Despre Usi Metalice
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

DDuras

Eu am completat formularul ala de pe site si mi-au raspuns destul de repede.

Asta toamna era undeva pe la 1400 fara montaj

luuc
Exista o asemenea usa?
Conditie necesara ca "golul" sa aiba latimea de (minim) 78 cm.
Ma intereseaza mai mult designul si izolarea fonica si termica decat sistemele de siguranta.
Stie cineva un producator cu o astfel de oferta in zona Clujului ?
Ce dimensiune trebuie sa aiba golul rezultat in urma demontarii actualei usi pt a incapea o astfel de usa ?

luuc
a avut cineva experiente cu porta-doors ? cum sunt ? ma intereseaza si partea de montaj
daffodil
Atentie la ??, mai ales daca va intereseaza usi mai scumpe (import Cehia)

Patania mea se poate rezuma in felul urmator:

29 octombrie - am aterizat la firma ??, in cautarea unei usi de exterior. Am dat peste un domn dragut care mi-a explicat cam tot ce citisem deja pe site-ul lor, cum e cu sistemele de siguranta, cu sildurile s.a.m.d. Pentru ca usile alea cu autocolant mi se pareau destul de urate, am optat pentru o usa Cehia (infiorator de scumpa, apropo), cu paneluri furniruite. Cu tot cu incuietoarea minune - 100% secure. I-am explicat omului de acolo ca nu cred baliverna cu 100% secure, pentru ca orice usa poate fi sparta, singurul lucru care difera este timpul necesar pentru spargere. A zambit usor cam stramb, dar mi-a dat dreptate, pana la urma.
30 octombrie - m-am dus cu dimensiunile golului de zid (masurate de mine), mi s-a recalculat pretul, pentru ca usa nu era "standard" (in sensul ca avea 1 m latime - bloc vechi, din '62), am semnat contractul, am platit un avans de 50% si mi s-a spus ca usa vine intr-o saptamana. Domnisoara director de acolo era foarte amabila si draguta si m-a asigurat ca usa va fi montata intr-o saptamana, maxim zece zile, de fapt, pana pe 15 noiembrie (ar fi trebuit sa-mi dau seama ca au o problema cu perceptia timpului daca "maxim zece zile" insemna practic doua saptamani, dar in fine). Am plecat cu portofelul gol, dar linistita ca intr-o saptamana voi putea sa ma mut inapoi, in apartamentul proaspat renovat, cu o usa nou-nouta, import Cehia, 99% secure biggrin.gif
2 noiembrie - a venit cineva de la Waldeck sa ia masuratorile, ca n-au incredere in ale mele - perfect, mi-am zis, cu atat mai bine. Am fost asigurata din nou ca usa va aparea in maxim zece zile, desi nu e "standard".
14 noiembrie - in asteptarea usii minune, o sun pe domnisoara director, s-o intreb ce se mai aude, ca sa stiu cand sa fiu acasa, pentru montaj - din moment ce nu locuiam "la adresa", mi se parea normal sa aflu acest lucru, ca sa nu se intarzie montajul din cauza mea. Domnisoara director imi spune, senina, ca, din pacate, a aparut o problema, usa inca nu a sosit din Cehia, dar sa stau linistita, pentru ca "e pe vine", va aparea saptamana urmatoare pe miercuri, joi, si, de indata ce ajunge in Bucuresti, va ajunge si la mine acasa. In ciuda dezamagirii, am zis ok, se mai intampla, n-o sa fac acum mare caz din asta.
19 noiembrie - dat fiind ca fusesem asigurata ca usa va ajunge "pe miercuri, joi", am sunat din nou la dra director. Surpriza, au aparut niste probleme cu furnizorul si, desi au primit deja un transport de usi, a mea nu se numara printre ele, dar sa stau linistita, ca vine saptamana urmatoare, "pe miercuri-joi".
Ca sa nu va plictisesc cu repetarea povestii saptamana de saptamana - adica eu dat telefon, ea spus ca usa "e pe vine", sar direct la 6 decembrie, cand, in disperare de cauza, am sunat din nou si am primit acelasi raspuns, deja standardizat. "Am primit un transport de usi, dar, din pacate, usa dv. nu era printre ele si trebuie sa vina saptamana viitoare". Avand in vedere ca trecuse deja mai bine de o luna de cand as fi putut sa ma mut in casa noua si lipsa usii ma impiedicase sa fac acest lucru, va puteti imagina ca nu mai eram tocmai intelegatoare si amabila. I-am cerut sa-mi schimbe macar butucul la usa veche, desi era oarecum frectie la picior de lemn pentru ca "meseriasul" de la ?? care venise sa ia masuri o dezradacinase destul de rau si incuietoarea era doar asa, de forma, pentru ca ajungea sa-i arzi un picior usii ca sa intri fara probleme. Raspunsul dumneaei a fost absolut siderant: "Pai de ce n-ati spus ca vreti sa vi-l schimbam, ca am fi putut s-o facem de trei saptamani." Reactia mea a fost pe masura: "De ce nu v-ati oferit dv. sa faceti asta, ca semn de bunavointa si de bun-simt fata de un client pe care il duceti cu vorba?" In doua ore a venit un om de la ei sa schimbe butucul.
12 decembrie - eternul telefon, eternul raspuns. Pierzandu-mi complet rabdarea, i-am spus ca vin sa-mi iau banii inapoi, pentru ca usa se transformase deja in Fata Morgana si nu mai trageam sperante sa mai apara vreodata. Foarte intepata, dra director m-a informat ca nici nu se pune problema sa-mi dea banii inapoi, pentru ca e o usa care nu e standard si n-o poate vinde oricui, si ca ea e dispusa sa-mi plateasca doar despagubiri, in valoare de 0,1% din valoarea contractului per ziua de intarziere. Adica zero barat.
A doua zi m-am infiintat la firma, unde am tras un scandal pe cinste cu respectiva persoana, si mi-am cerut, insistent, banii inapoi. Cotind-o ca la Ploiesti, dra director mi-a spus ca da, nicio problema, daca vreau neaparat, imi da banii inapoi, dar nu azi, pentru ca deja i-a depus la banca, dar sa vin a doua zi, ca se rezolva. Mi-a repetat ca usa vine pe 18 decembrie si ca pe 19 va fi montata, si ca, chiar daca vine in ziua de Craciun, ei vin s-o monteze si atunci. I-am cerut garantii ca usa va veni, intr-adevar pe 18 decembrie, moment in care mi-a spus ca nu-mi poate oferi niciun fel de garantie, ca ea nu poate garanta pentru firma de transport. Hmmm... Am plecat spunandu-i foarte clar ca a doua zi vin sa-mi iau banii. A incercat iarasi o tehnica de amanare, zicand ca nu stie exact la ce ora va avea atatia bani in casa si ca ma suna ea. Inutil sa spun, nu m-a sunat. M-am dus din nou acolo, de data asta cu foarte mare calm, dar am fost intampinata cu tipete ca "n-avem bani acum, trebuie sa asteptati si oricum, nici n-ar trebui sa va dam banii inapoi, pentru ca in contract scrie clar ca avansul se considera pierdut daca clientul renunta la contract." Pastrandu-mi in continuare calmul, i-am informat si eu ca nu plec de acolo fara bani si ca, daca e nevoie, sunt dispusa sa astept toata ziua pentru asta. Surpriza, banii s-au gasit foarte brusc, in aproximativ cinci minute, timp in care ei urlau pe trei voci, iar eu stateam la un birou si nu spuneam nimic. "Las-o, draga, sa-si caute ea usa, ca oricum n-o sa gaseasca, pentru ca nu e standard" a fost una din replicile la care nu m-am mai putut abtine si i-am informat ca am gasit deja o alta usa la o firma care considera ca un gol de 1 m este cat se poate de standard si ca imi vreau banii inapoi ca sa achit avansul pentru ea. Moment de soc si vreo zece secunde de tacere absoluta (care, trebuie sa recunosc, mi-au mers la suflet). Dupa vreo jumatate de ora de scandal si tipete din partea lor, mi-au inapoiat, in sfarsit, banii si mi-au spus ca pot sa ii rog si in genunchi si usa aia nu mi-o mai dau vreodata.
Am ajuns cu banii la Superlock, si multumesc pe aceasta cale celor de pe forum care i-au recomandat, si am gasit o usa super, cu vreo zece milioane mai ieftina decat aia de la Waldeck si mult mai misto ca look, care, surpriza, mi-a fost livrata si montata in fix o saptamana de la plata avansului.
Ca sa va distrati si voi, episodul final al povestii Waldeck s-a derulat pe 5 ianuarie, cand am fost sunata de reprezentantul lor de vanzari, sa mi se spuna ca celebra mea usa a ajuns, in sfarsit, in tara si ca, daca o mai vreau, imi sta la dispozitie. cool.gif Din moment ce i-au trebuit doua luni si cinci zile, presupun ca usa respectiva a venit pe propriile-i picioare si s-a oprit in fiecare halta de pe drum biggrin.gif

Concluzia? Daca aveti nevoie de o usa metalica si vreti una mai eleganta, cu furnir si nu cu autocolant, evitati ???, daca nu vreti sa aveti parte si de circ si nervi, in pretul usii.
ViorelPetrescu
Buna ziua ,

Numele meu este Viorel Petrescu si sunt reprezentat de vanzari in cadrul companiei SC FAR EST METAL SRL , anuntul dumneavoastra aplicat pe acest topic ne-a atras atentia si venim cu o oferta pe masura asteptarilor dumneavoastra.
Despre noi : Suntem o firma producatoare a usilor metalice fondata in 1991 si pune la dispozitia dumneavoastra o gama larga de produse cum ar fi : Usi metalice , Tamplarie PVC , Usi de interior ( PORTADOORS)
Usile metalice au o componenta foarte rezistenta ca timp anti-efractie si sunt certificate de catre Politia Capitalei.
Am sa va descriu in cateva cuvinte structura usilor metalice , iar dumneavoastra sunteti in masura sa apreciati sau sa depreciati calitatea serviciilor oferite :

Profilul tocului : Otel rectangular de 2 mm in carne
Blatul metalic : 2 foi de tabla de 1,25 mm , iar la interior are ca ranforsari profile metalice tip U sudate si de-o fata si de alta a foilor de tabla
Termo izolator : Ca termo izolator am ales spuma poliuretanica (in modele de serie precum Soft Plus ) si polistiren rigid expandat pentru modedele (Defender si Regal)

Sudate de toc intre balamale punem la dispozitie o masura suplimentara de siguranta bazandu-ne pe bolturi de siguranta din fier beton care au ca scop protejarea blatului metalic , ne fiind permis ca usa sa fie scoasa din balamale
La partea interioara a tocului gasim o bagheta ce incadreaza perfect blatul metalic si etanseizandu-l perfect cu ajutorul unei garnituri

Modelul Regal din gama noastra de lux pune la dispozitia dumneavoastra usi la care blatul metalic este placat cu HDF (MDF) de 8 mm si la partea exterioara si la partea interioara , iar peste acest strat de HDF este aplicat un laminat PVC de 0,3 mm prin termo-vidare la o temperatura de peste 2000 grade C

Avantaje : Aveti posibilitatea de a personaliza usa : - ca dimensiune
- ca si nuanta de culoare
- ca si sistem de inchidere
Sistemele de inchidere au 2 , 3 , 4 , 5 respectiv 6 puncte de prindere in tocul cu rezistenta la deformare 500 N / cm2
Pentru orice informatii necesare ma puteti contacta la unul din numerele de telefon : 0728.85.074 / 021.315.25.93 sau ne puteti scrie la adresa de e-mail valeacascadelor@farest.ro

*** Pentru usile metalice rezistente la intemperii se percepe o taxa suplimentara pentru o bariera termica ce consta in grunduire si adaugarea vatei minerale pe toc

Siguranta dumneavoastra conteaza

Cu mult respect
Viorel Petrescu

adrianboy
Apropo de FAR EST - cand eram in cautare de usa am incercat si la ei (aveau un magazin de prezentare undeva pe Mosilor la capatul dinspre Bucur Obor). Intrucat era o dimensiune non-standard au ramas ca verifica in ce masura se poate executa si cat ar costa si ma suna inapoi. Dupa zile de asteptare am revenit eu la ei cu un telefon, evident am fost amanat cu "va sunam noi in cateva zile" si asta s-a repetat de cateva ori la rand, pana la urma renuntand la ei - la urma urmei daca nu vor sa vanda de ce sa ii oblig eu?
strutzzy
QUOTE (decanu @ Oct 23 2008, 12:03) *
Pana la urma s-a optat pentru usa Maco, cumparata de la Hofbauer.
PRETUL:
- usa cu dimensiune la comanda, o yala Mottura + una Maco: 1590lei
- montajul : transport, demontat usa veche, montat usa noua 200lei
Total 1790 lei
MONTAJUL
Lucrarea a durat 1h 50' pe ceas. Baietii de la firma au lucrat foarte bine si repede si au lasat curat dupa ei (au sters pana si usa de praf si de resturile de mortar).
Dupa ce s-a scos tocul vechi a ramas cadrul de beton. In el au dat gauri in stanga si in dreapta. In gauri au batut bare din fier beton de care au sudat usa. Au facut reglajele la usa ca sa se inchida bine - putin fortat, ca sa calce bine pe garnitura. In tocul usii au bagat vreo 2-3 galeti cu mortar (desupra usii am completat cu niste bucati de caramida). Au finisat frumos iar pe exterior au insurubat pervazul, asa ca afara se vad numai mici urme ca usa a fost schimbata. In casa trebuie tras un glet ca sa arate perfect, dar nu arata foarte urat.
IMPRESII
Totul a decurs foarte bine. Echipa a venit la ora stabilita (ba chiar cu cateva minute inainte). Usa functioneaza bine. Mie mi-au placut cum au lucrat. Nu au pierdut vremea de loc. Caramizi a trebuit sa aduc eu.
SFATURI
Luati masura usii corect, scotand putin pervazul actual, ca sa puteti masura exact golul din perete. Sa aveti pregatite cateva caramizi cand schimbati usa, pentru a umple eventualele goluri mari ramase dupa montaj. Rugati sa foloseasca mortar in loc de spuma (daca montati cu alte firme). Incercati sa luati usa pe dimensiunea golului, chiar daca e mai mare decat dimensiunea standard. Daca spatiul ramas dupa montarea usii e prea mare, cei de la firma nu asigura umplerea cu mortar, si va trebui sa gasiti alt meserias care sa termine lucrarea.

Am luat si eu o usa de la Hofbauer (dimensiune standard), Maco cu Mottura, incuiere pe 3 laturi, pret 1818 RON (montajul 200RON inclus). Baietii au venit la ora stabilita (f punctuali), au lucrat atent, curat si rapid (1.5 ore). Modul de montare este cel descris de Decanul. Usa arata perfect, nu este zgariata. In concluzie va recomand cu incredere Hofbauer.

eneyonut
Ieri am dat avans la un Maco cu yale Urbis la cei de pe Lizeanu. Maine trebuie sa vina sa mi-o monteze, au spus ca dureaza ~3 ore toata distractia. Ce vreau sa va intreb: La sfarsit dau ei cu glet si tot ce mai trebuie sa arate ok sau trebuie sa ma pregatesc cu cancioc si mistrie ?. smile.gif
adrianboy
QUOTE (eneyonut @ Jan 28 2009, 00:05) *
Ieri am dat avans la un Maco cu yale Urbis la cei de pe Lizeanu. Maine trebuie sa vina sa mi-o monteze, au spus ca dureaza ~3 ore toata distractia. Ce vreau sa va intreb: La sfarsit dau ei cu glet si tot ce mai trebuie sa arate ok sau trebuie sa ma pregatesc cu cancioc si mistrie ?. smile.gif

Din cate stiu ei nu finiseaza. Iti vor umple tocul cu ciment, si vor 'finisa' grosier cu mistia, de aici incolo treaba cazand in sarcina ta.
eneyonut

Asta vroiam sa stiu. Multumesc de raspuns. Din ce am citit pe aici baietii lucreaza curat, sper sa nu fiu eu exceptia.
laba
eu pana la urma mi-am luat de la Far Est. Au venit la ora stabilita, au facut curat dupa ei, foarte de treaba oamenii. Yalele sunt ceva mai bune decat ai fi spus din brosurile alea sau din ce aflasem la magazin, adica: am luat o yala kale cu amprenta si in magazin mi-a aratat o cheie - avea un rand de gaurele pe fiecare fata. Acasa mi-au adus o yala care avea 2 randuri - deci un pic mai complex mecanismul.
La yala Cisa nu scria nicaieri ca cele 2 aripi ale "fluturelui" nu sunt identice. Pana atunci stiam ca in orice pozitie o bagi merge. La cea de acasa are aripile diferite si merge bagata doar intr-o pozitite - deci mai complex mecanismul si la asta.

in total sunt foarte multumit de ei.
eneyonut
Trebuie sa spun ca cei de la MANS EXIM de pe Lizeanu ( da, le fac reclama pentru ca merita smile.gif ) sunt niste profesionisti. Demontat usa veche + montat usa noua = 2,5h. La exterior sunt doar mici urme ca usa a fost schimbata, in interior trebuie sa repar ceva pentru ca tocul vechi era mai lat. La sfarsit mi-au sters usa de praf cu Pronto. Nota 10+.
adrianboy
QUOTE (eneyonut @ Jan 28 2009, 21:35) *
Trebuie sa spun ca cei de la MANS EXIM de pe Lizeanu ( da, le fac reclama pentru ca merita smile.gif ) sunt niste profesionisti. Demontat usa veche + montat usa noua = 2,5h. La exterior sunt doar mici urme ca usa a fost schimbata, in interior trebuie sa repar ceva pentru ca tocul vechi era mai lat. La sfarsit mi-au sters usa de praf cu Pronto. Nota 10+.

Si eu tot de la Mans Exim mi-am luat doua usi si am fost foarte multumit atat de cei de la magazin (pe care i-am exasperat cu cateva vizite si telefoane intrucat nu eram hotarat in privinta sistemelor de inchidere) cat si echipa de montaj, care a dat cu matura dupa ce au montat usa. Din pacate nu am avut parte de Pronto :-)
eneyonut
Mie nu mi-a venit sa cred cad l-am vazut cu spray-ul in mana pulverizand pe o carpa dupa care a sters usa. Si-au invatat lectia ca un client multumit le mai trimite "x" potentiali clienti.

Acum eu m-am desumflat putin dupa ce am achitat usa cu yale Urbis. Le-am intrebat pe doamnele de la magazin ce yale au acasa la locuinta : MACO. Pe domnii care mi-au montat ... : MACO. Mi-au spus ca MACO sunt ceva mai rezistente decat URBIS-urile dar nu o diferenta sesizabila. Asta asa, ca un pont de la cineva care monteaza de 10 ani usi MACO smile.gif. Daca doriti MACO cei de la MANS nu au pe stoc si fabrica nu lucreaza pana pe 10 Februarie.
TIC
QUOTE (eneyonut @ Jan 28 2009, 21:57) *
Mie nu mi-a venit sa cred cad l-am vazut cu spray-ul in mana pulverizand pe o carpa dupa care a sters usa. Si-au invatat lectia ca un client multumit le mai trimite "x" potentiali clienti.

Acum eu m-am desumflat putin dupa ce am achitat usa cu yale Urbis. Le-am intrebat pe doamnele de la magazin ce yale au acasa la locuinta : MACO. Pe domnii care mi-au montat ... : MACO. Mi-au spus ca MACO sunt ceva mai rezistente decat URBIS-urile dar nu o diferenta sesizabila. Asta asa, ca un pont de la cineva care monteaza de 10 ani usi MACO smile.gif. Daca doriti MACO cei de la MANS nu au pe stoc si fabrica nu lucreaza pana pe 10 Februarie.

Te-au mintit, din nestiinta sau cu rea vointa! Pachetul Security de la Urbis, cu care este echipata usa, este mai bun decat broasca de la MACO. Daca am timp maine, fac o poza cu broasca MACO a unui vecin, sa vezi cum se prezinta dupa ceva timp!
eneyonut
Daca m-au mintit ei, va mint si eu pe voi smile.gif. In fine, eu mi-am luat usa pentru etanseitate si sa reziste cat mai mult in timp. Nu cred ca se complica cineva sa imi sparga mie casa de unde se alege cu un laptop, un tv si o pereche de sosete purtate smile.gif.
birmanezu
QUOTE (eneyonut @ Jan 28 2009, 21:57) *

Ce tip de yale au Urbis si ce tip Maco?
Ma intereseaza butucul: cu amprenta ? daca da cate randuri de pini are? cati pini pe un rand ? si daca are pini si pe lateralul cheii. (stiu ca nu conteaza ca nu vine nimeni sa copieze cheia, dar ca si complexitate sa vedem cum e)
Cilintrul este : antirupere, antigaurire ?
Shieldul din ce material e ? otel foarte rezistent si pastila anti drill sau e alama ?
Ultimele intrebari "tehnice": surubul din interior care prinde shieldul e prins cu o piulita sudata sau are un bosaj turnat ? grosimea surubului (-rilor) ?

Daca nu stii se presupune ca e varianta constructiva cea mai ieftina...

tocul usii are bolturi pasive care intra in usa pe partea cu balamalele ?

Eu mi-am luat o yala Kale + shield si din cate am inteles nu are niciun element de siguranta sporita. Dar cheia are 2 randuri de pini/plan smile.gif) (120 ron)
TIC
QUOTE (TIC @ Jan 28 2009, 22:15) *
Te-au mintit, din nestiinta sau cu rea vointa! Pachetul Security de la Urbis, cu care este echipata usa, este mai bun decat broasca de la MACO. Daca am timp maine, fac o poza cu broasca MACO a unui vecin, sa vezi cum se prezinta dupa ceva timp!

uite o broasca MACO
Click pentru a vizualiza atașamentul
DDuras
QUOTE (eneyonut @ Jan 28 2009, 22:32) *
Nu cred ca se complica cineva sa imi sparga mie casa de unde se alege cu un laptop, un tv si o pereche de sosete purtate smile.gif.

Da , numai ca asta or sa afle dupa ce intra ! tongue.gif

eneyonut
Birmanezu, nu stiu ce e in interiorul yalei. Este urbis security. O sa atasez o poza cu cheile ceva mai tarziu.

TIC, arata destul de nasol. Sa speram ca o sa fie ceva mai rezistenta asta decat vechea usa din lemn, veche de aproape 20 ani smile.gif

DDuras, serios acum. Spargerile de obicei se dau la pont. Hotomanul stie ce gaseste in casa inainte de a intra in scara blocului. Daca chiar sunt cu foamea in gat, mai repede sparlesc un Iphone din RATB decat sa se bage la un apartament la nimereala.
birmanezu
S-ar putea ca si chestia asta cu shield-urile care se aplica peste butuci (cilindri, broaste etc) sa fie mult mai buna decat pare: de cand s-au inventat cilindrii anti-rupere, anti gaurire, sunt si unii care cica nu permit deschiderea cu obiectele traditionale ale hotilor, ei cand vin sa vada ce tip de yala ai inainte sa dea spargerea nu prea au cum sa-si dea seama datorita shield-ului ala. Chiar daca e din metal moale si o sa il distruga, poate sa aiba o surpriza sa dea peste un cilindru mai smecher....

Pe de alta parte, si mult mai sigur este asa, daca au pont si vin super pregatiti, isi asuma si faptul ca pot sa dea peste un sistem pe care sa nu poata sa il desfaca, fac usa si yalele harcea-parcea si pleaca. Iar tu ramai cu paguba oricum. Cred ca la ora actuala 1.000 de ron sigur te costa dupa o tentativa esuata a hotilor. (chemat oameni sa desfaca/sparga yalele, inlocuit cu unele mai bune, ca dupa ce te-ai fript nu cumperi tot "de-alea")....

mahmud
salutare!va rog ajutati-ma cu un sfat la alegerea unei usi metalice de intrare intr-un apart.
as vrea o usa vopsita in cimp electrostatic,sa fie izolata cu spuma[sa nu se auda zgomotele de pe palier],cu un sistem de inchidere cit de cit safe-apropo,stie cineva daca maco au si usi vopsite electrostatic?
multumesc pt raspuns
birmanezu
QUOTE (mahmud @ Jan 30 2009, 09:42) *
salutare!va rog ajutati-ma cu un sfat la alegerea unei usi metalice de intrare intr-un apart.
as vrea o usa vopsita in cimp electrostatic,sa fie izolata cu spuma[sa nu se auda zgomotele de pe palier],cu un sistem de inchidere cit de cit safe-apropo,stie cineva daca maco au si usi vopsite electrostatic?
multumesc pt raspuns

Din ce ai descris, usile maco au toate astea...

Acuma nu ne-ai scris pretul total pe care vrei sa-l dai.
Nu uita ca trebuie sa includa si : balama suplimentara, buton de inchidere din interior la una din yale pt. a nu folosi cheia, alte extra-optiuni, transport, montaj, ciment usa + eventual ciment suplimentar sa nu ramai cu gauri unde a fost tocul vechi...
Peste usa si yale, ce am scris mai sus costa intre 3 si 5 milioane.
amda28
Buna ziua!
In cautare si eu de aceeasi usa buna si ieftine pt exterior biggrin.gif
Am studiat zeci de oferte una mai cu mot ca alta.
Am citit si forumuri...unele mai certarete ca altele.
Concluzia: o mare confuzie.
Referitor la postul:
QUOTE (christig @ Nov 23 2008, 05:43) *
vai de capu meu, da' tu ne dai exemplu de cele mai veritabile turcisme, urațisme, sluțisme; daca ai ocazia sa vizitezi bombele de blocuri de prin ferentari ai sa vezi ca toti locuitorii de-acolo au exact distrugeri de usi de care tocmai intrebi biggrin.gif

pune mana si citeste threadu asta de la capat inainte sa mai formulezi si alte minunatii rolleyes.gif

Tin sa spun ca nu mi se pare normala atitudinea. Nu oricine are bani pt un Maco atat de laudat. Mai mult decat atat omul a specificat ca nu are alte solutii in localitate.
Revenind la maco...impresionant...n-am ce zice...pare sa bata piatza...dar am o intrebare: bun. bun...nu sparge usa...dar la geamuri ce faceti?
Beyler: surpriza maxima...doamna de la vanzari a spus ca nu garanteaza in nici un fel penmtru exterior, desi toata valea cascadelor vinde usi beyler ca usi de exterior.
Am mai gasit tot pe renumita valea cascadelor o firma cu usi de data asta exterior(25 ani garantie huh.gif )din lemn....dar nu pot face decat masuri stas ale lor...2010 cu 900
Restul par toate dintr-o gramada cu plusuri si minusuri.
Parerea mea: fiecare isi ia usa potrivita pe bugetul potrivit, ulterior o sa traga singur alte concluzii.

eneyonut
QUOTE (amda28 @ Feb 23 2009, 11:03) *
Nu oricine are bani pt un Maco atat de laudat.

Un turcism de duce undeva la 8-8,5 mil. cu montaj. Un MACO costa 14 cu tot cu montaj. Avand in vedere ca o usa nu o schimbi odata la doi ani merita sa largesti putin buzunaru.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.