Sunt de acord că trebuie predate și învățate toate materiile (până și desen, muzică etc.) până la liceu (adica primară + gimnaziu) pentru a ne forma o cultură generală. Mă gândesc totuși ce bine ar fi ca apoi, la liceu, fiecare să-și aleagă profilul și să opteze pentru materiile pe care îl interesează mai departe (mă rog, asta ar presupune și ca fiecare să se gândească la viitor, când unii văd numai distracții acu...)
De exemplu de ce fac eu istorie în liceu, religie sau chimie? (am pus aleatoriu, istoria și chimie că nu-mi plac deloc

). Fac în gimnaziu cât să am habar de câte ceva.
Știu că ideea mea ar presupune predarea materiei de liceu în clasele de gimnaziu, dar ar fi mai indicat. Poate mai greu...
Elevii s-ar pregăti mai intens și mai bine pe ce au de mers mai departe. Ar avea mai multe ore de fizică - 6 de ex. (cei care vor să meargă la politehnică sau știu eu...) decât să aibă 2-3 + religie + sport + filozofie.
De ce să fac în liceu (în care se presupune că ar trebui să mă hotărăsc + pregătesc pentru pasul următor - facultatea) istorie și chimie care nu-mi plac, am și prof aiurea la chimie care nu ne scoate din 5 când timpul pierdut cu ele (da! e pierdut!) pot face încă 2 laboratoare de info?
Am 4 ore de română anul ăsta. Profa zice că oricum suntem în urmă cu materia, tre să ne pregătim și pentru bac, să mai venim și sâmbăta pt. ceva pregătire. Cea de mate și ea va mai face sâmbăta. La engleză am 2 ore, tot nu ajung pt cei cu oral la bac. Dar noi tre să facem religie, geogr., istorie, chimie...