fanekkk
17th October 2007, 23:28
Am un regulator de temperatura pe care vreau a-l adaptez la o plita electrica a carei temperatura vreau s-o controlez.Plita electrica are o rezistenta in tub metalic de 2000W.Am schema conexiunilor dar nefiind de specialitate nu o inteleg prea bine.am identificat doar locul unde se monteaza termocupla si alimentarea 220V,dar nu imi dau seama cum sa conectez rezistenta mai ales ca am inteles ca trebuie sa mai adaptez si un triac mai mare (30 A)Atasez si aceasta schema a conectarilor in speranta ca ma poate ajuta cineva..Multumesc.
bit 61
18th October 2007, 06:35
Conexiunile se fac asa:
Click pentru a vizualiza atașamentul
Nu ai specificat curentul maxim suportat de regulator.
SSR este iesirea pentru comanda unui releu static (SSR=solid static relay).
fanekkk
18th October 2007, 09:49
QUOTE (bit 61 @ Oct 18 2007, 07:35)

Conexiunile se fac asa:
Click pentru a vizualiza atașamentulNu ai specificat curentul maxim suportat de regulator.
SSR este iesirea pentru comanda unui releu static (SSR=solid static relay).
te intreb:conectarea dintre "1" si "6" nu este deja facuta de fabricant in interior,sau o fac eu cu un conductor?
fanekkk
18th October 2007, 09:52
a-ti trimit datele tehnice?
serban73
18th October 2007, 10:56
Daca plita are 2000W releul din regulator nu poate 'duce' o astfel de putere, deci va trebui ca releul din regulator sa comande un releu intermediar sau chiar un contactor TCA 25
fanekkk
18th October 2007, 11:04
QUOTE (serban73 @ Oct 18 2007, 11:56)

Daca plita are 2000W releul din regulator nu poate 'duce' o astfel de putere, deci va trebui ca releul din regulator sa comande un releu intermediar sau chiar un contactor TCA 25
chiar asta ma intereseaza ..caut ceva acum,dar nu gasesc.ai cumva o schema care sa ma ajute?nu stiu unde sa montez releul sau un contactor tca 5...eu intelesesem ca pot pune un triac ceva...ai vreo idee?multumesc.
serban73
18th October 2007, 11:28
Incerc astazi sa-ti fac o schema.
fanekkk
18th October 2007, 12:32
multumesc mult.astept cu nerabdare s-o pun in practica.
serban73
18th October 2007, 14:23
la bornele din desen '' contact de la regulator '' trebuie sa legi un contact normal inchis care vine de la regulator.
Logica este urmatoarea:Reglezi TEMA regulatorului la 200grade celsius.
Regulatorul are un contact normal inchis pana ajunge in jurul valorii de 200 GRD Celsius - adica pana la aceasta temperatura plita trebuie sa fie alimentata cu 220Vca.
Cand plita ajunge in jurul valorii de 200GRD Celsius, contactul se deschide si plita este deconectata. Aici se mai tine seama si cat este histerezisul pe cuplare decuplare dar nu are rost sa intram in teorii care mai rau pot sa te incurce.
Deci bagi regulatorul in priza si vezi unde ai un contact inchis pe care apoi il cuplezi la montajul din schema.
Succes.
Adrian Fx
18th October 2007, 18:05
pentru o rezistenta de 2kW si o temperatura, de exemplu, 200 grade, comandata cu contactor de catre regulator cu un histerezis de un grad, rezistenta va avea o inertie termica de cel putin 50 de grade. Singura solutie, daca regulatorul permite, este conectarea cu un SSR.
serban73
18th October 2007, 23:57
Nu inertia rezistentei electrice conteaza ci inertia senzorului de temperatura, adica a termocuplului.Ori daca un termocuplu are o 'inertie termica' de 50 de grade atunci hai sa reinventam electronica, automatica, sau ce vreti d-voastra.
serban73
19th October 2007, 00:38
nu stiu cum sa-l fac pdf.daca stiu cum spune-mi si se rezolva in 2 min.
fanekkk
19th October 2007, 00:52
QUOTE (serban73 @ Oct 19 2007, 01:38)

nu stiu cum sa-l fac pdf.daca stiu cum spune-mi si se rezolva in 2 min.
multumesc mult am rezolvat...
ramaner a atasez skema la regulator
mister_rf
19th October 2007, 00:53
Crearea de documente in format pdf se poate face cu diverse programe.
Exemplu
http://www.dopdf.com/
serban73
19th October 2007, 01:07
QUOTE (mister_rf @ Oct 19 2007, 01:53)

merci mister rf pentru programul de conversie
b30kdt
22nd October 2007, 14:39
cine ma poate ajuta si pe mine
am nevoie de o astfel de plita(de fapt e o placa de aluminiu de 10 cm x 15 cm ) care sa se incalzeasca la 250 C - 300 C si sa functioneze la acea temperatura
deci cine se baga ?bineinteles contracost
numai pt bucuresti
yahoo messenger stanciugeorges
0724545124
rykardo
14th August 2008, 15:21
Cine ma poate ajuta si pe mine?
Am cu controller de temperatuta THP48 produs de Tecnologic, si nu stiu cum pot accesa meniul pentru a avea acces la parametri si ai putea modifica.
Singurul PARAMETRU la care am acces este valoarea temperaturii ce trebuie comntrolata dar si aici am o problema caci valoarea minima pe care o pot seta este +50°C iar cea maxima +200°C.
Multumesc!
mister_rf
14th August 2008, 16:20
Ce model de senzor ai conectat la bornele acestuia?
uite un minim de detalii despre echipament
http://www.controlteconline.com/Instructio...ls/THP%2048.pdf
rykardo
14th August 2008, 17:37
Am conectat un senzor de tip RTD Pt100, codul controlerului este THP48 TADR-00.
Conform cu datele de catalog:
a = CONNECTIONS ------A : 24 VAC
c = INPUT ---------------- D : Termoresistances (Pt100, Ni100 IEC)
d = OUTPUT OUT1 ------- R : Relay
Credeti-ma ca inainte de a posta am studiat acest document
http://www.controlteconline.com/Instructio...ls/THP%2048.pdf
din nefericire eu nu stiu foarte bine engeza, dar atat cat am inteles, trebuie sa mentin apasata tasta P minimum 5 secunde pana cand se afiseaza pimul parametru si ledul indicator OUT1 incepe sa clipeasca dupa care eliberez tasta P si cu ajutorul tastelor UP sau DOWN selectez parametrul pe care vreau sa-l modific dar eu daca apas oricare din aceste doua taste nu are nici un efect mi se afiseaza doar parametrul tAb.
rykardo
15th August 2008, 13:59
Chiar nu este nimeni care sa fi avut de-a face cu acest tip de controler si care sa ma poata ajuta concret, as aprecia foarte mult orice sfat si orice sugestie care m-ar ajuta in problema mea sau cineva care sa stie engleza si sa poata intelege ce scrie in document referitor la modul cum se pot modifica parametri.
Multumesc
Adrian Fx
16th August 2008, 12:32
daca apare doar "tab" este blocat din fabrica pentru aplicatia originala, daca ajungi la "pass" atunci poti seta parametrii regulatorului, pass=381
am citit pdf si se pare ca modelul toau nu are pass si cred ca este blocat de fabrica
rykardo
17th August 2008, 10:11
daca apare doar "tab" este blocat din fabrica pentru aplicatia originala, daca ajungi la "pass" atunci poti seta parametrii regulatorului, pass=381
am citit pdf si se pare ca modelul toau nu are pass si cred ca este blocat de fabrica
Multumesc pentru ajutor, intradevar i-mi apare doar "tab" si nu pot ajunge la "pass" dar mai am o intrebare Adrian Fx daca cumva sti, este blocat din soft sau hard caci l-am desfacut si am observat ca in interior are un sir de jumperi cu ajutorul carora cred ca se boate debloca, dar nu siu cum sa configurez acei jumperi.
Multumesc!
Adrian Fx
17th August 2008, 19:48
imi pare rau dar nu stiu, incearca prin probe, nu am lucrat cu acest tip de regulator, eu am din alea mai complexe care nu seamana la interior cu al tau, ca altfel iti spuneam config comutatoarelor(jumperilor). poare sa fie blocat si soft, cine stie?
cred ca pinii aia sunt pentru test si programare in fabrica.
rykardo
18th August 2008, 09:16
Multumesc pt ajutor Adrian Fx!
Am incercat cu jumperii dar fara un rezultat pozitiv din nefericire controlerul meu este blocat din soft.
Intradevar acei jumperi sunt de fapt un conector pin intermediul caruia in procesul de fabricatie se realizeaza o conexiune intre PCB (in cazul de fata contolerul THP 48) si masina de test ICT (In Circuit Test) si in acet fel se realizeza programarea memoriei de pe PCB si verificarea programului prin intermediul testului ICT.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.