Despre Usi Metalice
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

johnnyboy

Salut!

As vrea sa imi spuneti si mie ce diferente majore sunt intre usile MACO si cele SETUM (ma refer la usile standard de apartament .. alea cu doua foi de otel cu spuma intre ele si autocolant la exterior ). La prima vedere par identice. Care dinte cele doua credeti ca este mai sigura (in cazul in care se foloseste acelasi tip si aceiasi configuratie de yale).

Va multumesc!
Courage
Nu stiu cum sunt Setum in mod special, insa MACO sunt ff. bine blindate.

Cel mai simplu faci asa: ciocanesti in usa...
Daca suna a tabla atunci e made in Turkey sau China.

Daca suna a plin .. este mai mult ca sigur MACO

joannes
intre Maco si Setum nu-i prea mare diferenta. Vezi si tu care ti se pare mai convenabil la pret. Si astia de la Setum faceau lucruri ok. Stiu ca la un moment dat foloseau fara licenta bolturile anti furt (niturile de pe partea cu balamaua si care intra in toc pe cand se inchide usa) si cica au platit de s-au rupt mai apoi pt asta (asta asa am auzit, asa o vand). Usile vechi Setum s-au comportat destul de bine in timp. Chiar si cu problemele de la broasca (cine a postat mai sus nu-i singurul) daca maine ar trebui sa cumpar o usa, as cumpara Maco.

Si nu uitati! Nu lasati pe nimeni sa va bage spuma in toc!!! Hei, nu radeti acu, atotstiutorilor, dar unii chiar nu-si dau seama. Deci, tocul se zideste si rostul se umple cu mortar, nu cu spuma! + fixat in perete alea-alea. Cine are spuma sa puna mana pe lampa cu gaz si sa se apuce de lucru. va avea ceva....
andreit007
Eu mi-am luat usa metalica de la o firma din sfera, nu mai stiu cum se numeste dar usile sunt importate din Israel si sunt SuperLock. Cheia nu se poate copia, are 7 bolturi mobile si doua fixe, yala spunea vanzatoarea ca in cazul unei fortari prelungite are un mecanism de autodistrugere w00t.gif si in caz ca se intampla numai cei de la service o mai deschid
M-a costat cu tot cu transport si montaj (cu beton turnat si ranforsari metalice) 20 mil si asta era cea mai ieftina. Cea mai scumpa... 5000E deadtongue.gif
joannes
SuperLock sunt bune. Acel mecanism de autodistrugere se afla implementat pe majoritatea yalelor, sub o forma sau alta. In caz de soc puternic se blocheaza si trebuie sa chemi pompierii sa te scoata. Am vazut pe Discovery ca la unele seifuri acest sistem are la baza niste sticla, o folie de sticla care sustine mecanismul de blocare. orice soc sau gaurire duce la spargerea sticlei. evident la usile de apartament e altceva, dar oricum, evitati sa trantiti usa biggrin.gif.
Danny_29
http://www.usata.ro/produse/usiext.html

Aceleasi usi din Israel de care se vorbeste mai sus......
Abu
Mi-am pus si eu azi o usa Maco de la baietii din Lizeanu. Ii recomand cu caldura, au facut pana si curatenie in urma lor. M-a dus la 10 mil, insa sunt din Ploiesti s ia fost ceva mai scump transportul.
Bafta!

florinos
Mi-am cumparat zilele trecute o usa metalica. Cum mi-au spart hotii casa de 2 ori ma interesa ceva mai sigur. Cautand pe net am gasit un articol foarte bun in sensul asta:
http://www.waldeck.ro/securitate.html
Se pare ca nu usa in sine conteaza, ci yalele pe care le pui pe ea. Am sunat la firma respectiva si serviciul a fost fantastic. V-a mai aratat pana acum vreun vanzator pe net certificatele de securitate de la asigurarile si birourile criminalistice germane? Se pare ca sunt multe tepe pe piata, adica tot felul de yale aratoase care sunt varza. Oricum cititi articolul, e tare! Si cand va luati usa, intrebati vanzatorii despre clasa de securitate a incuietorilor. Si cereti dovezi.
xen_chris
Eu mi-am luat o usa MACO Civica, cu yale URBIS. Si am vazut o usa noua tot MACO, cu yale Maco. Mi-a placut mai mult yala URBIS decat MACO dpdv al functionalitatii. Parca usa mea se deschide mai smooth decat cealalta. Plus ca pe partea de estetica si siguranta sunt mai bazat. Evident, pana la proba contrara. biggrin.gif
Am ales full service, adica montarea noii usi + zidire + gletuire. Asa nu a trebuit decat sa fac curatenie in interiorul casei, de restul ocupandu-se profesionistii de la firma. Cinste lor!
Si m-a costat sub 15mil. totul, adica exact ce vroiam. cool.gif
TIC

QUOTE(xen_chris @ Mar 10 2006, 09:31) *
Eu mi-am luat o usa MACO Civica, cu yale URBIS. Si am vazut o usa noua tot MACO, cu yale Maco. Mi-a placut mai mult yala URBIS decat MACO dpdv al functionalitatii. Parca usa mea se deschide mai smooth decat cealalta. Plus ca pe partea de estetica si siguranta sunt mai bazat. Evident, pana la proba contrara. biggrin.gif
Am ales full service, adica montarea noii usi + zidire + gletuire. Asa nu a trebuit decat sa fac curatenie in interiorul casei, de restul ocupandu-se profesionistii de la firma. Cinste lor!
Si m-a costat sub 15mil. totul, adica exact ce vroiam. cool.gif

am vazut la un vecin, care are o usa cu sistem de siguranta MACO, ca vopseaua de pe broasca a inceput sa se impuste
bubalus
usile beyler nu sunt bune?

multa lume isi ia asa ceva....
cat trebuie sa fie garantia la o usa?
am vazut niste usi la un magazin...erau chinezesti, aveau sunerie montata si un beculet sub clanta sa lumineze yala daca e nevoie....erau dragute iti luau ochii, dar fiind chinezesti si avand garantie doar un an am plecat mai departe.
ucinrov
QUOTE(bubalus @ May 17 2006, 11:25) *
usile beyler nu sunt bune?

multa lume isi ia asa ceva....
cat trebuie sa fie garantia la o usa?
am vazut niste usi la un magazin...erau chinezesti, aveau sunerie montata si un beculet sub clanta sa lumineze yala daca e nevoie....erau dragute iti luau ochii, dar fiind chinezesti si avand garantie doar un an am plecat mai departe.

Cat dai atata face!
Recomand usile Maco cu yala Urbis.Am montat sute ... si fiti atenti la montaj,sa fie fixata usa bine in perete altfel daca-i dai un umar si duce cu tot cu yala biggrin.gif
La fel sa fiti atenti ca in zona butucului sa fie bine acoperita cu ciment,caci cu un levier ti-o poate deschide tongue.gif
Usile Maco sunt 100% metalice umplute cu spuma poliuretanica,termoizolant si antifonic.
Raportul pret calitate e f bun!

QUOTE(TIC @ Mar 10 2006, 10:44) *
am vazut la un vecin, care are o usa cu sistem de siguranta MACO, ca vopseaua de pe broasca a inceput sa se impuste

yala Urbis,aia e buna!si fiti atenti sa fie montata corect,altfel nu etanseaza bine la garnitura.Verifici f simplu etanseitatea,stingi lumina pe hol si lasi lumina aprinsa in casa,se vede fanta de lumina ... chior sa fii death.gif
Usa sa se inchida putin mai greu, asta pt ca in timp garnitura se uzeaza si bate vajul prin casa biggrin.gif
A,mai e ceva,este corect montata atunci cand deschizi usa si oriunde ai lasa foaia,ea trebuie sa ramana in pozitie fixa,nu sa se deschida singura sau sa se inchida,ok?
Usile metalice se pot verifica daca sunt bine puse cu nivela cu bula,la usile de lemn nu-i valabila treaba.Sa nu uit,daca sunt peretii strambi ... aia ceausisti,vedeti ce preferati:usa etansa sau dreapta?Ganditi-va si spuneti pt ce optati celor ce-o monteaza biggrin.gif
cmncjc
QUOTE(ucinrov @ May 19 2006, 01:18) *
daca sunt peretii strambi ... aia ceausisti,vedeti ce preferati:usa etansa sau dreapta?Ganditi-va si spuneti pt ce optati celor ce-o monteaza biggrin.gif

Corect. La mine, pana pe la 1 m inaltime peretele avea o directie, dupa care o lua brusc in alta parte. Si la montaj si la finisat a fost mai mare jalea. N-am reusit deloc s-o aranjez cum trebuie (la standard adica). Tata spune ca arata ca o usa de chilie. biggrin.gif Oricum, izoleaza mai bine decat aia de dinainte.
dtancu
QUOTE(joannes @ Jun 29 2005, 20:37) *
SuperLock sunt bune. Acel mecanism de autodistrugere se afla implementat pe majoritatea yalelor, sub o forma sau alta. In caz de soc puternic se blocheaza si trebuie sa chemi pompierii sa te scoata. Am vazut pe Discovery ca la unele seifuri acest sistem are la baza niste sticla, o folie de sticla care sustine mecanismul de blocare. orice soc sau gaurire duce la spargerea sticlei. evident la usile de apartament e altceva, dar oricum, evitati sa trantiti usa biggrin.gif.

Am Superlock de un an (inchidere in 8 puncte, pe 3 laturi, yala unica, sistem de blocaj din interior, garnituri de etansare pe cadrul usii etc. etc.), sunt usi excelente. Butucii sunt Mul-T-Lock (USA) care la ora actuala sunt primii in lume in materie de yale.
Superlock sunt a doua firma din lume dupa Mul-T-Lock in domeniul usilor metalice. Sunt insa scumpi (a mea a fost acum un an 35 mil cu tot cu montaj), in afara de asta cheile se aduc numai din Israel, daca o pierzi e numai pe baza de comanda si dureaza.
Ari
QUOTE(dtancu @ May 24 2006, 23:46) *
Am Superlock de un an (inchidere in 8 puncte, pe 3 laturi, yala unica, sistem de blocaj din interior, garnituri de etansare pe cadrul usii etc. etc.), sunt usi excelente. Butucii sunt Mul-T-Lock (USA) care la ora actuala sunt primii in lume in materie de yale.
Superlock sunt a doua firma din lume dupa Mul-T-Lock in domeniul usilor metalice. Sunt insa scumpi (a mea a fost acum un an 35 mil cu tot cu montaj), in afara de asta cheile se aduc numai din Israel, daca o pierzi e numai pe baza de comanda si dureaza.

Poti sa-mi spui de unde ai cumparat acesta usa ?

Multumesc
andreit007
QUOTE(Ari @ May 28 2006, 22:40) *

Multumesc

Eu am cumparat o usa Superlock vara trecuta din Sfera (langa razoare) ... la et.1 daca nu ma insel, dar nu sunt multe firme cu usi ... ii gasesti. Sunt f multumit de calitate
PS a mea a fost 20 mil.
prafuit
QUOTE(Ari @ May 28 2006, 22:40) *

Multumesc

www.usata.ro De acolo mi-am luat eu usa Superlock
dtancu
QUOTE(prafuit @ May 29 2006, 11:43) *
www.usata.ro De acolo mi-am luat eu usa Superlock

www.superlock.ro
Importatorul direct.
XR80
Degeaba te duci la importatorul direct...de obicei dealeri au discounturi mari si risti sa iei usa de la importator mai scumpa decat de la dealer....cei de la Euro House,www.usata.ro ,vand usi Superlok la preturi bune si iti si explica ,ca lumea ce cumperi...eu mi-am luat usi de sticla de la ei si usa de exterior.
dtancu
QUOTE(XR80 @ Jun 2 2006, 22:17) *
Degeaba te duci la importatorul direct...de obicei dealeri au discounturi mari si risti sa iei usa de la importator mai scumpa decat de la dealer....cei de la Euro House,www.usata.ro ,vand usi Superlok la preturi bune si iti si explica ,ca lumea ce cumperi...eu mi-am luat usi de sticla de la ei si usa de exterior.

E, uite ca eu m-am dus, si nu mi s-a parut deloc ca au preturi mai mari decit dealerii. Depinde si ce Superlock vrei, al meu a fost 35 mil la importator direct iar la Euro House pur si simplu n-aveau. Lasa-le pe-alea de 20 mil, alea sunt usile de baza ale SL. Cele cu cheie cu pastila, butuc Mul-T-Lock generatie 2006 sar lejer de 30 mil.
XR80
QUOTE(dtancu @ Jun 3 2006, 20:16) *
E, uite ca eu m-am dus, si nu mi s-a parut deloc ca au preturi mai mari decit dealerii. Depinde si ce Superlock vrei, al meu a fost 35 mil la importator direct iar la Euro House pur si simplu n-aveau. Lasa-le pe-alea de 20 mil, alea sunt usile de baza ale SL. Cele cu cheie cu pastila, butuc Mul-T-Lock generatie 2006 sar lejer de 30 mil.

Ciudat ca spui asta,eu mi-am luat de la ei (euro house) usa exact cum zici tu,cu butuc Mul-T-Lock , cheie cu pastila la 22 mil.Poate tu ti-ai pus si panoul ala la exterior din furnir natural,cu ala da,usa sare de 30 mil.
dtancu
QUOTE(XR80 @ Jun 3 2006, 23:42) *
Ciudat ca spui asta,eu mi-am luat de la ei (euro house) usa exact cum zici tu,cu butuc Mul-T-Lock , cheie cu pastila la 22 mil.Poate tu ti-ai pus si panoul ala la exterior din furnir natural,cu ala da,usa sare de 30 mil.

Da, l-am pus si pe-ala, sunt de fapt doua, pe cele doua fetze ale usii.
bogdyb
Totusi, ceva informatii legate de usile Beyler? Nu as vrea sa dau chiar 10-12 milioane pe o usa Maco si am vazut ceva usi Beyler destul de interesante la un pret mai mic. Multumesc.
pirannia
Beyler sunt naspa din doua motive care-mi vin in cap si pt. care am luat Maco:

1. nu au izolare fonica, cred ca sunt goale pe dinauntru
2. cadrul e din tabla ordinara si degeaba ai usa metalica daca se poate taia cadrul cu foarfeca de tabla

Daca nu te intereseaza zgomot sau securitate si o vrei numai dpdv estetic, beyler e ok.
Danitzi
QUOTE(pirannia @ Jul 24 2006, 09:57) *
Beyler sunt naspa din doua motive care-mi vin in cap si pt. care am luat Maco:

1. nu au izolare fonica, cred ca sunt goale pe dinauntru
2. cadrul e din tabla ordinara si degeaba ai usa metalica daca se poate taia cadrul cu foarfeca de tabla

Daca nu te intereseaza zgomot sau securitate si o vrei numai dpdv estetic, beyler e ok.

Eu am usa Beyler cu cadrul metalic, usa propiuzisa este din MDF furniruit cu nuc la interior si exterior, spuma poliuretanica in interiorul usii, garnituri de jur inprejurul tocului care nu lasa praful sa intre in casa, doua yale ITO. Izolare fonica? Eu nu aud nimic de pe scara si invers, poate sa bage vecinul din fata muzica cit il tin boxele ca nu aud absolut nimic, si eu m-am mirat.

Edit: acum depinde ce model, eu am cumparat-o pe cea mai scumpa anul trecut cca. 900 RON
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.