ArhiDee
4th July 2009, 13:30
buna,
am si eu o intrebare...nu stiu daca a mai fost pusa asa ca scuze daca ma repet.
am achizitionat de curand o garsoniera cu usa metalica, si mi s-au dat doar 2 randuri de chei in conditiile in care stiu ca la usile metalice sunt 5 randuri de chei. as vrea sa schimb butucul yalei pentru ca momentan nu prea sunt in bani sa dau pe o usa noua. am auzit insa ca schimbatul butucului ma costa cam cat o usa noua, asa ca nu e mare smecherie. tin sa precizez ca nu stiu ce marca e usa.
multumesc
CITAT (ArhiDee @ 4th July 2009, 14:30)

buna,
am si eu o intrebare...nu stiu daca a mai fost pusa asa ca scuze daca ma repet.
am achizitionat de curand o garsoniera cu usa metalica, si mi s-au dat doar 2 randuri de chei in conditiile in care stiu ca la usile metalice sunt 5 randuri de chei. as vrea sa schimb butucul yalei pentru ca momentan nu prea sunt in bani sa dau pe o usa noua. am auzit insa ca schimbatul butucului ma costa cam cat o usa noua, asa ca nu e mare smecherie. tin sa precizez ca nu stiu ce marca e usa.
multumesc
de regula sunt mai mult de 2 chei/broasca.
daca pe broasca nu scrie ce marca e, pune aici cateva cu poze, poate stie cineva! poate si cu usa, in felul asta afli si ce fel de usa ai! sau il poti intreba pe fostul proprietar de unde a luat usa!
ArhiDee
5th July 2009, 15:03
pe chei scrie Altin.... acuma...ma gandesc ca usa n-o fi diferita de chei:Pdeocamdata nu am cum sa ajung acolo ca nu m-am mutat inca. maine sigur ajung si va spun.
dar orientativ asa aveti idee cam cat m-ar costa sa schimb ambele yale? sau butucele?
BobB
30th July 2009, 18:36
Ca sa vedeti cata incredere poti sa ai in mul-t-lock:
http://www.youtube.com/watch?v=5XbdfTO-gxk
reghinaflo
30th July 2009, 22:42
Cum sunt usile de la Best Imperial? Sunt fiabile in timp? Ca de siguranta, cred ca hotii pot intra oriunde daca vor, dar intr-adevar mai usor sau mai greu.
esziszi
2nd August 2009, 20:54
Salutare tuturor,
Se renoveaza in scara si m-au convins vecinii sa schimb usa de apartament comunista pe una mai eleganta, ca sunt penultimul. Eu am vrut sa ma pregatesc mai bine, dar au dreptate - acum se zugraveste toata scara si s-ar acoperi "urmele"; daca inlocuiesc usa altadata, tot va trebui reparat langa ea si nu se va potrivi vopseaua cu cea cu care se renoveaza acum.
La scara se va pune usa termopan, intrare cu cod.
Nu am valori mari in apartament, e mai mult pentru estetica, dar, desigur, daca tot investesc 1500 lei, vreau sa primesc si ceva siguranta pentru banii astia.
Citind toate mesajele de aici (pana la ora 3 dimineata), am ajuns la concluzia ca cea mai buna ar fi o usa Maco, montaj cu ciment si, eventual, schimbata feroneria dupa, ca nu prea merge feronerie la comanda, in cele cateva zile, cat tine zugravitul. Cica luni-marti deja incepe cu stratul de vopsea. Nu vreau feronerie de top, doar sa mearga ca unsa, ca sa nu raman pe dinafara.
Actiunea desfasurandu-se in Cluj-Napoca, am fost la cateva firme de aici. Am gasit usi Maco la una, dar erau prea scunde - erau de 200 cm, eu am gaura din perete de 210 cm. Latimea e buna, 88 cm. Omul a fost foarte dragut, dar nu avea mai inalte; a spus ca putem comanda la fabrica, dar ajunge in doua luni. Zicea ca el a instalat usi de 200 cm peste tot, in gaurile de 210 cm, si a completat cu polistiren sau BCA deasupra. Ma rog, pe banii mei vreau cum imi place mie.
Asta s-a intamplat ieri.
Am fost azi, duminica, la Ambient, am gasit vreo sapte usi Maco inalte de 205 cm. Cred ca 5 cm de completare nu ar fi asa grav. Erau cam prafuite, intr-un colt, dar tot Maco erau. Poate-s zgariate, nu stiu, ca ma grabeam la tara la parinti, nu am verificat in detaliu. Imitatiile de lemn de pe ele erau frumoase.
Va intreb pe voi, care va pricepeti mai bine: daca latimea gaurii si a tocului coincid (88 cm), vor avea astia loc sa sudeze barele orizontale, pe care inainte le infig in perete?
Mai departe, m-am uitat la sistemele de inchidere, pe usile acestea din Ambient. Majoritatea aveau Yale sus si jos - asta era scris pe cheie -, inchidere in doua puncte. Mai era una cu Kale (cred) sus si Garrison jos (cartela cu cod, pentru copiere cheie). Tipul de acolo e de treaba, mi-a mai aratat un Maco de exterior, avea un Mul-T-Lock jos (cu bara de inchidere in susul si josul usii), dar nimic sus, doar pe dinauntru o iala. Garrison si Mul-T-Lock semanau la design-ul cheilor, poate era butucul Garrison la ambele.
Intre usile de interior, am mai vazut un Maco, cu Mottura jos si tot iala sus (Basi?), doar pe dinauntru. Tipul zicea ca asta e si mai ieftin, ca sta de mult acolo. Mi-a placut ca are Mottura jos (cu bara verticala de inchidere), nu mi-a placut ca nu are inchizatoare secundara la exterior. Mai mult, Mottura asta arata dubios, capacul exterior e prins cu surubele. Eu stiam ca in exterior, nu trebuie sa se vada nici un surub. In plus, are cheie in stil vechi, cu "batzul" cilindric central si pini in dreapta si stanga. Aproape ca la poarta bunicii.
Incerc sa atasez cateva poze cu feroneria de la ultima usa amintita, cea cu Mottura:
Click pentru a vizualiza atașamentul, Click pentru a vizualiza atașamentul, Click pentru a vizualiza atașamentul, Click pentru a vizualiza atașamentul, Click pentru a vizualiza atașamentul, Click pentru a vizualiza atașamentul, Click pentru a vizualiza atașamentul.
Deoarece sunt de parere ca "graba strica treaba", m-am gandit si sa cer niste vopsea de la zugrav si sa pun deoparte, sa caut pana gasesc usa perfecta si s-o montez linistit, apoi sa incerc sa vopsesc in jurul usii sau sa angajez pe cineva. Probabil nu as prinde nuanta exact, dar nu cred ca ar fi grav.
Ce parere aveti?
CITAT (reghinaflo @ 30th July 2009, 23:42)

Cum sunt usile de la Best Imperial? Sunt fiabile in timp? Ca de siguranta, cred ca hotii pot intra oriunde daca vor, dar intr-adevar mai usor sau mai greu.
Din cate am citit pe acest forum si altele, au tabla subtire, iar sistemul de inchidere se blocheaza, dupa un timp. Se pare ca la astea chinezesti, e contraindicat sistemul cu inchidere in susul si josul usii (cu bara verticala, inchidere in patru puncte, in total), ca se uzeaza repede, se blocheaza si ramai pe dinafara.
Personal, tocmai am fost prin magazine, si la usile Best Imperial expuse pot sa indoi, cu mana, tabla din toc mult mai usor decat la Maco (romanesc, brevetat) sau chiar Beyler (turcesc).
Presupun ca cheile si restul feroneriei se uzeaza si mai repede. Ca toate produsele chinezesti de pe la noi, fiabilitatea e problema principala.
esziszi
3rd August 2009, 00:10
OK, tocmai am citit ca broasca Mottura de care ziceam mai sus este de tip "seif" si ca ar fi mai sigura decat cele cu butuc. Tot nu-mi place ca placuta ei exterioara e fixata cu suruburi vizibile. A, si inchiderea la acea usa e in "trei directii" si cate puncte o fi (are mai multe limbi). Cred ca incurcasem "directii" cu "puncte". Mai uit si eu, dupa atatea mesaje citite in acest thread 
Pe usa "comunista" de acum, pot inchide doua yale, cand plec. Pe asta cu Mottura, e doar broasca Mottura, degeaba are inca o yala aplicata, pe dinauntru. Cum a scris cineva in acest thread, daca se strica broasca principala, trebuie sa inchizi cu ceva cand pleci la serviciu, pana se repara.
Alta treaba e ca, am auzit si pe-aici si si de la unii instalatori de usi, sistemul de inchidere pe mai multe directii nu e foarte fiabil si se poate bloca. Ce-i drept, era vorba de chinezarii, nu de Mottura, dar totusi...
esziszi
3rd August 2009, 23:41
Pana la urma, m-am dus la Ambient si am comandat o usa Maco cu folie cu model de nuc, cu doua inchizatoare Abus. Tipul de acolo parea sa se priceapa, mi-a recomandat Abus, in loc de URBIS; zicea ca la seriile noi, Maco trimite usile echipate mai mult cu Abus, nu URBIS, ca de cand URBIS a fost cumparat de Assa Abloy, a scazut calitatea.
In varianta nuc, mai era o usa echipata cu URBIS, dar era ultima si era despachetata. URBIS imi placea mai mult, ca design - scut ("shield") nichelat, cu design minimalist - dar, deoarece era ultima cu nuc si era fara ambalaj, am luat cu Abus. Abus asta are scutul dreptunghiular, de vreo 15 cm pe verticala, vopsit maro, si parca-s doua suprapuse - un dreptunghi mic pe unul mai mare, apoi asta pe usa. Pastilele de protectie sunt si ele vopsite maro, puteau sa fie si de plastic, ca tot nu simteam din ce erau facute.
Am vazut ca cele cu Mottura au limbile mult mai solide decat URBIS sau Abus, dar daca pierd cheia si vreau sa schimb broasca, Mottura e greu si scump de schimbat. Plus ca e o singura broasca spre exterior.
Maine se monteaza, cu ciment. Seful de la firma de montaj parea serios, sper sa si fie.
Deoarece gaura in zid e mai inalta cu vreo cinci centimetri, decat tocul nou, omul a zis ca va completa cu polistiren. Un vecin mi-a dat doua bucati de BCA, sa nu fie chiar polistiren deasupra usii.
Cost: 1397 lei usa, 250 transport si montaj (cu spuma era 120).
Zugravul de scara a pus deja al doilea strat in toata scara, dar a zis ca daca montez maine-poimaine usa, rezolva el sa arate bine. Ma gandesc contra cost, dar asta n-a mai zis.
Sper sa iasa bine. Eu sunt cam somnoros si maine vin astia, la revedere.
cgrosu
4th August 2009, 22:49
mi-am luat in acest w/e usa de la hornbach - un design ok, metalica - vopsita gen lemn.
Fata de farest care ma lasa fara 1300 ron pt o usa cu folie sau 2400 ron pt o usa metalica vopsita, pretul de la hornbach a fost de 800 ron.
inchiderea (care nu ma interesa f tare) in vreo 4-5 puncte, broasca din aia de bagi masina de gaurit in ea si se rasuceste cu tot cu butuc, 2 chei 'de serviciu' si inca vreo 5-6 chei normale
inca nu am montat-o, dar sper sa fie o alegere ok si din punct de vedere functional (nu doar estetic)
esziszi
4th August 2009, 23:59
OK, usa Maco a fost montata, cum mi-au promis, a doua zi dupa comanda. Cu ciment, cum am cerut. Oamenii au lucrat rapid si curat. Montajul pare sa fie bun, deocamdata.
Daca vreti sa montati usa Maco in Cluj-Napoca, va recomand reprezentantul lor de pe Calea Manastur, care mi-a montat si mie.
esziszi
6th August 2009, 22:58
Am aflat ca la usa Maco montata la mine, doar butucii sunt Abus, restul e Kale (cred ca asa se scrie). Totusi, sper sa fie cel putin la fel de bune ca varianta URBIS/Maco.
DKN1
18th August 2009, 19:55
Salut, si-a mai pus cineva usa metalica de la Far EST? Pe site spune ca transportul e gratis deci cat ar costa motajul? Usile sunt cica 585 de lei.
M-ar interesa si alte optiuni, firme care vand usi metalice cu tot cu transport si montaj pentru Bucuresti. Nu vreau extra optiuni si super securitate, o usa metalica ieftina ca sa inlocuiesc una de lemn ( de 880 pe 2000) care s-a deteriorat rau.
MATRIXU
19th August 2009, 13:30
http://www.waldeck.ro/usi-metalice/usi-met...secureplus.html
Are cineva asa ceva? Vreau sa achizitionez una, pretul final fiind de 2750RON cu totul.
Ma intereseaza in timp cum se pastreaza atat estetic, cat si pe partea functionala
mosh
22nd August 2009, 23:10
Am facut o tura prin oras si am facut un tabel cu comparatie a doua usi maco (echipari diferite) de la Mans Exim si una de la Waldeck.

Am atasat si un excel cu tabelul din poza. Doar pentru comentariile din celule. La broasca suplimentara Maco as opta pentru un cilindru mai destept cu buton.
Inca nu m-am decis. Pot sa pun usa abia in octombrie. Astept si eu sfaturile voastre.
Multumesc,
Marius
Referitor la broasca mottura la care se vad surubele pe exterior ca in poza in threadul de la esziszi e adevarat. Am vazut intr-un magazin pe o usa civica de la maco un shield mai frumusel, desi pe site la maco se spune ca e doar pentru usa nobila.
broasca mottura cu shield colombo
mosh
24th August 2009, 22:33
gmarinescu
3rd September 2009, 13:57
Pt exterior recomand usi de la Setum, dar cu optiunea de a fi zincate inainte de a fi vopsite.
Aici s-a vorbit de usi Waldeck.
Waldeck vinde usi Setum, dar mai scumpe cu peste 300 lei.
Far Est nu face usi zincate si vopsite, nici macar doar vopsite, ci doar colantate.
Ugle
6th September 2009, 13:07
Buna ziua,
Doresc sa schimb usa de la apartament.
Am in vedere o usa metalica care sa imi garanteze o securitate destul de ridicata.
Bugetul pe care vreau sa il aloc este de cca. 3000 RON.
Saptamana viitoare intentionez sa incep sa ma interesez de usa pe la producatori.
Dpdv al securitatii(caracteristici ale yalei) ce pretentii sa am la un asemenea buget? (sistem antigaurire, antibumping etc).
Ma sfatuiti sa imi iau o usa care pe langa butucul principal sa mai aiba si o iala? Sau sa ma orientez spre una cu un singur sistem de inchidere.
Care alegere este mai practica?
Am citit prin topic referiri la un vizor electronic. Imi surade aceasta idee, insa m-am uitat de preturi si am vazut un model la putin peste 400$. Astfel as vrea ca aceasta achizitie sa o mai aman un timp. Se poate monta asa ceva ulterior, fara ca sa se produca vreo stricatura la usa(gen zgarieturi in zona vizorului etc.)?
mosh
6th September 2009, 22:31
CITAT (Ugle @ 6th September 2009, 14:07)

Buna ziua,
Doresc sa schimb usa de la apartament.
Am in vedere o usa metalica care sa imi garanteze o securitate destul de ridicata.
Bugetul pe care vreau sa il aloc este de cca. 3000 RON.
Saptamana viitoare intentionez sa incep sa ma interesez de usa pe la producatori.
Dpdv al securitatii(caracteristici ale yalei) ce pretentii sa am la un asemenea buget? (sistem antigaurire, antibumping etc).
Ma sfatuiti sa imi iau o usa care pe langa butucul principal sa mai aiba si o iala? Sau sa ma orientez spre una cu un singur sistem de inchidere.
Care alegere este mai practica?
Am citit prin topic referiri la un vizor electronic. Imi surade aceasta idee, insa m-am uitat de preturi si am vazut un model la putin peste 400$. Astfel as vrea ca aceasta achizitie sa o mai aman un timp. Se poate monta asa ceva ulterior, fara ca sa se produca vreo stricatura la usa(gen zgarieturi in zona vizorului etc.)?
Din cate am studiat, la bugetul alocat poti gasi ceva de genul din link-urile urmatoare: http://www.waldeck.ro/usi-metalice/usi-blindate-galerie.html
http://www.waldeck.ro/blog/usi-metalice-im...atie-video.html. Inchidere pe 4 directii si 16 puncte. Vizor electronic? Nu prea te poate impusca printr-o astfel de usa
Ugle
11th September 2009, 11:12
Vizorul electronic era doar un moft, nu avea legatura cu securitatea.
Am fost la firma recomandata, mi-au placut usile, acum ii astept sa vina pentru masuratori.
Multumesc pentru recomandare.
O sa revin cu impresii dupa montaj.
Ugle
15th September 2009, 13:27
Azi am terminat de montat usa.
In diferenta de sus care era de vreo 10 cm au pus caramida(cumparata de mine).
Au pus si teava pentru fire, au maturat si sters usa la sfarsit.
I-am verificat la poloboc, usa sta nemiscata in orice pozitie.
Per total multumit.
Costurile:
Usa blindata import Cehia, Sild Next, Cilindru Keso(5 chei), transport si montaj = 3400 RON
Ciubuc 100 RON
POZE
florinos
16th September 2009, 15:00
Waldeck si-a deshis un magazin/showroom pe calea Mosilor nr.268-270. Au acum si usi de interior.
mosh
17th September 2009, 07:56
CITAT (Ugle @ 15th September 2009, 14:27)

Azi am terminat de montat usa.
In diferenta de sus care era de vreo 10 cm au pus caramida(cumparata de mine).
Au pus si teava pentru fire, au maturat si sters usa la sfarsit.
I-am verificat la poloboc, usa sta nemiscata in orice pozitie.
Per total multumit.
Costurile:
Usa blindata import Cehia, Sild Next, Cilindru Keso(5 chei), transport si montaj = 3400 RON
Ciubuc 100 RON
POZE
Sa o stapanesti sanatos! E o usa teapana!
birmanezu
18th September 2009, 13:22
CITAT (mosh @ 17th September 2009, 08:56)

Sa o stapanesti sanatos! E o usa teapana!
Mie mi se pare absurd de scumpa...3400 ron ...
si are doar o singura yala...
Ugle
18th September 2009, 16:45
@mosh multumesc pentru urare
@birmanezu
Usa este din otel cu ramforsari,sildul este blindat,cilindrul este antirupere si antigaurire.
Este incadrata in clasa 3 antiefractie cu certificat, nu doar ce mi-a precizat vanzatorul.
Are in jur de 130 de kg greutate, izoleaza fonic extraordinar(de afara de abia se aude soneria) si imi este frica sa o trantesc ca se zguduie peretii.
Personal, pentru cca 1500 RON in plus, am preferat sa aleg o usa mai sigura.
Am avut casa sparta odata si cred ca se merita investitia.
In legatura cu incuietoarea, sistemul este destul de sigur(multipunct),iar cilindrul la fel. Nu avea rost sa iau doua pentru ca le-as fi incuiat pe ambele doar cand plecam din oras.
lindab
19th September 2009, 01:13
in general consider ca este mai bun sistemul cu 2 incuietori. Se practica ca o cheie sa o lasi la dadaca sau menajera, chirias......Si a doua se pastreaza.
Abus ca firma este bun.
Keso parca tot ai lui Assa Abloy. Depinde modelul daca are anti rupere/gaurire/bumping
Cea mai buna combinatie parerea mea ramane o usa de fier bunicica(1000-1500lei) si un sistem de alarma cu sirena la vedere. Eu zic ca este un inhibator total pt hoti de rand.
Daca au hotii pont ca tii valori in casa................Au atacat ei masina de valori............
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.