eneyonut
27th March 2009, 21:30
Usa mea Maco a avut o mica problema cand am cumparat-o. Butucul de sus ( sistem urbis ) agata usor cand invarteam cheia. Fiind nou n-am dat mare importanta la montaj crezand ca o sa isi dea drumu dupa ce il ung. Problema a persistat o luna si ceva pana cand i-am sunat pe cei de la Mans si le-am prezentat problema. Am rugat-o pe doamna cu care am vorbit daca imi poate trimite pe cineva pana in ora 9 pentru ca nu puteam intarzia la serviciu in acea zi. La 8:15 dimineata, desi am inteles ca isi incep programul la 8:30, un domn a venit sa imi schimbe butucul care sa dovedit a fi cu probleme si mi-a uns si balamalele. N-am nici o treaba cu mans exim, am fost client nu e reclama mascata dar cei care isi respecta clientii trebuie laudati si recomandati.
grouch
27th March 2009, 21:48
Cred ca am vandut vreo 1000 de usi metalice la viata mea.(EFE,Maco,chinezarii pe care le-am uitat numele,etc)
Ce vremuri:))))).venea turcu: 'hai ,ma facem comanda?' ;da' eu : 'pai stai sa vezi ,ca uite mai am pe stoc,ca uite mai are si chinezu usi de vanzare' .ia .ma d-acilea giugiuc ciubuc.pac faceam comanda. turcisme,chinezarii -am vandut de mi-au sarit capacele.aveam vreo 4 furnizori.turcu cu turcismele,vreo 2 romanasi cu chinezarii si maco.
asa de proaste erau turcisme si chinezariile ,niste kitschuri supreme.si la incuietori si la design.mai venea cate o baba 'uite maica am strans pensia 3 luni,vreau si o usa'.mi-era mila si rusine sa ii vand usile proaste;degeaba o indrumam catre maco ;chiar daca ar fi avut bani,ei ii placea 'desenul' turcismelor,alea placate cu rumegus lacuit colorat,cica MDF.venea peste vreo 2-3 luni 'maica ,ce mi-ai vandut aici;nu se mai inchide usa!chederul atarna!' ce sa-i fac:(,doar i-am zis ca e calitate proasta.degeaba.
atatia oameni prosti n-am vazut in viata mea.mai veneau din astia ,clasa de mijloc,uzinari,tot la turcisme si chinezarii se uitau.le explicam de calitate,ca designul unei usi nu prea conteaza.nimic. 'uiti,fa,asta galbana parca as vre' ;cu rotundurili iestea ,ii frumoasa'.si o luau.ca era frumoasa.
apoi mai erau cuplurile mai tinerele,educate,informate.mai mare dragul sa le vinzi un maco.incercam sa ii conving ca e cea mai buna.( pot sa ma laud am vandut si usi de 70 de mil ,de exterior,la vremea aceea erau bani,acu 3-4 ani)
acum 3-4 ani cred ca Maco erau cele mai bune.acum nu stiu,poate s-au mai schimbat lucrurile.mie unul,o usa maco chiar imi inspira siguranta si incredere.e si solida.daca tin bine minte aveau vreo 70-80 kg.
dar in sfarsit,acu vreo 3-4-5 ani,daca erai baiat destept cred ca puteai faceai un ban gramada daca aduceai usi din china -containere intregi- si le vindeai in Romanica.sau sa iti deshideai o fabricuta unde sa faci usi romanesti,repede si prost.sa inseli lumea si sa te imbogatesti.
mutulica_41
27th March 2009, 22:39
Din pacate, cam ai dreptate, cel putin din partea mea, geme lumea de prosti...bine ca nu doare, ca nu mai dormeam noaptea, nici eu, nici ceilalti prin casa ( am si eu uneori momentele mele de ' glorie'... nu vreti sa stiti!); urata usa am, cu autocolant pe ea, se cheama Maco, da' n-am reprosuri de vreo 5 ani, de aia o laudam si eu mai sus, si inchiderea cu Mottura, cred ca o sa tina si la nepoti, parol!
CristiALF
28th March 2009, 13:36
Am fost azi pe la Maco si la Waldeck. Ce sa spun...chestii interesante, partea naspa este ca o usa de exterior buna, cu ce ii pui pe ea, te duce la 3500-4000 RON cu tot cu montaj. Inca nu stiu ce sa fac, am o mare problema cu pretul, mi se pare exagerat. Cu atat mai mult cu cat hotul va lasa usa intreaga si va sparge termopanul daca vrea sa intre in casa, nu e dobitoc sa zaca pe la usa
.
Eu chiar imi caut o usa de exterior, deci daca mai puteti da niste sfaturi, recomandari, sunt foarte bine venite.
mutulica_41
28th March 2009, 17:33
Pai la tine nu e destul usa, tre sa suplimentezi cu alarma sau cam video, sau amandoua...daca stai la parter/ curte
CristiALF
28th March 2009, 17:48
Asta mai imi trebuia sa pun si camere video....O alarma poate o sa pun, dar camere video suna a prea mult...Oricum, sa ramanem la usi metalice, ca asta e primul pas oricum 
Ma gandeam sa imi iau o usa de exterior dar din aceea pentru apartamente, un Maco ceva, care sa ma coste cam 2000 RON max, si sa vad cat o rezista (o infoliez la ei cu folie speciala oricum daca e). Credeti ca merita? Rezista niste ani buni sau o arunc dupa 2 ani?
maltese
29th March 2009, 17:57
Cat costa montajul unei usi metalice (asta daca nu asigura firma in pret si montajul)?
Pretul include si spuma?
nick58
29th March 2009, 18:09
Cea mai mare gresala e sa montezi usi metalice cu spuma. Degeaba o mai montezi
aljarreau
29th March 2009, 22:52
QUOTE (nick58 @ Mar 29 2009, 18:09)

Absolut de acord... fara spuma
! Zidarie, asta e cuvintul magic la montarea unei usi exterioare, indiferent ca e metalica sau de lemn masiv.
miha_pinkcat
29th March 2009, 23:04
m-ar interesa sa stiu daca usile de la FAR EST sunt acceptabile. adica mai bune decat cele turcesti de prin magazine si totusi mai ieftine decat cele de la M--O. cam ce minusuri ar avea si la ce ar trebui sa fiu atenta cand cumpar usa metalica de la firma mai sus mentionata?//feronerie voi alege ori cisa,cilindrii ikon... stiu ca datorita acestor elemente creste pretul usii,dar macar ar fi o achizitie cat de cat acceptabila?
AM DOUA APARTAMENTE,cel in care locuiesc are usa MACO,cu pachetul Multisystem. La al doilea,pe care il inchiriez unor rude,nu-mi permit deocamdata sa-l echipez cu MACO(asta ca sa intelegeti ca nu sunt chiar pe dinafara cu firmele producatoare de usi) .De aceea v-am intrebat de FAREST. As mai avea si SETUM,dar au niste preturi destul de piperate,gen Maco...
Daca stiti sigur ca cele de la Farest nu sunt bune,va rog spuneti-mi si mie. M
mutulica_41
30th March 2009, 07:32
La usa metalica in afara de balamale, care tre sa poata sustine greutatea usii, ce dracu sa se strice?? diferenta o face sistemele de inchidere, si aici fiecare isi ia dupa buget; ce va cramponati atat de usa? atentie la balamale si zidire cu mortar, nu cu spuma, asa cum s-a scris mai sus nu odata, dar e mare efortul sa citim 20 de pagini in urma...
maltese
30th March 2009, 10:25
QUOTE (aljarreau @ Mar 29 2009, 23:52)

Absolut de acord... fara spuma

!
Zidarie, asta e cuvintul magic la montarea unei usi exterioare, indiferent ca e metalica sau de lemn masiv.
Da in fine, nu ma bag ca nu-s din domeniu, voiam doar sa stiu cat costa acum de montat o usa.
gabimok
2nd April 2009, 21:44
Am la o garsoniera data in chirie o usa Beyler,chiriasul a plecat,insa a schimbat yala de la usa,cea de jos.Nu dau de el,sa imi dea cheia,singura varianta e sa sparg yala,ma sfatuiti va rog cum sa fac,nu vreau sa stric nici usa nici tocul.Trebuie sa intru si sa pun un butuc nou.
christig
2nd April 2009, 22:03
QUOTE (nick58 @ Mar 29 2009, 18:09)

da nu se monteaza nene niciodata cu spuma ca n-are spuma cum sa sustina atata greutate; se dau gauri in zid si se introduc prin toc bolturi metalice in acele gauri; apoi se sudeaza de toc. spuma e ceva de umplutura;
acu daca ma iei cu vine hotzu cu nu stiu ce presa sa cracaneze tocurile...n-are rost sa mai vorbim; daca vreti siguranta va faceti un buncar si-i puneti usa de seif; o usa decenta e aia care-ti asigura protectie cat sa vina politia, daca ai un umflat de 150Kg care vrea s aintre in casa peste tine
CristiALF
2nd April 2009, 22:13
Am fost ieri la Maco, la showroom. Am gasit acolo "Noua Civica" (varianta2) care cica acum merge pusa si la exterior - cu un pret pe la aprox 2000 RON (cu inchidere Mottura in 3 puncte) si Nobila pe la 3000 RON cu inchideri Mottura (3 puncte) sau Mult... (4 puncte). La preturile acestea se mai adauga aprox 100 RON / fiecare 5cm daca doresti sa o faci mai mare (atat pe latime cat si pe inaltime), se mai poate adauga cam 200-300 RON pentru o yala suplimentara cu inchidere fara cheie la interior si se mai adauga cam 300 RON montajul.
Trebuie sa ma gandesc bine ce voi face...Sunt tentat sa merg pe Civica 2 + yala suplimentara + marire...Desi usa de la Waldeck este mama lor, 130Kg are usa by default
- foarte foarte meseriasa usa...peste Maco cu mult zic eu..dar si scumpa, la ce vreau eu m-ar duce 4500 RON 
birmanezu
3rd April 2009, 16:52
Eu mi-am pus anul asta usa de la Far Est dupa ce m-am interesat destul de mult inainte si am ales calitate si nu pret.
Ca pret nu iesi mai ieftin daca vrei ceva de calitate.
La usa Defender cu toc umplut cu ciment, yala CISA + inca o yala clasica varianta sa fie atacata scade foarte mult.
Tocul are profil dreptunghiular, bolturi care intra in usa pe partea cu balamalele, yala CISA are inchidere si sus si jos nu doar in lateral si in plus la aceasta yala e sistemul de recodare - cand o sa pierzi o cheie, in loc sa schimbi yala schimbi doar cheile si yala se recodeaza pe noul profil anuland alta varianta. Nu intra curent intre usa si toc, are coeficient de transfer termic extrem de mic (ma rog, multe chestii nu conteaza usa fiind montata la bloc si nu la casa, dar eu stau intr-un gang neluminat la ultimul etaj.... si odata cu protectia au venit si niste avantaje de care nu era neaparat nevoie...)
baietii au venit la ora stabilita, au stat si dupa ce au montat usa pt. a-mi repara gaura din urma tocului vechi si au lucrat bine.
acum cred ca e cea mai smechera usa din bloc, ca m-am uitat si pe la vecini si nu prea am vazut ceva la fel...
yalele CISA sau Mottura sunt mai rare ca sunt peste 500 lei doar yala...dar merita fiind investitie pe termen lung...
QUOTE (miha_pinkcat @ Mar 29 2009, 23:04)

m-ar interesa sa stiu daca usile de la FAR EST sunt acceptabile. adica mai bune decat cele turcesti de prin magazine si totusi mai ieftine decat cele de la M--O. cam ce minusuri ar avea si la ce ar trebui sa fiu atenta cand cumpar usa metalica de la firma mai sus mentionata?//feronerie voi alege ori cisa,cilindrii ikon... stiu ca datorita acestor elemente creste pretul usii,dar macar ar fi o achizitie cat de cat acceptabila?
AM DOUA APARTAMENTE,cel in care locuiesc are usa MACO,cu pachetul Multisystem. La al doilea,pe care il inchiriez unor rude,nu-mi permit deocamdata sa-l echipez cu MACO(asta ca sa intelegeti ca nu sunt chiar pe dinafara cu firmele producatoare de usi) .De aceea v-am intrebat de FAREST. As mai avea si SETUM,dar au niste preturi destul de piperate,gen Maco...
Daca stiti sigur ca cele de la Farest nu sunt bune,va rog spuneti-mi si mie. M
miha_pinkcat
3rd April 2009, 22:57
BIRMANEZU-mersi mult...deja am comandat o usa la FAR EST,usa e DEFENDER,standard,am pus Mottura cu inchidere in 3 puncte+o yala suplimentara KALE(sus) ca mama vrea neaparat si yala sus,plus inca o balama(6 ron).Si yala Kale are 3 chestii ca si Mottura care ies cand se invarte cheia,dar costa doar 130 ron,deci cred ca e pusa doar de ochii mamei.... Tocul l-am pus din fier,fara autocolant,manerele la usa sunt aurii din cauza broastei Mottura care e galbena. Ma costa 1690 ron cu montaj si transport inclus.Daca plateam totul din prima aveam si reducere de vreo 60 ron,dar mi-a fost frica de proverbul...cand te vezi cu sacii in caruta nu-ti mai pasa prea mult.Adica sa nu-mi aduca vreo usa cu defecte,eu s-o refuz si ei sa mai apara dupa vreo 5 luni cu alta noua...La doua zile dupa ce am semnat precontractul,au venit si au masurat si ei sa vada daca chiar le-am dat masurile corecte. Maine,sambata ma voi duce sa semnez si pe 14 sau 15 vor veni s-o monteze.Atunci le dau si restul de bani.
La Maco ,o usa cu Mottura,fara altceva, e 1800 ron cu montaj si transport...
Diferenta intre Maco Civica si Farest Defender ar fi ca totusi la Maco nu se vede asa vizibil unde se uneste autocolantul de pe usa,plus ca la Maco sunt mai bine finisate muchiile,iar autocolantul e taiat mai finutz,jos sub usa...Cam asta ar fi diferenta.Poate mai exista si alte diferente,dar tin de structura interna a usii,aspecte pe care eu nu le cunosc.
BIRMANEZU-am vazut yala/broasca CISA,de care spui tu,dar mai costa suplimentar,daca o puneam in locul motturei,inca 100 ron,sau 150.Era dragutza,dar nu prea aveam ce face cu ea...bagai un imbus(cred ca asa se scrie) si modificai pinii sau ce-or fi aia inauntru butucului=alte chei fara sa mai schimbi toata broasca.
Sper sa nu am probleme cand vor veni la montaj.
CristiALF
4th April 2009, 17:04
Am fost azi iarasi la magazin la Maco: dupa cum banuiam, hanidcapatul de la showroom m-a aburit degeaba, Civica 2 nu merge pusa la exterior, iar pentru Nobila trebuie sa astepti 1 luna de zile.
Drept urmare mi-am comandat o "fortareata" la Waldeck
, usa pe care am customizat-o adaugand cateva chestii. Configuratia finala arata cam asa: usa cu panou exterior HDEX, sild default Ikon S 313, cilindru Ikon W10, yala suplimentara Ikon Z131 + pastila de protectie a yalei. Pretul total cu montaj cu tot, incluzand si o reducere de 15% (mai nou este 15% si nu 10%
), este de 4250 RON.
miha_pinkcat
4th April 2009, 19:17
pentru CristiALF
SA-TI traiasca usa 100 de ani!
Cred ca si copii nepotilor tai se vor bucura de ea gandindu-se..."buna usa,asta a pus-o strabunicul !"
birmanezu
6th April 2009, 09:35
Pentru CristiALF - ai cumva un desfasurator al preturilor ? Ma intereseaza exact cat au costat shield Ikon S313 si cilindru Ikon W10
M-am interesat de specificatii IKON W10 si se pare ca este un butuc extrem de bun impotriva incercarii de efractie cu chei contrafacute sau lock-picking dar si anti-bumping. In combinatie cu shieldul este perfect pt. a nu putea fi nici rupt.
Apropo de usa de la FAR-EST, pentru miha_pinkcat - exact asa am pus si eu yala de sus dar cu buton de-ala sa poti sa inchizi rapid din interior fara cheie si sa nu ai nici problema ca daca a ramas cheia in yala sa nu poti sa deschizi de pe partea cealalta.
Yala in schimb e din cele mai proaste, nu are niciun element de siguranta, nici macar shield-ul nu e din vreun material dur. Cand o sa ai bani sa inlocuiesti butucul cu ceva anti-drill, anti-rupere etc. la fel cum o sa incerc si eu. Pana atunci Cisa sau Mottura sunt mai mult decat suficient.
Eu nu am mai avut bani, si asa am dat mai mult decat toate rudele care si-au luat Beyler cu 1000 de ron si s-au crucit cand au auzit cat am dat
Cat pentru aspect- prefer sa nu indeplineasca toate exigentele estetice si sa aiba elemente de siguranta bune, decat un autocolant bine potrivit la imbinari dar mai scumpa ori mai proasta ori amandoua decat asta...
CristiALF
6th April 2009, 11:12
Merci pinkat si asa sa fie! 
Birmanezu: Shild-ul este default, adica cu el vin acum usile cehesti (in loc de Basi-ul vechi), deci nu m-a costat nimic in plus. Cilindrul Ikon W10 costa 500 RON la care aplici 15% reducere, deci efectiv el a costat 425 RON. Si da, este foarte rezistent, au acolo si atestat de la Politia Romana pentru el. Cica s-au chinuit 50 de minute sa-l sparga si sa intre pe usa, dar nu au reusit. L-au stricat, dar nu au putut deschide usa
. Este intr-adevat foarte bun.
miha_pinkcat
9th April 2009, 00:06
Am eu un desfasurator de preturi de la firma Setum ,preturi la butuci,yale Cisa si Abus.Mi-au trimis oferta cand cautam sa cumpar usa metalica,dar nu stiu daca o pot posta aici.
Nu vreau sa fiu trasa de coada,asa ca...astept un raspuns de la un moderator sau cum s-o numi cel care raspunde de forumul acesta.
CristiALF
9th April 2009, 09:30
Eu nu vad care ar fi problema, pune preturile sa stie lumea, sunt informatii utile zic eu. Omite partile cu firma x si aia e, pune doar cateva preturi in mare.
Eu daca am spus mai sus cat a costat usa mea si chestiile de pe ea, crezi ca am pus sa fac reclama la firma Y? Nu, am pus sa vada lumea cam cat costa o usa in genul aleia, cat costa o yala suplimentara, un clindru, etc.
Poate cineva va avea nevoie candva de informatiile acestea.
cristeamax
10th April 2009, 14:19
Daca stie cineva un magazin in Bucuresti in care sa gasesc butuci (cilindri) de firma. Eu am nevoie de unul de 9cm. Am gasit la un moment dat in hornbach cilindri abus si yale dar am impresia ca nu aveau de 9. In piatza la obor kale cu 50 ron.
Ca fapt divers... intr-o sambata pe 12 noaptea mi s-a blocat usa pe un palier cu 6 apartamente... a trebuit sa schimb butucul cu ciocane si bubuituri. Nu a iesit nimeni sa vada ce se intampla. niciunul dintre cele 5 apartamente nu avea vizibilitate pe vizor pe usha mea.
mutulica_41
10th April 2009, 15:19
Calea Calarasi - capatul dinspre Pasajul Muncii, din masina am vazut mag, avea un sistem Mottura expus in geam, si in mag se mai vedeau alea-alea...; mai era in Floreasca la piata, la etaj, se intra prin fata ( C Floreasca), n-am mai trecut de mult pe acolo...
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.