dsdev
31st October 2007, 09:57
Daca stiti noua parcare etajata din mallul vitan... trecerea intre etaje se face prin rampe/pante puse paralel, in acelasi sens de mers. De exemplu, eu daca vreau sa urc de la etajul 1 la 2, paralel cu urcarea mea, in stanga, exista coborarea de la etajul 3 la 2, in acelasi sens de mers. Atat cel care urca, cat si cel care coboara sunt obligati sa faca dreapta pe etajul pe care se intalnesc.
Acolo unde urcarea si coborarea se intalnesc pe etajul comun, pe unele etaje exista pus un semn de cedeaza trecerea (e pus fix pe mijloc, deci presupun ca se adreseaza ambelor "drumuri"), dar pe alte etaje semnul de cedeaza lipseste. Am pus si o "schema", poate se intelege ceva din ea (in stanga e vedere de sus, in dreapta e vedere din lateral/sectiune).
Intrebarea mea e: cine are prioritate? In mod normal, daca cedeaza trecerea se adreseaza ambelor "drumuri", avem prioritate de dreapta, deci cel care urca are prioritate in fata celui care coboara (rampa de urcare e in dreapta celei de coborare). Ieri era sa dau peste unu' care cobora (eu urcam)... dupa moaca lui, fie era dus cu capu, fie avea dreptate si prioritatea era ptr coborare, nu ptr urcare... desi nu vad cum. Sau imi scapa mie ceva?
Oricum, mi se pare stupid cum au gandit trecerile intre etaje, puteau sa le puna circular (se urca doar prin capatul din stanga, se coboara doar prin cel din dreapta, sau invers)... dar ei au pus urcare/coborare la ambele capete (la capatul din stanga sensul e spre sud, la cel din dreapta spre nord, indiferent daca cobori sau urci).
dsdev
31st October 2007, 10:54
Oricum nu vezi nici daca ar urca, nici daca ar cobora vreo masina, ptr ca ai zid in ambele parti, inclusiv intre urcare si coborare... deci ca sa vezi ceva trebuie sa intri in "intersectie"... puteau macar sa puna niste oglinzi ca in city mall, sa vezi daca mai e cineva prin zona...