atmcalin
6th October 2007, 21:59
Cautand o masina de oras, mica, pana in 13000 euro (cu toate taxele) am ajuns la Opel Corsa. Fiind o persoana comoda vreau neaparat cutie automata sau semiautomata (orice fara ambreiaj si schimbator). Nu sunt expert in masini, nu sunt pilot de curse. Vreau doar sa ajung la servici si inapoi "in one piece" si cu zambetul pe buze. Nu imi place sa conduc de placere si vad masina ca pe un autobuz care merge unde vreau eu. Nu ma intereseaza ce e sub capota si de aceea nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu am nevoie. De aceea am cateva intrebari pentru cine cunoaste aceasta masina in detaliu.
1) Merita diferenta de pret fata de un Ford Fiesta cu motorizare asemanatoare (Fordul e ceva mai ieftin - dar e si mai prost? tehnic cu ca design)
2) Ce probleme apar cel mai frecvent la acest model si cat de usor si ieftin se remediaza fata de alte modele din aceeasi gama de pret?
3) Vesnica problema - cutie automata vs cutie manuala. Inafara de faptul ca cele automate sunt pentru doamne (fals si irelevant dupa parerea mea) vreau sa aflu niste lucruri mai tehnice despre celor 2 tipuri si care e diferenta la condus intre Easytronic si o cutie hidramata.
4) La sub 13000 euro pot gasi o masina mai usor de condus? Vorbesc de mersul in oras, nu pe autostrada. Deci performanta bruta gen CP sau cuplu nu ma intereseaza.
Multumesc si astept in special parerile posesorilor!
Vlad01
6th October 2007, 22:18
E o alegere buna, opel in ultima vreme se pare ca a progresat mult, dar eu nu mi-as lua easytronic, nu imi plac mie automatele, dar asta e subiectiv.
romaximusro
6th October 2007, 22:28
costa o corsa cdti cu easytronic pana in 13.000 de euro?si in plus eu am vazut la dibas doar corsa 1.2 80 cp easytronic (parca asta e o cutie cu ambreiaj automat ).. ce model vrei? cel in 3u sau cel in 5u? o alternativa ar putea fi un renault clio3 Dynamique, 1,6 16 V 110 CP BVA, EURO 4, ce costa 13.148 euro ddp (http://www.serus.ro/renault/oferta_lunii.php?aut=3) dotarile de la dinamique putand sa le vezi aici: http://www.serus.ro/renault/fise/Fisa%20pr...pret%20Clio.xls
atmcalin
7th October 2007, 16:02
Nu as vrea Renaul pentru ca din cate m-am uitat pe reclamele lor consuma exagerat de mult. Peste 8 in oras ceea ce e dezastruos. La consumul asta iau o masina cu motor de 2l de la alt producator. De asemenea finisajele mi se par cam proaste la Renault (la modelele ieftine bineinteles, nu vorbesc de Megane 2 sau Espace)
atmcalin
7th October 2007, 16:08
QUOTE(romaximusro @ Oct 6 2007, 23:28)

costa o corsa cdti cu easytronic pana in 13.000 de euro?si in plus eu am vazut la dibas doar corsa 1.2 80 cp easytronic (parca asta e o cutie cu ambreiaj automat ).. ce model vrei? cel in 3u sau cel in 5u? o alternativa ar putea fi un renault clio3 Dynamique, 1,6 16 V 110 CP BVA, EURO 4, ce costa 13.148 euro ddp (http://www.serus.ro/renault/oferta_lunii.php?aut=3) dotarile de la dinamique putand sa le vezi aici:
http://www.serus.ro/renault/fise/Fisa%20pr...pret%20Clio.xls
Aici e lista de preturi. M-am gandit la un Corsa Enjoy 1.3, diesel, easytronic cu 5 usi. Easytronic e cutie manuala la care schimbatul vitezelor se poate face si automat.
romaximusro
7th October 2007, 16:27
QUOTE(atmcalin @ Oct 7 2007, 17:02)

Nu as vrea Renaul pentru ca din cate m-am uitat pe reclamele lor consuma exagerat de mult. Peste 8 in oras ceea ce e dezastruos. La consumul asta iau o masina cu motor de 2l de la alt producator. De asemenea finisajele mi se par cam proaste la Renault (la modelele ieftine bineinteles, nu vorbesc de Megane 2 sau Espace)
nu cred ca renault consuma mult. de fapt depinde la ce motor te referi. cat despre finisaje cele de pe clio3 sunt superioare celor de pe corsa. pacat ca renault nu ofera cutie de viteze automata la motoare diesel in romania.
atmcalin
14th August 2008, 08:13
Mi-am luat un Opel Corsa pana la urma si sunt extrem de multumit de masina. Consuma 5.5 l/100 oras+afara. Cutia semiautomata face toti banii. Se misca excelent
kappa_man84
14th August 2008, 08:47
sa o stapanesti sanatos!
chiar citeam topicul si ma minunam: tu ziceai de diesel cu, cutie auto sau semi-auto, maxim 13k E si maximus venise el repede cu renault benzina, peste 13k E si cutie manuala, exact opusul la ce vroiai tu...
cornel001
14th August 2008, 08:52
sormea are easytronic pe astra h gtc 1.4 90 si nu se misca asa de excelent. nu tine neaparat de motorizare sau ca masina e mai grea decat corsa, cat si de faptul ca cutia, desi comoda in oras, este nitel mai lenesa, fapt remarcat si de un prieten delaer opel care a mers si cu manuale.
atmcalin
14th September 2008, 11:16
QUOTE (cornel001 @ Aug 14 2008, 09:52)

sormea are easytronic pe astra h gtc 1.4 90 si nu se misca asa de excelent. nu tine neaparat de motorizare sau ca masina e mai grea decat corsa, cat si de faptul ca cutia, desi comoda in oras, este nitel mai lenesa, fapt remarcat si de un prieten delaer opel care a mers si cu manuale.
Pai tine un pic si de motorizare. Corsa mea are tot 90cai si e mai usoara oricum decat o Astra. Intr-adevar ar fi de dorit niste rapoarte putin modificate la easytronic pentru condusul inafara orasului dar tocmai asta e genial la easytronic - poti schimba si manual. Iar cand vad ca vreau sa trec a 3-a .. dau a 3-a. Nu mai astept cutia sa o faca. Vreau sa urc o panta cu viteza a doua..bag a doua... Nu astept cutia sa o faca. In afara orasului nici nu ma asteptam la minuni. Cutia e conceputa in special pentru oras iar in afara ajuta.
Chiar sunt curios daca se pot modifica turatiile la care schimba vitezele. Am observat ca din 1 in 2 trece la 2500ture apoi din 2 in 3 si mai departe la 2000. As fi curios daca s-ar putea modifica la service la ei aceste valori. As vrea sa treaca din 1 in 2 pe la 2000 ture si din 2 in 3 si mai departe pe la 1700. Tureaza un pic prea mult inainte sa schimbe si daca vreau sa plec mai nervos trebuie sa dau eu manual a 2-a, a 3-a...
A facut cineva treaba asta la easytronic?
cornel001
14th September 2008, 14:04
Pai n-am zis ca nu tine deloc, dar nu numai. Corsa este mai usoara , dar nu e mare diferenta.
In al doilea rand da, poti schimba si manual, sau poti trece si pe setarea sport (la astra e un buton sport care vine implicit cu, cutia auto), dar din cate am inteles de la el, tot are un lag fata de cea manuala clasica, si cel putin eu cand treceam de pe astra pe focusul2 sedan , care desi are motor de 1.6 100 este insa si mai greu, aveam impresia ca trec de pe masina pe racheta (exagerez eu, dar se intelege ideea). Bine, asta e valabia mai mult cand treci de pe modul auto, dar daca o tii in modul manual atunci de ce ai mai luat auto ? Pe de alta parte la un moment dat amicu o conducea in manual si era cam burdusita cu pasageri, eram printr-un orasel si atunci chiar mi se parea ca se misca f bine, da nu stiu de ce, poate cand esti pasager e mai accentuata senzatia...
Una peste alta nu vreau sa-ti critic alegerea, are avantajele ei, si nici nu e scumpa ca alte cutii auto, clasice, sau dsg, dar m-a frapat partea cu excelent. daca vii de pe o dacie 1310 da, se misca excelent
Evident ca nici focusu meu nu e deloc racheta, dar am vrut sa zic ca depinde cu ce compari...
In ultimul rand n-am inteles nimic din ce vrei tu. Adica vrei sa pleci mai tare da sa tureze mai putin ? Chestiile astea se cam bat cap in cap.
Pt plecat mai tare poti sa incerci butonul sport daca pe corsa vine cu asa ceva, iar pt turat si mai putin decat standard butonul de iarna (nu mai sunt sigur daca asta face) daca iarasi, vine si cu asa ceva.
Pt mai multe info poti sa bagi o cautare pe aria auto dupa easytronic, exista un subiect dedicat pe tutoriale just cars, nu mai retin exact.
mihaimilk
14th September 2008, 18:56
La automate ar trebui sa fie simplu de controlat turatia la care schimba din pedala de acceleratie: vrei sa schimbe sus, tine pedala apasata mai tare, vrei sa schimbe mai jos... te prinzi tu
.
Dar tu prin plecat mai nervos ce intelegi? Acceleratia maxima o ai pastrand motorul in cuplul maxim, ceea ce nu se intampla la 1700rpm (mai ales ca la turatia asta vrei sa schimbi in treapta superioara??). Mie mi se pare ca te protejeaza cutia automata de condusul subturat, care nu-i poate face bine motorului, si tu vrei sa-i schimbi comportamentul.
atmcalin
5th November 2008, 17:29
Da. Vreau sa-i schimb comportamentul intr-un fel. Vreau sa treaca a 2a mai repede de exemplu. Easytronicul trece in treapta a 2a la 2500 ture. Mult pentru un motor diesel mai ales ca turand la 2500 nu am putere mai mare (in treapta 1). Turez in gol. Daca dau manual a 2a nu mi se pare ca e subturat motorul mai ales ca vrand sa accelerez apas in continuare pe acceleratie si ajung oricum imediat la 2000 ture. Atunci am si putere. Se simte cand apas acceleratia. Nelamurirea mea era legata de cifrele astea de 2500 turatii (la care trece singura din treapta I in II) si de 2000 turatii (la care trece din treapta II in III). Cineva a stabilit valorile astea in fabrica si ele sunt memorate undeva. Se pot schimba aceste valori sau nu? Asta era intrebarea. Am inteles ca este o cutie de asta semiautomata care "invata" stilul de condus al soferului. Cand accelereaza, cat accelereaza, etc.. si incearca sa imite. Parca Porsche sau VW au facut asa ceva. O sa ii intreb oricum si pe cei de la service dar deocamdata nu am avut motive sa trec pe la ei
Desi e o masina de fete se comporta excelent Corsa cu Easytronic. Poate era ceva mai silentioasa pe benzina dar oricum .. important ca e intr-adevar distractiv de condus. Prin plecat nervos nu m-am referit la scartait de roti, fum negru si 5000rpm. Cand testeaza aia cat de rapid ajunge o masina de la 0 la 100km/h nu fac drift ca nu mai ajunge masina la 100km/h nici in 10minute.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.