blackcat
16th November 2007, 09:40
Eu cred ca in Bucuresti nu se vor mai da telefoane pe gratis, ci contra unei sume modice (100 - 150 eur) la sediile RDS&RCS.
s1mon4
16th November 2007, 10:43
QUOTE (blackcat @ Nov 16 2007, 09:40)

Eu cred ca in Bucuresti nu se vor mai da telefoane pe gratis, ci contra unei sume modice (100 - 150 eur) la sediile RDS&RCS.
dacqa pentru tine 100 sau 150 de euro inseamna "suma modica" insamna ca nu ai habar ce vorbesti. in plus, nu au cum sa discrimineze populatia: daca au inceput afacerea in acest fel nu o vor putea schimba, cu atat mai mult in bucuresti unde popolatia este de 2 milioane de oameni cu mai multe optiuni din care sa aleaga decat in oricare alt oras de provincie; nu si-ar permite sa dea tocmai in capitala, telefoanele cu bani.
Frankie
16th November 2007, 10:47
Eu nu as da 150 de euro pe trompeta aia de telefon.
Macar sa imi dea doar SIM si telefon imi cumpar.
Bobby_ro
16th November 2007, 10:51
Nu ar fi nici o discriminare daca ar proceda asa si asta pt ca se pot justifica pur si simplu "s-a terminat perioada promotionala" sau ca s-au dat la inceput pt testarea retelei, daca mergeti pe aceasi idee ar insemna de ex ca daca eu nu imi iau de la orange, etc un telefon anume la best deal luna asta si luna viitoare nu il mai gasesc ar insemna ca ma discrimineaza fata de aia care l-au luat la pret redus? nu! sau vre-o oferta de abonare avantajoasa care dupa o perioada se termina, la astia nu e discriminare dar la RDS este
. Dupa voi acum ar trebuii sa dea la toata tara telefoane moka pt ca a dat in cateva orase
burgher
16th November 2007, 11:07
Eu zic ca ar trebui sa dea (si ca vor si da) telefoane moka sau cel mult la 10-20 euro la toti abonatii catv/net/catv+net. Minim un tel moka, si apoi restul cate mai vrea abonatul pe bani probabil.
Impartirea gratis a telefoanelor a fost singura varianta pe care puteau merge, sunt foarte curios cata lume mai apela la serviciile lor de tel mobila daca nu imparteau gratis aceste telefoane. Pe de alta parte e ca si cu modemurile, nu cred ca au dat pe un telefon din asta mai mult decat pe un modem de cablu, si daca alea le-au impartit tot asa, gratis, de ce credeti ca acum ar face altfel, mai ales ca interesele sunt si mai mari acum.
blackcat, chiar si 10-20 de euro e o suma la care multi se retrag, 100-150 este o suma imensa si s-ar compromite din start cerand atat.
bodi
16th November 2007, 11:15
Bobby_ro, nu prea ai dreptate. ar trebui sa existe promotie in fiecare oras, cand se introduce serviciul respectiv. adica in loc sa dea gratis in doua orase, sa dea la primii n abonati din fiecare oras. asta asa, din respect pentru clienti, care sunt toti egali (sau diferentiati prin tipul de abonament, eventual, nu prin locatia in tara). nu exista nici o lege care sa oblige la asa ceva, normal.
aa, daca e un serviciu/produs experimental intr-un oras sau doua, da, atunci inteleg sa nu fie si in tara la fel.
totusi, asta e parerea mea personala, fiind total dezinteresat de acest serviciu rds (am 3g de la orange si nu plec indiferent de ofertele concurentei).
urbann
16th November 2007, 11:22
Eu nu va mai inteleg pe bune. Daca RDS da telefoana moka, pentru multi nu e bine si incep speculatiile. Bucurati-va ca da telefoane moka. Iar in stilul lor bine cunoscut , o sa ajunga peste tot. Chiar nu va inteleg pe bune. Ce nu va convine in faptul ca e gratis??? Ei chiar ofera servicii integrate, care mai scartaie in foarte multe locuri, dar pentru acei bani... te multumesti cu atat.
OzTm
16th November 2007, 11:48
QUOTE (s1mon4 @ Nov 16 2007, 10:43)

dacqa pentru tine 100 sau 150 de euro inseamna "suma modica" insamna ca nu ai habar ce vorbesti. in plus, nu au cum sa discrimineze populatia: daca au inceput afacerea in acest fel nu o vor putea schimba, cu atat mai mult in bucuresti unde popolatia este de 2 milioane de oameni cu mai multe optiuni din care sa aleaga decat in oricare alt oras de provincie; nu si-ar permite sa dea tocmai in capitala, telefoanele cu bani.
Suma modica de 100-150 euro... Eu presupun ca era ironic. Poate ma insel 
Si nu e discriminare. E doar o oferta. La fel exista cartele Cosmote care NU au beneficiat de oferta revolutionara cu 2000 de minute, pt ca au fost activate mai tarziu de perioada promotionala. Faptul ca Bucurestiul are mai multi locuitori nu va impiedica RDS-ul sa isi aplice tactica stabilita, care in mod sigur se bazeaza pe niste studii facute in prealabil. Vor da telefoane si "tocmai in capitala" daca vor considera ca renteaza, ca acest lucru va aduce mai multi clienti decat pierderi, etc. Si, daca nu te superi, care sunt acele multe optiuni din care bucurestenii au de ales, inaccesibile celor din "orasele de provincie"? Crezi ca ceilalti operatori de telefonie mobila au relee doar in Bucuresti, si in alte orase nu? No offence, dar sa stii ca avem curent electric si televizoare chiar si in "provincie". Si stai linistit, ca nu esti primul care e nemultumit sau chiar revoltat ca nu s-au impartit telefoane mai intai in Bucuresti... No offence, dar nu e Bucurestiul buricul Pamantului, sa inceapa totul de acolo. Asteapta, ca nici eu nu am telefon, si daca nu voi primi, voi considera ca nu am prins oferta, la fel cum nu am mai gasit cartela Cosmote mai-sus-mentionata atunci cand am vrut sa imi cumpar, pt ca era nebunie.
QUOTE (bodi @ Nov 16 2007, 11:15)

Bobby_ro, nu prea ai dreptate. ar trebui sa existe promotie in fiecare oras, cand se introduce serviciul respectiv. adica in loc sa dea gratis in doua orase, sa dea la primii n abonati din fiecare oras. asta asa, din respect pentru clienti, care sunt toti egali (sau diferentiati prin tipul de abonament, eventual, nu prin locatia in tara). nu exista nici o lege care sa oblige la asa ceva, normal.
aa, daca e un serviciu/produs experimental intr-un oras sau doua, da, atunci inteleg sa nu fie si in tara la fel.
totusi, asta e parerea mea personala, fiind total dezinteresat de acest serviciu rds (am 3g de la orange si nu plec indiferent de ofertele concurentei).
Nu ar fi primii care ar avantaja doar anumite zone ale tarii. Si ceilalti operatori (Vodafone si Orange cel putin) au oferte speciale valabile doar in anumite judete. Toate ofertele au la baza anumiti factori, studii, calcule, etc. Daca Orange se simte amenintat de Vodafone intr-o zona, hop - baga ceva in plus la oferta regionala. In replica, imediat auzi dupa aceea la radio o reclama noua: "Aboneaza-te la Vodafone pana in x noiembrie, si beneficiezi de [oferta nationala]. In plus, numai in judetul tau, vei primi si 25 de minute nationale, gratuit, pe viata". Totul depinde de numarul de potentiali clienti, de concurenta, etc. (asta fiind doar un exemplu, situatia uneori fiind invers...)
In concluzie, e foarte bine pt toata lumea (inclusiv cei loiali unui anumit operator, cum e bodi), faptul ca a aparut un nou operator, pt ca asta creste concurenta (mai ales cu oferta foarte buna pe care o aduce)
burgher
16th November 2007, 11:54
In Bucuresti RDS au foarte multi clienti, trebuie sa fie atenti cu ei. Si in plus, repet, parerea mea e ca e singura carte pe care o pot juca, chestia cu telefonul gratis.
s1mon4
16th November 2007, 12:07
QUOTE (OzTm @ Nov 16 2007, 11:48)

Suma
modica de 100-150 euro... Eu presupun ca era ironic. Poate ma insel

Si nu e discriminare. E doar o oferta. La fel exista cartele Cosmote care NU au beneficiat de oferta revolutionara cu 2000 de minute, pt ca au fost activate mai tarziu de perioada promotionala.
la cosmote a fost oferta nationala adica oricine dorea putea sa opteze pentru acea promotie; atata timp cat oferta lor nu a fost concomitenta pentru toata tara, sunt 100% convinsa ca o vor repeta in fiecare dintre orasele unde vor lansa serviciul.
oricum, cum spunea cineva mai sus, la cum ii stim pe cei de la rds, atunci cand au "gandit"strategia aceasta si-au facut bine socotelile inainte.
eu propun sa depasim momentul acesta de presupuneri; parca am fi niste copii care se tot intreaba daca le va da Mosu' nu stiu ce cadou sau daca ii da lui Ionica un cadou mai frumos decat lui Georgica
OzTm
16th November 2007, 12:43
QUOTE (s1mon4 @ Nov 16 2007, 12:07)

la cosmote a fost oferta nationala adica oricine dorea putea sa opteze pentru acea promotie; atata timp cat oferta lor nu a fost concomitenta pentru toata tara, sunt 100% convinsa ca o vor repeta in fiecare dintre orasele unde vor lansa serviciul.
oricum, cum spunea cineva mai sus, la cum ii stim pe cei de la rds, atunci cand au "gandit"strategia aceasta si-au facut bine socotelile inainte.
eu propun sa depasim momentul acesta de presupuneri; parca am fi niste copii care se tot intreaba daca le va da Mosu' nu stiu ce cadou sau daca ii da lui Ionica un cadou mai frumos decat lui Georgica

Exact asta vroiam si eu sa ilustrez in postul meu... faptul ca ofertele/promotiile pot diferi: unele sunt nationale (cosmote - in toata tara, dar cu numar limitat de cartele, si stat la cozi etc), altele regionale/locale; dar de obicei sunt facute in asa fel incat sa atraga lumea, nu sa ofere intregii populatii acelasi set de beneficii. Sunt cumva limitate: pe timp, pe regiune, pe criterii de eligibilitate, sau altcumva, astfel incat sa se atinga un anumit target din populatie, unde socotelile (de care tot eu am zis
) arata ca ar fi cel mai rentabil.
Cat de larg este targetul, cat va dura promotia, etc... vom trai si vom vedea.
burgher
16th November 2007, 12:48
Eu cred ca se va continua faza cu telefonul gratis sau eventual va avea un pret foarte mic, si nu ma refer la 100-150 euro
plus aceleasi conditii - se consuma minutele care le ai pe fix etc. Iar restul populatiei probabil va putea beneficia de abonament platit, cu un numar de minute in RDS si in RTC sau ceva de genul si cu aceleasi tarife.
OzTm
16th November 2007, 12:55
QUOTE (burgher @ Nov 16 2007, 12:48)

Eu cred ca se va continua faza cu telefonul gratis sau eventual va avea un pret foarte mic, si nu ma refer la 100-150 euro

plus aceleasi conditii - se consuma minutele care le ai pe fix etc. Iar restul populatiei probabil va putea beneficia de abonament platit, cu un numar de minute in RDS si in RTC sau ceva de genul si cu aceleasi tarife.
Sa speram ca asa va fi... Pt ca, cel putin in timp, asta ar avea efecte benefice (pt utilizator) asupra tarifelor tuturor operatorilor.
jafpefata
16th November 2007, 13:00
QUOTE (moulinex @ Nov 15 2007, 00:17)

PS: Nu mi-o lua in nume de rau, dar astea sunt cheltuielile. Daca ai fi dispus sa suporti investitiile probabil RDSul ar fi bucuros sa iti instaleze si tie FiberLink.
Mda, adică să suporți șpăgi că oficial nu-ți trage fibră nici să plătești.
QUOTE (s1mon4 @ Nov 16 2007, 10:43)

Ce opțiuni în capitală că acolo toți sunt ofticați. Capitala e un rahat de oraș românesc ca oricare rahat de oraș românesc, cu excepția că e mare, deci Oradea e pe lângă Buc cum e balega pe lângă dejectul de dinozaur.
Fraza de mai sus nu a fost expusă cu intenția de a jigni pe cineva.
flash gordon
16th November 2007, 19:07
are dreptate Booby ro. Nu ii obliga nimeni sa dea telefoane pe gratis. Pot spune ca s-a sfarsit promotia si gata. Oricum promotie nu inseamna o chestie permanenta. Totusi, oricat de nerabdatori ar fi oamenii acum sa aiba telefoanele alea pe gratis, nu cred ca se vor mai entuziasma asa tare sa le cumpere, mai ales ca de banii aia iti poti lua ceva mai calitativ.
burgher
16th November 2007, 19:08
"De banii aia" - adica care?
Bobby_ro
16th November 2007, 19:16
blackcat
16th November 2007, 19:21
Chiar ca am fost ironic, am scris si eu la oha. Nu credeam ca vor sari atitia. Totusi, acum serios, chiar sa dea RDS_ul atitea telefoane? Or fi ele ieftine, dar chiar daca i-a costat 10 euro bucata, tot e o suma imensa la toti abonatii, tinind cont ca unii au primit/primesc doua.
Blackhawk
16th November 2007, 19:27
QUOTE (blackcat @ Nov 16 2007, 19:21)

Chiar ca am fost ironic, am scris si eu la oha. Nu credeam ca vor sari atitia. Totusi, acum serios, chiar sa dea RDS_ul atitea telefoane? Or fi ele ieftine, dar chiar daca i-a costat 10 euro bucata, tot e o suma imensa la toti abonatii, tinind cont ca unii au primit/primesc doua.
Poate nici 10 euro daca iei un vapor intreg
alabala
16th November 2007, 19:55
mda...digishit. se intrerupe de numa, dar daca stau bine sa ma gandesc asa era la inceput si telefonia landline. clientii vechi stiu cum era de stateai linishtit la bloc si numa o auzeai pe tanti Lena care vb la tel. in timpu telenovelelor cu vecina de mai sus cum urla "f***l d-zo de rds...iar so intrerupt". asa se pare k e si cu asta. am o impresie k or sa revina in fortza ungur bulan cu echipa 
litera de aur ramane... pica semnalu' ? reset telefon 
le: cat suporta marime maxima card? 2 gb? 4 ? idei careva ?
Phonyx
16th November 2007, 20:40
Azi seara a ajuns si la mine si ca norocul ca am fost pe strada si l-am chemat la mine ca mai avea 3 teluri si de nu venea la mine nu ar mai fi ajuns,in fine hai rds tot asa.
LeNoR
16th November 2007, 21:29
Bobby_ro
16th November 2007, 21:32
Si cum ii recunoastem
au insemnele RDS&RCS pe ei? sa stiu sa ii "atac" daca ii vad prin zona
roccotech
16th November 2007, 22:56
Este semnal si in zona Racadau din Brasov.
Referitor la autonomia telef UMTS, ea este mult mai mica decat la GSM (aprox. 50%). Masuratorile sunt descrise de revista Connect care are laborator propriu Testfactory, acreditat si certificat.
In conditiile reale de pe teren, aceasta valoare a autonomiei poate varia in limite destul de largi in functie de densitatea semnalului.
alabala
17th November 2007, 10:11
legat de card ? idei careva ?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.