Despre Usi Metalice
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

adrianboy

QUOTE(mX @ Mar 30 2007, 18:57) [snapback]2640488[/snapback]
Ce stiti de usile de la Far-Est? Sunt de calitate? Sunt ceva mai ieftine dacat cele Maco..

Mersi

din descrierea lor pe situl firmei par a fi de calitate. nu stiu cum se fac executia si montajul. conteaza apoi si ce fel de incuietori alegi la ele.

personal am cerut o oferta si de la ei - intrucat am o usa atipica la intrare, in doua canaturi, dimensiune mai mare. "tanti blonda" din magazin habar nu avea daca se poate executa ori nu, a sunat pe nu stiu cine in fabrica insa nu raspundea. am lasat numarul de telefon pentru a ma contacta a doua zi si a-mi spune daca pot executa usa pe marimea dorita de mine. crezi ca au sunat?

la maco a mers mult mai repede, persoana din fabrica a raspuns la telefon, raspunsul a fost afirmativ si... acum am usa maco.
mX
CISA sau Mottura? Ce presupune sistemul de autoblocare de la Mottura? Dar sistemul de recodare de la CISA?

Care e avantajul unei broaste cu cheie seif fata de una normala?

Multumesc frumos

seby
Am cumparat o casa noua si vanzatorul a pus o usa BestImperial. Cam bate vantu prin ea...nu cred ca e ptr case.
Pe deasupra, toata usa e zgariata de zugravi...parca ar fi o usa second.
Credeti ca exista vreo solutie de reparare? Vanzatorul a vrut sa o vopseasca toata cu ceva vopsea(lac) de lemn cu care se da parchetul. Am mari dubii ca nu o sa se cojeasca in timp (mai ales ca am inteles ca usile metalice se vopsesc electrostatic in cuptoare speciale la temperaturi de 210°C, pentru a capata rezistenta la temperaturi inalte si radiatii solare)
inamicul
ok ..mi-am luatsi eu usa metalica acum cateva saptamani dar am vazut la un prieten o chestia tare la vizor : camera video cu display pe interiorul usii, l-am intrebat ce si cum si mi-a zis ca a fost achizitionat separat. Stiti pe unde se gasesc asmenea chestii ? si daca da cam la ce pret ?
suny
QUOTE(seby @ Mar 30 2007, 22:45) [snapback]2641418[/snapback]
Am cumparat o casa noua si vanzatorul a pus o usa BestImperial. Cam bate vantu prin ea...nu cred ca e ptr case.
Pe deasupra, toata usa e zgariata de zugravi...parca ar fi o usa second.
Credeti ca exista vreo solutie de reparare? Vanzatorul a vrut sa o vopseasca toata cu ceva vopsea(lac) de lemn cu care se da parchetul. Am mari dubii ca nu o sa se cojeasca in timp (mai ales ca am inteles ca usile metalice se vopsesc electrostatic in cuptoare speciale la temperaturi de 210°C, pentru a capata rezistenta la temperaturi inalte si radiatii solare)

Exista o folie speciala(un fel de autocolant) cu care se imbraca usa metalica si arata ca noua. Ar fi ideal sa gasesti pe cineva sa faca asta pentru ca inainte de lipirea foliei se chituieste si se slefuieste.
suny
QUOTE(inamicul @ Apr 8 2007, 12:44) [snapback]2672764[/snapback]
ok ..mi-am luatsi eu usa metalica acum cateva saptamani dar am vazut la un prieten o chestia tare la vizor : camera video cu display pe interiorul usii, l-am intrebat ce si cum si mi-a zis ca a fost achizitionat separat. Stiti pe unde se gasesc asmenea chestii ? si daca da cam la ce pret ?

Am vazut asa ceva in Praktiker sau Brico. Este un dispozitiv atasat la sonerie cu un mic display si o camera care nu este vizibila de vizitator si care, atunci cand suna, ecranul din interiorul casei se deschide si poti vedea cine este.
didaia
Buna, am si eu o intrebare pt cei cu usi Maco. Noi am ales dotarile standard la Yale &co si azi ne-am trezit cu clanta in mana. Hmmm...in exterior graniturile sunt un pic tocite, nu se mai suprapun cum trebuie. Si cand am deschis usa ne-am trezit cu clanta din interior pe jos. Ati mai patit asa? Oare s-a umblat la ea (adica e posibil ca pe acolo sa se poata deschide o usa de metal??). Sau pur si simplu s-a uzat si e cazul sa ne gandim sa inlocuim butucul si yala? Si ce ma sfatuiti sa punem in loc? Ca acum imi dau pumni in cap ca n-am ales sa fie cu Urbis ca diferenta de pret nu era asa de mare. Acum sper doar sa se potriveasca daca o inlocuim pe asta a lor.

skander
QUOTE(didaia @ Apr 10 2007, 20:45) [snapback]2680665[/snapback]
Buna, am si eu o intrebare pt cei cu usi Maco. Noi am ales dotarile standard la Yale &co si azi ne-am trezit cu clanta in mana. Hmmm...in exterior graniturile sunt un pic tocite, nu se mai suprapun cum trebuie. Si cand am deschis usa ne-am trezit cu clanta din interior pe jos. Ati mai patit asa? Oare s-a umblat la ea (adica e posibil ca pe acolo sa se poata deschide o usa de metal??). Sau pur si simplu s-a uzat si e cazul sa ne gandim sa inlocuim butucul si yala? Si ce ma sfatuiti sa punem in loc? Ca acum imi dau pumni in cap ca n-am ales sa fie cu Urbis ca diferenta de pret nu era asa de mare. Acum sper doar sa se potriveasca daca o inlocuim pe asta a lor.

La o astfel de usa am ramas si eu cu clanta in mana, doar ca era pe exterior si am ramas pe afara, norocul meu a fost ca am lasat geamul de la balcon deschis si cu ajutorul unui prieten alpinist utilitar am deschis usa din interior.Asta s-a intamplat cam la 1 an dupa instalare, am ramas surprins sa vad ca acea clanta nu era metalica.....
cursing.gif
Bineinteles ca am schimbat yala, dar acum am emotii de fiecare data cand deschid usa .
seby
QUOTE(suny @ Apr 8 2007, 21:32) [snapback]2673840[/snapback]
Exista o folie speciala(un fel de autocolant) cu care se imbraca usa metalica si arata ca noua. Ar fi ideal sa gasesti pe cineva sa faca asta pentru ca inainte de lipirea foliei se chituieste si se slefuieste.

Multumesc de sfat...dar nu am gasit pe nimeni sa se bage la asa ceva si sa garanteze ca va fi ok.
Am reusit in schimb sa conving constructorul sa imi plateasca usa pe care a pus-o el (si echipa lui a zgariat-o) si cum m-am interesat mai multe despre subiect am vazut ca putine firme iti dau garantie daca pui usa la exterior !!!
Doar Maco imi dadea garantie 1 an la Maco Nobila (care sta ok si cu izolatia), dar usa ar fi costat 53 de milioane (e cu canat dublu si dimensiune 1400x2000) asa ca am optat pentru o usa PVC care a iesit putin sub 1000 eur (dar am izolatie ok, lumina naturala in hol -usa fiind jumate panel jumate sticla si garantie 5 ani la profil)
In concluzie, cam greu cu usi metalice la exterior
adriana-ro

Si eu am cautat de am innebunit usi.Mai ales de interior. Va dau si voua linkul unde gasiti orice fel de firma de usi din tara asta si am observat ca de curand au adaugat si poze,pret, detalii. : click aici

CHiar m-au ajutat. Nu am mai pierdut timp prin magazine..........ca oicum ma duceam degeaba.
uledu
si eu mi-am montat la apartament usa Best Imperial. inchidere in multe puncte, led in clanta etc. cel mai mult imi place cum se inchide si se deschide usa din clanta. la usile astea e bine sa nu bagi cheia in interior ca risti sa ramai afara.

sambata trecuta si-au uitat niste prieteni cheia in usa,(o usa Baron dar cu acelasi sistem de inchidere) si la plecare au inchis ridicand de clanta. nu au mai putut intra in casa. Firma care a montat a venit si a deschis usa. cum? Au spart peretele au bagat mana si au scos cheia din yala. laugh.gif
mihai12345
Eu sunt genul mai tipicar, si nu i-mi fac o "investitie" fara sa ma interesez prealabil. Si am cautat muuult inainte.

Usile Maco: sunt ok ca si structura. Dar la capitolul incuietori(vorbesc de modelul de baza) sunt jalnice. Numai probleme. Butucul cel mai ieftin chinezesc 3M(nu are nici o legatura cu prestigioasa firma americana) sau asemanator( costa in talcioc in Obor 10lei cu amprenta deci le cumpara probabil cu 2usd). Broasca Kale - Turcia(20 lei in piata). Rezultatul--- numai probleme. S-au stricat amandoua.
La prietena mea au tot un Maco de 3-4 ani. E altceva. Butucul Italian (i-mi scapa numele)tot Kale broasca ......in schimb cele de la curte: cea care sta in Soare a crapat folia si s-a cutat toata, si cea din interior a ruginit pe sub vopsea sildul de sus cu tot cu surub . Fara alte probleme in schimb.

Usle Baron sau Bestimperial.......cele care nu se deschid pe din-afara dcat cu cheia, estetic frumoase, vopsite electrostatic, sonerie, led in clanta........ Sunt doua modele : proaste si foarte proaste. O indoi cu mana. Sistemul de inchidere in x puncte(purtati-va frumos cu el ca sa nu aveti probleme). Un adevarat gunoi. Este ceva mai buna decat usa de Pal aia comunista.

Usile Far Est:
- modelul din Metro: este un model economic: tabla mai subtire, tocul este tip U si nu patrat ca la modelele din magazin, incuietoare ami slaba........Economic. Si pretul este cam 450 lei(aprx.). Sunt exclusiv la metro.
- modelele din magazine: par Ok, dar si pretul este marisor(ma abtin de la altceva ca nu cunosc decat ce am vazut in magazin)

Eu acasa am o usa cred ca este Maco vechi( nu garantez). Asa l-am "mostenit". Silduri-le erau taiate - modificate, se insurubau cu holzsuruburi din alea de lemn pe ambele fete ale usii, dar avea inca 2 sisteme de siguranta Adica usa a fost ceva la viata ei. Nu merita scimbata ci doar up-gradata:
- Broasca Abus ( 35 lei). Cea veche Kale avea probleme si m-am chinuit de 2 ori vre-o 15 min sa o deschid.
- Butuc cu amprenta Abus (40 lei)
- Sild siguranta IKON( 370lei :wacko:la super -reducere )Cea mai inalta clasa de siguranta. Este facut din otel special turnat. Ca sa il tai cu flexul i-ti trebuie o zi. Este cu totul altceva decat vezi deobicei.
Puteti sa le vedeti la Bricostore(pretul acolo e peste 500lei).

Acum sa trecem la sfaturi si "informatii pretioase":
Grupul cel mai mare de sisteme de siguranta din lume este Assa Abloy(Suedia + Finlanda - sau ceva pe-acolo. Se gasesc si ca produse separate. Au tot felul de solutiii si automatizari. Ei au fabrici cam prin toate tarile importante: Urbis(Ro) biggrin.gif , Ikon(Germabia). Corbin, Yale(USA)........
Independenti:
- foarte buni:Assa Abloy, Mottura, Mul t lock................
- buni: Abus, Cisa............

Pentru cei care nu aveti usa de fier: Luati-va!!!
- Maco( nu modelul de baza) sau Far Est (la buget de~ 1000lei)(pachetul de siguranta Urbis este ok),
- pentru cei cu dare de mana si cu valori prin casa sunt altele mai destepte

Sildul: obligatoriu cu pastila de siguranta peste butuc:
-cel din otel turnat de maxima siguranta
-cel din otel (cum are maco, urbis........
- cel din aluminiu( Pentru unul din asta optam si eu la inceput:Abus 185lei)

Butucul: anti-copiere, anti-rupere, anti-gaurire si mai nou anti-bumpin. Modelele mai avansate de la firmele mentionate mai sus( mai putin urbis)

Pentru alte informatii provocati-ma! bigyellowgrin.gif
thumbsup.gif

PS a fost romsecurity la Romexpo

cipaul
QUOTE(mihai12345 @ May 20 2007, 13:43) [snapback]2861447[/snapback]
Butucul: anti-copiere, anti-rupere, anti-gaurire si mai nou anti-bumpin. Modelele mai avansate de la firmele mentionate mai sus( mai putin urbis)
Pentru alte informatii provocati-ma! bigyellowgrin.gif
thumbsup.gif

PS a fost romsecurity la Romexpo

Ne poti explica si noua ce inseamna: anti-copiere, anti-rupere, anti-gaurire si mai nou anti-bumpin?
Pareri despre usile Super Lock, preturi vizavi de calitate?
Mersi!
mihai12345
Cipaul ma urmaresti cumva? laugh.gif
Pai fii atent. Trebuie sa intelegi ca toata evolutia sistemeleor de inchidere se datoreaza hotilor. Fiecare modalitate gasita de hoti a fost contracarata printr-un sistem de marii producatori.
- Anti bumpin: asta e cam greu de demonstrat dar uitati-va pe Youtube la "bumpin"
S-ar putea sa fiti socati! bigeyedsmiley.png

- Anti-rupere: daca butucul este putin iesit in afara din sild,( sildul fiind fara protectie; adica pastila care acopera butucul; se gaseste la usile vechi din lemn sau fier), ti-l prinde cu o scula gen cleste de instalator si til-rupe de la jumatate. Acolo intra surubul de fixare al butucului. I-si baga el alt butuc si desface usa. Metoda cea mai clasica(adica des intalnita). Vezi chestia aia neagra de jos si la jumatate. El se rupe dar

- Antigaurire : daca nu este scos butucul in afara da gaura cu bormasina in partea de jos a butucului distrugand toti pinii. Baga orice cheie si se invarte butucul. Butucul anti-gaurire are in el niste pastile de vidia care nu se gauresc decat fooooarte greu si cuscule speciale.

- Anticopiere(cheile ma refer) au unu-doi pini care se misca pe cheie. Se pot copia doar cu cartele cu care sa vandut butucul( uneori si buletinul). Adica daca i-ti imprumuti cheile cuiva sa nu stai cu frica ca si-a facut o copie.(vezi chestia aia de pe varful cheii)

- Alt sistem de spargere este Pontoarca: un dispozitiv care il baga in spatiul cheii si il forteaza pana i-i rupe pinii si se invarte in gol. Sistemele mai noi sunt imune si se rup anumite parti butucul neputandu-se deschide.

Cam asa arata butucul cu detoate:
http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=...=4003318170959#
Asta l-a vazut la magazin mai ieftin de la Obor la parca 320- 340lei. Cam toate brandurile au un model asemanator.

La mul-t-lock( nu sunt singurii) poti sa-ti faci mai multi butuci sa se deschida cu o singura cheie, sau sa ai o cheie master cu care sa deschzi toate usile si sa faci alte chei care sa deschida doar unele.....
unacom
Celor doritori de detalii vizavi de produsele kaka-maka si tuka-neka le stam la dispozitie pe cat posibil.
Nu vrem ca acest post sa sune in nici un fel, dar doare cand vezi cata lipsa de informatie exista in era internetului.
Toata stima si mii de scuze daca am " deranjat " pe "cineva".
Email
mihai12345
QUOTE(unacom @ May 28 2007, 10:11) [snapback]2894125[/snapback]
Celor ........................., dar doare cand vezi cata lipsa de informatie exista in era internetului.
Toata stima si mii de scuze daca am " deranjat " pe "cineva".
Email

da-ne detalii la ce te referi. Si da si cateva exemple de modele de usi cu caracteristicile mai importante si preturile.

Poti sa argumentezi ca produsele ... sunt mai bune ca altele.
ddy
Am gasit urmatoarea oferta la usi maco civica:
-cu incuietoare maco - 1045 Ron
-cu incuietoare urbis - 1130 Ron
-cu incuietoare mottura - 1490 Ron (preturi cu tva).
Pentru ca vreau culoarea neagra, la asta o sa se mai adauge 120 Ron, plus montajul 130 Ron.
Intrebare: se justifica diferenta de pret intre maco si mottura? (355 Ron)
adrianboy
Bineinteles! Mottura e incuietoater cu cheie tip seif, cu inchidere in 3 directii si 5 (sau 6?) puncte. Am acasa doua usi Maco, si cu Mottura si cu Maco. daca vrei ceva mai ieftin decat Mottura, ti-as recomanda Urbis. Dar ce ti-as recomanda de fapt ar fi incuietoare principala Mottura si incuietoare secundara Maco (sau Urbis) - asa am la usa principala de acces. Poate o sa-ti spuna ca nu poit adauga un Maco pt ca Mottura are o tija care se duce in sus - se poate (doar am eu acasa) o sa fac un mic artificu cu acea tija pt a ocoli incuietoarea suplimentara.

QUOTE(ddy @ May 31 2007, 10:14) [snapback]2907320[/snapback]
Pentru ca vreau culoarea neagra, la asta o sa se mai adauge 120 Ron, plus montajul 130 Ron.

ddy
QUOTE(ddy @ May 31 2007, 10:14) [snapback]2907320[/snapback]

La lista de mai sus s-a mai adaugat si o usa de la Far Est cu incuietoare mottura 779 (identica cu cea de la maco de 1490Ron) - pretul 1105Ron, care ajungea la 1300Ron cu tot cu montaj.

Pana la urma am ales usa maco cu o singura incuietoare - mottura 779 - in 3 puncte. Pret final - 1620Ron inclusiv montaj.
Desi a depasit bugetul de 1500 Ron, am ales sa dau cu 320 ron mai mult decat pe cea de la Far Est pentru compozitia usii si a tocului. Tocul de la Far Est era inchis - si avea mici gaurele prin care se introducea spuma. Asta nu mi-a placut. La maco tocul e inchis pe 3 parti - permite betonarea pe interior.
Mi s-a parut de-ajuns o singura incuietoare - nu sunt asa paranoic smile.gif
Maine vin sa o monteze - va tin la curent.
ddy
QUOTE(ddy @ Jun 1 2007, 20:34) [snapback]2914227[/snapback]
Pana la urma am ales usa maco cu o singura incuietoare - mottura 779 - in 3 puncte. Pret final - 1620Ron inclusiv montaj.
...
Maine vin sa o monteze - va tin la curent.

Au venit, au montat - usa arata ca in poza. Sunt multumit de ea deocamdata smile.gif
mihai12345
pe langa usile mai sus amintite mai sunt:
- la Eurocasa pe Blv. Decebal. Cred ca sunt italiene. par Ok din vitrina.
- Waldeck- importa multe chestii de siguranta:Ikon .... E un baietas acolo care explica foarte bine.
WWW.WALDECK.RO
peacefingers.gif
cris_bostina
ma puteti ajuta si pe mine? ma intereseaza o usa cu yala automata...din aia care se inchide cand tragi usa si nu se deschide decat cu cheia....nu din alea ieftin Beyler sau Best Imperial ca nu sunt grozave...eventual de la Maco, care din modele este de acest gen?
ddy
QUOTE(cris_bostina @ Jun 6 2007, 22:42) [snapback]2933911[/snapback]
ma puteti ajuta si pe mine? ma intereseaza o usa cu yala automata...din aia care se inchide cand tragi usa si nu se deschide decat cu cheia....nu din alea ieftin Beyler sau Best Imperial ca nu sunt grozave...eventual de la Maco, care din modele este de acest gen?

Nu cred ca Maco fac incuietori... Pe site-ul lor zic ca au 5 incuietori, printre care si 'maco' (care e si cel mai ieftin). In magazin (la distribuitori) - mi-au spus ca incuietorile 'maco' sunt de fapt incuietori produse de o firma din Germania (imi scapa numele). In orice caz, sunt importate, nu sunt produse de maco.
Oricum, ai grija cu astea care se incuie automat... Eu ma feresc cat pot de asemenea sisteme, nu vreau sa raman pe dinafara happy.gif Prefer sa bag de fiecare data cheia in usa...
pownee13
va rog sa imi recomandati o usa de apartament care sa izoleze bine fonic si termic,si sa aiba un pret si aspect decent.
cris_bostina
QUOTE(ddy @ Jun 7 2007, 10:17) [snapback]2935297[/snapback]
Nu cred ca Maco fac incuietori... Pe site-ul lor zic ca au 5 incuietori, printre care si 'maco' (care e si cel mai ieftin). In magazin (la distribuitori) - mi-au spus ca incuietorile 'maco' sunt de fapt incuietori produse de o firma din Germania (imi scapa numele). In orice caz, sunt importate, nu sunt produse de maco.
Oricum, ai grija cu astea care se incuie automat... Eu ma feresc cat pot de asemenea sisteme, nu vreau sa raman pe dinafara happy.gif Prefer sa bag de fiecare data cheia in usa...

Mersi, dar sunt obisnuita sa raman pe afara. Mi s-a mai intamplat. Oricum intotdeauna am o cheie de rezerva in geanta si fara genata nu plec. Cheile, protofelul si telefonul sunt lucrurile fara de care nu ies din casa, nici macar cand duc gunoiul sau iau paine.

Si totusi, stie cineva un producator sau distribuitor de usi mai solide cu yale automate?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.