Cum se lipeste o lucrare de diploma (sau carti in general)
Pagini: 1, 2

934

De ce iti bati joc de munca ta tocmai la final cu experimentele astea gen coperti home made?
me_suzy
QUOTE (934 @ Oct 31 2007, 10:56) *
De ce iti bati joc de munca ta tocmai la final cu experimentele astea gen coperti home made?

pai nu-mi bat joc. Imi pun mintea la contributie...gasesc solutii...si refuz sa dau 55 lei atata timp cat (sper) ca ma duce cap'sorul

carman
QUOTE (me_suzy @ Oct 31 2007, 10:53) *
Am inteles ca A4 nu se poate cu o imprimanta obisnuita, deci ramane licenta s-o faca meseriasii de la legatorii.

Acu m-am referit la un format A5, deci toate foile A4, indoite biggrin.gif

PS. Scuzati, trebuia sa specific ca ultimele mele raspunsuri, se refereau la carte format A5

tot iti ramane cantul, deci un format mai mare de A4...
robertmihaileanu
QUOTE (carman @ Oct 31 2007, 11:00) *

Ei, o mai intinde un pic...
renderman
QUOTE (me_suzy @ Oct 31 2007, 10:48) *
deci eu asa m-am gandit:

Pun ambele fete+ cotorul intr-un format jpg, care sa traga pe o foaie A4.

Apoi nu trebuie decat sa indoi la mijloc, in asa fel ca sa se vada cotorul. Si asa, o sa fie 2 parti+cotorul la mijloc.

Doamne sfinte... scared.gif
Si zici ca dai lucrare de licenta? Cum reusesti tu sa invelesti o foaie A4 pe ambele fete tot cu o foaie A4? Te cheama cumva David Copperfield? ohmy.gif
me_suzy
QUOTE (carman @ Oct 31 2007, 11:00) *

Nu chiar. Toate paginile, dupa ce se indoaie, trebuie taiate la margini cam 1 cm. Exact cat este cantul.
renderman
QUOTE (renderman @ Oct 31 2007, 11:03) *
Doamne sfinte... scared.gif
Si zici ca dai lucrare de licenta? Cum reusesti tu sa invelesti o foaie A4 pe ambele fete tot cu o foaie A4? Te cheama cumva David Copperfield? ohmy.gif

Am vazut acum ca ai format A5
Fii atenta cum faci:
Te duci si cumperi o foaie format A3 (420mmx297mm) groasa, lucioasa, cum vrei tu...
Sa zicem ca lucrarea ta are 2 cm grosime => pentru coperta o sa ai nevoie de o foaie de 149,5mm(fata) + 149,5mm (verso) + 20mm (cantul) + 30mm(marginile de printare) = 347mm lungime si 210mm latime

Tdesenezi pe formatul tau A3 un dreptunghi de 347 x 210 si il tai cu un cutter si o rigla, atentie sa tai ingrijit,
Faci in Corel sau in Photoshop coperta ta desfasurata apoi o ii dai print, la page size in setarile imprimantei dai Custom (orice imprimanta tre' sa aiba) si specifici formatul 347 x 210, mai faci ce setari e nevoie apoi dai print
Atentie cum lucrezi sa arate in final ingrijit

mnezo
Ehm.. adica lucrarea ta e in format A5, scoasa pe foi A4? wacko.gif
me_suzy
QUOTE (mnezo @ Oct 31 2007, 11:17) *
Ehm.. adica lucrarea ta e in format A5, scoasa pe foi A4? wacko.gif

N-ai citit ce-am scris putin mai devreme. S-a rezolvat problema cu licenta, acuma vobeam de o carte obisnuita.
Maresalul

E falsă afirmația asta cu A4 și A5.
Nu se fac cărțile după formatul ăsta. De când a dispărut zețăria toată lumea taie carțile după cum îi vine mai ușor.
Adună câteva cărți care, după ochi, ar trebui să aibă formatul standard A5. Vei constata diferențe mari, atât la lungime cât și la lățime.
Dacă, de curiozitate, măsori blocul de carte o să constați că este mult sub dimensiunile tipice unui format A5.
----
În cazul tău, singura soluție să copertezi un A5 cu un A4 e să micșorezi oglinda paginii. Dar, la sfârșit, vei avea nevoie de mașină de tăiat, pentru "echerare".
Nu va ieși nimic cu adevărat atrăgător chiar dacă îți pui mintea la contribuție.
Cea mai ieftină soluție e următoarea:
- imprimi paginile pentru blocul de carte;
- imprimi coperta ținând cont de dimensiunea blocului brut. Pe lungime trebuie să aibă aceeași dimensiune iar pe lățime trebuie calculat 2xlățimea blocului+grosimea cotorului+adaosul pentru echerare, care nu trebuie să fie mai mic de 3 mm.
- rogi pe cineva care lucrează într-o legătorie să-ți broșeze lucrarea. Trebuie să aduci și câteva "blancuri" la dimensiunile copertei pentru ca omul să-și regleze mașina.
Broșatul la mașină + echerarea nu durează mai mult de 5 minute, dacă are mașina de broșat pe acel format.
carman
dupa ce inveti sa-ti legi cartea (vezi recomandarile Maresalului!), te poti angaja fara probleme la NASA!
atentie la calculul desfasuratei: D=(L1+L2+L3)-2*N*g
unde:
L1-latimea primei coperte
L2-latimea cantului
L3-latimea celei de a doua coperte
N-numarul de indoirila 90 grade
g-grosimea foii
2-coeficient pentru calculul desfasuratei

mai corect este sa folosesti fibra medie...
Zamo
QUOTE (me_suzy @ Oct 31 2007, 10:59) *
pai nu-mi bat joc. Imi pun mintea la contributie...gasesc solutii...si refuz sa dau 55 lei atata timp cat (sper) ca ma duce cap'sorul

De curiozitate... până să ajungi la acest mega impas, la aceată fabuloasă sumă de 55 de lei, câte mii de lei ai dat în timpul facultății ?

PS: Se acceptă și euro și dolari.
Maresalul
QUOTE (carman @ Oct 31 2007, 11:46) *
...
atentie la calculul desfasuratei: D=(L1+L2+L3)-2*N*g
unde:
L1-latimea primei coperte
L2-latimea cantului
L3-latimea celei de a doua coperte
N-numarul de indoirila 90 grade
g-grosimea foii
2-coeficient pentru calculul desfasuratei
mai corect este sa folosesti fibra medie...

Păi dacă impui formula asta ca mod de lucru în legătorii, 99% din personal își va da demisia!!!
Metoda simplă - și infailibilă - de a calcula coperta e să măsori cu tipometrul lățimea și cu șublerul grosimea cotorului. Având adaus de echerare îți poți permite și erori de 1-2mm.
Niciodată nu dă greș biggrin.gif

on topic: dacă la format A5 alegi varianta broșatului atunci lucrarea ta va semăna cu un dicționar de buzunar! Nicidecum cu o lucrare de diplomă.
Alege formatul A4 și coperta din scoarță. Dai un ban dar face.
Poți negocia cu omul și, dacă tot dai 55 lei, îi poți impune să folosească materiale de calitate și să treacă lucrarea prin toate procesele tehnologice.
cipix
QUOTE (me_suzy @ Oct 31 2007, 09:31) *
clar, fac in photoshop.

Trebuie sa fie o cale, si-am s-o gasesc wink.gif

adica ai avut bani de licenta de photoshop si nu ai pt legat lucrarea de licenta? tongue.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.