am montat de curand o usa metalica; cautarile au fost de cca 2 saptamani si nu am avut un buget initial; scopul era sa gasesc o usa metalica pt apt cu un raport calitate pret cat mai bun
inital m-am dus la bricostore;aici am gasit:
1. usile eco la 350 de lei- usi chinezesti, finisarea, broaste, butuci, etansare lasau mult de dorit; nu prea am obtinut informatii despre structura; montajul se efectua de catre firma cu care lucreaza brico, nu stiu detalii de montaj; verdict NU
2. usile tracia lux- 600 de lei; usi de provenienta 100% romaneasca si cred ca si butucii si broastele; culori frumoase, aratau bine; monajul se ef de firma cu care lucreaza brico(nu stui dc cu spuma poliuretanica sau mortar), costa parca pana in 150 de lei, fara transport; foaia de tabla era de 0.8mm, usa avea 2 foi, toc cu tabla de 1.25 parca; vopsit in camp electrostatic; izolatie cu vata bazaltica; nu am reusit sa aflu info despre struct interna(brico nu stia, producatorul nu a rasp la mail); inchiderea se ef in 3 puncte(lateral, sus, jos; broasca e incorporata in usa); verdict NU- pt ca am aflat inf despre struct interna- ranforsari;
3. usile gardesa- nici nu m-am uitat la ele pt ca preturile incepeau de la 1500 de lei; am retinut ca aveau feronerie mottura
- la praktiker nu am gasit ceva interesant
4. beyler- usi frumoase; tabla de minim 1mm la foaia de usa, la toc de 1.5 mm, aveau izolatie cu spuma; structura interna in forma de z, broasca si butuc tot beyler; montaj 120 de lei cu spuma poliuretanica si bolturi, transport inclus; preturi- de la 400 de lei pana la 850 (modelul 2500 care mi se pare f indicat s cu care am cochetat); montajul se poate face, dc se cere insa, si cu mortar, dar costa mai mult(cel putin asa mi-au spus vanzatorii); verdict- NU pt ca nu aveam optiunea de a schimba broasca si butucul cu ceva mai bun; vanzatorii nu au fost in stare sa-mi spuna dc altceva se potriveste sau nu; si, oricum, dc se potrivea, pierdeam garantia de 2 ani; alt motiv- nu-mi placeau clantele si shield-urile aurii;
info suplimentare(si mai complete si concrete) pe site producator
5. setum- usi frumoase si ele, vopsea sau autocolant; broaste si butuci bune si f bune- de la abus in sus; pretul minim era de 1200 de lei; tabla de 1mm parca, structura interioara in forma de U, pe mijloc; izolatie cu spuma; montajul se ef cu mortar si bolturi, pret 180 de lei, transp inclus; verdict- NU- timp de livrare f mare- 5-6 zile lucratoare; la modelul pe care l-am ales broasca de sus nu avea shield; montajul lui costa inca 100 si ceva de lei.
6. maco- de cum am intrat in magazin am stiut ca aia e usa

)
mi-au placut din toate pct de vedere- colori, broaste, butuci, shield-uri(chiar si modeul de baza), structura
montaj(cu bolturi si mortar) si transport- 200 de lei; mesterii care au montat au fost f prompti si au lucrat f bine- nici nu se cunoaste ca e usa noua;
un neajuns este ca broasca de sus e f aproape de toc; in rest usa imi place si sunt multumit de alegerea facuta
ce pot sa zic dupa aceste 2 sapt de cautari- mare parte din cautari le-am facut pe net si cu telefoane la vanzatori si producatori; oameni care sa ma lamureasca am gasit destul de rar, dar am gasit; cand gaseam vreo usa care sa merite sa o vad, ma duceam sa o vad; oricum...e cel mai important sa o vezi; impactul vizual e f puternic si e imp ca omul sa fie multumit de cum sunt culori, broaste...
si...oricum cred ca orice usa poate fi sparta...asa ca...succes in alegerea unei usi!
sper ca informatiile pe care le-am furnizat sa rezolve si alte dileme pe viitor