zaboss
7th November 2007, 13:26
QUOTE (flash gordon @ Nov 7 2007, 09:04)

Reteaua o avea ea tarife scazute, dar daca nu e activa peste tot sau macar prin zonele principale, la ce bun?
De când au devenit românii atât de mobili și circulă prin toată țara? Sunt foarte puține joburile care necesită călătorii în afara orașului de domiciliu, numai că aceștia nu sunt în targetul DigiMobil. RDS se adresează oamenilor obișnuiți, pentru care deplasarea înseamnă la serviciu, la țară, în weekend, la mare/munte/"băi" în vacanță. Românul este profund legat de localitatea de domiciliu și foarte puțini o părăsesc (cu excepția perioadelor de studii și, la bărbați și a armatei, care însă nu mai e obligatorie și oricum, în ultima vreme se făcea foarte aproape de localitatea de domiciliu dacă nu chiar acolo).
burgher
7th November 2007, 13:31
Acoperirea oricum se va extinde probabil in majoritatea resedintelor de judet si nu numai, va fi mult mai mare decat credem noi
Asa ca si cei mai "mobili" vor putea apela la serviciile Digimobil pe viitor.
In alta ordine de idei, hai odata cu sms in alta retea, cost control, video call si date, ca nu mai am rabdare
jafpefata
7th November 2007, 21:48
Am descoperit o chestie interesantă! Deja am găsit 2 locuri unde RDS are semnal și Orange nu!
mitre
7th November 2007, 22:32
QUOTE (adrian81 @ Nov 6 2007, 22:22)

Bluetooth este optional la U120. Vezi manualul...
dar de ce imi da informatii despre terminal si apare semnalul de activ si chiar zice ca este activat?
OzTm
7th November 2007, 23:05
QUOTE (mitre @ Nov 7 2007, 22:32)

dar de ce imi da informatii despre terminal si apare semnalul de activ si chiar zice ca este activat?
Pentru ca softul nu a fost facut separat pt telefoanele cu bluetooth, si pt cele fara. A fost facut un singur soft, care are optiunile de BT in el. Tu cand activezi bluetooth-ul din meniu, software-ul actioneaza in consecinta. Dar hardware-ul nu exista, deci degeaba e activat, daca nu exista "antena" care sa emita bluetooth.
dannypo
7th November 2007, 23:12
a avut careva pana acum probleme de retea?
ma refer la faptul ca are semnal full dar nu poate sa apeleze pe nici un numar?
mitre
7th November 2007, 23:41
QUOTE (OzTm @ Nov 7 2007, 23:05)

Pentru ca softul nu a fost facut separat pt telefoanele cu bluetooth, si pt cele fara. A fost facut un singur soft, care are optiunile de BT in el. Tu cand activezi bluetooth-ul din meniu, software-ul actioneaza in consecinta. Dar hardware-ul nu exista, deci degeaba e activat, daca nu exista "antena" care sa emita bluetooth.
k era un scheis pana la urma. merci. dar cablu de date atunci pot lua orce cablu cu mufa similara?
cocaine
7th November 2007, 23:47
QUOTE (mitre @ Nov 7 2007, 23:41)

k era un scheis pana la urma. merci. dar cablu de date atunci pot lua orce cablu cu mufa similara?
Nu mai caut postul, insa era cineva care a scris ca a folosit cablul de date cablul usb de la camera foto.
burgher
8th November 2007, 01:18
Eu l-am folosit si merge, e vorbe de orice cablu mini-usb.
Bluetooth la u120 are nevoie de autentificare cand se intalneste prima data cu un nou terminal, adica trebuie ambele terminale sa bage ceva parola (indiferent ce, numai sa fie aceeasi introdusa in ambele). La fel ti se intampla si tie? Sau pur si simplu nu-ti merge bluetooth, nu gaseste alte terminale, nu initiaza transferuri etc? Din moment ce te gasesc alte terminale, ar trebui sa insemne ca ai bluetooth, sau nu asa merge?
birdofprey
8th November 2007, 01:33
QUOTE (cocaine @ Nov 7 2007, 23:47)

Nu mai caut postul, insa era cineva care a scris ca a folosit cablul de date cablul usb de la camera foto.
Am cumparat cablu no-name cu 10 RON, merge fara probleme. Ma mira insa faptul ca isi incarca bateria prin el cand il leg la calculator... Apropo de asta, mi se pare mie sau nu tin mai mult de 2-3 zile bateriile? Dupa cate am inteles, ele au venit gata formatate, imi comfirma cineva ?
Intreba cineva de drivere, nu cautati pe Huawei.com ca vine foarte greu chiar si manualul, drivere eu n-am gasit. Poate s-a mai zis, dar pe rdsor.ro prin ftp, veti gasi si manual in limba romana si drivere.
QUOTE (dannypo)
a avut careva pana acum probleme de retea?
ma refer la faptul ca are semnal full dar nu poate sa apeleze pe nici un numar?
In legatura cu semnalul, zicea cineva de 20-30 de km... eu la 15 km la nord de Oradea nu aveam acces decat la apel de urgenta. Azi, in timp ce a nins, am patit acelasi lucru, in Oradea... Dar nu trebuie sa ninga ca sa te trezesti in Rogerius ca nu poti suna pe nimeni...
Daca in Oradea si in jurul ei pana la vreo 20 (ideal ar fi 45) de km va fi semnal pe bune, eu personal sunt multumit.
Oricum sunt chiar bucuros ca cineva le face insfarsit concurenta celorlalti... ca ma secau deja "super-ofertele" in care in una din 12 luni vorbesti gratis, iar in rest
.
Intrebare, daca ai si CATV si net, nu ti-ar cuveni doua telefoane ? Sau chiar 4 ca am inteles ca la inceput sau dat 2...
Alta intrebare, pe cand COST CONTROL si SMS ?
Oricum
K: pentru RDS.
vodafone_ro
8th November 2007, 01:36
cate telefoane o sa avem
1 vodafone
1 orange
1 cosmote
si 1 digi mobil?
cine e atat de nebun incat sa ia 4 telefoane dupa el
eu zic ca digimobil nu isi mai are loc pe piata sunt destule telefonii mobile cu oferte avantajoase
birdofprey
8th November 2007, 01:36
QUOTE (burgher @ Nov 8 2007, 01:18)

Eu l-am folosit si merge, e vorbe de orice cablu mini-usb.
Bluetooth la u120 are nevoie de autentificare cand se intalneste prima data cu un nou terminal, adica trebuie ambele terminale sa bage ceva parola (indiferent ce, numai sa fie aceeasi introdusa in ambele). La fel ti se intampla si tie? Sau pur si simplu nu-ti merge bluetooth, nu gaseste alte terminale, nu initiaza transferuri etc? Din moment ce te gasesc alte terminale, ar trebui sa insemne ca ai bluetooth, sau nu asa merge?
Sa nu-mi spuneti ca exista loturi cu Bluetooth pe bune. Ca exista in softul mobilului optiunea de a activa, dezactiva, cauta, etc... e un lucru. Dar dupa cate am inteles, pana una alta, telefoanele nu suporta Bluetooth. Al meu cel putin sigur nu are.
burgher
8th November 2007, 01:42
Nu e vorba de ce ti se cuvine, vei putea avea cate terminale doresti, insa daca se imparteau din start 2 sau mai multe, se terminau repede si apareau o gramada de complicatii. Mai aveti ceva rabdare 
Bateria pe mine ma tine 3 zile daca ascult mp3 si vorbesc la greu, in mod normal ar trebui sa ma tina vreo 4 daca l-as utiliza rezonabil.
Legat de semnal - reteaua e in defintivare peste tot, e posibil sa nu gasesti semnal intr-un loc, si dupa cateva ore sa reapara tot acolo. Eu am avut semnal in tren din gara pana dupa Vadu-Crisului, unde intra calea ferata in vad. Exista semnal si pe Piatra Craiului, si mai demult spunea cineva ca a initiat un apel in Oradea si a pierdut semnalul pe la Ineu, deci in est si sud merge sanatos acoperirea. Din cate am inteles, in Rogerius a fost ceva problema si nu a mers o celula, nu avea legatura cu ninsoarea.
Birdofprey, telefonul meu are bluetooth functional. Primit in prima tura, doar acelea aveau bluetooth.
birdofprey
8th November 2007, 02:14
Nu e vorba de ce mi se cuvine, pur si simplu nu vreau sa raman pe din afara daca as putea avea inca un tel pe contractul celalalt... Voi putea avea cate doresc ? Cum ?
Imi ajunge ca am ramas fara bluetooth...
Normal ca incidentul de ieri din Rogerius cand nu am putut suna pe nimeni, nu are legatura cu "Doar urgenta" de azi din Centrul Civic in timpul viscolelor. In legatura cu semnalul am rabdare, ziceam doar ca atunci cand va fi semnal calumea, voi fi si multumit nu doar rabdator. Nu ca acuma m-as plange... "sesizam" doar.
vodafone_ro, cate telefoane o sa avem ? Eu cred ca unul. Digimobil-u de la RDS.
s1mon4
8th November 2007, 05:16
QUOTE (vodafone_ro @ Nov 8 2007, 01:36)

cate telefoane o sa avem
1 vodafone
1 orange
1 cosmote
si 1 digi mobil?
eu zic ca digimobil nu isi mai are loc pe piata sunt destule telefonii mobile cu oferte avantajoase
foarte frumos: atunci cand te vor suna cei de la rds la usa, nu le raspunde! 
poate ca altii - si cred ca majoritatea imi da dreptate - vor socoti ca e alegere mai buna sa renunte la cosmote sau la orange sau la vodafone.
eu sunt in bucuresti, deci vitregita din acest punct de vedere, ca deh, cine stie cand s-o da drumul oficial si aici, dar stiu un lucru: ca imi voi pastra telefonul de serviciu, oricum nu e platit de mine si voi renunta la abonamentul pe care-l platesc acum eu, din banii mei.
mobilitate in afara orasului
haha, imi vine sa rad! cati dintre voi circulati in afara orasului in care traiti? din vara lui 2008 probabil ca vor da drumul oricum la mai multe orase, iar cele turistice sunt, cu siguranta, orase cu prioritate...so? care mai e problema? in plus, nu cred ca sunt foarte multi aceia care sa nu aiba cel putin 2 abonamente acum, sau macar un abonament pe un operator mobil si o cartela pe celalalt...deci va fi simplu sa inlocuiesti varianta de acum de back up, cartela de exmplu, cu un abonament pe care nu platesti nimic, corect?
asa ca domnule vodafone, eu zic sa iti mai faci vreo 3 abonamente la minunatii vodafone, ca tot le porti cu mandrie numele pe site aici...si cand or suna la ura rds-ii sa le trantesti usa-n nas! vodafone a inventat telecomanda universala, reducerile universale, deci sunt beton!!! beton la cheltuit bani aiurea pe reclame..ca si orange. se bat in reclame care mai de care mai in prime time, unde costa mii de euro secunda de reclama...bugete de milioane de euro anual, pe care i-ar putea folosi sa dea cu adevarat oferte beton, asa cum rds face de ani de zile. ma uit cum se bucura amaratii de romtelecom ca mai semneaza un contract dolce, cu toata reclama lor si milioanele bagate in reclame...si rds, fara nici o reclama, a facut inzecit contracte pe digi.
oricum, dreptul la liberul arbitru functioneaza de minune; nimeni nu ne pune pistolul la ceafa sa ne oblige sa luam de la ei...suntem liberi sa judecam ce ne trebuie si ce e mai bun pentru noi! eu una stiu ca imi place stilul "tacem si facem" al rds-ului...acum cativa ani romtelecom radea de ei si nu puteau concepe ca ar ajunge sa se teama de telefonia fixa de rds, si acum au fost nevoiti sa bage oferta cu 11 euro pentru convorbiri nelimitate in reteaua romtelecom, pentru a putea sa opreasca exodul de rezilieri de contracte si migrarea catre rds.tel...orange si vodafone la fel...si acum parca mi-i si imaginez cum stau cu sufletul la gura si aplica la tot felul de extra bugete pe la headquarterele lor, ca sa li se dea suport sa bage oferte cu adevarat bune.
cum zicea mai sus cineva: mor pe ofertele gen o luna din 12 luni, PE VIATA, ai nu stiu ce gratis! mi se par jigniri la adresa inteligentei poporului roman aceste oferte gen "praf in ochi"...si cu atat mai mult ma doare ca vad ca sunt si persoane carora li se par OK astfel de oferte! atunci mai ramane de zis doar ca fiecare-si merita soarta!
numai bine.
Iuliux
8th November 2007, 07:46
QUOTE (adikuma @ Nov 7 2007, 09:05)

Salutare....
ieri am gasit gasit semnal Ro05 full in Brasov de pe str Zizin si pana in Bartolomeu.....insa spre zona Carrefour no signal...deci este si in Brasov...
Tot eu am gasit si eu in oras (la Politehnica).
amar20
8th November 2007, 08:25
"RCS&RDS raspunde cu ieftiniri intrarii pe piata de telefonie fixa a Orange si reducerilor Romtelecom
Operatorul telecom RCS&RDS a anuntat reducerea cu circa 43%, incepand cu 1 noiembrie, a tarifelor apelurilor in alte retele fixe nationale, raspunzand astfel ieftinirilor pe care le-a operat Romtelecom in luna noiembrie si a cresterii concurentei pe piata telefoniei fixe prin intrarea recenta a Orange pe acest segment.
Astfel, RCS&RDS a redus tarifarea apelurilor catre retelele fixe de la 0,035 euro/minut la 0,02 euro/minut. De asemenea, compania a anuntat miercuri reducerea tarifelor si pentru apelurile spre numerele operatorilor de telefonie mobila, de la 0,09 euro/minut la 0,08 euro/minut.
Noile tarife sunt disponibile de la 1 noiembrie pentru toti abonatii RCS&RDS, persoane fizice sau juridice, indiferent de tipul de abonament sau de ora la care se efectueaza apelurile.
Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a redus la inceputul lunii noiembrie tarifele pentru toate abonamentele cu 25%. Pe langa aceasta reducere, oficialii companiei cu actionariat majoritar elen au anuntat ca vor reduce cu 50% tarifele pentru clientii noi la serviciul de telefonie fixa, pentru o jumatate din perioada pentru care este contractat abonamentul.
Astfel, clientii noi care se aboneaza pe un an platesc timp de sase luni 50% din tariful de lista al abonamentului, iar cei care se aboneaza pe doi ani, platesc timp de un an jumatate din tariful de lista al abonamentului.
In prezent, Romtelecom are putin peste 3 mil. de linii telefonice.
La inceputul lunii octombrie, RCS&RDS avea 1 mil. de clienti pentru telefonie fixa. Alti jucatori pe piata de telefonie fixa sunt Vodafone si Orange, oficialii celor doua companii nedeclarand pana in prezent cati abonati au pentru aceste servicii."
sursa: dailybussines.ro
burgher
8th November 2007, 10:17
Birdofprey, nu te criticam nici nu ma certam cu tine, am adus doar o explicatie
Vei putea avea cate terminale doresti numai sa se termine odata cu chestia asta prin agenti. Se va rezolva prin sediu dupa aceea.
Tu crezi ca RDS ar refuza clienti in plus?
Normal ca or sa mai dea, daca nu telefoane macar SIM-uri, fiecare inseamna un numar in plus, adica un client in plus, adica ceva euro in plus
catalinman
8th November 2007, 11:22
QUOTE (vodafone_ro @ Nov 8 2007, 01:36)

cate telefoane o sa avem
1 vodafone
1 orange
1 cosmote
si 1 digi mobil?
nu zice nimeni ca tre sa avem 4 telefoane sau 4 operatori de telefonie
) , eu unu vad situatia asa , ai vodafone acum sa zicem , iti mai ei digimobil ca telefon secundar si e de ajuns , iar in cazul orange la fel , ca dracu nu suntem nebuni sa stam cu 4 operatori , daca e sa o luam asa ar mai fi si zapp deci 5
burgher
8th November 2007, 11:27
Am intalnit foarte multi care au zis ca tin Digi ca telefon principal, si celalalt operator ca secundar, pentru minutele in reteaua respectiva sau pentru momentele fara semnal. Eu personal sigur asa voi face. De renuntat, nu cred ca e o idee buna sa renunti la operatorul care era pana acum de baza, cel putin inca un an.
catalinman
8th November 2007, 11:30
se poate incarca telefonul si direct prin cablul usb , da eu unu iti recomand sa il incarci normal , direct de la incarcator . fratimiu a avut acum un an modelul asta de huawey sau in orice caz un huawey si tinea mult mai mult incarcat de la priza decat prin usb
catalinman
8th November 2007, 11:33
QUOTE (burgher @ Nov 8 2007, 11:27)

Am intalnit foarte multi care au zis ca tin Digi ca telefon principal, si celalalt operator ca secundar, pentru minutele in reteaua respectiva sau pentru momentele fara semnal. Eu personal sigur asa voi face. De renuntat, nu cred ca e o idee buna sa renunti la operatorul care era pana acum de baza, cel putin inca un an.
e bine si cum zici tu
vhedone
8th November 2007, 12:20
Eu am un abonament la Voda la care nu as renunta sub nicio forma, mi-a satisfacut pana acuma perfect toate nevoile de comunicare, atat ca si voce cat si ca si date si videocall. Dar sa vedem ce aduce RDS inafara de voce...
birdofprey
8th November 2007, 12:50
QUOTE (burgher @ Nov 8 2007, 10:17)

Birdofprey, nu te criticam nici nu ma certam cu tine, am adus doar o explicatie
Vei putea avea cate terminale doresti numai sa se termine odata cu chestia asta prin agenti. Se va rezolva prin sediu dupa aceea.
Tu crezi ca RDS ar refuza clienti in plus?

Normal ca or sa mai dea, daca nu telefoane macar SIM-uri, fiecare inseamna un numar in plus, adica un client in plus, adica ceva euro in plus

O mica mentiune off topic. Stiu ca nu ma critai, nu m-am gandit vreo secunda ca ai avea chef de cearta, nici macar nu mi-am pus problema. Ma mir ca ti-ai pus-o tu... Cand ziceam "Nu e vorba de ce mi se cuvine" te citam sau incercam sa arat ca sunt de acord, si nu eram deloc revoltat, in caz ca ai interpretat-o altfel, in caz ca nu, habar n-am ce te face sa crezi ca m-as fi simtit criticat.
Cand ziceam de cuvenit, vorbeam de fapt de "am dreptul prin amabila oferta speciala a RDS". Si ma refeream la alea cu minute gratuite... pe linia oferita tot asa... Ca normal ca o sa-mi pot face abonament mai incolo ca oricine.
O alta mentiune, nu ziceam ca imi incarc mobilul prin USB, ziceam ca daca transfer date intre mobil si PC, aceasta se incarca fara acordul meu intre timp. Evident ca nu ma bazez pe sursa mea superba, care ar trebui si schimbata...
burgher
8th November 2007, 15:26
Birdofprey, nu am interpretat nimic si nu am vrut sa ma iau de nimeni, we're cool dude 
In alta ordine de idei, se pot trimite sms din RDS in Orange si invers 
Daca as sti si cu cat am fost taxat , ar fi si mai cool
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.