mali_06
6th August 2008, 23:21
Buna, poate cineva sa imi spuna daca exista si alta modalitate de a achizitiona bilete de avion pt sky europe altfel decat online (cu plata prin card). Pot sa merg undeva si sa le cumpar de la un ghiseu cu banii jos? Daca da, preturile sunt la fel cu cele de pe site? Sau acelea sunt valabile doar pentru rezervarile online?
Mersi.
vladut_v
8th August 2008, 22:42
N-am folosit in viata mea avionul si as avea nevoie de cateva lamuriri daca se poate.
Doresc sa ma initiez in zborul aerian cu o prima escapada spre Viena, alaturi de operatorul SkyEurope, prin achizitia unui bilet dus-intors (PROMO) la un pret extrem de avantajos
Ma intereseaza urmatoarele:
1. Ce greutate si dimensiuni poate avea bagajul de mana ? Se plateste taxa de bagaj, pentru bagajul de mana pe care il voi avea asupra mea in avion ?
Nu ma intereseaza un bagaj in cala pentru ca doresc sa evit: aglomeratia, asteptarea, pierderile, controlul, taxele suplimentare, etc.
2. Ce reprezinta mai exact CHECK-IN-ul ?
Am citit in paginile anterioare ca se poate face si on-line ; in statia de tren CAT din Viena ; etc ...
Este supusa taxarii, aceasta procedura ?
3. Ce am de pierdut daca nu optez pentru asigurarea zborului de catre SkyEurope, contra unei taxe de ... parca 15 Euro ?
4. In folosirea sistemului de circulatie aerian, in UE, se poate folosi doar Cartea de identitate sau este neaparat nevoie de existenta unui Pasaport valabil ?
5. Daca pierd un zbor din vina operatorului (intarzie avionul, se anuleaza cursa respectiva, e vreme urata, etc ...) ce urmeaza sa se intample cu mine ca sa ajung LA sau inapoi DE LA destinatie ? Esti reprogramat pentru o cursa urmatoare/un alt operator daca e cazul (cu cazare, masa ... etc - intre timp)? sau esti lasat in voia intamplarii sa ajung sau sa revi pe cont propriu ? Personal te costa ceva o asemenea reprogramare catre un alt zbor, dar serviciile adiacente ? Esti asistat, cumva, numai daca ai achitat acea asigurare de zbor, inaintea achitarii biletelor ?!
6. Daca pierd avionul din vina mea (nu ajung in aeroport la ora solicitata), ce se intampla cu mine ? Cine ma poate consilia sa-mi ofere suport informativ ?
7. Ce comisioane se mai percep, de regula, la un zbor aerian (in aeroportul de plecare si/sau destinatie) dupa achitarea biletelor ?
Cele optionale, de pana la achitarea biletelor, le-am vazut: rezervare scaun, informatii prin SMS, bagaj in plus, asigurarea de care vorbeam ...
8. Cam care este procentul zborurilor SkyEurope care decurg de la A la Z in conditii normale ?
Apreciez ajutorul vorstru ! Zboruri usoare !
xwh
10th August 2008, 01:12
1. http://www.skyeurope.com/EN/Default.aspx?CatID=165
Baggage – Cabin baggage
* SkyEurope allows strictly one piece of cabin baggage, which must not exceed the size of 55x40x20 cm and it must be light enough for the pasengers to place it safely in the overhead lockers without any assistance. Should the size of the cabin baggage exceed the aforesaid limits, the baggage will be carried in the baggage hold, and it will be considered as checked baggage.
* The following personal use items are carried free of charge in the customer cabin, provided that the customer keeps them with him/her and place them in the one piece of approved cabin baggage:
o a small sized handbag
o a laptop
o a mobile phone, camera, video camera and the accessories of these devices
o reading material
* Beside the approved one piece of cabin baggage a coat or blanket and crutches and orthopaedic devices for physically disabled customers are allowed only on board.
2. Check in http://www.skyeurope.com/EN/Default.aspx?CatID=163
2.1 Web Check in http://www.skyeurope.com/EN/Default.aspx?CatID=170
3. Travel Insurance
http://www.airlineplus.net/skyeurope-insur...hp?language=eng
4. C.I. e de ajuns
5. E mai complicat, depinde de la o situație la alta, dar în general "se rezolvă".
6. Cei de la check-in. Nu primești despăgubiri.
7. Atât dacă nu este altfel menționat în rezervare.
8. http://www.flightstats.com/ / http://flightaware.com/
boty
10th August 2008, 02:30
Am sa incerc sa va raspund in masura cunostintelor pe care le am
1 Greutatea, nr. de piese (valize), etc. la companiile low cost difera functie de bilet, astfel la un anumit cost al biletului aveti dreptul numai la o piesa bagaj de mana fara bagaj cala sau mai bine zis se poate si bagaj cala dar taxa este dublul sau triplul biletului. Concluzia, la achizitia biletului trebuie sa obtineti informatia referitoare la bagaj. Ca regula generala bagajul de cala nu trebuie sa depaseasca 25 kg pentru Europa si 40 kg zbor peste ocean, iar cel de mana sa nu depaseasca 10 kg si dimensiunea de 115 cm insumand inaltimea lungimea si latimea (uzual 55+40+20 cm) un rucsac mediu sau o geanta (nu valiza) de voiaj medie este ok.
2 Check in reprezinta verificarea biletului si a documentelor de calatorie, verificarea greutatii bagajului, de la acest birou bagajul etichetat corespunzator pleaca catre avion iar dvs. primiti un talon (boarding card) cu care va prezentati in zona de formalitati vamale sau/si la poarta de imbarcare. Procedura este gratuita la aeroport si este obligatorie. Nu cunosc nimic despre CAT sau tariful perceput pentru acest serviciu.
3 In caz de accident familia dvs. sau dvs. daca supravietuiti nu primiti despagubire. Trebuie sa verificati daca este vorba si de pierderea bagajului adica daca bagajul este asigurat in pretul biletului, daca nu, in cazul in care compania va pierde bagajul nu primiti despagubire.
4 In tarile Comunitatii Europene este suficienta Cartea de Identitate Conditiile de calatorie pentru toate statele sunt aici http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&i...3&cat=29919
5 In mod normal esti reprogramat si ti se ofera casa si masa, in mod real o sa astepti in aeroport (am patit asta la companii de renume unde biletul nu este deloc ieftin), pana o sa se indure un reprezentant sa va furnizeze minime informatii despre ce se intampla cu zborul. Este bine sa ai nr. de telefon al reprezentantului compniei din tara in care calatoresti. In caz de probleme sa ai cui sa te plangi, altfel nu prea te baga nimeni in seama.
6 Exista birou de informatii in aeroport, dar singurele lucruri de care vei avea nevoie este sa sti cand este urmatorul zbor spre casa, numele companiei/ companiilor care au zboruri spre casa ta, si unde au biroul in aeroport ca sa achizitionezi bilet. Ca un sfat personal, este bine sa faci tot posibilul sa fi la aeroport cu 2 ore inainte de decolarea cursei, este vremea vacantelor si daca pierzi avionul cam greu sa gasesti bilet.
7 De regula taxele sunt incluse in bilet.
8 98% procent valabil pentru mai toate companiile aeriene.
Referitor la intarzieri ele au doua cauze esentiale, vremea si probleme tehnice (de cele mai multe ori minore dar este o procedura de depistare depanare a defectului care dureaza uneori mai mult). Desi pasagerul care asteapta are motive de frustrare credema ca nu vrei sa te afli in avion atunci cand aterizeaza pe un aeroport lovit de furtuna, sau care are pista inzapezita si deasemeni faptul ca un banal beculet se apride la bord si comandantul a decis ca echipa tehnica trebuie sa inspecteze aeronava sau ca aeronava trebuie sa ramana la sol pentru verificari amanuntite, este tot in interesul pasagerului "mai bine mai tarziu (acasa) decat niciodata". Mai sunt si intarzieri datorate bagajelor care nu ies la nr., daca este un bagaj in plus trebuie identificat posesorul altfel poate face "poc"(bagajul evident) si iar nu este bine. Ce este de retinut, nimeni din cei angrenati in realizarea intocmai si la timp a zborului, nu are interes sa intarzie nejustificat, mai ales ca sunt platiti cat avionul zboara, este ca si cum noi am vrea sa facem ore suplimentare benevol, de amorul artei. Aici defapt se strica treaba, ei nu pot sti cu exactitate daca o defectine se poate remedia rapid sau dureaza X ore, sau daca ceata se ridica in 10 minute sau 3 ore, si tin pasagerii la indemana ca sa poata pleca imediat ce este rezolvata situatia, acest imediat poate dura ore multe si evident ca pasagerii devin nervosi.
Eu spun asa, atat timp cat nu ma urc in masina condusa de un sofer inconstient, vreau sa fiu sigur ca un comandant de aeronava nu cedeaza presiunilor exercitate de pasageri nemultumiti, si in cazul in care are un dubiu cat de mic cu privire la siguranta zborului, el ia decizia inteleapta de a ramane la sol pana la clarificarea situatiei.
In final mentionez ca nu lucrez la vreo companie aeriana de aici sau de aiurea.
vladut_v
11th August 2008, 18:42
Am citit cu mare interes ai am urmarit link-urile oferite in cele doua posturi de dupa solicitarea mea. Va multumesc !
Nu m-ar deranja decat faptul ca nu pot sa fac web-check-in decat pentru zboruri DUS, chiar daca celalalte creterii ar fi indeplinite, inclusiv existenta numai a bagajului de mana.
alexandrel
12th August 2008, 22:31
Aviz pentru cei care nu au mai fost pe aeroportul din Viena. Daca mergeti cu skyeurope, duceti-va hat in terminalul b, undeva in stanga, spre capat, pe la ultimele ghisee, si nu stati sa va uitati pe pereti gandindu-va ca nu sunt scaune. Acolo daca ajungi cu 3 ore inainte de zbor, nu e nicio problema, nu trebuie sa cauti punctul de checkin pentru zborul catre Bucuresti, ci sa te duci direct la un ghiseu unde e o coada maricica si unde se duc baietii care vor sa mearga la Paris, Lisabona, bla bla bla, si acolo faceti boarding passu. Sau, puteti sa va duceti la un prichindel care sta in picioare langa un calculator rosu pe piedestal si sa va faceti acolo boarding passu, ca ulterior sa lasati bagaju de cala la punctul special de checkin pentru lasarea bagajelor de mana.
Eu am avut un mic soc ca nu erau scaune si eram chiar revoltat. Am fost in Barcelona pe El Prat, am fost in Venetia pe Marco Polo, am fost in Tenerife pe Reina Sofia si am fost si in Otopeni si peste tot stateam linistit si asteptam sa se deschida un punct special. Ei, aici merge treaba mult mai bine organizat. Imi place. Atentie insa la vamesi ca baga mana in geanta daca aveti ceva 'neortodox', nu pierd timpul sa va roage. 
PS: Si vis-a-vis de bagajul de mana, eu am avut o geanta care incape foarte bine in avion, dar nu e exact pe marimile lor dorite, dar l-am indesat acolo si a zis ca e ok. Chit ca pana la urma l-am dat la cala
. A propos, tipa de la checkin a fost o scumpa si m-a lasat la cala cu 21 de kg
nici nu s-a uitat pe bilet sa vada daca am platit sau nu bagajul de cala
moschino
24th October 2008, 11:59
exista o oferta la skyeurope cica 30 de euro pe segment,eu vroiam bucuresti-viena 23 dec-31 dec,imi apare eroare,am ales alta data si tot asa...
la voi apare tot asa?ufff sper sa nu fie doar pt cei din Romania,pe alte rute merge...
fly_dream
24th October 2008, 12:47
QUOTE (moschino @ Oct 24 2008, 11:59)

exista o oferta la skyeurope cica 30 de euro pe segment,eu vroiam bucuresti-viena 23 dec-31 dec,imi apare eroare,am ales alta data si tot asa...
la voi apare tot asa?ufff sper sa nu fie doar pt cei din Romania,pe alte rute merge...
Am testat, tot eroare apare..... Probabil s-au vandut/"vandut" toate biletele....
moschino
24th October 2008, 20:15
ufff..asta este..mersi.
Beirut
24th October 2008, 20:27
Eu am luat luni cu 13 euro/segment. E adevarat, pentru sfarsitul lunii noiembrie.
editez: am verificat acum. merge. mai incearca.
flc
25th October 2008, 10:46
va rog sa-mi spuneti cate tzigari pot lua la cala la un zbor, pachete sau cartuse.
trebuie sa duc cat ma multe...oamenii au nevoie de ele.
sau cum sa procedez, la iau la bagaje de mana sau cum
fumatorii sa ma ajute,
ms
xwh
25th October 2008, 16:04
5-6 pachete în bagajul de mână și restul ... 20-30 pachete prin cel de cală (maxim recomandat)
fly_dream
25th October 2008, 18:38
QUOTE (xwh @ Oct 25 2008, 16:04)

5-6 pachete în bagajul de mână și restul ... 20-30 pachete prin cel de cală (maxim recomandat)
Nu-s fumatoare, dar intr-un magazin din aeroportul Bergamo, la casa un tip in fata mea voia sa cumpere un cartus de tigari si vanzatorul l-a intrebat unde calatoreste. Raspunsul a fost: Londra, dupa care omul de la casa i-a spus ca nu are voie cu asa ceva...
xwh
25th October 2008, 19:15
Eu sunt , tocmai de-aia nu e recomandat mai mult. Dacă vor ofițerii de la frontieră nu intrii decât cu 2 pachete (depinde de la țară la țară - cine are acces la TimaticWeb poate afla cu exactitate) , eu am avut probleme în Franța spre exemplu cu 20 de pachete de țigări dar m-au lăsat în pace până la urmă deoarece era foarte ocupat ofițerul.
Dar niște prieteni de-ai mei au luat din duty-free-ul din aeroportul Dusseldorf mai multe cartoane de țigări când au venit spre România și nu au fost întrebați de vânzator unde călătoresc mai departe
fly_dream
25th October 2008, 19:25
QUOTE (xwh @ Oct 25 2008, 19:15)

Eu sunt , tocmai de-aia nu e recomandat mai mult. Dacă vor ofițerii de la frontieră nu intrii decât cu 2 pachete (depinde de la țară la țară - cine are acces la TimaticWeb poate afla cu exactitate) , eu am avut probleme în Franța spre exemplu cu 20 de pachete de țigări dar m-au lăsat în pace până la urmă deoarece era foarte ocupat ofițerul.
Dar niște prieteni de-ai mei au luat din duty-free-ul din aeroportul Dusseldorf mai multe cartoane de țigări când au venit spre România și nu au fost întrebați de vânzator unde călătoresc mai departe
Cei de la Duty-free iti cer oricum tichetul de imbarcare si vad incotro pleci......
moschino
25th October 2008, 22:48
QUOTE (Beirut @ Oct 24 2008, 21:27)

Eu am luat luni cu 13 euro/segment. E adevarat, pentru sfarsitul lunii noiembrie.
editez: am verificat acum. merge. mai incearca.
pana la urma am reusit 23-30 dec dar nu vrea sora sa mergem la viena,pana la urma plecam cu masina in ungaria...ufff
costa decat 60 de eur...
flc
26th October 2008, 22:29
QUOTE (moschino @ Oct 25 2008, 23:48)

pana la urma am reusit 23-30 dec dar nu vrea sora sa mergem la viena,pana la urma plecam cu masina in ungaria...ufff

costa decat 60 de eur...
nu e nicio problema, e frumoasa si budapesta. si poti lua autocar cu excursie de o zi banuiesc, daca vrei neaparat.
cu tzigarile am hotarat sa duc 2 carttuse, la cala.
ms
fly_dream
27th October 2008, 00:34
QUOTE (flc @ Oct 26 2008, 22:29)

nu e nicio problema, e frumoasa si budapesta. si poti lua autocar cu excursie de o zi banuiesc, daca vrei neaparat.
Se poate si cu trenul. Era unul care pleca la 7 din Budapesta, la 10 ajungeai in Viena, iar intorsul se petrecea cu trenul "romanesc" care trece prin Viena la ora 20. Cele 9-10 ore iti sunt suficiente ca sa-ti faci o idee despre oras...
softpedic
27th October 2008, 19:05
Ce-mi place la Skyeurope e ca mai toate avioanele lor sint noi. Inspira siguranta.
flc
27th October 2008, 21:21
QUOTE (softpedic @ Oct 27 2008, 20:05)

Ce-mi place la Skyeurope e ca mai toate avioanele lor sint noi. Inspira siguranta.
mie imi plac si mai mult pentru ca au oferte:
Oferta pt 2009 la Sky
softpedic
27th October 2008, 22:41
QUOTE (flc @ Oct 27 2008, 21:21)

mie imi plac si mai mult pentru ca au oferte:
Oferta pt 2009 la Sky
Bune oferte, n-am ce zice !
moschino
28th October 2008, 08:36
hmmm credeam ca este 18 euro biletul dar se adauga si bagaje si taxe, si ajunge la 48...mda
Sleipnir
28th October 2008, 10:33
Salut. Azi vreau sa dau comanda pentru bilete la Sky Europe. Vreau sa precizez ca este primul meu zbor cu avionul si nu prea stiu cum se procedeaza cu firmele Low-Cost
. Plecarea are loc pe 31 decembrie, iar returul pe 6 ianuarie cu zborul de dimineata. Cum se procedeaza cu rezervarea?? Am vazut ca imi cere si cartea de credit. Plata se face in momentul in care fac rezervarea? Daca da, eu cum am siguranta ca nu imi dau teapa? Imi dau ceva la mana? Adica sa ma duc undeva si sa ridic biletele. As vrea sa nu-mi iau bagaje pentru cala. Suntem trei persoane si o sa avem doar bagaje de mana ca sa nu mai platim cate 10 euro de persoana. Se poate? Ce greutate maxima pot avea bagajele de mana? Astept raspuns. Multumesc anticipat.
P.S. Trebuie neaparat sa am carte de credit sau accepta si carti de debit, adica sa pun banii necesari pentru bilete pe un card de debit.
Basti
28th October 2008, 10:56
Salut,
in primul rand, va trebui sa ai un card care sa permita platile pe internet (debit, credit..nu conteaza).
Pentru rezervare, va trebui sa urmezi pasii de pe site-ul celor de la SkyEurope. In principiu se alege destinatia, data, nr de persoane, iti alegi locul si apoi faci plata. Pentru plata treci numarul cardului si codul CVV format din trei cifre de pe spatele acestuia. Vei primi un email conform caruia tranzactia s-a efectuat cu succes si de asemenea un cod de imbarcare. Cu acel cod te vei duce la check-in in ziua plecarii si uite asa te-ai facut cu un zbor la viena 
Detalii despre bagaje si despre cand se te prezinti la aeroport gasesti la ei pe site. Totul este safe, asa ca nu-ti fa prea multe griji.
Zbor placut
Iuliux
28th October 2008, 10:59
Iti recomand sa citesti aici.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.