cine stie ce a facut in timp ce tu habar n-ai avut in timpul respectiv.
Oricum e interesanta situatia. Ai putea sesiza OPC-ul daca ti se refuza un raspuns.
Desi eu cred ca vreun destept de la orange a-ncurcat borcanele si a raportat un nr de tel gresit... biggrin.gif

P.S. si ce spune DBOCE ar putea fi adevarat, dar numai in cazul in care ai avut convorbiri lungi cu anumite persoane iar cei de la orange verificand nr respective au constatat ca ai vorbit f mult pe anumite nr si asa au tras ei concluzia ca reclamantul ar spune adevarul...
La faza cu SMS-ul nu tine. Pai ce le e lene sa verifice daca a trimis niste mesaje de frauda...
Ignition
Te rog sa ne tii la curent cu situatia, ca posesor de cartele pre-pay (inclusiv Orange) vreau sa stiu la ce ma pot astepta...
Beleutza
Uf... M-as imbata cu apa rece daca as crede ca mi s-a umblat la telefon. Pana la urma nu sunt copil si nici nu am de-a face cu prea multi "glumeti" in viata de zi cu zi...
Eu am lasat o cerere la Orange shop... pentru eventuale explicatii... am dat telefon la ei... am scris si pe site de atunci...
Eu mai astept... Va anunt daca apare ceva nou... mad.gif
ecotech
Se prea poate intampla ca cineva sa fi raportat gresit numarul de telefon de unde a fost sms sau apel cu tentativa de frauda, iar Orange si Vodafone mai nou are atitudinea de "shoot first, ask questions later...much later". De exemplu, am patit-o chiar eu, sau mai bine zis a patit-o altul cu mine, cand am raportat gresit ultima cifra dintr-un numar...noroc ca mi-am dat seama in timp util smile.gif

Pe de alta parte nu trebuie sa fi un geniu ca sa poti modifica sender-ul la un sms. Cine stie, poate cineva chiar a trimis stiva de sms-uri, asa formatate incat sa arate numarul tau. Au mai fost cazuri!

Astea toate, evident NU sunt valabile, daca cineva a pus mana pe telefonul tau, fara sa observi si a facut scamatorii !
crisstian
Si in completare...
Nu stiu la ce orange shop ai lasat tu cererea. La chestii din astea o timiti pe fax direct la Bucuresti si ai grija sa primesti confirmarea de la fax... asta ca sa poti dovedi ca ai facut cererea la nevoie...
don_dannielo
Aveai un numar "smecher"?
Beleutza
QUOTE (crisstian @ Oct 31 2007, 21:28) *
Si in completare...
Nu stiu la ce orange shop ai lasat tu cererea. La chestii din astea o timiti pe fax direct la Bucuresti si ai grija sa primesti confirmarea de la fax... asta ca sa poti dovedi ca ai facut cererea la nevoie...

Asa cum am mai zis... nu prea sunt eu copil... am inregistrat acea cerere, stampilata si semnata de ei... am si eu o copie ... Ma rog, am actele in regula. Acum, daca ei trimit sau nu acea cerere la Bucuresti... e treaba lor. Eu vreau doar o informare, in scris, eventual, in legatura cu ce s-a intamplat.
Nu vad de ce trebuie sa trimit eu Bucurestiului cererea... Pana la urma de asta au reprezentanta in oras, nu? Sau... "shop" in oras.

Nu stiam ca poti trimite mesaj si sa faci sa para ca s-a trimis de pe alt numar... ele pot fi depistate, nu? Adica... sper ca pot fi depistate.

Sa speram ca se va simti "vreo-unul de pe acolo" sa imi zica o minciuna frumos colorata.

PS: nu am avut numar "smecher". Nici scuza asta nu o au...
jafpefata
QUOTE (DBOCEE @ Oct 31 2007, 20:57) *

Cred că asta ar fi cea mai bună soluție. Chiar și-ar lua-o urât în freză.
adikuma
QUOTE (ecotech @ Oct 31 2007, 21:20) *
Se prea poate intampla ca cineva sa fi raportat gresit numarul de telefon de unde a fost sms sau apel cu tentativa de frauda, iar Orange si Vodafone mai nou are atitudinea de "shoot first, ask questions later...much later". De exemplu, am patit-o chiar eu, sau mai bine zis a patit-o altul cu mine, cand am raportat gresit ultima cifra dintr-un numar...noroc ca mi-am dat seama in timp util smile.gif

Pe de alta parte nu trebuie sa fi un geniu ca sa poti modifica sender-ul la un sms. Cine stie, poate cineva chiar a trimis stiva de sms-uri, asa formatate incat sa arate numarul tau. Au mai fost cazuri!

Astea toate, evident NU sunt valabile, daca cineva a pus mana pe telefonul tau, fara sa observi si a facut scamatorii !

pai cum ...astia de la orange iau in considerare numai o singura persoana care spune ca a fost victima unei fraude ??? nu trebuie sa sune mai multe persoane ? oricum trebuiau facute cateva verificari.....
sind
QUOTE (adikuma @ Nov 1 2007, 05:57) *
pai cum ...astia de la orange iau in considerare numai o singura persoana care spune ca a fost victima unei fraude ??? nu trebuie sa sune mai multe persoane ? oricum trebuiau facute cateva verificari.....

nu se inchide un nr pe motiv de frauda doar ca un zebzec a scris o reclamatie cu nr tsau in ea...se ia si se verifica dak de pe nr tau chiar a fost trimis sms la nr celui care te-a reclamat
numai dak se dovedeste ca ai trimis sms ti se inchide nr pe frauda
dak totusi e o greseala si cu siguranta se va repara...
dak chiar ti-a facut cineva vreo bucurie, e chiar nashpa
parerea mea...
hades
Iti faci cont pe www.orange.ro la my care, le faci o reclamatie si astepti raspuns. Daca te tirmit tot la magazin incearca sa te duci la altul si sa vorbesti cu un fel de store manager ceva. Din start ii explici ca frauda nu sta in picioare fara dovezi.

Succes!
C.F.S.
Am si eu o cartela orange pe care nu o folosesc. O incarc mereu la timp dar nu sun de pe ea decat foarte rar. Azi am primit un mesaj de la +4094946*** cu textul "Format mesaj incompatibil". Sun la relatii clienti, o duduie ma pune sa astept 5 minute si imi zice - Probabil ca este o eroare de retea. Nu aveti de ce sa va faceti griji. :cutit:
Beleutza
Pai... la mine e mai simplu... Eu am primit doua apeluri de la numere necunoscute... dar am zis ca sunt glume... Asta este singurul lucru care poate fi clasificat ca "iesit din comun" in ceea ce priveste respectiva cartela... respectivul numar de telefon.
Sincer, nu am facut nimic altceva decat sa primesc apeluri telefonice si sa dau telefon... Primeam intr-adevar destul de multe telefoane si vorbeam mult la telefon. Dar... nu este asta un motiv sa mi-l inchida...
Acum inca mai astept o rezolutie de la ei, inainte de a merge la OPC, sa le explic si lor cum au decurs evenimentele.
Am scris si celor de la Orange prin mail, tot cu ajutorul site-ului lor. Va tin la curent.
cristian0007
QUOTE (Beleutza @ Nov 2 2007, 22:38) *
Primeam intr-adevar destul de multe telefoane si vorbeam mult la telefon. Dar... nu este asta un motiv sa mi-l inchida...

Cred ca ti-ai raspuns singura la intrebare.Fiind pe cartela si primind foarte multe apeluri,nu primeai cumva si multe bonusuri pentru apeluri primite?
Un motiv foarte intemeiat pentru ca o retea sa iti restrictioneze numarul este primirea de apeluri neautorizate dintr-o retea VOIP sau numarul tau era folosit ca Forward(nu iti poti da seama de asta).Ce-i care te suna pe tine folosesc Voice Over IP.
Este o ipoteza,faza cu sms spoofat pica,aceasta metoda de blocare fara avertisment este des folosita.In toate cazurile clientul nu are nici o implicare,el fiind doar victima.
Ce-i care cunosc mai bine pot completa.
Beleutza
QUOTE (cristian0007 @ Nov 3 2007, 20:02) *
Un motiv foarte intemeiat pentru ca o retea sa iti restrictioneze numarul este primirea de apeluri neautorizate dintr-o retea

Apeluri neautorizate... Nu era cazul.
Eu am zis ca vorbeam mult la telefon... Si in mod sigur daca imi schimb cartela o sa vorbesc la fel de mult. Ce o sa faca? o sa imi restrictioneze fiecare numar in parte? ohmy.gif huh.gif
LunaCrystal
Nu are treaba cu cate apeluri primeai chiar daca erau de pe voip.
jafpefata
Are treabă doar cu problemele de rețea Orange de care e plin forumul. Nu pot nțelege de ce nu rezolvă odată toate problemele.
Beleutza
Acum doua zile mi-au dat drumul la cartela... Dintr-o data sim-ul meu avea semnal... Noroc ca mi-am lasat telefonul deschis - ma trezeste dimineata - caci altfel...
Mi-au trimis mesaj sa sun la serviciul clienti pentru a afla raspunsul pentru cererea formulata de mine... Sun acolo, vorbesc cu o operatoare care imi spune ca "acum cartela dv este functionala" si ca "fusese inchisa pentru frauda".
In continuare nu mi se spune ce frauda. Dar, ma asigura ca Orange si-a dat seama ca fusese o greseala si din acest motiv cartela mea e in stare de functionare acum...
Si, normal, o intreb pe d-ra daca ma mai pot astepta la "surprize" din partea Orange. Ea, si-a cerut scuze din partea companiei dar nu a stiut sa imi raspunda.

Ideea e ca eu sunt bucuroasa ca mi-am recapatat numarul de telefon, adica... ceea ce ma durea pe mine... Ce-o fi... o fi... de acum incolo...
onlyone
Ne-ai lasat in coada de peste.. Suntem cu totii curiosi care este raspunsul la intrebare asa ca incearca totusi sa aflii in ce a constat frauda respectiva...
taucety
Hai sa va zic si eu; am(avut) o cartela ce expira pe 08.01.2008. Azi am vrut s-o reincarc si, TEAPA! Cica a trecut perioada de gratie si a fost anulata. Voi ce ziceti, cum poti demonstra unor hoti ca esti furat fara sa ai nici o dovada? daca era un credit mai mic, ziceam ca am uitat de el, dar aveam 45 EURO si la o asemenea suma nu-mi permiteam sa uit de ea. Este ca-i Hotie pe fata?
jamesbond
QUOTE (taucety @ Dec 12 2007, 22:27) *
Hai sa va zic si eu; am(avut) o cartela ce expira pe 08.01.2008. Azi am vrut s-o reincarc si, TEAPA! Cica a trecut perioada de gratie si a fost anulata. Voi ce ziceti, cum poti demonstra unor hoti ca esti furat fara sa ai nici o dovada? daca era un credit mai mic, ziceam ca am uitat de el, dar aveam 45 EURO si la o asemenea suma nu-mi permiteam sa uit de ea. Este ca-i Hotie pe fata?

Dute intr-un Orange Shop si explica-le situatia deoarece ei pot vedea toate informatiile despre un numar chiar si prepay. O sa iti ceara niste detalii sa vada daca tu esti detinatorul real al cartelei si iti vor spune exact care e situatia .
Bafta! peacefingers.gif
worm
Hahaha, tipic treaba ROMANEASCA! Fara explicatii, faceti pe ascuns. In alte tari si-o luau rau pe cocoasa daca ai un avocat bun. Se lasa cu daune si etc. Dac cum la noi si justitia vai si amar, ce poti sa speri... taci si atat...
CreditImmobilier
Se intampla. Asa e. Acum trebuie sa urmarezi procedura companiei si dureaza daca nu stii pe nimeni la Orange.

taucety
Hai sa va zic ultimele noutati: vorbesc la 10.00 cu o tipa de la relatii-clienti si-mi spune ca a vazut ca sunt multi bani in contul cartelei si ca ultima zi de gratie a fost 07.12.2007, nu 08.01.2008: i-am zis ca n-am cum sa-i demonstrez ca se insala, mesajul primit cu perioada de gratie l-am sters nestiind ca o sa patesc asa ceva, nu-i nimic, a zis ea, sa ma duc la orange shop cu buletinul si o sa-mi dea contra cost o alta cartela cu acelasi numar si acelasi sold. Ok, zic, firma serioasa, ma duc la Universitate la orange shop ,povestesc cele mai de sus, si matracuca de ma tinea de vorba imi spune ca aia de la telefon si-a ras de mine, o cartela dezactivata nu mai poate fi activata, cat despre bani, +++++ pune-le cruce. Le-am zis ca "tara de tampiti" si am plecat Infuriat, ajuns acasa le-am dat telefon iar, si o tipa mai amabila zice ca am fost gresit informat si ca poate sa-mi dea numarul si creditul doar daca fac abonament; O sa ma mai prinda astia la ei ......
MORALA: ARHIVATI ULTIMUL MESAJ PRIMIT DE LA EI CU PERIOADA DE GRATIE, SA NU PATITI LA FEL. SARBATORI FERICITE TUTUROR! LA MULTI ANI!
danutz1
Eu zic sa ma incerci sa iti recuperezi creditul, daca perioada de gratie expira in ianuarie, inseamna ca ei sunt de vina.
Daca nu poti recupera si numarul, pe alt numar cu siguranta se poate sa iti aloce creditul pierdut.
jamesbond
QUOTE (taucety @ Dec 13 2007, 13:51) *
Hai sa va zic ultimele noutati: vorbesc la 10.00 cu o tipa de la relatii-clienti si-mi spune ca a vazut ca sunt multi bani in contul cartelei si ca ultima zi de gratie a fost 07.12.2007, nu 08.01.2008: i-am zis ca n-am cum sa-i demonstrez ca se insala, mesajul primit cu perioada de gratie l-am sters nestiind ca o sa patesc asa ceva, nu-i nimic, a zis ea, sa ma duc la orange shop cu buletinul si o sa-mi dea contra cost o alta cartela cu acelasi numar si acelasi sold. Ok, zic, firma serioasa, ma duc la Universitate la orange shop ,povestesc cele mai de sus, si matracuca de ma tinea de vorba imi spune ca aia de la telefon si-a ras de mine, o cartela dezactivata nu mai poate fi activata, cat despre bani, +++++ pune-le cruce. Le-am zis ca "tara de tampiti" si am plecat Infuriat, ajuns acasa le-am dat telefon iar, si o tipa mai amabila zice ca am fost gresit informat si ca poate sa-mi dea numarul si creditul doar daca fac abonament; O sa ma mai prinda astia la ei ......
MORALA: ARHIVATI ULTIMUL MESAJ PRIMIT DE LA EI CU PERIOADA DE GRATIE, SA NU PATITI LA FEL. SARBATORI FERICITE TUTUROR! LA MULTI ANI!

Daca e adevarat ce spui e foarte rusinos pentru Orange si parerea mea este ca au ajuns de rasul curcilor daca asa isi trateaza un client care cotiza masiv la ei chiar si cu o cartela prepay. confusedsmiley.png
Ma rog...eu stiam ca si o cartela dezactivata poate fi reactivata contra cost dar na...e mai simplu sa retragi un credit mare fara prea multe explicatii.
Asta este Romania si astea sunt firmele de pe afara la care cotizam cu totii si de la care asteptam putin respect. deadtongue.gif
AirBoy
Interesant cu astia, aveam o carteluta care expira pe 13.11.2007, pe 15 o bag in telefon, merge... fac 333, vine mesaj ca expira in 13.12. O reincarc repede si-mi vine mesaj ca mi-au fost trasi vre-o 2 euro parca, nu mai tin minte, pentru ca am "Cumparat valabilitate".
Interesant nu?
danutz1
Eu stiam ca valabilitate se poate cumpara doar la voda. Si creditul se retine pe loc.
Am avut si eu o cartela orange care a expirat, bineinteles ca nu am facut greseala sa o incarc.
Oricum nu trebuia sa o incarci daca nu mai aveai nevoie de numar.
aum
QUOTE (jamesbond @ Dec 13 2007, 13:59) *
Daca e adevarat ce spui e foarte rusinos pentru Orange si parerea mea este ca au ajuns de rasul curcilor daca asa isi trateaza un client care cotiza masiv la ei chiar si cu o cartela prepay. confusedsmiley.png
Ma rog...eu stiam ca si o cartela dezactivata poate fi reactivata contra cost dar na...e mai simplu sa retragi un credit mare fara prea multe explicatii.
Asta este Romania si astea sunt firmele de pe afara la care cotizam cu totii si de la care asteptam putin respect. deadtongue.gif

cel mai probabil creditul ala pe cartela era de la promotia de craciun. daca el folosea intens cartela aia sa fi sigur ca nu mai era in perioada de gratie cu ea ci in perioada activa a creditului.

QUOTE (danutz1 @ Dec 13 2007, 14:24) *
Eu stiam ca valabilitate se poate cumpara doar la voda. Si creditul se retine pe loc.
Am avut si eu o cartela orange care a expirat, bineinteles ca nu am facut greseala sa o incarc.
Oricum nu trebuia sa o incarci daca nu mai aveai nevoie de numar.

crezi ca el nu stia acest lucru? dooh!
danutz1
QUOTE (AirBoy @ Dec 13 2007, 14:10) *
aveam o carteluta care expira pe 13.11.2007, pe 15 o bag in telefon

Din postul lui eu am inteles ca nu mai avea nevoie de ea, de aceea am zis ca nu trebuia sa o mai incarce.
Oricum nu am inteles de ce a facut asta.
nelu97
Din ceea ceam citit nu mi se pare ca Orange ar fi neserios in privinta cartelei, a discutiei la telefon insa, da.

Daca ai primit sms de atentionare, atunci trebuia sa acorzi atentie. Probabil aveai demult acel credit, daca ti s-a dezactivat cartela. Daca nu consumi, nu vad de ce ai incarca credit. La capitolul asta nu ai dreptate. Mai mult, cand cumperi o cartela, ai si un manual de utilizare. Nu e vina Orange ca nu citesti si nu bagi la cap.

La partea cu inlocuirea cartelei, care insa nu a fost inlocuita, presupun ca ai vorbit cu o persoana nou angajata care nu cunoaste exact regulile. O cartela este dezactivata daca nu aduce profit, oricum pentru a tine activa o cartela trebuie o cheltuiala minima. Faptul ca aveai 45euro este pur si simplu o curiozitate, asta nu schimba regulile. Asta nu inseamna ca regulile nu se pot schimba. Pentru anumite persoane considerate clienti suficienti de importanti, se pot face exceptii. Probabil persoana cu care ai vorbit s-a gandit ca se poate face o exceptie, dar alte persoane au considerat ca nu e cazul.
sind
QUOTE (nelu97 @ Feb 26 2008, 12:31) *
Din ceea ceam citit nu mi se pare ca Orange ar fi neserios in privinta cartelei, a discutiei la telefon insa, da.
Daca ai primit sms de atentionare, atunci trebuia sa acorzi atentie. Probabil aveai demult acel credit, daca ti s-a dezactivat cartela. Daca nu consumi, nu vad de ce ai incarca credit. La capitolul asta nu ai dreptate. Mai mult, cand cumperi o cartela, ai si un manual de utilizare. Nu e vina Orange ca nu citesti si nu bagi la cap.
La partea cu inlocuirea cartelei, care insa nu a fost inlocuita, presupun ca ai vorbit cu o persoana nou angajata care nu cunoaste exact regulile. O cartela este dezactivata daca nu aduce profit, oricum pentru a tine activa o cartela trebuie o cheltuiala minima. Faptul ca aveai 45euro este pur si simplu o curiozitate, asta nu schimba regulile. Asta nu inseamna ca regulile nu se pot schimba. Pentru anumite persoane considerate clienti suficienti de importanti, se pot face exceptii. Probabil persoana cu care ai vorbit s-a gandit ca se poate face o exceptie, dar alte persoane au considerat ca nu e cazul.

anumite exceptii NU se pot face
maryuso
sa va povestesc o alta patanie a la orange. un prieten s-a trezit cu -14 euro credit. crezand ca e o greseala a incarcat cartela cu 4 euro. acum are doar -10 euro bash.gif . e posibil asa ceva?
aum
QUOTE (maryuso @ Feb 28 2008, 19:26) *
sa va povestesc o alta patanie a la orange. un prieten s-a trezit cu -14 euro credit. crezand ca e o greseala a incarcat cartela cu 4 euro. acum are doar -10 euro bash.gif . e posibil asa ceva?

da, este posibil daca faci streaming.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.