Eu sunt genul mai tipicar, si nu i-mi fac o "investitie" fara sa ma interesez prealabil. Si am cautat muuult inainte.
Usile Maco: sunt ok ca si structura. Dar la capitolul incuietori(vorbesc de modelul de baza) sunt jalnice. Numai probleme. Butucul cel mai ieftin chinezesc 3M(nu are nici o legatura cu prestigioasa firma americana) sau asemanator( costa in talcioc in Obor 10lei cu amprenta deci le cumpara probabil cu 2usd). Broasca Kale - Turcia(20 lei in piata). Rezultatul--- numai probleme. S-au stricat amandoua.
La prietena mea au tot un Maco de 3-4 ani. E altceva. Butucul Italian (i-mi scapa numele)tot Kale broasca ......in schimb cele de la curte: cea care sta in Soare a crapat folia si s-a cutat toata, si cea din interior a ruginit pe sub vopsea sildul de sus cu tot cu surub . Fara alte probleme in schimb.
Usle Baron sau Bestimperial.......cele care nu se deschid pe din-afara dcat cu cheia, estetic frumoase, vopsite electrostatic, sonerie, led in clanta........ Sunt doua modele : proaste si foarte proaste. O indoi cu mana. Sistemul de inchidere in x puncte(purtati-va frumos cu el ca sa nu aveti probleme). Un adevarat gunoi. Este ceva mai buna decat usa de Pal aia comunista.
Usile Far Est:
- modelul din Metro: este un model economic: tabla mai subtire, tocul este tip U si nu patrat ca la modelele din magazin, incuietoare ami slaba........Economic. Si pretul este cam 450 lei(aprx.). Sunt exclusiv la metro.
- modelele din magazine: par Ok, dar si pretul este marisor(ma abtin de la altceva ca nu cunosc decat ce am vazut in magazin)
Eu acasa am o usa cred ca este Maco vechi( nu garantez). Asa l-am "mostenit". Silduri-le erau taiate - modificate, se insurubau cu holzsuruburi din alea de lemn pe ambele fete ale usii, dar avea inca 2 sisteme de siguranta Adica usa a fost ceva la viata ei. Nu merita scimbata ci doar up-gradata:
- Broasca Abus ( 35 lei). Cea veche Kale avea probleme si m-am chinuit de 2 ori vre-o 15 min sa o deschid.
- Butuc cu amprenta Abus (40 lei)
- Sild siguranta IKON( 370lei :wacko:la super -reducere )Cea mai inalta clasa de siguranta. Este facut din otel special turnat. Ca sa il tai cu flexul i-ti trebuie o zi. Este cu totul altceva decat vezi deobicei.
Puteti sa le vedeti la Bricostore(pretul acolo e peste 500lei).
Acum sa trecem la sfaturi si "informatii pretioase":
Grupul cel mai mare de sisteme de siguranta din lume este Assa Abloy(Suedia + Finlanda - sau ceva pe-acolo. Se gasesc si ca produse separate. Au tot felul de solutiii si automatizari. Ei au fabrici cam prin toate tarile importante: Urbis(Ro)

, Ikon(Germabia). Corbin, Yale(USA)........
Independenti:
- foarte buni:Assa Abloy, Mottura, Mul t lock................
- buni: Abus, Cisa............
Pentru cei care nu aveti usa de fier: Luati-va!!!
- Maco( nu modelul de baza) sau Far Est (la buget de~ 1000lei)(pachetul de siguranta Urbis este ok),
- pentru cei cu dare de mana si cu valori prin casa sunt altele mai destepte
Sildul: obligatoriu cu pastila de siguranta peste butuc:
-cel din otel turnat de maxima siguranta
-cel din otel (cum are maco, urbis........
- cel din aluminiu( Pentru unul din asta optam si eu la inceput:Abus 185lei)
Butucul: anti-copiere, anti-rupere, anti-gaurire si mai nou anti-bumpin. Modelele mai avansate de la firmele mentionate mai sus( mai putin urbis)
Pentru alte informatii provocati-ma!
PS a fost romsecurity la Romexpo