Totul despre Skyeurope
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

cosminnuss

Are cineva idee de ce este atat de ieftin sa calatoresti cu Skyeurope?? Unde este smecheria?
Tocmai mi-am luat bilet dus-intors spre Viena cu doar 90ron la sfarsitul lui noiembrie...
Cumva ma vor pune sa imping la avion sau sa vin cu kerosenul de acasa??

Au existat incidente sau probleme cu aceasta companie lowcost?

Merci
PixulMeu
Sunt bilete si mai ieftine: www.ryanair.com (1 EUR cu toate taxele incluse).

Si da: daca esti gras si cu cioc te pun sa impingi avionul. Multumit de raspuns ?
Nu uita de o sticla de ulei pentru motor (recomandabil ulei de la bunica).

cosminnuss
Nu stiu ce rost a avut postul tau... Ai 66 acum... Esti multumit? Tine-o tot asa!
mihairosioru
QUOTE(cosminnuss @ Oct 5 2007, 13:25) *
Are cineva idee de ce este atat de ieftin sa calatoresti cu Skyeurope?? Unde este smecheria?
Tocmai mi-am luat bilet dus-intors spre Viena cu doar 90ron la sfarsitul lui noiembrie...

Au existat incidente sau probleme cu aceasta companie lowcost?

Merci

Stai linistit. De asta se numesc companii low-cost. Pentru mai multe informatii despre aceste companii si despre modelul lor de afaceri poti sa citesti la:

http://en.wikipedia.org/wiki/Low-cost_carrier

... dar mai ales la:

http://www.jvdz.net

Calatorie placuta!
fly_dream
QUOTE(cosminnuss @ Oct 5 2007, 15:25) *

Eu mi-am luat acum doua zile tot pentru sfarsitul lui noiembrie si tot la Viena, dus-intors, cu 26 de euro (la care se adauga 4-10 euro pentru alegerea locurilor), crezi ca ma vor duce astia pe aripa la banii astia, nu?

Cu RyanAir am zburat cu 23 de euro de la Paris la Barcelona si-mi amintesc ca m-au primit in avion!
PixulMeu
In sezonul de iarna de obicei toate companiile aeriene au probleme deoarece nr. calatorilor scade destul de mult (mai putin in perioada sarbatorilor de iarna). Deci e normal sa apara astfel de oferte tip "pomană" la companiile low-cost.
Beeba
eu tocmai m-am intors de la Viena din luna de miere si am zburat cu Sky Europe. Nu mi-a venit sa cred cat de bine a fost! Nu am avut absolut nici o problema. Ba chiar m-a surprins faptul ca, trebuia sa vina de la Viena la 9:15 si am vazut cu ochii mei avionul cand ateriza la 9:14. Noi am luat biletele pe Internet in luna august pentru octombrie si am dat 130 euro/dus-intors/2 pers cu alegerea locurilor. Avionul este un Boeing 747 700 parca, ca si interior nu difera cu nimic de Lufthansa (doar cu ei am mai zburat), sunt seriosi. Recunosc ca mi-a fost foarte frica pana am plecat datorita stirilor aproape zilnice despre zboruri anulate sau intarziate, dar de acum incolo cu Sky Europe zbor. Poate ca am avut eu noroc de-o experienta fericita, poate ca sunt altii care au avut necazuri cu ei, dar eu recomand compania asta!

PixulMeu
SkyEurope nu are decat avioane Boeing 737-700 NG (New Generation), varsta medie fiind de 0.8 luni. Deci sunt avioane noi spre deosebire de Wizzair sau - si mai rau - spre deosebire de BlueAir care are niste hârburi cu o vechime medie de 16 ani.

Iar la capitolul seriozitate sunt cei mai serioși, cel puțin este cea mai serioasă companie low-cost care activează în Romania, spre deosebire de MyAir si wizzair in mod special.

MyAir și wizzair sunt cele mai de scârbă companii low-cost din RO. Companiile astea ar trebui sabotate.
Bebeluska
Nu am nimic deosebit de comentat la adresa Skyeurope. O singura data am zburat cu aceasta companie, iar zborul a avut intarziere 5 ore. In avion nici apa nu e gratis, 2 euro daca ti-e sete cumva. In rest, nimic de remarcat.
scc1911

Aproape de 1 an zbor cam de 2 ori pe luna cu ei pe ruta Buc-Viena si nu am avut nici o problema. Cateodata ajung mai devreme si cu 10 min, dar se mai intampla sa mai si intarzie, cel mult am prins 30 min.
PixulMeu
QUOTE (Bebeluska @ Nov 2 2007, 14:16) *
Nu am nimic deosebit de comentat la adresa Skyeurope. O singura data am zburat cu aceasta companie, iar zborul a avut intarziere 5 ore. In avion nici apa nu e gratis, 2 euro daca ti-e sete cumva. In rest, nimic de remarcat.

Nu exista nici o companie aeriana perfecta: fara intarzieri, fara zboruri anulate , fara ... Intatzieri apar si la Singapore Airlines si la Tarom + multe alte (la toate).
La o companie low-cost aproape totul se plateste. SkyEurope nu e mama răniților. Vrei sa beneficiezi de alte servicii-produse decât cele de bază trebuie SĂ PLĂTEȘTI. Pentru o rezervare de 9 EUR / 19 EUR / 24 EUR pe sens inclusiv taxe NU POȚI EMITE PRETENȚI. Prin servicii de bază înțeleg check-in + imbarcare + transport + debarcare. La SkyEurope - spre deosebire de wizzair si easyJet - nu trebuiesc platite toate bagajele de la cală.
xwh
Vueling au un sistem mai ciudat sa te faca sa cumperi , insotitorii de zbor te servesc foarte foarte zambitori cu un suc / apa , se intorc apoi cu spatele sa serveasca si pe cei de pe randul alaturat , apoi mai fac ei ceva treaba pe la carucior si iti spun la ureche nota de plata smile.gif
PixulMeu
QUOTE (scc1911 @ Nov 2 2007, 14:21) *
Aproape de 1 an zbor cam de 2 ori pe luna cu ei pe ruta Buc-Viena si nu am avut nici o problema. Cateodata ajung mai devreme si cu 10 min, dar se mai intampla sa mai si intarzie, cel mult am prins 30 min.

Orarul zborurilor celor de la SkyEurope (si regula e aplicate si de alte companii aeriene) e conceput astfel incat daca se decoleaza la timp de pe aeroportul de plecare si zborul decurge fara devieri de la ruta de baza, sosirea are loc cu 15 minute inainte de ora programata pentru sosire. Cele 15 minute reprezinta o marja de siguranta care este consumata in cazul aparitiei un intarzieri neplanificate a.i. in final zborul sa fie on-time (in anumite marje).
PixulMeu
QUOTE (xwh @ Nov 2 2007, 14:42) *
Vueling au un sistem mai ciudat sa te faca sa cumperi , insotitorii de zbor te servesc foarte foarte zambitori cu un suc / apa , se intorc apoi cu spatele sa serveasca si pe cei de pe randul alaturat , apoi mai fac ei ceva treaba pe la carucior si iti spun la ureche nota de plata smile.gif

Adica ar trebui sa-i refuz ... ?
metalactual
Am zburat pana acum de 5x dus-intors, pe 4 destinatii, cu plecari din Buc cat si din Viena . Sunt extrem de multumit, intarzieri f. mici, rare, raport pret/calitate excelent.

Ultimul drum: Buc - Bruxel via Viena.

Ceva foto pe segmentul Bruxel - Viena.
PixulMeu
QUOTE (xwh @ Nov 2 2007, 14:42) *

Spune-ne daca - cel putin - sunt insotitoare si daca sunt dragute biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ?
shoricel
QUOTE (PixulMeu @ Oct 7 2007, 20:46) *
In sezonul de iarna de obicei toate companiile aeriene au probleme deoarece nr. calatorilor scade destul de mult (mai putin in perioada sarbatorilor de iarna). Deci e normal sa apara astfel de oferte tip "pomană" la companiile low-cost.

not true, toate companiile aeriene au aceeasi regula: indiferent de clasa de calatorie (business sau economy) exista mai multe tipuri de tarife, de la foarte ieftine la foarte scumpe si se pun in vanzare exact in aceasta ordine. pasagerii care calatoresc frecvent cumpara de obicei primele bilete pt ca stiu ca asa ies mai ieftin. Companiile low-cost nu au nevoie sa faca oferte de tip "pomana", pt ca au oricum mai multi pasageri decat celelalte.
xwh
QUOTE (PixulMeu @ Nov 7 2007, 01:28) *
Spune-ne daca - cel putin - sunt insotitoare si daca sunt dragute biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ?

Nu. Erau numai însoțitori ...
shoricel
QUOTE (Beeba @ Nov 2 2007, 12:45) *
am vazut cu ochii mei avionul cand ateriza la 9:14

woow!!! sa stii ca nu e nici o minune daca un avion aterizeaza cu un minut mai devreme, iar ora planificata este ora la care avionul ajunge la pozitie, nu cand aterizeaza.
asa ca avionul pe care l-ai vazut tu cu ochii tai cum a aterizat mai devreme a avut intarziere! inca ceva: o companie are mai multe avioane, asa ca este f probabil ca tu sa fi vazut cu ochii tai cum aterizeaza ma devreme... alt avion!! coolspeak.gif
PixulMeu
QUOTE (shoricel @ Nov 15 2007, 18:28) *
woow!!! sa stii ca nu e nici o minune daca un avion aterizeaza cu un minut mai devreme, iar ora planificata este ora la care avionul ajunge la pozitie, nu cand aterizeaza.
asa ca avionul pe care l-ai vazut tu cu ochii tai cum a aterizat mai devreme a avut intarziere! inca ceva: o companie are mai multe avioane, asa ca este f probabil ca tu sa fi vazut cu ochii tai cum aterizeaza ma devreme... alt avion!! coolspeak.gif

Calmeaza-te ! O confuzie de tipul acesta putea apare doar pana la sfarsitul orarului de vara cand 2 aeronave SkyEurope aterizau pe Baneasa la o diferenta de aproximativ o ora. Orarul de iarna nu mai poate duce la astel de situatii pentru ca dimineata aterizeaza pe Baneasa o singura aeronava SkyEurope.

Si e adevarat ca exista o diferenta intre ALDT si AIBT. Si ce-i cu asta ? Diferenta e mica . Faci caz de o chestie care orsicum nu prea conteaza la calatori.
Bebeluska
QUOTE (PixulMeu @ Nov 2 2007, 14:45) *
Orarul zborurilor celor de la SkyEurope (si regula e aplicate si de alte companii aeriene) e conceput astfel incat daca se decoleaza la timp de pe aeroportul de plecare si zborul decurge fara devieri de la ruta de baza, sosirea are loc cu 15 minute inainte de ora programata pentru sosire. Cele 15 minute reprezinta o marja de siguranta care este consumata in cazul aparitiei un intarzieri neplanificate a.i. in final zborul sa fie on-time (in anumite marje).

As fi platit frate, zau. Nu a fost alegerea mea sa zbor cu low-costul, poate stii si tu ca in cele mai multe cazuri, agentiile de turism includ biletul de avion in pachetul serjurului. Nu mi se pare normal, dar traim in Romania.
PixulMeu
QUOTE (Bebeluska @ Nov 16 2007, 00:09) *
As fi platit frate, zau. Nu a fost alegerea mea sa zbor cu low-costul, poate stii si tu ca in cele mai multe cazuri, agentiile de turism includ biletul de avion in pachetul serjurului. Nu mi se pare normal, dar traim in Romania.

Eu nu te inteleg: daca nu doresti ca pretul sejurului sa includa biletele de avion de ce nu-ti faci rezervarea direct pe internet pe un site specializat sau chiar pe site-ul hotelului respectiv ?
Bebeluska
QUOTE (PixulMeu @ Nov 16 2007, 00:18) *
Eu nu te inteleg: daca nu doresti ca pretul sejurului sa includa biletele de avion de ce nu-ti faci rezervarea direct pe internet pe un site specializat sau chiar pe site-ul hotelului respectiv ?

Eu n-am afirmat asa ceva. Desigur ca doresc biletul de avion, ca doar nu mi-au crescut aripi. Vorbeam despre faptul ca acea companie de zbor nu este la alegere. Vrei sejurul si vrei si bilet? Atunci trebuie sa accepti ce-ti ofera ei.
metalactual
Apropos, ca intrebasem si eu inainte sa plec. Pentru cei care vor sa plece dimineata cu Skyeurope spre Viena si de acolo mai departe, cu aceeasi comp. sau cu alta:
se pot lasa bagajele mari la un birou, cost 3 Eur/bagaj/zi. In felul acesta poti da o tura cu trenul si prin Viena, daca ai mai multe ore la dispozitie.
shoricel
QUOTE (PixulMeu @ Nov 16 2007, 00:05) *
Calmeaza-te ! O confuzie de tipul acesta putea apare doar pana la sfarsitul orarului de vara cand 2 aeronave SkyEurope aterizau pe Baneasa la o diferenta de aproximativ o ora. Orarul de iarna nu mai poate duce la astel de situatii pentru ca dimineata aterizeaza pe Baneasa o singura aeronava SkyEurope.

Si e adevarat ca exista o diferenta intre ALDT si AIBT. Si ce-i cu asta ? Diferenta e mica . Faci caz de o chestie care orsicum nu prea conteaza la calatori.

Da, ma, dar ma irita persoanele care au senzatia gresita ca stiu totul despre fotbal, politica si avioane. habar n-am cate aeronave are sky europe si nu ma intereseaza. ziceam de ceva ce se intampla in general.

Numai bine!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.