astancis
25th September 2007, 16:05
Servicii oferite de AIR FRANCE
Pe data de 5 Septembire, subsemnatul, am plecat impreuna cu un coleg din Ottawa spre Bucuresti (autobuz AIR FRANCE pana in Montreal ,avion AIR FRANCE pina la CHG, avion Air France pana la Bucuresti
Cei de la Air France mi-a overit doar 45 minute in Paris (CHG) ca sa schimbam avioanele dar in 45 minute nici nu am ajuns la terminal deoarece terminalul e in renovare si a trebuit sa schimbam 2 autobuze, avionul nici nu a tras la reminal si ne-au luat cu autobuzul.
Dupa ce ajugem la terminal trebuie sa ne luam bording pass. Dam de o persoana dragutza care ne da la amandoi bording pass, asteptam 3h si mergem sa urcam in avion. Trecem de toate filtrele si cand sa urcam apar probleme doarece persoana care faciliteaza accestul nu ne perimite si ne pune sa asteptam.
Dupa ce toata lumea urca ne ia si pe noi, si dupa 20 minute in care a tot vorbit la telefoane imi zice sa urc si colegului sa ramina.. Aveam acelasi tip de bilet, am luat impreuna si bording pass-ul', si erau si o gramada de locuri libere in avion. Prin urmare merg singur cu avionul spre casa.
Colegul se duce cu respectivul bilet la seful functionarei AIR FRANCE si i se zice ca e bun. Dupa alte 3.5 ore de asteptat in aeroport se inbarca si el in urmatorul avion si in final ajunge acasa.
Dupa ce avionu meu a ajuns la Bucuresti imi aud numele strigat sa raman ultimul ca au mai aparut ceva probleme. Se pare ca functionara de la Paris nu mi-a oprit foia cea buna de la bilet si sunt nevoit sa le-o dau eu acum ca sa o trimita la Paris.
Merg sa-mi recuperez bagajul care se pare ca lipsea cu desafirsire. La fel si al colegului. Fac o reclamatie (AF xxxxx) dupa care merg spre casa gandindu-ma ca bagajul va sosi cu cu avionul colegului. Din pacate bagajele noaste nu sunt nici in al II-lea avion.
Dupa 2 zile de asteptat bagaje ma hotarasc sa sun sa vad daca se stie cava de bagaju meu. Aflu cu ca bagaju a plecat spre mine de la ora 9.00 dar inca nu ajunsese asa ca iau numarul de tel al soferului si il sun. Dupa ce sun aflu ca e in VITAN si ca soseste in 5 min. Mi se comunicase ca ma suna ei inainte de a-mi livra bagajul.
Persoana care mi-a adus bagaju purta un lantz mare de aur la gat (50g cred) era inbracada doar in maieu (numai a curier Air France nu semana).
Recuperez bagajul, urc cu el sus si vad ca mi sa FURAT din el. Incep sa fac inventarul. Se pare ca cele mai bune lucruri lipsesc. Au luat numai lucuri de firma (Nike, Adidas, Point Zero, Canon, Hoya)
In total 1500 RON.
Incerc sa dau tot felul de telefoane sa fac reclamatii:
sun la Mendiez dar imi zic ca singura solutie e sa trimit FAX cu obiectele furate.
sun la Air France. ma alearga de la un numar la altu.
sun la politia aeroportului si mi se spune ca ei au un om in aeroport care supervizeasca si cred ca m-au fuarat in alta parte. Poate pe CHG dar firma Menzies imi confirma ca aici bagajul avea greutatea de pe bilet.
in final fac reclamatia de furt AF xxxx si mi se da un nr de 206 9240 al domnului Vasilescu cu care trebuie sa vorbesc pentru despagubire. De 7 zile sun la acest numar dar dau doar de un robot. “operatorul se afla intr-o corvorbire” Va rugam reveniti. Se pare ca a fost in concediu. Am sunat de 100 de ori cred.
Fac plingere la OPC
Dupa 9 zile de sunat continu dau de Domnul Vasilescu care imi ofera doar 30% din suma deoarece nu am bonurile produselor.
Citeva lucuri au fost cumparate din Romania, altele au fost primite cadou iar altele din Ottawa. De unde sa am eu bonuri?
Am vazut ca acum un an, 16 persoane ale acestei firme Menzies au fost arestate ca au furat din bagaje!
Se pare ca acestea sunt serviciile AIR FRANCE overite in schimbul unui bilet de 1500$. Ce pot sa le urez decit cit mai putini clienti!!!
xwh
25th September 2007, 20:59
Cred ca te-au facut romanii nostrii de la bagaje
Daca tii minte a fost postat si pe net un filmulet cu camera ascunsa in care erau filmati manipulatorii de bagaje , la un moment dat unul observa camera si o acopera cu o bucata de scotch.
Eu am avut o experienta placuta cu Air France, desi am mers doar de 2 ori cu ei pana acum, dar pe distante mai scurte fara layover.
droopy2001
9th December 2007, 21:50
sunrise4roxana
17th July 2008, 21:39
Datele problemei : imi iau bilet bucuresti-amsterdam round trip la klm , 370 euro, si peste cateva zile mi se ofera posibilitatea sa plec in germania pt 2 saptamani si direct de acolo in olanda, deci nu ma mai intorc in romania ca sa plec din bucuresti spre amsterdam. intoarcerea de la amsterdam la buc ramane neschimbata. nu vreau neaparat banii inapoi, dar ma intereseaza daca o sa am probleme la intoarcere, daca imi anuleaza astia de la ei putere intreg biletul. trebuie sa-i anunt ca nu mai plec din ro spre olanda ?biletul l-am luat de la o agentie de turism, e doar hartia cu datele de calatorie, nici macar nu scrie pretul de 370 euro pe el.
Rey
17th July 2008, 21:46
QUOTE (sunrise4roxana @ Jul 17 2008, 22:39)

Datele problemei : imi iau bilet bucuresti-amsterdam round trip la klm , 370 euro, si peste cateva zile mi se ofera posibilitatea sa plec in germania pt 2 saptamani si direct de acolo in olanda, deci nu ma mai intorc in romania ca sa plec din bucuresti spre amsterdam. intoarcerea de la amsterdam la buc ramane neschimbata. nu vreau neaparat banii inapoi, dar ma intereseaza daca o sa am probleme la intoarcere, daca imi anuleaza astia de la ei putere intreg biletul. trebuie sa-i anunt ca nu mai plec din ro spre olanda ?biletul l-am luat de la o agentie de turism, e doar hartia cu datele de calatorie, nici macar nu scrie pretul de 370 euro pe el.
din pacate nu se poate ceea ce vrei tu! biletul trebuie exact cum este emis, primul zbor segmentul bucuresti - amsterdam si al doilea zbor segmentul amsterdam - bucuresti! daca nu folosesti primul segment , returul se anuleaza automat! nici klm ul nu iti poate rezolva problema, biletul pe care l-ai luat tu (de 37euro) este nereturnabil (nu poti renunta la el)! in concluzie trebuie sa folosesti biletul exact asa cum este! nu mai stiu sigur daca permite modificari de data cu penalizare (80% nu cred ca permite), dar tot aceasi ordine a zborurilor, doar sa il folosesti in alta perioada!!
fly_dream
17th July 2008, 22:15
QUOTE (Rey @ Jul 17 2008, 22:46)

din pacate nu se poate ceea ce vrei tu! biletul trebuie exact cum este emis, primul zbor segmentul bucuresti - amsterdam si al doilea zbor segmentul amsterdam - bucuresti! daca nu folosesti primul segment , returul se anuleaza automat! nici klm ul nu iti poate rezolva problema, biletul pe care l-ai luat tu (de 37euro) este nereturnabil (nu poti renunta la el)! in concluzie trebuie sa folosesti biletul exact asa cum este! nu mai stiu sigur daca permite modificari de data cu penalizare (80% nu cred ca permite), dar tot aceasi ordine a zborurilor, doar sa il folosesti in alta perioada!!
Esti sigur ca asa este? Astazi am vrut sa rezerv un bilet Bucuresti-Paris (doar dus) pentru cineva care voia la o companie de linie si cum la Air France si Tarom pretul ne-a daramat literalmente, am optat pentru Lufthansa, stiind ca practica preturi mai cumsecade. De pe site-ul lor nu se pot cumpara decat bilete dus-intors si atunci i-am sunat la sediul din Bucuresti. Un domn amabil mi-a explicat ca pe un singur sens pot lua doar telefonic, cu pret de rezervare de vreo 25 euro, in loc de 10 euro pe site (doar ca pe site nu puteam lua decat dus-intors). Pretul unui bilet dus: 488 euro. Pretul dus-intors (pe site): 382 euro! Contrariata (dar stiind deja ca si la Malev cam tot asa este, persoana pe care voiam sa o ajut pierduse avionul cu o zi inainte si mai ieftin a fost sa cumpere bilet dus-inoirs, decat dus), ii spun ca firesc este sa cumpar un bilet dus-intors si sa folosesc numai optiunea de dus, imi raspunde ca asa se practica, chit ca "nu prea este legal", deci realizeaza si ei ca nu ai incotro, doar n-o sa dai 100 euro in plus! Trebuie totusi intrebat daca, nefolosind primul segment, chiar il pierzi pe al doilea, nu ar fi normal totusi.... poate ai pierdut primul avion sau pur si simplu ai renuntat la dus, din moment ce nu ceri banii inapoi, nu inteleg de ce ti s-ar anula returul. M-ai facut curioasa, o sa ma interesez maine!!!
Rey
17th July 2008, 22:48
QUOTE (fly_dream @ Jul 17 2008, 23:15)

Esti sigur ca asa este? Astazi am vrut sa rezerv un bilet Bucuresti-Paris (doar dus) pentru cineva care voia la o companie de linie si cum la Air France si Tarom pretul ne-a daramat literalmente, am optat pentru Lufthansa, stiind ca practica preturi mai cumsecade. De pe site-ul lor nu se pot cumpara decat bilete dus-intors si atunci i-am sunat la sediul din Bucuresti. Un domn amabil mi-a explicat ca pe un singur sens pot lua doar telefonic, cu pret de rezervare de vreo 25 euro, in loc de 10 euro pe site (doar ca pe site nu puteam lua decat dus-intors). Pretul unui bilet dus: 488 euro. Pretul dus-intors (pe site): 382 euro! Contrariata (dar stiind deja ca si la Malev cam tot asa este, persoana pe care voiam sa o ajut pierduse avionul cu o zi inainte si mai ieftin a fost sa cumpere bilet dus-inoirs, decat dus), ii spun ca firesc este sa cumpar un bilet dus-intors si sa folosesc numai optiunea de dus, imi raspunde ca asa se practica, chit ca "nu prea este legal", deci realizeaza si ei ca nu ai incotro, doar n-o sa dai 100 euro in plus! Trebuie totusi intrebat daca, nefolosind primul segment, chiar il pierzi pe al doilea, nu ar fi normal totusi.... poate ai pierdut primul avion sau pur si simplu ai renuntat la dus, din moment ce nu ceri banii inapoi, nu inteleg de ce ti s-ar anula returul. M-ai facut curioasa, o sa ma interesez maine!!!
Pentru cursele regulate , excluzand low costurile, este "Garantat 100%"! (ca si emisiunea)
Iti cumperi un bilet dus - intors OTP - PAR - OTP (pentru ca se intampla ca in procent de 15% sa fie mai ieftin decat un one way, poate chiar mai mic procentul , daca stii sa cauti)si vrei sa folosesti doar dusul , nu este nici o problema , mergi Bucuresti - Paris si returul il pierzi. Daca ai, ca Roxana, Bucuresti-Amsterdam-Bucuresti si nu folosesti primul segment Bucuresti - Amsterdam , sistemul iti va anula automat Amsterdam - Bucuresti!!!! De ce se intmpla asta , in primul rand , tarifele : pentru fiecare piata (tara) fiecare companie are tarife "confidentiale" (daca pot spune asa)- tarifele cele mai mici , promotii etc. si tarife publicate (full fare) - tarifele mari; dau un exemplu, in RO un bilet bucuresti-amsterdam-bucuresti este 100 euro si in Olanada amsterdam-bucuresti-amsterdam este 300euro , atunci Roxana si-a luat biletul din Ro pentru ca era mai ieftin dar de fapt ea vroia sa zboare din Amsterdam!!!! Pentru a nu "pacali" compania aeriana biletele sunt secventiale, nu folosesti primul leg se anuleaza si restul zborului! Cu astea lucrez zilnic
fly_dream
18th July 2008, 11:28
QUOTE (Rey @ Jul 17 2008, 23:48)

Pentru cursele regulate , excluzand low costurile, este "Garantat 100%"! (ca si emisiunea)
Iti cumperi un bilet dus - intors OTP - PAR - OTP (pentru ca se intampla ca in procent de 15% sa fie mai ieftin decat un one way, poate chiar mai mic procentul , daca stii sa cauti)si vrei sa folosesti doar dusul , nu este nici o problema , mergi Bucuresti - Paris si returul il pierzi. Daca ai, ca Roxana, Bucuresti-Amsterdam-Bucuresti si nu folosesti primul segment Bucuresti - Amsterdam , sistemul iti va anula automat Amsterdam - Bucuresti!!!!
Ai dreptate, am sunat adineauri la info KLM Romania (021 206 92 00) si domnisoara de acolo mi-a spus exact ceea ce ai zis tu, asa ca..... Roxana trebuie fie sa revina in Romania pentru a nu pierde ambele bilete de Amsterdam, fie sa renunte la ele in favoarea unei variante Germania-Olanda-Romania (care nu cred ca ar iesi mai ieftin decat un zbor Germania-Romania). Si uite asa am mai invatat ceva!
sunrise4roxana
21st July 2008, 18:15
n-am mai dat pe forum dupa ce am postat, sunt f recunoascatoare pt raspunsuri. d evineri am aflat exact ce mi-ati spus si voi aici. ei considera ca daca n-am plecat din buc , nici nu am de unde sa ma intorc, prin urmare imi anuleaza biletul. nu pot recupera decat taxele de aeroport, vreo 130 euro. un bilet one way ams-buc costa.... 1200 euro ! asa a zis tipa de la helpdesk, stiam ca sunt mai scumpe biletele doar pe un segment, dar la un asa pret nu ma asteptam. si problema mea are 2 variante : renunt la proiectul in germania (sau de fapt renunta ei la noi, tocmai am descoperit cat de neseriosi pot fi, ca de fapt si probl cu biletul e tot din cauza lor) si-mi vad linistita de drum, eventual modific data returului ca sa am timp de o vizita in belgia sau se tine proiectul, plec in germania, anulez biletul si din olanda dau o fuga de vreo saptamana la rude in belgia si ma intorc de acolo.
moschino
1st August 2008, 03:58
ce nasol cu chestia asta,adica era treaba mea daca nu zbor la dus cu ei,dar sa anuleze biletul cam aiurea,stiu ca asa este,ca si eu m-am interesat odata.
LoveDemon
30th October 2008, 00:12
Cam dubios ce se zice pe aici, pentru ca eu de doua ori am pierdut avionul, iar returul l-am folosit fara probleme. E drept, nu la KLM, ci la Iberia si Continental.
sunrise4roxana
30th October 2008, 17:35
QUOTE (LoveDemon @ Oct 30 2008, 00:12)

Cam dubios ce se zice pe aici, pentru ca eu de doua ori am pierdut avionul, iar returul l-am folosit fara probleme. E drept, nu la KLM, ci la Iberia si Continental.
daca i-ai anuntat si pana la urma ai calatorit pana la destinatia tur cu compania respectiva, e normal ca ti-au acceptat returul
LoveDemon
30th October 2008, 21:45
Nu i-am anuntat, si nici n-am calatorit cu ei pana la destinatie. Am ajuns cu altceva, dupa care am folosit fara probleme (si fara macar sa-mi treaca prin cap ca ar putea fi vreo problema) returul.
softpedic
12th March 2009, 16:35
Din data de 17.03.09, pina la sfirsitul anului, AIR FRANCE-KLM va testa acest nou serviciu intre Paris si Amsterdam. Dotati cu un card continind mai multe date personale, printre care amprentele digitale, calatorul se inregistreaza iar numarul locului sau in avion este imprimat direct pe card. Se evita cozile de asteptare la portile de imbarcare trecind cardul printr-un portal automatic si apasind indexul pentru ca identitatea sa fie verificata. Tehnologia va permite micsorarea personalului in aeroporturi. INTERESANT, NU ?
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.