meredith0909
24th February 2009, 11:06
Vreau sa cumpar o maco civica, dar intrucat nu sunt din bucuresti am de ales intre broaste (sus jos) maco si urbis (despre care vanzatorul mi-a spus acum ca se numesc yale ????? e adevarat?)
Ce ma sfatuiti sa aleg inchidere maco sau urbis (asta daca intr-adevar asa se numesc acum YALE)
Multumesc si astept cateva sfaturi
eneyonut
24th February 2009, 16:01
Da asa e. URBISU a devenit YALE.
meredith0909
25th February 2009, 10:55
spuneti-mi va rog intre yale(urbis) si maco care mi-o recomandati ca fiabilitate si securitate?
mutulica_41
25th February 2009, 11:07
QUOTE (meredith0909 @ Feb 25 2009, 10:55)

spuneti-mi va rog intre yale(urbis) si maco care mi-o recomandati ca fiabilitate si securitate?
Mottura !!!
CristiALF
26th February 2009, 17:01
Va trebui sa imi caut si eu o usa, asa ca e timpul sa postez si aici 
Ma intereseaza o usa de exterior, pentru o casa. Nu vreau orice ciuruc chinezesc, deci ma uit si la calitate. Ce imi puteti recomanda ca si producator/magazin? Vad ca multa lume spune de Maco....ei sunt No1?
Thx
mutulica_41
26th February 2009, 21:07
Nu neaparat, dar e ft populara pt apartamente; tu daca stai la casa poate nu vrei metalica neaparat, ai mai multe variante antiefractie decat la bloc; daca vrei pe lemn, pot sa-ti dau pe PM numele unuia din producatori
TIC
26th February 2009, 21:59
QUOTE (mutulica_41 @ Feb 26 2009, 21:07)

Nu neaparat, dar e ft populara pt apartamente; tu daca stai la casa poate nu vrei metalica neaparat, ai mai multe variante antiefractie decat la bloc; daca vrei pe lemn, pot sa-ti dau pe PM numele unuia din producatori
da' da numele aici, nu pe PM, ca poate sunt si altii interesati!
mutulica_41
27th February 2009, 08:30
Fa tu trimiteri la srl-uri, sa-ti scrie tie Masterul cu rosu alea-alea...ce draku, mai ai si 1600 de posturi! un indiciu pot sa dau in schimb: sunt in Plopeni
TIC
27th February 2009, 11:09
QUOTE (mutulica_41 @ Feb 27 2009, 08:30)

Fa tu trimiteri la srl-uri, sa-ti scrie tie Masterul cu rosu alea-alea...ce draku, mai ai si 1600 de posturi! un indiciu pot sa dau in schimb: sunt in Plopeni
Si Maco nu e srl?
Urbis (Assa Abloy)?
.. in sfarsit... e treaba ta daca spui sau nu. spuneam ca poate sunt si altii interesati.
CristiALF
27th February 2009, 13:07
Mda..eu chiar nu stiu mare lucru despre usi, deci habar nu am care sunt producatorii sau/si firmele mai bune...Orice sfat e folositor, credeti-ma..
mutulica_41
28th February 2009, 16:15
Cine e interesat, sa ceara pe PM, asa cum a facut CristiALF, nu e secret! sau sa zica Cristi daca vrea, ca acum stie!
Lol_Lolovici
2nd March 2009, 11:08
Salut,
Stie cineva ceva despre producatorul de usi italian Dierre (http://www.dierre.it)?
As vrea sta stiu daca la preturi echivalente sunt de calitate asemanatoare cu alti producatori (gen Waldeck, Beyler si ce mai exista). M-am uitat pe threadul asta si pe inca unul si nu i-am vazut amintiti nicaieri asa ca nu mi-e sa nu fie mai slaba calitatea (ca preturile sunt destul de mari oricum).
Ma uitasem la ceva de genul asta: http://www.okazii.ro/catalog/19751871/USA-...RRE-ITALIA.html.
Varianta vazuta de mine ar fi fara incuietoarea suplimentara, din seria Go White (adica are doar o incuietoare). Apropo, chestia asta e ok, e asa smechera incuietoarea incat nu mai are nevoie de inca o yala, ceva?
Pentru comparatie m-am uitat la Waldeck la chestii gen Basic (http://waldeck.ro/usi-metalice/usa-metalica-basic.html), Basic+, dar asa citind pe site nu pot sa imi dau seama de diferente de calitate la incuietori, balamale, etc.
Multumesc.
mutulica_41
2nd March 2009, 11:25
QUOTE (Lol_Lolovici @ Mar 2 2009, 11:08)

Salut,
Stie cineva ceva despre producatorul de usi italian Dierre (http://www.dierre.it)?
As vrea sta stiu daca la preturi echivalente sunt de calitate asemanatoare cu alti producatori (gen Waldeck, Beyler si ce mai exista). M-am uitat pe threadul asta si pe inca unul si nu i-am vazut amintiti nicaieri asa ca nu mi-e sa nu fie mai slaba calitatea (ca preturile sunt destul de mari oricum).
Ma uitasem la ceva de genul asta:
http://www.okazii.ro/catalog/19751871/USA-...RRE-ITALIA.html.
Varianta vazuta de mine ar fi fara incuietoarea suplimentara, din seria Go White (adica are doar o incuietoare). Apropo, chestia asta e ok, e asa smechera incuietoarea incat nu mai are nevoie de inca o yala, ceva?
Pentru comparatie m-am uitat la Waldeck la chestii gen Basic (http://waldeck.ro/usi-metalice/usa-metalica-basic.html), Basic+, dar asa citind pe site nu pot sa imi dau seama de diferente de calitate la incuietori, balamale, etc.
Multumesc.
Eu n-am auzit de italienii astia, dar dupa mine, usa lor e mai tentanta decat aia de la Waldeck pe care ai indicat-o, desi din poza nu mi-am dat seama ce sistem de inchidere are; am obs in schimb ca e de 2 ori mai grea; eu as alege pe cea italieneasca; vezi la montaj sa-ti zideasca tocul cu mortar, nu cu spuma
meredith0909
2nd March 2009, 12:37
QUOTE (mutulica_41 @ Feb 25 2009, 12:07)

Mottura !!!

Asa ca daca imi poate da cineva un sfat ce sa aleg intre urbis si maco as fi recunoscatoare. Am vazut pe aici pareri impartite.
Dar totusi din punct de vedere al fiabilitatii este vreo diferenta intre ele? Chiar si a schimbarii butucului. NU ma pricep aproape deloc.
eneyonut
2nd March 2009, 19:38
Eu am ales Urbis. Cei care mi-au montat usa, au spus ca cele doua sisteme sunt asemanatoare ca sigurana. Daca ai de ales intre cele doua zic mai bine sa te uiti la designe, care se potriveste mai bine cu nuanta usii
.
mutulica_41
2nd March 2009, 21:28
Desi Masterul a sters, tot am apucat sa citesc...stimata d-na MEREDITH eu inca consider ca v-am dat raspunsul corect, doar ca l-am dat pe scurt; rationamentul e urmatorul, si l-am mai spus cateva pagini mai sus, iar daca nu e bun, atata pot ' unele persoane' cu iq-ul din dotare, si-mi cer scuze cititorilor ca nu m-a inzestrat D-ne- D-ne cu un IQ mai bun, sa fiu mai competent pe forum, macar...deci: eu, la momentul cand am decis ca nu mai suport usa tip ICRAL, am inceput sa haladui prin oras sa ma informez, si m-am informat despre toate aspectele; cel mai mult am umblat dupa un sistem de siguranta care sa-mi satisfaca pretentiile, si am gasit usa facuta de Maco cu sistem Mottura (fara yala suplimentara); pt usa respectiva am mai asteptat cateva luni ca nu aveam suficienti bani, dar am considerat ca o singura data schimb usa de la intrare, si nu merita sa-mi pun o usa care nu poate fi daramata cu un sistem de inchidere care poate fi deschis de hot in 2-3 minute! ( desi nu am mari valori de aparat) pt ca din p meu de vedere (cu IO-ul care il am) sistemele pt care ati optat sunt niste PETARDE, nici eficiente, nici fiabile, si nu merita nici daca bugetul nu permite un sistem mai performant; mai bine mai stai, mai strangi bani si iei ceva decent ( deci n-am zis super performant, de ultima generatie); sistemul asta, Mottura, are inchidere in 3 puncte (sus-jos-lateral), are 4 cilindri zdraveni care sunt actionati de o cheie tip seif, cu barbie dubla, iar cheia se invarte de pana la 4 ori; iar dupa vreo 4-5 ani de folosinta ( datorita IQ-ului redus nu prea am memoria datelor) merge la fel de usor ca in prima zi; din aceste considerente, raspunsul meu a fost si este MOTTURA! si cred ca v-ati inflamat cam tare si cam aiurea, parerea mea umila! Stima!
Lol_Lolovici
3rd March 2009, 10:13
QUOTE (mutulica_41 @ Mar 2 2009, 11:25)

Eu n-am auzit de italienii astia, dar dupa mine, usa lor e mai tentanta decat aia de la Waldeck pe care ai indicat-o, desi din poza nu mi-am dat seama ce sistem de inchidere are; am obs in schimb ca e de 2 ori mai grea; eu as alege pe cea italieneasca; vezi la montaj sa-ti zideasca tocul cu mortar, nu cu spuma
Multumesc pentru sfat.
Nici eu nu am auzit, de aia intrebam
. Se pare ca nimeni nu a auzit pe aici. Din cate am vazut la ei pe site au sedii si in spania, portugalia, franta, deci presupun ca produc mai mult pentru vest (desi au si in polonia). Oricum usa arata foarte bine, e semnificativ mai groasa decat altele pe care le-am vazut, sistemul de inchidere arata destul de serios asa ca o sa va transmit impresii dupa un timp de folosire oarecare.
miss_clara
3rd March 2009, 21:12
eu mi-am luat o usa metalica de pe www.megashops.ro ,mi-a venit acasa fara sa mai dau nici un ban si sunt foarte multumita
birmanezu
5th March 2009, 14:42
QUOTE (meredith0909 @ Mar 2 2009, 12:37)

Asa ca daca imi poate da cineva un sfat ce sa aleg intre urbis si maco as fi recunoscatoare. Am vazut pe aici pareri impartite.
Dar totusi din punct de vedere al fiabilitatii este vreo diferenta intre ele? Chiar si a schimbarii butucului. NU ma pricep aproape deloc.
Nu stiu cine a studiat marcile, dar poti sa intrebi urmatoarele lucruri:
1. din ce e pastila care protejeaza anti-drill butucul ?
2. sa vezi si tu ce zgomot face la inchidere - face ca o oala aruncata pe topogan de la etajul 10 sau e silentioasa (pe scara blocului unde orice zgomot se aude conteaza asta)
3. butucul e anti drill, anti rupere , anti-ceva ?
4. forma exterioara a shield-ului sa fie cat mai rotunjita (greu de apucat cu orice scula)
etc.
Faci un punctaj si care iese mai mare aia e cea mai buna
CristiALF
11th March 2009, 13:07
Am cerut la M**o o oferta de pret prin email, am cerut sa mi se dea detalii despre butuc, sisteme de siguranta (am curut ofertare pe Mottura/Maco) , etc...si am primit un raspuns de 2 bani, cu pretul "incepand de la 31xx RON + TVA" si "manopera de la 350 RON + TVA"
Halal ofertare. Cata nesimtire sa ai sa ceri 900 EUR pe o usa si sa o ofertezi de parca ar fi o usa ordinara, fara detalii de nici o culoare pt a sti omul pe ce da banii?! Intr-un final m-au invitat la magazin, de parca ar sterge cu buretele impresia deja lasata..
Bleah!
mutulica_41
11th March 2009, 14:06
Despre profesionalismul lor sau a persoanei care face ofertarea nu comentez, si nu e caz singular, dar n-ar strica sa vezi cu ochii tai sistemul de inchidere inainte sa cumperi; e altceva cand probezi pe viu
ervin8571
12th March 2009, 11:12
tocmai mi-am montat o usa metalica iar in actele de garantie se specifica ceva de genul-usa trebuie intretinuta cu uleiuri siliconice speciale-intrebarea este:ce sunt aceste uleiuri, cum se numesc, unde trebuie unsa usa si cam la ce frecventa?
O alta intrebare: daca cumva se blocehaza broasca sau yala, sau apare un defect undeva care nu imi mai permite sa deschid usa...ce fac? Mersi
indigo34
24th March 2009, 12:39
Eu am cumparat o usa de la Waldeck. Am dat avans 40%, iar dupa ce s-a montat usa au trimis pe cineva sa ia restul de bani. Angajatii sunt foarte bine pregatiti si stiu sa dea o gramada de detalii. Usile importate din Cehia (placate cu panouri din MDF) le au in stoc, iar montajul se face de pe o zi pe alta. Usile cu autocolant sau vopsite le monteaza in 5-6 zile. Ofera garantie separata: usa, montaj si pentru fiecare yala in parte. Garantiile la produse sunt de peste 48 de luni. Intotdeauna trimit un om sa masoare golul usii, iar orice variatie pe inaltime cuprinsa intre 195 – 206 cm nu costa nimic in plus. Yalele functioneaza “nemteste”. Sunt niste profesionisti! Sunt foarte multumit.
aljarreau
24th March 2009, 17:07
QUOTE (indigo34 @ Mar 24 2009, 12:39)

Eu am cumparat o usa de la Waldeck. Am dat avans 40%, iar dupa ce s-a montat usa au trimis pe cineva sa ia restul de bani. Angajatii sunt foarte bine pregatiti si stiu sa dea o gramada de detalii. Usile importate din Cehia (placate cu panouri din MDF) le au in stoc, iar montajul se face de pe o zi pe alta. Usile cu autocolant sau vopsite le monteaza in 5-6 zile. Ofera garantie separata: usa, montaj si pentru fiecare yala in parte. Garantiile la produse sunt de peste 48 de luni. Intotdeauna trimit un om sa masoare golul usii, iar orice variatie pe inaltime cuprinsa intre 195 ? 206 cm nu costa nimic in plus. Yalele functioneaza ?nemteste?. Sunt niste profesionisti! Sunt foarte multumit.
Desi si eu am acasa usa de la Waldeck, asta e reclama pe fata
. Sa nu se inteleaga acum ca eu contest cele spuse de om mai sus, dar nu pot sa nu ma intreb cum de lui nu ii e rusine sa faca asa ceva? Sa vii sa spui pe un topic ca aia sint cei mai tari, ca nu te costa variatia pe inaltime cuprinsa intre 195 si 206 cm...
Doamneeee... asta e disperare pe fata. Si mai are si un singur post pe SP... s-o astepta ca userii care cauta info pe aici sa-l si creada
Si ca sa fiu on-topic, sa spun ca am avut o singura problema cu usa Waldeck... aveam un joc la clanta. Asa era de la montaj. Dar s-a rezolvat a doua zi, am sunat si-a venit un nene si a reglat cum trebuie usa. In rest recunosc ca-s multumit.
miha_pinkcat
27th March 2009, 21:12
m-ar interesa sa stiu daca usile de la FAR EST sunt acceptabile. adica mai bune decat cele turcesti de prin magazine si totusi mai ieftine decat cele de la M--O. cam ce minusuri ar avea si la ce ar trebui sa fiu atenta cand cumpar usa metalica de la firma mai sus mentionata?//feronerie voi alege ori cisa,cilindrii ikon... stiu ca datorita acestor elemente creste pretul usii,dar macar ar fi o achizitie cat de cat acceptabila?
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.