Pret gram aur in Turcia
Pagini: 1, 2, 3

kelloboss

Unde pot gasi pretul unui gram de aur in turcia? am tot cautat si nu gasesc
dati`mi un link ceva biggrin.gif
Courage
O sa ai un soc.

1. In Turcia totul e negociabil. Nu exista ceea ce ceri tu.
2. NU se pune accentul pe gramaj.

Iti place/nu iti place etc.

Ai grija ca gasesti in general aur de 14k, insa am mari indoieli ca are macar 10k.

spare-me
bratari, lanturi, etc se mai vand si la metru destul de des in turcia, ca si-n orient
hyp3rion
M-ar interesa si pe mine pretul la aur de 14k in Chisinau. Stie cineva cam cu cat se vinde gramul acolo ??
luci2001
Am auzit ca se mai vinde si in grecia aur la cm, dar are in componenta 20% titan, in turcia e la fel?
demos
LOL super tare pai sii cum zici ma duc sa cumpar si eu 1 metru de aur?:-s LOL
loock
Titan aliat cu aur ? nu prea se potrivesc bine - titanul se topeste la o temperatura mai mare decat aurul si este de aproape 4 ori mai usor decat acesta...
Nu zic in sensul ca nu se pot alia deloc, dar nu prea are rost.
Aliajul recunoscut este aur cu argint, dar este o practica veche utilizarea cuprului alaturi de argint sau chiar fara el....

Courage
Aurul pur 24K este ff. maleabil la temperaturi normale, de aceea este aliat cu diverse metale, dintre care amintesc: copper, silver, nickel, palladium and zinc.
In fct de metalul cu care a fost aliat, are diverse nuante: galben, rosiatic, alb etc.
Cu cat metalul este mai mult, cu atat "Aurul" are mai putine carate.

Mai multe detalii aici:
http://www.jewellerycatalogue.co.uk/gold/gold_alloys.php

P.S. In Turcia e aliat cu cupru, de aceea are nuanta rosiatica.
venkplay
este 13$ cel de 14, fac turcia destul de des
johnyk_vl

Am fost in turcia chiar de curand si stiu cum este situatia acolo(pt. ca si pe mine m-a interesat acest subiect)
1.In Turcia la fel ca si in celelalte tari din Orient absolut totul este negociabil(in afara de magazinele straine celebre)
2.Aurul turcesc este mai usor decat aurul pe care il cunoastem noi romanii deorece este un aliaj de aur cu zinc.(aurul romanesc fiind un aliaj mai greu din aur cu cupru).
3.Cel mai bine este sa-l cumperi din Marele Bazar din Istambul.Pret mai ieftin ca in Romania.
4.Asigurate de calitatea acestuia(nr. de karate)
deianadrian
aurul din grecia se vinde la metru in functie de modelul pentru lant/bratara
tio taie pe loc si iti pun inchizatoare si asta este, problema ii ca este foarte prost este din cate stiu 20% aur si restu titan si nu mai stiu ce metal ca am intrebat cand am fost acolo. NUse poate topi sau modela. Si daca mai ai si ghinionul sa ti se inegreasca la prima baie atunci te-ai scos.
johnyk_vl
in grecia cat este pretul la cm/m de aliaj de aur?
kelloboss
johnyk_vl....ziceai ca ai fost in turcia
cat e gramul de aur de 14k......13$ ?
nik_nik111
eu din cite am auzit ar fi la 15$ gramul de 14k si asta daca esti vreu client mai vechi si iei in cantitati mari
kelloboss
e mare dif de la 13 la 15, si asta 15 daca esti client fidel
pana la urma care e pretul...pt ca 2 dolari inseamna 5 lei..la gram...iar la un 500g(minim cat merita sa aduci) e 2500 RON.....deci e difetenta mare
stie careva exact pretul?...sau cu o oscilatie de cativa centi nu dolari
nik_nik111
da e o diferenta cam mare cred ca cel mai sigur ar fi sa mergi pina in instambul, sursa de la care am auzit e o cunostinta casatorita cu un turc stabilit in ro si au fost de curind in concediu in instambul iar ei asta miau spus 15$ + spaga sofer autobuz sa nu fie probleme la vama
si pe mine ma intereseaza subiectu si tot am incercat sa aflu pretul gramului de aur
probabil este si cu 13$ dar nu de 14k ci de 8k
SeNsaTioNs
care spunea ca e foarte prost aurul din turcia..not true. am cunostinte care nu pierd ocazia de a`si lua bijuterii "la metru" de acolo, acum 3 ani era 10$ gramul, si in functie de model, se calcula metrul. aurul rezista si acum, dupa 3 4 ani foarte bine, purtat zilnic, spalat cu el, etc.
JJOne
In Istanbul 15-20 USD, de regula 14k, pretul depinde foarte mult de client si de calitatea lucrarii. Daca are o stanta Chanel, Bulgari, etc. deja pretul creste cu 50%. La mare in Turcia pretul e semnificativ mai mare - eu asta vara n-am reusit sa scad sub 25 USD.
mandolinu
Luni am vorbit cu un romanas care venea ptr. prima oara in Turcia. Zicea ca a negociat LA TELEFON cu niste turci sa cumpere 1 Kg aur la 15 dolari gramul. Numerele de telefon zicea ca le-a luat din nu stiu ce cataloage de bijutierii. Presupun ca daca negociezi fata in fata pentru cantitati mai mari, poti scoate si la 13 dolari gramul.
kos_funny
Nu iti mai lasa la 13! Dolarul e in cadere libera in Turcia, a ajuns aproape cat lira turceasca! Am venit chiar azi de la Istanbul si am gasit foarte putini sa lase sub 17$!
buze2003
fratilor vedeti ma cuaurul din grecia ca va luati cea mai mare teapa posibila si imposibila , de pasti a fost mama cu tata in grecia si au luat aur de acolo ca era la metru etc, vreti sa stiti cat a dat pe cm au dat 1 euro pe centimetru dar vedeti ca daca veniti cu el in ro , si va duceti la amanet o sa aveti marea surpriza sa va zica ca nu e aur , eu am fostla vreo 5-6 amaneturi si toate mi-au spus acelasi lucru nu e aur imi pare rau smile.gif) , sau altu mia zis ca e nu stiu ce metal suflat cu aur de 18 karate , da deci in concluzie nu luati de la greci aur mai ales la metru si cred ca asa e si in alte parti lantu avea 32 de grame destul de greoi si mi-am cam luat o mare big tzeapa. am mai luat si o gramada pe deasupra si nam ce sa fac cu el nici macar sal dau cuiva smile.gif) , tare rau nu . asa ca o sa incerc turcia acumsa vad ca am vorbit cu un turc si din ce spuneti voi aici nu prea se potriveste nimik cu ce ziceti voi mi-a spus ca gramul de aur e injur de 10 dolari si mai mia zis ca sa nu ma duc cu euro deoarece pot sami iau teapa . mia zis sa am dolari la mine , bafta si succes in vanzari.
lauricadob
Chiar nu stiu cat e gramul de aur la turci, insa in nici un caz nu e 17-20 dolari cum zicea cineva mai sus.
Si spun asta pt. ca am cumparat eu de la obijuterie din oras aur de 14K cu 59 ron/gr., stiu sigur ca e adus de la turci

deci, asta inseamna aprox. 20 dolari....tot asta inseamna ca ei nu-l cumpara de acolo cu mai mult de 10-11 dolari, zic eu! altfel nu l-ar putea vinde cu 20!

bafta
szv
QUOTE (lauricadob @ Dec 28 2007, 10:09) *
Chiar nu stiu cat e gramul de aur la turci, insa in nici un caz nu e 17-20 dolari cum zicea cineva mai sus.
Si spun asta pt. ca am cumparat eu de la obijuterie din oras aur de 14K cu 59 ron/gr., stiu sigur ca e adus de la turci

deci, asta inseamna aprox. 20 dolari....tot asta inseamna ca ei nu-l cumpara de acolo cu mai mult de 10-11 dolari, zic eu! altfel nu l-ar putea vinde cu 20!

bafta

am o prietna care aduce si de la care am cumparat. il cumpara cu 27 ron gramul. 18 karate. mi-a luat un lant si in catalog atat e trecut . atat stiu ca are dar nu stiu si practic
cum pot verifica daca e intradevar asA ?
rolleyes.gif
bavarezu86
QUOTE (lauricadob @ Dec 28 2007, 10:09) *

bafta

stai linistit ca nu se mai gaseste demult aur la turci la 10-11 dolari gr.probabil o fi de pe stocul vechi ceea ce se vinde la tine akolo
bavarezu86
QUOTE (szv @ Jan 14 2008, 02:28) *
am o prietna care aduce si de la care am cumparat. il cumpara cu 27 ron gramul. 18 karate. mi-a luat un lant si in catalog atat e trecut . atat stiu ca are dar nu stiu si practic
cum pot verifica daca e intradevar asA ?
rolleyes.gif

sincer as cumpara cu kilogramele daca e la bani astia si l-as revinde mai departe,eu zic sa te mai interesezi sa-l verifici la un amanet daca e de 18karate
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.