DigiMobil
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52

alecsandrius

Stie cineva la Sibiu cand se va lansa ?
DarkSSS

Sau in Bucuresti? huh.gif

QUOTE (alecsandrius @ Oct 21 2007, 07:43) *
Stie cineva la Sibiu cand se va lansa ?

DarkSSS
QUOTE (cmidp @ Oct 18 2007, 16:56) *
Nu inteleg care e preocuparea pt rezultatele financiare ale unei firme unde sunt client: daca-mi ofera ceva bun si ieftin e ok. Nu ma intereseaza atat timp ca nu sunt actionar acolo. Sa se spele pe cap. E ca si cum mai prinzi unul beat intr-un bar ce-ti face cinste. Treaba lui.

Mi se pare foarte ignoranta gandirea. Logica ne spune ca toate companiile urmaresc profit, totul e pe bani, totul se plateste. Toate aceste servicii se dau in schimbul la ceva. Nu investeste RCS&RDS cateva sute de mii de euro doar ca sa se simta clientul bine, caci stim cu totii "clientul e cel mai important pentru noi" bullshit, nu-i asa? Ideea e ca trebuie sa fie ceva la mijloc si eram curioasa ce. Atata timp cat este fooooarte ieftin serviciul nu inteleg strategia companiei... sa atraga cat mai multi clienti? happy.gif
zaboss
QUOTE (DarkSSS @ Oct 21 2007, 15:47) *
sa atraga cat mai multi clienti? happy.gif

Exact. Proprietarii urmăresc vânzarea companiei și a nevoie de cotă de piață în toate domeniile în care activează. Fără sprijinul unui concern telecom internațional nu poți rezista rea mult, după cum ne arată Zapp și Cosmorom. Pe termen mediu, 1-3 ani, norocul clienților RDS.
oszkarszoke
QUOTE (zaboss @ Oct 21 2007, 16:14) *
Exact. Proprietarii urmăresc vânzarea companiei și a nevoie de cotă de piață în toate domeniile în care activează. Fără sprijinul unui concern telecom internațional nu poți rezista rea mult, după cum ne arată Zapp și Cosmorom. Pe termen mediu, 1-3 ani, norocul clienților RDS.

Uite ce scrie in ZF: (http://www.zf.ro/articol_144574/rcs_rds_va_fi_evaluata_la_2_5_mld__euro_prin_listarea_la_bursa_din_londra.html)

"Operatorul telecom RCS&RDS intentioneaza sa obtina 500 mil. dolari (354 mil. euro) din listarea unui pachet de actiuni reprezentand 15% din capital la Bursa de Valori de la Londra, oferta publica fiind prevazuta pentru inceputul lunii decembrie."

Asta inseamna ca baietii au un minim de 350 mil euro pentru dezvoltare (pentru asta se listeaza) si au compania evaluata la poate cea mai importanta bursa din acest punct de vedere, evaluata la 2,5 mld euro - ceea ce inseamna ca se vor putea imprumuta mai bine (pana acum valoarea lor de piata fiind cu mult mai mica, pe la jumatate de miliard); bancile internationale si chiar si cele locale vor oferi credite mai usor, fiind o companie publica, si va putea sa realizeze si emisiuni de obligatiuni mult mai usor. Deci resurse vor fi. Chiar si pentru a se bate cu Orange si Vodafone - anul viitor va fi unul interesant din acest punct de vedere.

Pe plan comercial ramane de vazut cum vor lupta cu UPC-ul pe partea de internet (UPC - pana la 20 mbps ; RDS - max 4 mbps) ; de asemenea, ar fi interesant ca unul din marii jucatori (UPC sau RDS&RCS, poate Romtelecom) sa ofere IPTV (on demand, cu o oferta larga de canale, time shifting inclus) pe infrastructura existenta de internet (in cadrul celor 2-3-4-20 mbps, eventual cu set-top box cu harddisk) - avand in vedere ca nu ar fi greu; ar fi avantajul deceniului in batalia telecom, nu? Si abonamente cu convorbiri nelimitate in retea(mobila) (cum are Romtelecomul Confort Nelimitat); in SUA de peste 10 ani exista astfel de abonamente pe mobil (la preturile aferente); la noi se poate. Acum depinde de strategia fiecaruia, cum doreste sa-si incarce reteaua. UPC are cohones - 20 mbps...????! la 60 de lei? Trebuie sa fie cea mai ieftina oferta din lume la momentul actual!
DarkSSS

Se zvoneste de foooarte mult timp o eventuala vanzare a RCS&RDS si nu prea cred ca va fi cazul. huh.gif

QUOTE (zaboss @ Oct 21 2007, 16:14) *

zaboss
QUOTE (oszkarszoke @ Oct 21 2007, 16:42) *
Uite ce scrie in ZF: (http://www.zf.ro/articol_144574/rcs_rds_va_fi_evaluata_la_2_5_mld__euro_prin_listarea_la_bursa_din_londra.html)

"Operatorul telecom RCS&RDS intentioneaza sa obtina 500 mil. dolari (354 mil. euro) din listarea unui pachet de actiuni reprezentand 15% din capital la Bursa de Valori de la Londra, oferta publica fiind prevazuta pentru inceputul lunii decembrie."

Asta inseamna ca baietii au un minim de 350 mil euro pentru dezvoltare (pentru asta se listeaza) si au compania evaluata la poate cea mai importanta bursa din acest punct de vedere, evaluata la 2,5 mld euro - ceea ce inseamna ca se vor putea imprumuta mai bine (pana acum valoarea lor de piata fiind cu mult mai mica, pe la jumatate de miliard); bancile internationale si chiar si cele locale vor oferi credite mai usor, fiind o companie publica, si va putea sa realizeze si emisiuni de obligatiuni mult mai usor. Deci resurse vor fi. Chiar si pentru a se bate cu Orange si Vodafone - anul viitor va fi unul interesant din acest punct de vedere.

Da, vor exista bani pentru investiții și dezvoltare pe termen scurt și poate chiar mediu. Dar fără un investitor strategic nu se vor putea descurca pe termen lung. Modelul de business pare mai aproape de Connex, care s-a dezvoltat organic dar apoi a fost cumpărat de vodafone.

holmes

Inainte sa faceti aceste analize studiati putin istoricul companiei.Orice companie poate fi vanduta.Si vodafone vinde,si e cel mai mare operator in lume.Daca cineva ofera un pret prin care tu ai un profit foarte mare atunci vinzi.Rds a fost cotat la 5-600 mil usd acum 2-3 ani(cotatie insemnand ca atat i s-a propus la cumparare) insa nu au vrut sa vanda decat cu 1 miliard.Acum a devenit mult mai scump si sincer nu cred ca cineva va cumpara rds-ul.
DarkSSS: nu te ingrijora tu ca te ingrijorezi degeaba.Proprietarii rds urmaresc sa faca profit din telefonie mobila,la fel cum au facut profit si din celelalte servicii pe care le ofera(au o rata de profit la companie destul de buna) care de asemenea sunt mult mult mai ieftine decat la concurenta
oszkarszoke: tu glumesti cu upc-ul,nu?Sau cumva nu ai upc?Eu am upc si aia 3 mega sunt mincinosi din oferta,iar oferta de 10 sau 20 de mega a fost programata pt noi muritorii de foame pentru decembrie...la care am sperante tot de minciuni.UPC are cohones sa-mi ceara pt pachetul de baza aproape la fel de mult cat ma costa toate canalele la rcs!

Ca sa concluzionez: am avut rds ani de zile,cam de la inceput.Oamenii se misca foarte interesant.Intotdeauna au atras critici de la concurenti cum ca sunt prea ieftini,ca o sa dea faliment,ca investesc in tehnologii scumpe si vand prea ieftin,ca dau prea multe gratuitati etc...Asa cum au rezistat pana acum,vor mai rezista bine mersi si de acum incolo.Anul viitor veti auzi despre un rds care se apropie foarte foarte mult de venituri de 1 miliard...
zaboss
QUOTE (holmes @ Oct 21 2007, 18:02) *
Inainte sa faceti aceste analize studiati putin istoricul companiei.Orice companie poate fi vanduta.Si vodafone vinde,si e cel mai mare operator in lume.Daca cineva ofera un pret prin care tu ai un profit foarte mare atunci vinzi.Rds a fost cotat la 5-600 mil usd acum 2-3 ani(cotatie insemnand ca atat i s-a propus la cumparare) insa nu au vrut sa vanda decat cu 1 miliard.Acum a devenit mult mai scump si sincer nu cred ca cineva va cumpara rds-ul.

În urmă cu doi-trei ani nu era decât o rețea de cartier mai mare (și-acum se mai resimte această mentalitate, compania crescând mai repede decât angajații și chiar decât unii manageri). Este meritul lui Teszari pentru nivelul la care s-a ajuns și tot respectul pentru el. La nivelul la care a ajuns acum RDS cumpărătorul trebuie să fie din Liga I (nu neapărat DT). Însă în nici un caz nu va fi în viitorul foarte apropiat, deoarece au suficienți bani (mă rog, vor avea după listare) pentru dezvoltare. Abia peste 2-3 ani s-ar putea discuta așa ceva.
Oricum, prin introducerea telefoniei mobile RDS va ajunge undeva spre 20 de euro ARPU, ceea ce este peste orange și voda. Eu zic că este mai mult decât OK.
holmes

Rds nu a fost niciodata la nivelul unei retele de cartier mai mare..doar asa au crezut unii.Rds a inovat pe piata de internet din Romania de foarte multi ani.Astea cu 'retea de cartier' si 'fire prin copaci' sunt de la cei care nu cunosc firma prea bine.
Teszari a fost intotdeauna in firma,si intr-adevar are un mare merit pt tot ce s-a intamplat...dupa parerea mea rds s-a miscat incredibil de bine in toti acesti ani,a crescut si va creste enorm.Au servicii extraordinare si sunt mandru ca o companie care a inceput foarte modest in Oradea a reusit sa ajunga atat de mare.Este singurul operator telecom mare romanesc de la noi(si de afara) de cand Astral a vandut.
a_d_y
m-am intersat in legatura cu digi mobil

Bacaul este primul oras din Moldova unde sa va intra cu telefonia mobila.

Inca nu se stie cand vor da drumul . Cert este ca pentru moment , UN SINGUR TELEFON va ajunge la client .
a_d_y
scuze. acum am vazut

era m-am interesat nu intersat biggrin.gif

sorry
burgher
Ai surse sigure? Sper ca nu relatii clienti biggrin.gif
a_d_y
am vorbit cu cineva din conducere smile.gif
burgher
Sweet.
Deci va fi asa cum am crezut eu la inceput, ca oferta va fi diferita in functie de zona.. Sau poate se da doar un terminal pentru inceput, urmand sa mai poti lua unul in custodie odata ce se termina impartirea? Oare vor merge tot pe metoda cu agenti sau vor da direct drumul la casierii?
p1xy
Au dat/vor da drumul in orase relativ mici. Asta e impresia mea. Pe de alta parte poate asa e mai bine pt inceput si pt a testa cum merg lucrurile. Nu s-au aruncat la Iasi ori Constanta ca sa nu mai vorbesc de Bucuresti.
zaboss
Ținând cont că nu au anunțat oficial lansarea, ci au declarat că va fi la jumătatea anului viitor cred că principalul rol este de a testa "live" rețeaua, pentru a nu păți ce au pățit cei de la Cosmote care prin problemele avute inițial și-au discreditat complet brandul și au întârziat cu un an-doi orice potențiale contracte business. Aceste experimente le vor fi utile nu doar din punct de vedere tehnic, dar și de marketing, fiindcă vor vedea consumul mediu și-și vor putea dimensiona mai bine pachetele de servicii. Ca să nu mai vorbim că clienții vor fi și mai entuziaști având acces la ceva ce nu este lansat încă oficial.
holmes
QUOTE (p1xy @ Oct 22 2007, 08:06) *
Au dat/vor da drumul in orase relativ mici. Asta e impresia mea. Pe de alta parte poate asa e mai bine pt inceput si pt a testa cum merg lucrurile. Nu s-au aruncat la Iasi ori Constanta ca sa nu mai vorbesc de Bucuresti.

Au dat drumul doar in Oradea...si asta din alte motive decat presupui tu.Cand vor lansa in alte orase,lansarea va fi aproape simultana.
burgher
Ca sa nu mai vorbim ca Oradea e un oras de relativ 210 000 locuitori, adica relativ al 10-lea ca marime pe tara. Chiar or lansa in orase relativ mici?

Plus ca eu cred ca in Oradea vor avea cam cel mai mare succes de departe. Aici RDS prinde la greu.

Acoperire este in toata zona metropolitana Oradea, toate satele din jurul Oradiei am observat ca au acoperire, cu alte cuvinte cam 240 000 locuitori.
Latzi
QUOTE (holmes @ Oct 22 2007, 10:19) *
Au dat drumul doar in Oradea...si asta din alte motive decat presupui tu.Cand vor lansa in alte orase,lansarea va fi aproape simultana.

Oradea is the best ever biggrin.gif
mr. bad guy
hai, ca ma faceti sunt curios cat o sa tina pana se intind cu acoperirea si dupa aia sa vad injuraturile ca nu merge aia, ca nu merge aia…
enderlabs
Are cineva un terminal functinal ?

Cum merge ? Cateva detalii.....pls.

3 mil euro datorii ? La 300 mil valoare. Nu e mult.
burgher
Am eu. Merge foarte bine. Am primit u120 (aka vodafone 715) si din cate am mai citit pe la topicul dedicat acelui telefon, se pare ca al meu merge mai bine de atat biggrin.gif Eu sunt foarte multumit.
a21alex
QUOTE (anticoruptie @ Oct 22 2007, 18:41) *
dar la o singura intrebare nu pot sa raspund. de ce trebuie sa platim cu totii gaura de peste 100 de miliarde din bugetul tarii pe care a facut-o rcs&rds?

Platesc abonatii Romtelefon si UPC.... biggrin.gif
Datorii au toti intr-o anumita limita, asa ca nu stiu daca prin expunerile documentelor de mai sus ai rezolvat ceva.....
KALOO
deci va fi doar in orasele mari ? si daca merg in vacanta la tara ? RDS e RDS de cand s-a faurit, platesti 2 lei, ai la fel (sau mai putin ).
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.