mtest
10th December 2007, 16:43
QUOTE (burgher @ Dec 10 2007, 15:16)

Si mie mi-a intrat in roaming, pe T-Mobile Hu, in zona localitatii Les, spre Arad.
Raporteaza telefonul tampenii; dealtfel la ora asta RDS nici nu are vreun contract de roaming. Pune-l pe 3g/umts only.
danutz1
10th December 2007, 16:43
QUOTE (alexandranyd @ Dec 10 2007, 16:39)

Deci la orice apel pierzi pana la 10 secunde....nu conteaza durata. Asta inseamna ca majoritatea apelurilor sunt rotunjite. Aceste lucruri trebuie sa fie cunoscute, lumea trebuie sa stie ce se ascunde in spatele acestei pomeni.
Deci la orice apel pierzi maxim 10 secunde, daca vb 10 secunde ce pierzi?
La ceilalti daca vb.10, pierzi 50.
Iti spun si aici, te faci de ras, sincer.
Frankie
10th December 2007, 16:44
QUOTE (alexandranyd @ Dec 10 2007, 16:39)

Deci la orice apel pierzi pana la 10 secunde....nu conteaza durata. Asta inseamna ca majoritatea apelurilor sunt rotunjite. Aceste lucruri trebuie sa fie cunoscute, lumea trebuie sa stie ce se ascunde in spatele acestei pomeni.
Pe tine te plateste cineva sa spui asemenea aberatii ???
sau o faci de bunavoie
alexandranyd
10th December 2007, 16:44
majoritatea apelurilor sunt peste 1 minut, asa spune ANRCTI...ei nu mint. Eu poate mint dar autoritatile nu mint.
alexandranyd
10th December 2007, 16:48
daca sunt asa de corecti de ce nu taxeaza dupa primul minut la secunda ?
Nixus
10th December 2007, 17:05
QUOTE (alexandranyd @ Dec 10 2007, 16:48)

daca sunt asa de corecti de ce nu taxeaza dupa primul minut la secunda ?
Tu iti citesti (gandesti) vreodata posturile? Te-ai gasit tu sa deschizi ochii "lumii" ce se asunde in spatele pomenii pe forum! Daca tu crezi ca cel mai mic pret la convorbiri nu compenseaza maximum 9 centi pierduti la o convorbire, ce sa mai vorbim? Oricum, vorba cuiva de aici, la categoria "din putul gandirii" esti academician!
alexandranyd
10th December 2007, 17:08
Adica daca este ieftin sa ne lasam furati? Frumoasa gandire....productiva chiar.
danutz1
10th December 2007, 17:15
QUOTE (alexandranyd @ Dec 10 2007, 16:44)

majoritatea apelurilor sunt peste 1 minut, asa spune ANRCTI...ei nu mint. Eu poate mint dar autoritatile nu mint.
Sa imi arati si mie in acel raport, unde scrie acest lucru.
Ok, presupunem ca e ca tine si majoritatea apelurilor sunt peste 1 minut.
Eu fac 100 de apeluri din RDS, teoretic la astea pot pierde maxim 100*9=900 de secunde, asta in cazul in care toate apelurile s-ar termina la 11, 21, 31 secunde si peste 1 minut.
Tu la ceilalati faci tot 100 de apeluri, majoritatea peste 1 minut, dar 25 presupunem ca au o medie de 20 de secunde.
Deci tu pierzi din aceste 25 de apeluri 40*25=1000 de secunde.
Oricum ai incerca tu sa ne explici, matematica e impotriva ta.
Flavia, sincer, e o cauza pierduta, accepta realitatea.
QUOTE (alexandranyd @ Dec 10 2007, 17:03)

eu am pus o intrebare foarte simpla.....de ce nu taxeaza la secunda dupa primul minut?
La fel de simpla am pus-o si eu, de ce nu taxeaza ceillati la secunda din prima secunda?
arab
10th December 2007, 17:21
Stie....oricine are RDS TEL...asa taxeaza si acolo!
alexandranyd
10th December 2007, 17:26
Vreau doar sa atrag atentia ca nu se face pomana asa cum incearca unii angajati RDS sa spuna. Toti operatorii au astfel de chestii....si este chiar jalnic ce sustin unii: marile avantaje la aceasta retea.
danutz1
10th December 2007, 17:29
Nu ai ce atentie sa atragi, ti-am demonstrat prin documente oficiale, statistici si cifre ca nu ai dreptate.
Deci aceste avantaje chiar exista, oricat de mult te doare pe tine.
cmidp
10th December 2007, 17:49
Durata medie a unui apel e peste un minut. Pana cand nu avem niste date statistice cu procentajul apelurilor de sub un minut alexandranyd are dreptate.
Vorbim de date oficiale, nu de cum vorbeste fiecare in parte la telefon. In interes personal majoritatea apelurilor sunt cu mult sub 1 minut deci RDS-ul m-ar avantaja.
danutz1
10th December 2007, 17:57
QUOTE (alexandranyd @ Dec 10 2007, 17:48)

holmes in mod normal intr-o tara civilizata se taxeaza initierea apelului si apoi la secunda. atunci dispar bip-urile. la noi se gasesc alte modalitati de furt.
Deci TOTI operatorii "fura" la taxare fara exceptie. Unii in primul minut, altii dupa 10 secunde....fiecare cum poate.
danutz1 eu nu am vazut veniturile lor pe trimestre in acest an. ei nu au obiceiul sa anunte nimic.
Nu prea dispar nici asa pentru ca acel care da bip nu initiaza un apel. Si fii sigura ca acest tip de taxare e cel mai mic "furt" cum zici tu, fata de ceilalti care te taxeaza 1 min pt. 10 sec.vorbite.
O sa le vezi anul viitor pe total, pe trimestre sau nu, important e ca sunt in crestere.
QUOTE (cmidp @ Dec 10 2007, 17:49)

Durata medie a unui apel e peste un minut. Pana cand nu avem niste date statistice cu procentajul apelurilor de sub un minut alexandranyd are dreptate.
Si eu i-am aratat ca si in cazul in care are dreptate, tot in avantaj esti la taxarea la 10 secunde, asta numai daca nu ai TOATE apelurile peste 1 min, asa cum sustine ea ca ar avea unii. Si chiar si asa, oare cati clienti au toate apelurile peste 1 minut? Majoritatea, daca nu toti le au si sub 1.
QUOTE (alexandranyd @ Dec 10 2007, 17:55)

apelurile sunt peste 1 minut, asta inseamna ca RDS la numarul total de minute castiga mai mult decat concurenta.
Concluzia ta nu e corecta pt.ca e vorba de durata medie a apelurilor si nu de numarul apelurilor sub 1 minut.
Pot avea 10 apeluri de 40-50 de min si 40 sub 1 min, si ti-am aratat ca si in cazul asta, tot taxarea la 10 secunde e mai avantajoasa.
CrzdmnD
10th December 2007, 18:24
Daca Rds foloseste in favoarea sa taxarea la 10 sec din primul minut si o pastreaza si dupa primul minut asta nu demonstreaza decat ca la RDS e cineva inteligent. Asta in cazul in care media apelurilor e de peste 1minut. Chiar si asa factura la rds.tel e cu 50% mai mica decat factura de la RTC . Si din rtc rareori sunam catre mobile, ca deh tarife
Vezi tu alexandranyd cand factura e cu pana la 50% mai mica decat la singurul concurent, orice utilizator casnic nu are prea mult de stat pe ganduri. Asta era acum vreo 2 ani cand am renuntat la rtc fix. Intre timp intr-adevar s-au mai luminat cei de la RTC, dar cam tarziu pt multi care au renuntat deja. Altii se reconecteaza si daca ii avantajeaza, bravo lor! Dar sa nu ma bata pe mine la cap ca eu am facut o alegere proasta cu rds. E treaba mea.
Daca tot vorbim de avantaje/dezavantaje, sa comparam:
- Apel rds catre destinatie nationala 8 c/m (sau catre cosmote 10centi);
- Apel cosmote-desinatie nationala: de la 10 centi in sus (functie de abonament: abonamentul cel mai scump (peste 50euro pt 480 minute incluse) cu cele mai multe minute incluse are 10c/m; cel mai ieftin abonament cu cele mai putine minute incluse are 15c/m; valabil pt apeluri in toate retelele nationale)
- Nu mai are rost sa zic de apeluri orange-orange sau voda-voda unde-s tarife mai mari decat la cosmote.
- La Zapp are cel mai mic tarif/apel la 11 centi/minut pt abonamentul 5000 (5000min nationale SI internationale incluse, dar costa peste 500$, utilizatorul obisnuit nu se baga la asa ceva).
Mie tot rds mi se pare cel mai convenabil pt ce-mi trebuie mie ca utilizator obisnuit. Nu am telefonul lipit de ureche dar nici nu ma feresc sa folosesc mobilul de cate ori mi se nazare. Cine este de alta parere nu are decat sa foloseasca alte retele. Da' scutiti-ma de anti-rds. Rusine si rds-istilor care se duc in sectiunile concurentei sa faca pe gica-contra.
Repet fraza de inceput:
Daca Rds foloseste in favoarea sa taxarea la 10 sec din primul minut si o pastreaza si dupa primul minut asta nu demonstreaza decat ca la RDS e cineva inteligent.
Atata timp cat taxarea nu este reglementata prin lege, fiecare isi vinde produsul cum vrea.
Later edit:
In lumina mesajelor care au aparut de cand am inceput eu sa scriu mesajul de mai sus: intr-o concluzie 'grosolana' Rds castiga de fapt din taxarea aia la 10 sec ceea ce pierd prin ofertele lor cu preturi f mici. Bineinteles, relativ la concurenta.
Blackhawk
10th December 2007, 20:03
Hai Flavia, chiar nu vezi ca e o cauza pierduta sa tot ataci RDS-ul. Am mai zis, pt clientul obisnuit RDS are o oferta MULT mai buna decat RTC la absolut toate capitolele
Chiar n-ai adus nici un argument, doar ca, vezi doamne RDS fura 10-i (i=1..9) secunde la fiecare apel din cat.. 500(30.000s) sau cel mai des 1000(60.000s) si ca nu stim noi ce teapa e asta chiar daca nu platim nimic nici abonament nici telefon pt acest serviciu si culmea, are si cele mai mici tarife.
Eventual o sa ne taxeze la tarife de roaming ca tot nu putem verifica la cat de inapoiati sunt rdsu cu 3Gul lor cu tot si mai castiga si rdsu un ban la cat de ieftine sunt serviciile lor.
N-are rost sa fac glume despre Cosmote
dekaru
11th December 2007, 00:44
Va rog, va rog, nu va mai bateti capul...pe bune, am ametit. Unii ar trebui ignorati. Serios.
Luati thread-ul de la inceput si vedeti ca pe masura ce le demontati un argument, gasesc altul. Asta cu taxarea e ultima gaselnita. Si sa nu fiu inteles gresit, orice critica mi se pare buna, ca asa se poate crea o discutie constructiva. NUMAI CA atunci cand critici, 7 oameni diferiti iti demonstreaza, atentie, IN 7 FELURI DIFERITE ca ai gresit, dar tu continui sa te tii de argumentatia ta (relativ) absurda...ce sa mai zic, lipsa logicii elementare demonstreaza ca esti o cauza pierduta.
Pentru toti cei care critica aiurea: va rog sa postati aici ce anume intelegeti voi din ofertele valabile pana la 31 decembrie ale vodafone si orange. Abia astept sa va explic cum, de exemplu, orange va minte in fata cand va spune la tv (ca, na, ei sunt mai cool, au reclama la tv, nu?) ca internet-ul mobil prin hsdpa e NELIMITAT. Va mint in fata. Cititi definitia din dictionar a cuvantului "nelimitat" si apoi explicati-mi cum poate fi 'internetul' nelimitat PANA la 4GB/luna (de fapt nici nu sunt sigur ca sunt bytes, poate sunt biti). Smecheria e ca nu va spune nimeni ca traficul e nelimitat, vi se spune ca internetul e. Care, nu-i asa, este nelimitat. Stiti de ce? Pentru ca nu vi-l 'opreste' nimeni cand ati ajuns la 4GB, o nu, stiti ce se intampla atunci? Vi se adauga automat, taxabil, PACHETE de sute de mega suplimentar. Deci, nu e nelimitat. Traficul e limitat la 4GB per pretul pe abonament pe luna. 'Traficul". Nu 'internet-ul'. Daca cineva are tupeul sa zica ca magaria asta (si nu e nici prima, nici ultima la "marii operatori") e mai ok decat modul in care taxeaza rds-ul la n secunde, inseamna ca v-ati pierdut mintile.
Stiu ca exista (de fapt nu stiu, dar presupun) thread-uri specializate pe ceilalti operatori, iar "postati aici" de mai sus era o chestie retorica. Nu vreau sa iesim pe araturi, ca din pacate asta s-a intamplat de prea multe ori pana acum. Vroiam doar sa va rog sa nu va mai legati de lucruri absurde, ca sunt la altii altele si mai si.
Si acum sa comentez eu ceva: eu din tabelul acela cu abonamentele (care se gaseste si pe digimobil.info, apropo, o initiativa laudabila) nu inteleg nimic. Si asta ma enerveaza la fel de mult cum ma enerveaza "ofertele" duopolului (da, asta e, sa ma dea cineva in judecata ca sa pot demonstra ceea ce autoritatile statului nu se obosesc sa demonstreze de dragul unor sume din impozite ce ajung la buget, ca sa nu zic din alte motive). Oricum, tarifele sunt foarte clare, partea cu minutele incluse nu o mai inteleg. Dar presupun ca vor fi tot alea pentru care ai semnat contractul de telefonie fixa. Asa ar fi normal.
In alta ordine de idei, eu inca n-am primit niciun telefon, oricum deja mi-am pierdut speranta pe tema asta, sper sa se dea drumul la casierii cat mai repede si in Timisoara (daca s-a dat deja, spuneti-mi va rog si mie).
Inca ceva: U120-urile brand-uite nu mai au setarea de retea (gsm, 3g) in meniu dintr-un motiv logic. Meniul a fost adaptat clientului (RCS&RDS) si acea setare nu-si mai avea rostul. Sunt convins ca sunt 'blocate' pe 3g (blocate in sensul ca ar trebui sa rescrii softul ca sa poti alege o retea home gsm) tocmai ca sa ne scuteasca acest thread cat si pe oamenii de la RC de intrebari de genul carora s-au tot pus. (vezi problemele cu bateria, etc.)
In legatura cu disponibilitatea la casierii: eu sunt curios ce vor face ca sa nu aiba parte de scandal din partea 'cunoscatorilor' care-si vor baga sim-ul intr-un 1110 si vor descoperi disperati ca nu merge. Si asta fara a-i face pe respectivii sa ajunga la concluzia ca asta e o retea "ciudata", ca zapp-ul, care nu merge in orice telefon (vezi 1110-le de mai sus).
Imi pare rau pentru postul excesiv de lung, dar n-am mai avut timp sa urmaresc forumul in ultimele zile, si acum am citit cateva pagini.
Nu am citat nimic fiindca erau, sincer, prea multe de citat.
Sa ne auzim cu bine pe DIGI.mobil! ;-)
jafpefata
11th December 2007, 01:00
Foarte bine sintetizat postul, felicitări!
În ce zonă stai?
Prin Elisabetin nu au ajus deloc de ex, deși au fost în Dâmbovița, apoi Soarelui..
ichebau
11th December 2007, 02:53
zendo
11th December 2007, 11:52
SIM-ul chiar nu merge pe nici un alt telefon ?
taucety
11th December 2007, 11:54
QUOTE (zendo @ Dec 11 2007, 11:52)

nu merge, e in banda 2100Mhz, pe alt telefon ai 850/900/1800/1900 maxim.
jafpefata
11th December 2007, 12:27
Merge pe un telefon cu UMTS.
crigre69
11th December 2007, 13:19
QUOTE (GaiusBaltar @ Dec 10 2007, 14:48)

stie cineva care este numarul de la costcontrol de la digi.Mobil?
Stupid, costcontrol la tarifele astea!!!
dekaru
11th December 2007, 15:44
QUOTE (jafpefata @ Dec 11 2007, 01:00)

Foarte bine sintetizat postul, felicitări!
În ce zonă stai?
Prin Elisabetin nu au ajus deloc de ex, deși au fost în Dâmbovița, apoi Soarelui..
Stau in Torontalului, pe langa asa-zisul centru bancar.
QUOTE (zendo @ Dec 11 2007, 11:52)

SIM-ul merge pe orice telefon care stie 3G (adica UMTS, adica 2100MHz). Sunt peste 300 de astfel de telefoane, cele mai cunoscute dintre ele sunt astea: http://www.gsmarena.com/results.php3?sName...&sFreeText=
QUOTE (crigre69 @ Dec 11 2007, 13:19)

Stupid, costcontrol la tarifele astea!!!

Nu e deloc stupid, e un serviciu care ar trebui sa existe la orice operator. Uite de exemplu la minunatii de cosmote acest serviciu, dupa ce ca a fost lansat nepermis de tarziu, nici in ziua de azi nu e folositor.
jafpefata
11th December 2007, 18:33
QUOTE (dekaru @ Dec 11 2007, 15:44)

Stau in Torontalului, pe langa asa-zisul centru bancar.
Mda, în nord deci. Acolo ajung mai tărziu.