the__1
19th July 2008, 13:59
O usa MACCO cu inchidere MOTTURA in 4 puncte, fara yala suplimentara, cu cheie tip fluture, e 1550ron, plus 200ron montajul, la firma aceea din zona Lizeanu, despre care s-a mai vorbit cu cateva pagini in urma. Abia mi-am montat eu una saptamana trecuta si totul a decurs excelent. Sunt foarte multumit. Umplerea se face cu ciment, nu spuma, ceea ce mi se pare un plus.
christig
19th July 2008, 14:59
QUOTE (the__1 @ Jul 19 2008, 14:59)

Umplerea se face cu ciment, nu spuma, ceea ce mi se pare un plus.
si un minus daca o sa vrei sa o dai jos; cine se apuca sa-ti dea jos fierbetonu ala sudat iti da si zidaria din juru tocului, probabil cu un buldozer ceva 
oricum daca vrei protectie calumea iti mai tragi si supraveghere video cu backup la distanta + diverse sisteme de alarma;
ionutz78
31st July 2008, 11:59
Baietii de la Mans Exim de pe Lizeanu sunt seriosi, au venit chiar cu 15 minute mai inainte de ora programata pentru montaj. Si-au facut treaba si in maxim 2 ore usa era rezolvata, ba au si facut curatenie pe holul blocului. Bineinteles ca a aparut si o cocoana administratora cu scandal si cu nasul pe sus cum ca e praf, zgomot etc. dar cred ca fiecare avem printre vecini astfel de specimene.
Cost total: Usa Maco+2 broaste Maco= 11,5 mil+2 mil montajul+o mica atentie pentru fiecare baiat (echipa de 3)+4 l de Cola.
adrianboy
31st July 2008, 20:02
QUOTE (ionutz78 @ Jul 31 2008, 12:59)

Baietii de la Mans Exim de pe Lizeanu sunt seriosi, au venit chiar cu 15 minute mai inainte de ora programata pentru montaj. Si-au facut treaba si in maxim 2 ore usa era rezolvata, ba au si facut curatenie pe holul blocului. Bineinteles ca a aparut si o cocoana administratora cu scandal si cu nasul pe sus cum ca e praf, zgomot etc. dar cred ca fiecare avem printre vecini astfel de specimene.
Cost total: Usa Maco+2 broaste Maco= 11,5 mil+2 mil montajul+o mica atentie pentru fiecare baiat (echipa de 3)+4 l de Cola.
Certific cele de mai sus, si eu tot de la Mans Exim am usa Maco, au fost punctuali, civilizati si au facut curatenie dupa ei fara sa le cer eu, plus montajul corect, cu tije metalice in zidarie sudate de usa, iar tocul umplut cu ciment.
La mine a costat mai mult pentru ca usa a fost pe comanda, in doua canaturi, cu Mottura + incuietoare suplimentara....
gigimarga214
2nd August 2008, 07:51
Eu am luat de la Waldeck o usa metalica "Basic +", 1600ron + 130 montaj cu ciment. Echipa a venit cu o jumatate de ora mai devreme. Mi-au scos usa veche (metalica, prinsa in zidarie cu 4 table zidite + ceva spuma, dar nu complet). Au demontat/montat in 20-30 minute cu totul; bolturi infipte in pereti si cadrul sudat de ele. Cheile se misca in butuc si yala "ca unse". Usa e izolata fonic cu spuma bagata sub presiune. Am vazut la ei la firma o mostra. M-au asigurat ca eu pot inlocui yala/butucul cu orice model german, in cazul ca vreau sa le schimb; si ca nu trebuie sa le iau neaparat de la ei, ci doar sa fie acelasi standard.
Inainte, cu usa metalica veche/goala, auzeam orice pas de pe scara, chiar si cand se inchidea usa liftului. Acum, nu. Sunt multumit.
Apropo, cei de la firma spuneau ca usa in sine este aceeasi (tabla/constructie), si la ei si la Maco (parca). Ca a fost o singura fabrica care le facea la noi si s-a despartit in 2 firme. Difera doar umplutura si sistemele de siguranta montate pe ele.
eiffel
4th August 2008, 14:44
De usile de la Far Est ce stiti ca m-ar tenta si pe mine o usa defender cu sistem Mottura. E un pic mai ieftina decat Maco cu acelasi sistem si are si posibilitatea de imbracare a tocului cu autocolant de culoarea usii. Stiti cumva cum monteaza cei de la far Est ? Cu spuma sau cu Ciment ?
gigimarga214
5th August 2008, 06:43
QUOTE (eiffel @ Aug 4 2008, 15:44)

De usile de la Far Est ce stiti ca m-ar tenta si pe mine o usa defender cu sistem Mottura. E un pic mai ieftina decat Maco cu acelasi sistem si are si posibilitatea de imbracare a tocului cu autocolant de culoarea usii. Stiti cumva cum monteaza cei de la far Est ? Cu spuma sau cu Ciment ?
Cred ca normal ar fi sa monteze cum vrei tu, cu ciment adica; probabil va trebui sa le spui inainte sa vina ca sa aiba cimentul cu ei
.
Dar cum putina lume stie de umplerea tocului cu ciment, si cum e mai comod sa bage spuma ...
Miaua
9th August 2008, 18:11
Am inceput si eu de astazi nebunia cautarii unei usi de exterior.
Deocamdata am ajuns la 3 firme: mai intai am fost la Aplast pentru o usa din profil PVC cu tamplarie Rehau, din pacate nu au nici o usa de xetrior sa-ti arate, se fac numai la comanda si am inteles ca poate costa pana pe la 800 de Euro. Apoi am fost la Mans Exim sa vad usile Maco. Avand in vedere ca o usa cu adevarat de exterior (tip Nobila) costa minim 4000 Ron doamna de acolo mi-a spus ca daca nu bate soarele direct pe usa acolo unde va fi montata (intr-adevar la mine usa este complet adapostita) pot opta si pentru o usa de interior (tip Civica) care are la dimensiunile necesare mie un pret de 1300 Ron. oare asa sa fie? Chiar daca nu bate soarele pe ea, dar cum ramane cu restul factorilor atmosferici: ploaie, zapada, temperaturi scazute? Cat de bine izoleaza o usa de interior la toate astea? Intr-un final am ajuns la o firma undeva pe calea Calarasilor care are usi Baron. Ca si design ce sa spun, erau frumoase si din metal cu placare exterioara de lemn de stejar si la un pret de 1700 Ron. Nu mi-a placut tocul, mi s-a parut foarte prost executat fata de cel de la Maco si faptul ca incuietorile erau toate chinezesti, plus ca nu stiu cum se comporta in timp lemnul acela lipit pe metal, mai mult ca sigur lemnul si metalul "lucreaza" diferit in timp si n-as vrea sa ma trezesc peste 2-3 ierni ca se desprinde placarea exterioara.
Saptamana viitoare ma duc si pe la Porta Doors si Setum, sa vad ce gasesc si pe acolo. Daca mai are cineva si alte sugestii va rog sa spuneti, eu nu ma pricep foarte bine femeie fiind. Daca imi permiteam luam direct usa de exterior de la Maco, dar din pacate o usa de 4000-5000 Ron e peste puterile mele in momentul asta. Adica vreau o usa buna care sa izoleze bine termic. Nu ma intereseaza incuietori super sofisticate, stau la curte si daca vrea vreun hot sa intre sparge direct un geam, nu cred ca se mai chinuie cu usa.
Si inca ceva: am citit pe aici ca cei care au montat cu firma de la Lizeanu in trecut la montaj s-a folosit mortar de ciment, nu spuma. cand am intrevat azi mi s-a spus ca numai cu spuma se monteaza. Altii mai monteaza cumva cu ciment? As prefera.
Va multumesc si astept un raspuns.
CoBr4
20th August 2008, 11:13
Usa cu sistem Mottura in 4 puncte am si eu, usa prinsa in beton, dupa un an yala se comporta excelent. Recomand cu caldura
_4mol
24th August 2008, 16:29
Vreau sa-mi cumpar o usa de apartament metalica, asa ca am inceput sa studiez ofertele. Initial nu credeam ca ma va costa mai mult de 6 mil, dar din cate mi-am dat seama una buna incepe de la 9 mil, la care se adauga si transportul si montarea.
Apropo de montare. Am vazut ca sunt discutii in legatura cu umplerea spatiului dintre usa si perete cu beton ori cu spuma. E diferenta foarte mare intre spuma si beton ca pret si calitate ? Eu ma candesc ca din punct de vedere al sigurantei spuma nu este cu mult mai prejos din moment ce usa este oricum prinsa in perete de niste fiare sudate.
Ca firme din cate am citit Beyler si Best Imperial sunt privite prost. Daca depsre Best Imperial am si eu aceiasi parere vazandu-le usile pe la vecini, depsre Beyler nu prea sunt de acord. Totusi au unele usi de 11-12 mil si Beyler cu foaie de metal de 1,25 cu izolare interioara cu spuma, ..etc, deci facute detul de bine. De unde vine renumele prost pt Beyler.
Alte firme bune am inteles ca sunt Maco si Setum. Usile lor cum sunt ca pret si calitate ?
Orice sare de 11 mil nu e pentru mine, deci ce mi-ati recomanda sa caut, si pe unde ?
eiffel
26th August 2008, 14:59
Alte firme bune am inteles ca sunt Maco si Setum. Usile lor cum sunt ca pret si calitate ?
Orice sare de 11 mil nu e pentru mine, deci ce mi-ati recomanda sa caut, si pe unde ?
Nu sunt ptr tine 
Gasesti ceva mai sub 11 la Far- Est - sunt destul de bune. Mi-am pus una saptamana trecuta - vezi sa ceri si balama suplimentara.
Montaj - obligatoriu cu ciment/mortar. Spuma se distruge cam in 2-3 ani, tocurile nu o etanseaza perfect. Plus ca din pct de vedere al sigurantei e zero - oricine o taie si ajunge la suduri usor.
DDuras
4th September 2008, 12:27
La o usa Maco, ce sistem de siguranta ar fi de ales intre Maco+Maco si Urbis +Urbis (actualmente Yale) ?
Diferenta de pret este nesimnificativa
adrianboy
4th September 2008, 12:36
Mare dilema si pentru mine a fost. Eu am ales Maco, imi par mai estetice asa negre si imi place si forma mai butucanoasa.
Cred totusi ca pastila de protectie din shieldul Urbis e din material mai bun decat cea Maco - care am impresia ca e cam tabla....
Sunt curios de parerile celorlalti forumisti...
DDuras
4th September 2008, 18:30
Merci. Si eu mai astept opinii.
Firmele mama (ale lui Urbis si Maco) au vreo relevanta in alegere ?
adrianboy
4th September 2008, 21:03
Eu as alege Maco DAR as schimba butucii (sau macar unul din ei) cu ceva de calitate adevarata, antigaurire.
DDuras
5th September 2008, 18:20
Pai atunci de ce i-ai mai alege ???????????????
Si ei nu rezista la asa ceva? parca asa se spune.
mutulica_41
7th September 2008, 08:26
QUOTE (DDuras @ Sep 4 2008, 13:27)

La o usa Maco, ce sistem de siguranta ar fi de ales intre Maco+Maco si Urbis +Urbis (actualmente Yale) ?
Diferenta de pret este nesimnificativa
Mottura! (face somnul mai linistit!)
adrianboy
7th September 2008, 09:48
Si eu as spune Mottura + o incuietoare suplimentara (la usa principala am Mottura + Maco, la cea din spate 2 x Maco).
Insa omu' vrea sa aleaga intre Urbis si Maco - cum spuneam, eu as merge pe Maco, dar schimband cilindrii cu care livreaza ei usa (care de multe ori sunt Abus insa fara niciun fel de protectie) cu unii antigaurire. (asta ar costa cam inca 200 ron in plus / cilindru).
TIC
7th September 2008, 09:53
Atentie cu incuietorile de la Urbis (acum ASSA ABLOY Romania)!! La anul firma se va inchide. Le pleaca oamenii in draci, deci suportul e asigurat de unii care invata produsele din pliante si nu de cei care le fac efectiv.
adrianboy
7th September 2008, 10:00
Ma indoiesc sa fie nevoie de prea mult "suport" in cazul unei incuietori. Plus ca garantia e asigurata integral de producatorul usii - incuietoarea fiind in cazul asta doar un subansamblu al produsului finit.
TIC
7th September 2008, 10:16
Exista suport si in cazul unei incuietori! Dat fiind faptul ca nu poti sta cu incuietoarea stricata la usa, consider ca Maco ar trebui sa se miste repede ca sa ti-o repare. ASSA nu mai are niciun magazin in Bucuresti, iar daca mergi la poarta fabricii sa cumperi o broasca, mai bine iti iei campii. Mai degraba dai cu 10 RON mai mult pe o incuietoare serioasa, decat sa te incurci cu una URBIS. Pachetul Security (O broasca cu cilindru, silduri si tot ce-i trebuie) care echipeaza usile Maco e bun, e binisor gandit! Dar, inainte de a cumpara o usa cu Urbis, ar fi bine sa va ganditi si la partea de intretinere a incuietorii, pt. ca asta se defecteaza cel mai des!
mutulica_41
7th September 2008, 17:26
QUOTE (adrianboy @ Sep 7 2008, 10:48)

Si eu as spune Mottura + o incuietoare suplimentara (la usa principala am Mottura + Maco, la cea din spate 2 x Maco).
Insa omu' vrea sa aleaga intre Urbis si Maco - cum spuneam, eu as merge pe Maco, dar schimband cilindrii cu care livreaza ei usa (care de multe ori sunt Abus insa fara niciun fel de protectie) cu unii antigaurire. (asta ar costa cam inca 200 ron in plus / cilindru).
Daca ai Mottura, nu-ti mai trebuie nici o incuietoare suplimentara, sunt ft greu de deschis pt hoti incuietorile cu cheie tip ' fluture', nu-si permit sa piarda timp cu asa ceva
pacat ca dispare ASSA-ABLOY (marca), au sisteme super, chiar extraordinare(pt cine isi permite...)
eld
9th September 2008, 14:51
Mi-am cumparat si eu usa de exterior pentru casa, de la
. A costat multicel, 4500 ron. Termenul de montaj pe care mi l-au trecut pe factura e de 14 zile. Ei bine, s-au facut 21 de zile de cand ii tot astept sa-mi aduca usa si sa o monteze. In general ma suna la ora 9 si imi spun ca vin pe la 15,00 -16,00, apoi cand se face ora nu-mi mai raspund la telefon sau invocat tot felul de aberatii (gen depozit spart, montator care doarme ca a lucrat in alta localitate cu o zi in urma etc.).
Eu nu ii recomand nimanui, prima impresie pe care o lasa e buna, dar sunt extrem de neseriosi.
adi_master
9th September 2008, 15:04
QUOTE (eld @ Sep 9 2008, 14:51)

Mi-am cumparat si eu usa de exterior pentru casa, de la

. A costat multicel, 4500 ron. Termenul de montaj pe care mi l-au trecut pe factura e de 14 zile. Ei bine, s-au facut 21 de zile de cand ii tot astept sa-mi aduca usa si sa o monteze. In general ma suna la ora 9 si imi spun ca vin pe la 15,00 -16,00, apoi cand se face ora nu-mi mai raspund la telefon sau invocat tot felul de aberatii (gen depozit spart, montator care doarme ca a lucrat in alta localitate cu o zi in urma etc.).
Eu nu ii recomand nimanui, prima impresie pe care o lasa e buna, dar sunt extrem de neseriosi.
Cu factura in brate te duci la OPC!!si faci plangere impotriva lor.
eld
9th September 2008, 15:35
QUOTE (adi_master @ Sep 9 2008, 16:04)

Cu factura in brate te duci la OPC!!si faci plangere impotriva lor.
Bineinteles ca asta voi face, doar ca s-a mai postat despre aceasta firma in sensul ca ar fi neseriosi, iar lumea ar trebui sa stie ce e de capul lor. Eu o sa-mi scanez factura si o postez, sa se vada clar ca nu spun minciuni.
Toate bune si feriti-va de
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.