Despre Usi Metalice
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

angajatul

QUOTE(Moshpedia @ Sep 28 2007, 19:50) *
Am gasit usa Maco cu incuietori Urbis; este in regula alegerea ? Nu as mai fi putut opta decat pt varianta cu incuietori Maco . Sunt probleme cu Urbis-ul ? S-a blocat cineva ??

e super ok....dintre ofertele de pe piata e combinatia cea mai buna....ideea e sa fie montata bine....adica perfect drept.....in rest slabe sanse sa te blochezi...ca nu e cu inchidere automata....
christig
ce m-a dezamagit la usile astea MACO pe care le tot slaviti e tocul, ordinar; tabla nasoala fara nici un pic de estetica; aveti habar, se pot monta pervazuri care sa imbrace zidurile? oricum celelalte (Beyler etc.) sunt pulbere si la usa in sine (tabla de 2lei pictata in cort);

taz21
Usa mea Beyler de 1000 de lei biggrin.gif
christig
QUOTE(taz21 @ Sep 29 2007, 20:48) *
Usa mea Beyler de 1000 de lei biggrin.gif

ai grija, izoleaz o in puf ceva, pana termini casa o sa ti iei altfel alta biggrin.gif

vad ca i dosiși tocu.
marioana
Eu am o problema mai speciala. Eu stau la casa, la etaj, si scara e facuta pe exterior. La intrarea in coridor am o usa (mostenita cu casa) de tabla, de 250x75 cm. Super idiot gandita, boiandrucul e bagat doar vre-o 5-7 cm in perete pe ambele parti ale usii iar coridorul e doar de vre-o 90-95cm. Ideea e ca iarna se face foarte frig, asa ca usa asta trebuie schimbata. Dar nu gasesc o usa metalica care sa izoleze si sa fie de 75cm(max 78). Nu imi trebuie sisteme de siguranta, doar sa fie usa de exterior si sa izoleze termic. Unde as putea gasi in Timisoara (sau o firma care sa livreze si in Timisoara)?
mihai12345
Am vazut ca au ramas cu usa blocata. Sistemul Urbis este unul bunisor. Mediu.
Usile Maco(am mai scris), varianta de baza(ieftina) sunt cu broste Kale(made in turkey)(25-30 lei), care sunt slabe spre mediu. Butucul este o chinezarie totala: BOF, 3M(10lei)......
O brosca buna (Abus, doar asta o am in minte acum) costa 35-45 lei si un butuc (Abus, Basi, Urbis....pleca tot de la 30 de lei).
Cumperi usa , demontezi brosca si butucul si te duci si cumperi unele la fel(ca dimensiune si la gaurile de prindere)
Acum mai multi ani Maco se respecta si baga produse serioase. Si pretul era marisor. De atunci renumele.

La 500 de lei +montaj, parerea mea ca Beyler ar fi cele mai indicate. Recomand montajul cu tuburi de spuma de iarna(culore verde) de la DenBraven. Spuma forte dura. Ei nu fac montajul decat cu spuma, dar cred ca merge sa o sudeze ei si sa ii bagi tubetonul la toc.

Pentru Marioana.
Nu stiu daca gasesti usa pe dimensiunea asta decat la comanda.
Si daca o sa iti cumperi una gen Beyler sau Mega, o sa iti ruginesca tocul chiar daca nu o sa fie lovit(atins)
Parerea mea este ca ar trebui sa te uiti si la cele din Tamplarie de PVC. Se pot face si modele un pic mai deosebite, nu ca cele de balcon sau de intrare de magazin. Sticla antiefractie............Exista un alt thread pt asta
rumby
Salut,
am pus o usa de la Waldec si trebuie sa mai fac inca 2 perechi de chei. 'Problema' este ca o cheie de multiplicat costa 25 RON la centrul recomandat de ei. Aveti idee de alt centru care sa poata multiplica chei IKON si KESO ?
Aceste chei au card pt a facilita multiplicarea. Cica nu se pot multiplica fara datele de pe aceste carduri, insa am auzit niste 'zvonuri' ca cica se pot copia cu ajutorul unor masini de multiplicat chei mai speciale fara card...

Multumesc.

sov
Am si eu o intrebare: vreau sa-mi pun o usa metalica la intrare, nu ma intereseaza neaparat materialul din care e confectionata, culoare, incuietori, etc, ci doar un singur lucru, si anume izolarea impotriva curentului. Mai exact, toate usile au chederele alea pt izolatie la fel, sau trebuie sa ma orientez la una mai scumpa? Ca pt ce imi trebuie mie (izolatie impotriva curentului), mi-as lua din cea mai ieftina.
Multumesc
mihai12345
e un magazin in Bucur Obor care multiplica chei. Cred ca si Ikon. Mai sunt unii pe Mosilor, pe unde este Emirates. In Carrefour Colentina, poate si in celelate. In Cora..........

Garnitura pentru usa si geam , marca ~ Trolberg(ceva pe-acolo), gasesti prin Cora sau Carrefour la raioanele specializate. Culoarile alb sau maro si cu diferite grosimi.
Sunt cam varza usile astea ieftine si la capitolul izolatie. Garniturile nu sunt pe tot perimetru usii, pentru ca garnitura asta turceasca se strange cu timpul. Si panoul de usa e umplut cu polistiren ( de cele mai multe ori) care este subtire, vata minerale, sau spuma(parerea mea cea mai buna).

Completare:
Usile Maco, cu brostele si butucii de 2 bani, se gasesc in general pe Valea Cascadelor, si nu numai. Este in functie de ce doreste bosul magazinului.
alimnutza

Si eu am tot usa Maco cu sistem Abus( gresisera, era pentru altcineva dar m-i l-au dat la pret de urbis) si sunt foarte mutumita. Nu am ce sa le reprosez celor care mi-au instalat, rapid si fara stricaciuni, nici nu se vede ca s-a schimbat usa. Magazinul este in Pantelimon, langa Cora.
christig
eu am comandat una (maco+mottura) miercuri de la bellacasa pe valea cascadelor 1500lei+150lei montaj; mi-au dat un bon ca am lasat 150lei; mi-au spus ca montajul se face in 2 zile si ca ma suna un domn diaconescu joi, sa mi spuna cand vin vineri; joi dupamasa evident ca l-am sunat eu ca pe nenea il durea in cot; "bine va sun maine sa va spun cand vin la montaj"; s-a facut sambata si n-am mai primit nici un telefon de la nesimtit; ba mai mult ieri pe la 17 nici n-a raspuns la telefon cand am incercat sa-l sun;

un popor de nesimtiti; Casa Noastra la fel, pentru termopan la balcon ma tin de o luna si ceva; am semnat contractu pe 16, masuratori pe 26 septembrie!! si nici azi n-au ajuns; desi scrie mare cu pixu pe contract: 15 zile. fara telefoane de scuze fara nimic.

si m-am mai ars cu niste "instalatori" pe care i-am luat de aici de pe forum; mi-au schimbat un calorifer, mi-au pus robineti si le-au taiat pe alte 3; toate bune si frumoase pana aici; vorbesc cu ei sa vina intr-o zi sa le montez pe restu si pauza; nici un telefon de scuze, sau ba fraiere nu mai venim; iti faci programu dupa mesteri si stai toata ziua sa-i astepti si te lasa cu curu n balta; in plus imi picura pe la un robinet pus de ei (nu vreau sa ma gandesc ce urmeaza ptr ca vreau sa pun parchet), iar la caloriferul montat noroc ca nu i-am dat drumu din prima; cand a dat radetu drumu la apa, am deschis eu robinetii caloriferului si curgea in draci pe la un pexal; marii mesteri; cand mi-au zis ca vreau cupru au dat-o cotita, ca vin data viitoare pregatiti, apoi ca nu se baga pt ca e posibil sa loveasca cineva tevile si sa se sparga etc.; aveti grija pe-aici pe forum, sunt unii care zic ca instaleaza ieftin da nu mai dau de ei acu sa le fac reclama pe post.
mihai12345
tu esti doar suparat pe nesimtirea unor muncitori. Nu cred ca ar trebui sa generalizezi.
Cei de Casa Noastra, am inteles ca au luat un mega proiect rezidential si ca nici nu mai iau comenzi pentru "public" . Oricum eu zic ca merita asteptarea. Bine, tu poti sa vezi si ce scrie in contract cu privire la termen, eventual penalitati?.
christig
si mai cu amanunte uite ce s-a intamplat: (renderman e frate'mu)

sa mai facem si niste poze cu firul cu plumb la marginea geamului, are vreo diferenta de 0,5-1cm sus-jos, adica mai aplecate sus spre interior din cauza balustrazii de sus care impunea tragerea marginii de jos a geamurilor mai spe interior; evident geamurile se misca singure spre interior cand le deschizi; am dat o caruta de bani acestei firme, pentru ca am zis ca poate face lucrurile mai de calitate, nu ca un magazin ce face geamuri in garaj; solutia lor a fost una ieftina; cred ca e o nerusinare din partea mea sa speri ca o firma mare sa-ti faca ceva bun; puteau sa mi zica, nene, mai taie din balustrada de sus ca e ondulata si pe noi ne doare n pix, sau sa monteze geamurile cum ii arunca balustrada dar respectand orizontalele si verticalele; asa au ales solutia : geamurile se deschid gravitational; buba e ca mai avem si niste geamuri mari care cred ca stau in tensiune din cauza asta; abia astept sa se sparga.

in contract scrie 15 zile, dar au portite, spun p-acolo ca in cazuri speciale bla bla, o fi caz special ca au ei blocuri ok; dar ce ce mi scriu 15 zile, puteau sa scrie frumos 25 si sa vina la termen ca nu ma suparam; asta s-a intamplat la 2 comenzi succesiv la 1 luna intre; nu sa mi fac planuri ca saptamana asta am balconul terminat si sa mi iau parchet si sa chem mesterii sa l puna si apoi sa trebuiasca sa contramandez ca n-au adus termopanele; si timp, servici pauza si draci pierduti pe drumuri, telefoane, caci dansii nu se sinchisesc sa sune sa-ti spuna, mai clientule, stii, mai intarziem 5zile mii de scuze; si cand ii suni nu-ti raspund, sau iti spun, nu stim; si vinerea viitoare devine luni si tot asa de 2-3 ori
christig
apropo de usi metalice; sa o luam iar cu durerile de cap (cred ca ajung la nebuni pana terminam):

mirecurea trecuta am fost pe VC sa caut usi metalice; am gasit eu o firma ce avea la intrare postate niste MACO; mie sincer nu-mi cam placeau ca design; am si scris p-aici; dar am concluzionat ca turcismele arata si mai oribil si la urma urmei trebuie sa fie secure then nice; daca mergeti prin zona ii zice bellacasa firmei in fata careia is usile; am interpelat un baiat pe-acolo, l-am intrebat daca au stoc, in cat le monteaza, ce culori au, cum monteaza; nu prea stia; spre exemplu l-am intrebat daca pun cu beton tocul si mi-a spus cu juma de glas ca da, iale argintii mi-a spus ca se pot pune; in fine am comandat o usa (prima care se vede de la strada), am platit un avans de 150lei si am plecat sa cumpar alte chestii cu instiintarea ca voi fi sunat de el in 15min dupa ce vb cu un domn diaconescu care se ocupa de montaj;

bineinteles ca m-a sunat (din parti); s-a facut si joi seara si nici urma de dom' diaconescu' il sun si zice : "strada" ii zic unde stau..'ce "-da da, maine venim, va sun maine sa va spun la ce ora"; vineri zi moarta pe alte planuri (speram sa montez si termopanele la balcon...speranta moare ingropata in tone de draci); pe seara, dau sa-l sun sa intreb de ce nu m-a mai sunat; pauza..nu raspundea nimeni;
luni m-a cautat el; dom'le gata, venim; zic, bine, dupa 13 ajung acasa; au ajuns pe la ora 15 3 flacai; d-astia baietasi de carter, se cunostea dupa vorba, dupa port.; eu bucuros, ei pe treaba, jap usa jos; acum ne ducem sa luam usa noua de la masina; vin cu una care ma lasa masca; era alta nuanta decat ce comandasem eu; surpriza a fost ca si pe bonul care mi-l dadusera la plata avansului scria cires; dom'ne nu intelegeti ca eu am ales alta culoare (gen stejar, uite poze ca i-am facut la magazin cand am luat-o, sa vedeti ce aduceti inapoi), dati sa vorbesc cu diaconescu; ce se intampla, ametitul ala fie ca a fost ametit si a scris cires, nestiind poate ce nuanta e usa aia, fie ca nu aveau pe stoc altceva; cu chiu cu vai a plecat unul din ei sa aduca alta; era 15.15; s-a intors pe la 18 timp in care cei 2 ramasi umplusera scara de scuipati; asta dupa o discutie mai aprinsa in care faceau pe suparatii rau, ca eu is vinovat ca n-am stiut sa-i arat aluia, ca el n-avea cum sa greseasca; ca sefu lor le taie din salariu, ca primesc bani la usa montata; deci parca eu eram vinovatul ca-mi pun o usa de 16mil jumate;

surpriza cea mare e ca a venit tot cu una rosie; m-am facut ca nu vad, nu am mai stat pe langa ei ca mi se acrise; manere argintii bineinteles ca n-a avut nici una "nu exista dom'le"; i-am mai surprins cand o puneau la verticala, unul din eu f...a picioare in toc, da' dadea "din greseala" in autocolant pe care bineinteles ca l-a contuzionat serios; i-am lasat dracului in pace sa monteze usa si sa plece sa nu-i mai vad; chitanta din parti evident, mi-au dat din umeri si doar o garantie foaie; apoi alta nesimtire, cica a zis sefu ca mai costa transportu' 2olei (las ca verific io, oricum nu cred ca mai raspundea nici mama lu diaconescu la ora aia); si n-avem sa va mai dam rest 10;

nu mai zic... tocuri cu spuma, ma rog sa tina bolturile alea sudate.

nu luati de la rahatul ala de firma bellacasa sau cum s-o numi (pe bonul de avans scria alt nume) decat daca le montati singuri si le verificati la cumparare; astia de au montat-o erau asa de cartier incat ma trec fiori reci la gandul ca ar putea sa si fi facut copii la chei.
mihai12345
Este broasca motura? Nu prea cred ca au copiat ei cheia ca trebuia la un centru special cu cardul. Nu cred ca aveau timp. Sincer mie nu i-mi plac sistemele astea cu o singura cheie, desi stiu ca au mai multe "puncte" de incuiere.

Oricum daca vrei sa dormi linistit, sau sa pleci de acasa, pe langa o usa de fier, trebuie si o alarma.( Bentel sau DSC ) . Pleaca de la 7-8mil una de apartament.

Cei cu geamurile de la Casa Noastra mi se par ca si combinatie Veka si Roto, cea mai buna. Plus ca ei au niste linii automate, in care eroarea umana a mesterului nu exista. Acuma, montajul este facut de om. Trebuie sa stai cu ochii pe ei.
christig
usa... pun gresie pe hol si am sprijinit din elan creator o scandura de ea; la un moment dat a iesit cineva fara sa dea scandura; rezultat, o zgarietura in porcaria de autocolant;

tot de usa, am facut chei cu 40roni bucata; nu mi-a trebuit nici un card sau asa ceva, doar cheia originala.
RedSpider
Salut.

Sunt si eu un nou posesor de usa metalica marca Maco cu sistem de inchidere Urbis. Usa este model Civica si a costa 1.030 lei, iar montajul 250 lei ptr ca a trebuie sa se faca umplutura cu caramida din cauza usii anterioare de stejar care a avut o latime de 1m. Montajul se realizeaza cu zidarie iar normal el costa 180 lei. Firma de la care am luat usa se numeste Mans Exim SRL (usimetalice.com.ro), imi cer scuze daca nu am voie sa fac reclama dar nu poti sa nu faci reclama la o firma de care esti super multumit. Echipa de instalare este formata din 3 baieti care s-au comportat ca niste adevarati profesionisti. Usa pot spune ca este peste Beyler sau alte turcisme...

pluciro
Mi-am montata in 2004 usa Maco cu inchidere Urbis si nu mi s-a blocat niciodata.
Dupa ce au prins barele de fier-beton in zidarie si le-au sudat de usa, am refacut umplutura cu mortat de ciment si nu cu spuma. Mai nou am auzit ca doar cu spuma se face montajul.
N-am montat aparatorile de tabla pe langa tocul usii pt. ca mi se parea tare urate. Fara ele usa are un aspect mai clasic.

Eu sunt multumit n-am avut probleme pana acum.
tlc
Am vazut in Hornbach niste usi frumoase, la 900 RON bucata, fara montaj si transport. Nu stiu ce marca sunt, si nici cel de pe raion nu stia... blink.gif
In orice caz, arata foarte bine pentru ca ambele fete sunt placate cu un strat de rumegus presat de 1 cm grosime, finisat a.i. sa aduca cu lemnul natural. Pe langa asta, usile respective sunt si blindate (sa-nteleg ca vine infractoru' cu AKM-ul si trage in usa, dar nu patrunde glontul prin ea?).
Ce parere aveti despre acest model de usi?
christig
QUOTE (tlc @ Nov 26 2007, 12:29) *
Am vazut in Hornbach niste usi frumoase, la 900 RON bucata, ...

la banii astia ramai doar cu frumoase biggrin.gif

eu zic ca 80% din protectie e data de butuc 20% de usa in sine; ca nu stau gainarii sa taie table cu flexu decat daca ai zeci de mii de coco prin casa, caz in care te fileaza si te dreneaza la momentul oportun; ca sa scapi de gainari ai nevoie de o usa si o iala buna (mai putin conteaza frumusetea, pe care n-ai s-o gasesti sub 1000E); in rest banii la banca si daca ai valori pui alarme (cu UPS-uri sa nu te taie de la panou ca haplea, cu sunat la dispecerat s.a.m.d.)
tlc
Nu sint milionar (din pacate) si deci nu am de ce sa ma tem ca o sa-mi arunce in aer cineva usa de la intrarea in apartament. Pentru mine este important in primul rand ca usa sa arate bine, sa se inchida si sa se incuie corect si sa-mi ofere si o protectie decenta impotriva hotilor. Hotilor obisnuiti, nu trupelor de mercenari sau de commando.

Prin prisma acestor detalii, cum ramane cu usa din Hornbach?
Daca pretul se pare ca este principalul criteriu in alegerea unei usi de exterior, atunci cat ar trebui sa coste o usa ca sa fie "in regula"?
christig
pai numai o broasca cu butc bun costa de la 5-6 mil in sus; probabil ca usa ta are un jeg de vreo 1-2 sute de mii smile.gif
sov
am luat si eu o usa metalica; e facuta la Giurgiu, am dat pe ea 550 RON + 130 montajul cu tot cu spuma
E super frumoasa, exista 2 culori (maro inchis si deschis) si nu au asoectul ala de usa metalica ordinara. De asemenea izoleaza si fonic bine spre f bine, e umpluta cu vata minerala. Sa va zic exact cum se cheama nu stiu, posibil "erclass", cel putin asa scrie pe cheie.
Oricum, o recomand cu caldura, pret bun, calitate de asemenea buna.
PS: am vazut toate usile posibile, de la Beyler la Maco, ca parere personala, ca tot vad ca se discuta aici mai mult de aceste 2 tipuri de usi: Beyler- usi urate spre f. urate, pret nejustificat de mare pt modelele care le au
Maco - arata mai bine, izolatie fonica mai buna(spuma), dar pretul ridicat nu justifica achizitionarea uneia doar in ideea ca sint mai sigure. Care are de furat tot iti sparge usa daca vrea, oricare ar fi ea, deci sa dai milioane in plus pt o asa zisa siguranta...NU.
Bafta.
christig
QUOTE (sov @ Dec 18 2007, 11:15) *
am luat si eu o usa metalica; e facuta la Giurgiu, am dat pe ea 550 RON + 130 montajul cu tot cu spuma
E super frumoasa, exista 2 culori (maro inchis si deschis) si nu au asoectul ala de usa metalica ordinara. De asemenea izoleaza si fonic bine spre f bine, e umpluta cu vata minerala. Sa va zic exact cum se cheama nu stiu, posibil "erclass", cel putin asa scrie pe cheie.
Oricum, o recomand cu caldura, pret bun, calitate de asemenea buna.
PS: am vazut toate usile posibile, de la Beyler la Maco, ca parere personala, ca tot vad ca se discuta aici mai mult de aceste 2 tipuri de usi: Beyler- usi urate spre f. urate, pret nejustificat de mare pt modelele care le au
Maco - arata mai bine, izolatie fonica mai buna(spuma), dar pretul ridicat nu justifica achizitionarea uneia doar in ideea ca sint mai sigure. Care are de furat tot iti sparge usa daca vrea, oricare ar fi ea, deci sa dai milioane in plus pt o asa zisa siguranta...NU.
Bafta.

trebuie sa te mai gandesti si la inchidere; o mottura e cat tabla ta smile.gif
IoanaR
Eu nu inteleg de ce nu va puneti alarma!!!!!!! Ar putea fi mai sigura decat tot felul de incuietori....nu?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.