Despre Usi Metalice
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19

adi_master

Depui o plangere,o scanezi,o postezi,si iti las posturile needitate in privinta antireclamei.
mutulica_41
QUOTE (eld @ Sep 9 2008, 16:35) *
Bineinteles ca asta voi face, doar ca s-a mai postat despre aceasta firma in sensul ca ar fi neseriosi, iar lumea ar trebui sa stie ce e de capul lor. Eu o sa-mi scanez factura si o postez, sa se vada clar ca nu spun minciuni.

Toate bune si feriti-va de nono.gif

Vezi ca mai nou poti sa faci reclamatia si pe net, trebuie doar sa scanezi contractul (prima pagina unde se vad datele firmei, + pagina cu termenul de livrare), factura si chitanta, si ai rubrici de completat, inclusiv unde sa postezi astea in format jpeg, si in termen de 30 zile primesti un raspuns

eld
Pana la urma mi-au montat usa, dupa zeci de telefoane, nervi si timp pierdut. Mi-au zgariat-o putin la montaj, dar asta e!
Cei de la firma vanzatoare au spus ca au doar colaborare cu echipa de montaj, iar vina pentru intarziere o are echipa de montaj.
La OPC nu am ajuns, ca nu am avut timp, iar daca faci sesizare pe mail trebuie sa o inregistrezi apoi si la ei la sediu.
mutulica_41
QUOTE (eld @ Sep 13 2008, 10:47) *
Pana la urma mi-au montat usa, dupa zeci de telefoane, nervi si timp pierdut. Mi-au zgariat-o putin la montaj, dar asta e!
Cei de la firma vanzatoare au spus ca au doar colaborare cu echipa de montaj, iar vina pentru intarziere o are echipa de montaj.
La OPC nu am ajuns, ca nu am avut timp, iar daca faci sesizare pe mail trebuie sa o inregistrezi apoi si la ei la sediu.

Anul trecut cand am facut eu o plangere, nu mi s-a cerut sa o inregistrez si la sediu
decanu
Ia priviti ce am gasit cautand pe google dupa "mottura"

http://www.youtube.com/watch?v=4kShkZLfooY

Ce parere aveti?!

Cati ati platit pt o usa MACO cu dim normale 2050x880? Stie cineva cat costa usa simpla, fara sistemul de yale?

Am sunat la un dealer Mottura (daca nu nici o problema din partea moderatorului pot da si numele), cu sediul pe str, Mihai Eminescu si pentru dimensiunea standard de usa Maco (cea de sus) au preturile: 1290lei, 1590 lei si 2090 lei, in functie de sistemul de inchidere Mottura pentru care se opteaza (2, 3 sau 4 puncte de inchidere, ultima avand si nu stiu ce protectie ca sa nu mai poti baga cheia). Montajul in valoare de 200 lei (transport, demontat usa veche, montat usa noua cu ciment in toc)nu e inclus.
Personal mi se par cam mari, si sunt curios daca pretul asta e dat din cauza yalei care se foloseste.
De precizat ca daca vrei o alta dimensiune, mai dai nici mai mult nici mai putin de 300 lei in plus la orice model de usa ales. Din cate am citi pe aici au fost persoane care si-au luat usa cu 400-500 lei. Ce sa mai zic...

Alternative la usile Maco?
mutulica_41
Ca sa nu se inteleaga gresit, eu am vb generic despre reclamatii la ANPC, nu pt usa am facut reclamatie
ca sa-i raspund si Decanului, preturile sunt mari din cauza yalei, iar cea de 2000 lei ,eu consider ca o iei pe viata
daca intrati pe you-tube, pe adresa postata mai sus, mai sunt cateva filmulete, unde veti observa cat de usor sunt de deschis yalele clasice, si cele cu cheie amprentata, cu care sunt echipate usile turcesti, care sunt cele mai ieftine (nu dau nume ca stie toata lumea de cine e vb); dupa vizionare poate veti intelege ca nu aspectul estetic al usii conteaza in primul rand, ci protectia oferita de yala; cum am mai scris mai sus, o usa metalica cu tocul zidit in ciment, cu fier-beton in el, hotul nu o mai poate sparge, singura varianta sa intre in casa e sa deschida usa, si asta repede, el nu poate sta 12 min ca in film, cel mai important pt el e sa nu fie prins
DDuras

Desi teoretic ai dreptate, nu stiu pana la urma cat de importanta e fixarea in fiare si ciment. Cel putin la bloc, no sa-ti darame hotul usa cu totul, n-o sa ti-o scoata din perete. Tot incuietoartea ramane cuiul lui Pepelea.

Pe mine m-a mirat in filmuletele de pe youtube cat de repede au deschis Yale. La Motura e totusi destul de complicat.

mutulica_41
Daca n-o prinzi in fiare si ciment, alternativa e s-o prinzi in spuma poliuret, ce rezistenta crezi ca are in spuma?
DDuras
Nu stiu, dar eu n-am auzit ca vre-un hot sa fi daramat vreo usa. Tot la incuietori lucreaza. Ma refer la bloc. La casa, daca e mai izolat, pot pune si umarul.
mutulica_41

QUOTE (DDuras @ Sep 29 2008, 19:57) *
Nu stiu, dar eu n-am auzit ca vre-un hot sa fi daramat vreo usa. Tot la incuietori lucreaza. Ma refer la bloc. La casa, daca e mai izolat, pot pune si umarul.

Pai de-aia am scris mai sus ca incuietoarea conteaza mai mult decat finisajul usii, tocmai pt ca nu poate darama una metalica
DDuras

Hai ca esti chiar culmea !!!!!!! Ne invartim in jurul cozii laugh.gif

Pai daca n-o darama atunci ce importanta are daca e in spuma sau in mortar ????????????????????????
(asa cum spui 2 postari in urma)

mutulica_41
QUOTE (DDuras @ Sep 30 2008, 20:11) *
Hai ca esti chiar culmea !!!!!!! Ne invartim in jurul cozii laugh.gif

Pai daca n-o darama atunci ce importanta are daca e in spuma sau in mortar ????????????????????????
(asa cum spui 2 postari in urma)

Pai asa cum spuneam,da? cu 2 posturi in urma,da? eu consider ca o usa fixata in spuma, da?, poate fi daramata,da?adica fortat tocul cu levierul sa iasa din zid,da? ca spuma nu tine ca cimentul,da? Ne mai invartim odata? tongue.gif

taciu79
eu unu am pus usa metalica cu 2 butuci iar de montat au sudat-o baietii dupa care au bagat spuma. oricum dupa parerea mea daca hotu vrea sa te faca te face oricum, si stiti ca e o vb lacatele nu sunt facute pentru hoti ci pentru oameni cinstiti. cea mai buna solutie este o asigurare a casei si gata.
DDuras
QUOTE (taciu79 @ Oct 3 2008, 11:49) *
eu unu am pus usa metalica cu 2 butuci iar de montat au sudat-o baietii dupa care au bagat spuma. oricum dupa parerea mea daca hotu vrea sa te faca te face oricum, si stiti ca e o vb lacatele nu sunt facute pentru hoti ci pentru oameni cinstiti.

Atunci de ce ai mai dat o groaza de bani pe o usa metalica si nu ti-ai pus una de pfl. ? tongue.gif

mihilc
Imi poate spune cineva cat ar costa o usa MACO - Nobila? Multumesc.

Am postat aici deoarece nu exista un topic special "Usi de exterior" si vroiam sa va intreb ce parere aveti de usile de exterior din PVC ? Stiu ca gulag23 si-a montat asa ceva, poate un feedback?
DDuras
QUOTE (mihilc @ Oct 3 2008, 22:36) *
Imi poate spune cineva cat ar costa o usa MACO - Nobila? Multumesc.

Intra pe site la ei si e un fel de formular de oferta. Pui datele, si ei iti raspund.

Am postat aici deoarece nu exista un topic special "Usi de exterior" si vroiam sa va intreb ce parere aveti de usile de exterior din PVC ? Stiu ca gulag23 si-a montat asa ceva, poate un feedback?

Si eu am pvc la exterior, insa doar le-am montat, asa ca nu-ti pot da amanunte. Oricum metalica nu merge la exterior. (adica in contact cu umezeala,precipiatii)

Miaua
Buna ziua,
Am gasit o usa de exterior metalica si cu un geam termopan la 1400 Ron, la o firma destul de nou deschisa, care se numeste Toran. Maine ma duc sa o platesc. Pentru montaj imi cer 120 Ron. Ma gandesc ca ar fi bine totusi sa le mai dau ceva baietilor care vin sa monteze usa, ca sa lucreze totusi mai cu atentie. Cam cat se lasa in plus la un montaj de usa (cu desfacutul celei vechi cu tot)? Depinde si din cati oameni e formata echipa?
Multumesc.
mutulica_41
QUOTE (Miaua @ Oct 7 2008, 18:07) *
Buna ziua,
Am gasit o usa de exterior metalica si cu un geam termopan la 1400 Ron, la o firma destul de nou deschisa, care se numeste Toran. Maine ma duc sa o platesc. Pentru montaj imi cer 120 Ron. Ma gandesc ca ar fi bine totusi sa le mai dau ceva baietilor care vin sa monteze usa, ca sa lucreze totusi mai cu atentie. Cam cat se lasa in plus la un montaj de usa (cu desfacutul celei vechi cu tot)? Depinde si din cati oameni e formata echipa?
Multumesc.

10 lei de caciula si un pahar de apa de la robinet e suficient! thumbup.gif
Miaua
QUOTE (mutulica_41 @ Oct 7 2008, 18:48) *
10 lei de caciula si un pahar de apa de la robinet e suficient! thumbup.gif

Sigur? Eu ma gandeam sa le las restul pana la 200 Ron. Sincer n-am notiunea banului la fazele astea. Ma gandeam ca daca pana si la un medic care te consulta si iti face o reteta ii dai niste sute de mii sau la o asistenta sa-ti faca o injectie 5-10 Ron, macar astia chiar muncesc la montajul ala.
mutulica_41
Pai si nu primesc salariul pt munca lor? chiar asa iti ies banii afara din buzunar? NOI suntem de vina ca ne-am invatat sa tot dam atentii d-astea la toata lumea in jurul nostru! hai ca pe bugetari ii mai intelegi cu ce salarii au, dar pe restul?In loc sa te gandesti ca daca nu fac treaba bine ii reclami la patron, si nu-i dai restul de bani pana nu esti multumit(a), tie ti-e frica ca daca nu cumva meseriasii nu sunt multumiti de spaga...! D-aia n-are ursul coada!!! (si rumanii viitor)
Miaua
QUOTE (mutulica_41 @ Oct 8 2008, 08:38) *
Pai si nu primesc salariul pt munca lor? chiar asa iti ies banii afara din buzunar? NOI suntem de vina ca ne-am invatat sa tot dam atentii d-astea la toata lumea in jurul nostru! hai ca pe bugetari ii mai intelegi cu ce salarii au, dar pe restul?In loc sa te gandesti ca daca nu fac treaba bine ii reclami la patron, si nu-i dai restul de bani pana nu esti multumit(a), tie ti-e frica ca daca nu cumva meseriasii nu sunt multumiti de spaga...! D-aia n-are ursul coada!!! (si rumanii viitor)

Nu-mi ies banii din buzunare, crede-ma. Muncesc pe branci pentru banii mei si nici prea multi ani de munca n-am in spate ca sa am un salariu cat de cat multumitor. Dar lucrez in domeniul instalatiilor si stiu ce spagi se invart in lumea asta a "mesterilor". Chiar daca clientul plateste firmei serviciile, daca muncitorul nu-i multumit de spaga, ba uita sa lipeasca un cot, ba pune un robinet in loc de doi, ba nu lasa aparatele de aer conditionat sa piarda freonul, toate ca sa ajungi sa-i chemi iar. Si crezi ca seful le face ceva? Ei arsh. stie si el ca pe client il calmeaza cumva, dar pe muncitor nici nu-l penalizeaza, cu atat mai putin sa-l dea afara. Stie si el ca cu muncitorul isi face treaba, nu cu mine care am terminat si o facultate cu master.
Stiu ca asta e in Romanica noastra.
Si crede-ma ca nu vreau ca ei sa fie multumiti, ci ca eu sa nu fiu nemultumita. Sa faca treaba bine ca sa n-am surprize mai tarziu. Atat.
tauru242
Am luat si eu azi o usa Maco de apartament, insa la montaj vroiau sa dea nista gauri in toc si sa o prinda in suruburi autoforante excat cum sunt cele ce se folosesc la montat termopane. Mi se pare o solutie foarte slaba din punct de vedere al sigurantei dar si din punct de vedere al "durabilitatii" montajului ca sa zic asa, adica suruburile alea sunt subtirele rau si usa e destul de grea nu se compara cu una de termopan. Ei au zis ca de 3 ani de cand monteaza n-au avut nici o problema. Oricum am renuntat la montajul lor, am sunat la producator si mi-au spus ca garantia nu e afectata, ca pot face montajul cu oricine, cu toate ca in certificatul de garantie scrie altfel confusedsmiley.png . In fine sper sa nu fie nevoie de garantie. Usa e cu incuietorile standard maco, am vazut ca are butuci ABUS dar nu stiu ce fel de protectie au. Poate ma lamureste cineva.

Usa e luata de la distribuitorul din Giurgiu si m-a costat 1150 lei. Oricum modul de montaj mi se pare cel putin dubios.
mutulica_41
Si mie mi se pare dubios montajul ala, iar la banii care i-ai dat pe usa, nu cred sa ai cine stie ce protectie, ma refer la ABUS ala, de care eu n-am auzit, un sistem de protectie bun face inca odata cat usa... cel putin! Fara fier-beton si ciment, nu cred ca e un montaj teapan
DDuras
QUOTE (mutulica_41 @ Oct 18 2008, 09:04) *
un sistem de protectie bun face inca odata cat usa...

Daca o luam asa, nu mai iesim la capat ! wink.gif

Si o Mottura , de exemplu , nu duce nicidecum inca o data cat usa !

adrianboy
QUOTE (DDuras @ Oct 19 2008, 18:27) *
Daca o luam asa, nu mai iesim la capat ! wink.gif

Si o Mottura , de exemplu , nu duce nicidecum inca o data cat usa !

O, ba da!!! Sunt jdemii de modele de usi metalice chinezesti pe la Bricostoare & Praktikeruri & Valea Cascadelor la 300-500 lei (fara montaj). So, o Mottura poate fi cu usurinta inca o data pretul usii.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.