pocnituri stil "pick-up" in boxe. cauza e curentul electric?

alexnarcosis

Buna ziua. Am o combina audio "sistem stereo compact 03" facuta de electronica romania prin 1986..care a mers perfect. Daca puneam in priza un foen de usca parul..se auzeau in boxe mici pocnituri...si presupun ca era legat de curentul electric.
De cateva zile ..acele mici pocnituri neregulate..precum "ploaia de pickup"..se aud non-stop..se mai opresc aproape o zi intreaga..dupa care iar apar ..si sunt foarte deranjante.
Intrebarea mea este: e de la curentul electric ? de la vreun aparat al vecinilor ? daca da, ce solutii de rezolvare am? sa cumpar vreun adaptor in plus la priza? ...

multumesc
MUERTO
Salut. Cu un circuit de antiparazitare ai rezolvat problema. Totusi nu ar strica sa verifici intai cablul de la aparat, stecherul si chiar priza

tehnics
Eu cred ca problema ar fi de la cateva condensatoare electrolitice deja uscate, care au pierderi in dielectric. Daca nu identifici condensatoarele cu pricina, pocniturile vor deveni mai deranjante cu timpul.
De preferinta ar fi de schimbat cond de filtrare din blocul de alimentare, cond electrolitice din blocul de amplificare, iar daca nici atunci nu dispar , atunci cauta undeva in partea de amplificare
alexnarcosis
QUOTE(tehnics @ Oct 14 2007, 14:26) *
Eu cred ca problema ar fi de la cateva condensatoare electrolitice deja uscate, care au pierderi in dielectric. Daca nu identifici condensatoarele cu pricina, pocniturile vor deveni mai deranjante cu timpul.
De preferinta ar fi de schimbat cond de filtrare din blocul de alimentare, cond electrolitice din blocul de amplificare, iar daca nici atunci nu dispar , atunci cauta undeva in partea de amplificare

va multumesc pentru sfaturi ..doar ca eu nu ma pricep la verificari electronice de genul asta.
Nu ma puteti ajuta cumva contra-cost? Nu vreau sa renunt la statia asta pentru ca are un amplificator foarte bun si imi place cum se aude muzica..in comparatie cu statiile moderne low-price.

adresa mea de e-mail e alexp40@gmail.com

multumesc
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.