Transfer Credit la Cartela COSMOTE
Pagini: 1, 2, 3

Ignition

Serviciul de transfer credit este binevenit, insa a fost restrictionat special pentru a mari incasarile.

Ideea lor este ca fiecare cartelar care pana acum platea 2,52E/luna pentru 200min. sa plateasca acum 5E/luna pentru mai multe minute in retea si Romtelecom, practic sa creasca veniturile.
danutz1
Asta e scopul oricarui operator, un ARPU cat mai mare.
Ai libertatea de a alege sa ramai la 200 sau 300 cu 2,52 sau 3, sau sa treci la 300+300+50+50 cu 5. Cei care au 300 cu 2,52 probabil ca nu vor trece dar cei cu 200 sau 200+200+50+50 cu 5 vor trece cu siguranta pt.ca sunt mai multe min.la acelasi cost.
E foarte buna oferta avand in vedere ca se adreseaza si clientilor existenti care ori nu au avut posibilitatea ori nu au dorit sa activeze o oferta cu mai multe min. Cele 50 min.pe fix sunt f.importante pt.cei care sunt plecati si trebuie sa sune acasa, e si cazul meu.

Transferul de credit, lasand la o parte faptul ca are unele restrictii care nu cred ca deranjeaza f.mult, probabil va incuraja migrarea catre noua oferta. Mai bine restrictii la servicii ca transferul de credit decat la apeluri, astea sunt cele mai importante si nu trebuie restrictionate ca sa platesti in plus pt.libertatea de a comunica, cum se intampla la concurenta.

Ignition
Libertatea de a alege ?!?

Libertatea de a renunta la 200min in retea pt. ca se termina oferta... minute care nu le terminam... nu pot alege 150min./3E pentru ca este doar pentru cartelarii noi de momit, pentru cei vechi vrei nu vrei trebuie sa maresti suma si minutele la 300 chiar daca nu ai nevoie de atat.

Ai dreptate, am "libertatea" de platii mai mult in conturile Cosmote, chiar daca eu am nevoie de mai putin smile.gif
nickmania
Iti mai raman minute si pentru luna urmatoare?!?!??! Vorbesc cu toata lumea numai ca sa le consum. biggrin.gif
Jimie
pfoai de capul lor.. cea mai mare greseala... iar o sa inceapa astia cu mesaje fantoma pe messenger si alte locuri... gen:

"Apeleaza gratuit numarul *4447645345745 si castigi un bonus in valoare de... " si pac ia furat creditul...
danutz1
QUOTE(Ignition @ Sep 18 2007, 10:39) *
Libertatea de a alege ?!?

Libertatea de a renunta la 200min in retea pt. ca se termina oferta... minute care nu le terminam... nu pot alege 150min./3E pentru ca este doar pentru cartelarii noi de momit, pentru cei vechi vrei nu vrei trebuie sa maresti suma si minutele la 300 chiar daca nu ai nevoie de atat.

Ai dreptate, am "libertatea" de platii mai mult in conturile Cosmote, chiar daca eu am nevoie de mai putin smile.gif

Daca esti in aceasta situatie si nu termini minutele, renunti la numarul vechi, iti iei unul nou si activezi oferta cu 150 min.Simplu.Mesaje ai ca sa trimti la cei pe care ii apelezi ca ti-ai schimbat nr.
Nu te obliga nimeni sa maresti suma pt.mai multe min.,poti sa ramai tot la 200.
Si oricum, daca nu termini 200 cu 2,5 sau 3 euro, de ce ai alege 150 pt. aceeasi suma.Daca ai optiunea de 5 euro, atunci merita sa iti iei nr.nou si optiunea cu 150 min. Desi diferenta de 2 euro nu justifica schimbarea pt.ca ai mult mai multe min.si posibilitati de apelare, inclusiv a nr.din RTC.
Am spus asta pt.ca in cazul meu ma avantajeaza f.mult aceasta oferta, eram gata sa renunt la nr.vechi.din dec 2005, pt.unul nou, dar m-au convins sa il pastrez pe cel vechi.
elian.baran
QUOTE(gigi_clonatul @ Sep 14 2007, 10:38) *
Daca ultima oara ai incarcat 20 de euro => poti sa transferi 24 euro. Nu?
Later edit: de fapt poti sa transferi 3*5= 15 euro.

15 euro poti sa transferi intr-o luna calendaristica... si pe ceilalti 8 euro in urmatoarea luna.
De exemplu, poti sa faci reincarcarea in ultima zi a lunii in curs (28, 29, 30, respectiv 31), transferi 3x5=15 euro... si pe data de 1 a lunii urmatoare transferi si restul de 8 euro [(3x2)+(2x1)=8 euro]. Totul in 2 zile... si iti mai raman 2 transferuri in luna respectiva, pe care poti sa le faci daca reincarci.

fuji
De ieri tot incerc sa fac un transfer si primesc mesajul "444 SERVICE UNAVAIBLE". A mai primit cineva eroarea asta? sau e o problema cu nr meu de tel.
fuji
QUOTE (fuji @ Jan 5 2008, 11:28) *
De ieri tot incerc sa fac un transfer si primesc mesajul "444 SERVICE UNAVAIBLE". A mai primit cineva eroarea asta? sau e o problema cu nr meu de tel.

chiar nimeni nu a facut transfer de credit in zilele astea?
mival

QUOTE (fuji @ Jan 7 2008, 17:49) *
chiar nimeni nu a facut transfer de credit in zilele astea?

Asta inseamna ca nu ai dreptul sa transferi din diferite motive cum ar fi: nu ai incarcat ultima oara suficient, sau ai incarcat de prea multe ori in ultima luna, sau ai depasit plafonul de valoare pentru cumulul de incarcari!
Deci, nu serviciul e indisponibil ci tu nu indeplinesti conditiile pentru transfer!!
fuji
QUOTE (mival @ Jan 7 2008, 23:33) *
Asta inseamna ca nu ai dreptul sa transferi din diferite motive cum ar fi: nu ai incarcat ultima oara suficient, sau ai incarcat de prea multe ori in ultima luna, sau ai depasit plafonul de valoare pentru cumulul de incarcari!
Deci, nu serviciul e indisponibil ci tu nu indeplinesti conditiile pentru transfer!!

Pai si astia sunt atat de inapoiati incat nu pot seta un mesaj de avertizare in locul "444 SERVICE UNAVAIBLE"...nu cred ca nu am dreptul de a face transfer. Am incarcat o cartela si de pe ea am incercat sa fac un transfer pe alta.
mival
QUOTE (fuji @ Jan 7 2008, 23:42) *
Pai si astia sunt atat de inapoiati incat nu pot seta un mesaj de avertizare in locul "444 SERVICE UNAVAIBLE"...nu cred ca nu am dreptul de a face transfer. Am incarcat o cartela si de pe ea am incercat sa fac un transfer pe alta.

Daca consideri ca esti ok din toate punctele de vedere nu ai decat sa suni la RC si sa le spui of-ul!
Succes thumbup.gif
Ram0na
Eu am abonament la cosmote si am incercat sa transfer credit , dar cand trebuie sa confirm imi cere nu stiu ce parola. stiam k trebuie sa apelez *444*1# dar nu merge. Stie cineva dc? sau ce trebuie sa fac?
crissty
QUOTE (Ram0na @ Dec 16 2008, 13:56) *
Eu am abonament la cosmote si am incercat sa transfer credit , dar cand trebuie sa confirm imi cere nu stiu ce parola. stiam k trebuie sa apelez *444*1# dar nu merge. Stie cineva dc? sau ce trebuie sa fac?

La abonament daca vrei sa incarci credit pe o cartela trebuie sa apelzi 135,si sa urmezi meniul.Parola aia reprezinta ultimele 6 cifre din CNP-ul titularului de contract.
katran
Eu am fost "victima" unei tentative de frauda prin telefonul mobil acum o saptamana pe faza asta cu incarcatul cartelei.
M-a sunat unul si s-a recomandat ca fiind de la Cosmote.
Mi-a spus ca firma face promotii si ca o sa beneficiez de o reducere de 50% la abonament pe urmatoarele 6 luni + 2000 minute in retea gratuit.
Nu se auzea foarte bine (eram intr-un taxi). L-am pus sa repete de cateva ori.
La sfarsit omu' m-a rugat sa-i dau niste date personale ca sa ma verifice.
Mi s-a parut un pic ciudat si l-am intrebat de ce ? Ca doar el m-a sunat, nu eu.
Mi-a dat o scuza care mi s-a parut plauzibila : multi oameni fac contracte de telefonie pentru prieteni si rude. Vroia sa fie sigur ca sunt eu.
Ok. I-am dat numele si ultimele 6 cifre din CNP.

Dupa aia mi-a cerut sa fac ceva ce mi s-a parut ciudat. Sa tastez un cod pe telefon pentru activarea ofertei. :-)
I-am spus ca nu pot acum ca sunt in masina si l-am rugat sa ma sune un pic mai tarziu.
Ce mi s-a mai parut ciudat la el a fost faptul ca in spatele vocii care se straduia sa para oficiala, simteam o voce de cocalar si un accent de mahala.
Mi s-a mai parut ciudat ca imi aparea numar de Cosmote, dar privat.
Am sunat la Cosmote si cei de acolo m-au lamurit ca ultimele 6 cifre din CNP sunt parola implicita atunci cand vrei sa transferi credit pe o cartela, dar mi-au dat asigurari ca respectivul nu poate face transferul decat daca bag eu combinatia magica (doar de pe SIM-ul meu merge).

Ce credeti ?
Ma suna cocalarul ceva mai tarziu.
Eu amabil, ca sa vad unde vrea sa ajunga.
Si imi cere sa dau telefonul pe speaker ca sa pot baga codul in timp ce vorbeam cu el.
I-am zis ca vreau sa il scriu mai intai, ca nu pot, ca nu am speaker.
Cocalarul a insistat . Cand a vazut ca nu vreau a cedat.
Mi l-a spus, si evident era codul prin care ii incarcam lui 5 euro. Era ceva de genul :
*444*5*0766123456 (nu mai imi amintesc numarul de telefon)
Si-a dat seama marlanul ca o sa recunosc ultimele cifre din cod ca fiind numar de telefon si s-a justificat cu ceva de genul : trebuie bagat si numarul nostru de telefon ca asa e codul.
Evident ca l-am injurat, iar marlanul nici nu a mai stat la discutii. A inchis instant.

Probabil ca daca bagam codul asta, ma puneau sa bag si parola de confirmare (ca doar le dadusem cele 6 cifre din CNP).
Ei aveau nevoie de cele 6 cifre de CNP ca sa mi le poata dicta rapid.
De ce ma puneau sa-l tastez direct pe mobil si nu ma lasau sa il scriu pe hartie? Ca sa nu-mi dau seama de combinatie. Pe ecranul mobilului se vad altfel numerele lungi. Oricum, el cand a dictat codul , a grupat numerele in asa fel incat sa nu-mi dau seama. Dar eu avandu-l pe hartie am inteles cam cum stau lucrurile.

Morala: fiti atenti cu cine vorbiti la mobil si ce va cere sa faceti.
katran
Numarul de telefon de pe care s-a incercat fraudarea este : 0764.810.953
Presupun ca nu are nici-o relevanta; probabil ca nemercii aia il schimba periodic.
vasilis
QUOTE (katran @ Dec 18 2008, 11:47) *
Mi s-a mai parut ciudat ca imi aparea numar de Cosmote, dar privat.

Is o groaza de banditi ce incearca astfel de escrocherii.

Totusi ce inseamna chestia asta ce apare mai sus? Iti aparea prefixul dar nu vedeai restul numarului?
csachiri
QUOTE (vasilis @ Dec 18 2008, 15:28) *
Is o groaza de banditi ce incearca astfel de escrocherii.

Totusi ce inseamna chestia asta ce apare mai sus? Iti aparea prefixul dar nu vedeai restul numarului?

exista posibilitatea ca din aplicatia Cosmote sa nu iti apara ultimele cifre ale numarului de telefon,chestie valabila la abonamente si la cererea expresa a clientului

Dar ma indoiesc ca tipul avea abonament
katran
QUOTE (vasilis @ Dec 18 2008, 15:28) *

Nu, imi aparea numele complet : 0764.810.953
Cand am spus ca e numar privat m-am referit la faptul ca atunci cand primesti mesaj sau telefon de la Cosmote iti apare 1234 sau 1818.
Ori asta care m-a sunat era numar privat, adica se vedea clar ca apartine cuiva si n-are nici-o legatura cu Cosmote-ul.
Evident ca e numar de cartela.

Cosmote-ul mi-a spus ca nu are voie sa imi ofere date despre numarul respectiv.
Ar fi trebuit sa depun o plangere la politie, apoi politia ar fi contactat Cosmote-ul.....
Mi se pare ca e un pic de birocratie aici.
drgsmax
am o cartela cosmote credit avea pe ea ~ 19 $ ,valabilitate credit pana in 08.2009 creditul s-a consumat, ramane aceeasi valabilitate chiar daca incarc cu 3 $.se poate incarca de pe un abonament am vazut pe site-ul lor,telefonul e undeva in provincie la o bunica si vreau sa-l reincarc cum am specificat de pe abonament pe cartela, dupa ce reincarc persoana care are telefonul pe cartela nu trebuie sa mai faca alte operatiuni la telefon( nu de alta daar nu se pricepe.)ms astept raspuns rapid daca se poate bounce.gif
crissty
QUOTE (drgsmax @ Dec 19 2008, 20:49) *
am o cartela cosmote credit avea pe ea ~ 19 $ ,valabilitate credit pana in 08.2009 creditul s-a consumat, ramane aceeasi valabilitate chiar daca incarc cu 3 $.se poate incarca de pe un abonament am vazut pe site-ul lor,telefonul e undeva in provincie la o bunica si vreau sa-l reincarc cum am specificat de pe abonament pe cartela, dupa ce reincarc persoana care are telefonul pe cartela nu trebuie sa mai faca alte operatiuni la telefon( nu de alta daar nu se pricepe.)ms astept raspuns rapid daca se poate bounce.gif

Teoretic ar trebui sa ramana valabilitatea.Daca incarci dupa abonament utilizatorul cartelei nu trebuie sa mai faca nimic,doar primeste un sms ca a primit x credit pe cartela.
fastbot
Am incercat sa incarc o cartela de pe abonamentul meu (sunt abonat de peste un an)... surpriza....maxim 5 euro pot incarca. Am sunat la RC si mi-ai zis ca in functie de facturi, etc se calculeaza. Si nici nu pot eu sa ridic limita la 10 euro. Au zis sa trimit reclamatie la ei. Mda... mellow.gif
alex2010
Am si eu o intrebare legata de transferul de credit: care este valabilitatea creditului transferat, in cazul in care nu este folosit? Stiu ca la Orange daca primesti, sa zicem, 3 euro si nu ii folosesti intr-un anumit interval de timp, ii pierzi...

Deci atentie, nu intreb cu cate zile prelungeste valabilitatea creditului, ci la durata de "viata" a creditului transferat, in cazul nefolosirii lui.
ruthless
Dar de pe abonament cum pot trimite?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.