d-m
29th October 2007, 10:45
As dori sa stiu cum sa am grija de crizanteme
supilica_de_caramele
10th November 2007, 01:46
Subscriu la ce spune Valentina30 si as mai adauga ca cresc relativ repede si cam de nebune... vezi in foto de jos in fata curtii din luna a 6-a pana in a 10-a cat au crescut [am pus si in fata numai ca sa mai scap de ele
] . Culoarea dominanta la mine vezi care e, dar am pe un peticutz si cu alte culori, la anul le extind.
Cresc cam la 1 m, in tufe, vezi jos, pe care le prinzi cu o sfoara si le pui un par in mijloc sa le sustina, parul nu-i necesar, sunt destul de viguroase si nu se rup, dar daca nu-l pui cresc urat, cam culcat.
Apa, poate doar cand sunt mici, altfel destul de rar, din saptamana in sapt. cand iti adunci aminte
, am obs ca tufa de flori se inclina pe directia soarelui si protejeaza pamantul de uscaciune, chiar am avut nevoie de niste pamant pt niste ghivece si am luat chiar de langa ele.
Cand se culeg, trebuie batute mai strasnic, pt ca da, au acesti pureci nesimtiti
bafta !
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Valentina30
10th November 2007, 10:45
Dar ce de crizanteme ai in curte, supilico!!!
Sunt minunate... as sta numai printre ele, asa de mult imi place cum miros a toamna... Sa te bucuri de ele si sa tot creasca!
Am vazut, parca, intr-o poza si o dalie mov... daca ai si dalii, imi inchipui ce paradis de culori ai acolo toata vara...
supilica_de_caramele
10th November 2007, 11:28
Curtea nu ti-am aratat-o
, intradevar daliile sunt cele mai de efect, stiu ca sunt pe acolo in cateva culori si vreo 2 soiuri sunt si batute.
Sunt multe sortimente de flori, practic cam tot anul ceva e inflorit. Sincer, prea multe sa zic la crizantemele astea nu ma pricep, dar o sa mai intreb pe cine imi tine gradina ce si cum.
marrina
7th August 2008, 07:31
Am si eu niste crizanteme plantate din toamna trecuta. Le-am cumparat in ghivece. Au flori crem, mici si batute. Foarte frumoase. Au rezistat foarte bine peste iarna. Si acum sunt niste tufe de vreo 4 ori mai mari decat cele de anul trecut. Problema mea este ca as vrea sa fi micute. Locul unde le am nu permite marimea pe acre o au acum. Credeti ca as putea sa mai tai din crengutele laterale? Dar din inaltime? Risc sa nu mai infloreasca?
marrina
8th August 2008, 08:14
Ieri am studiat din nou crizantemele mele. Cei mai multi lastari au facut deja bobocei mici-mici deci cred ca voi lasa taiatul, cel putin momentan. Dar voi sti ce sa fac pe viitor.