Despre Usi Metalice
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

uidivo

Eu tocmai am ramas inchis pe din-afara...usa BEst imperial...o cheie pe dinauntru si am inchis-o de la clanta....CHeia de rezerva nu intra...nu stiu ce-i de facut
ddy
QUOTE(uidivo @ Jun 10 2007, 19:59) [snapback]2949369[/snapback]
Eu tocmai am ramas inchis pe din-afara...usa BEst imperial...o cheie pe dinauntru si am inchis-o de la clanta....CHeia de rezerva nu intra...nu stiu ce-i de facut

De-asta urasc sistemele autoblocante...
Cum ai rezolvat pana la urma?

seby
QUOTE(uidivo @ Jun 10 2007, 19:59) [snapback]2949369[/snapback]

Merge cu cheia de rezerva doar daca cheia dinauntru este in pozitie verticala. Am patit si eu la fel...am spart un geam termopan de la baie si in final am schimbat si usa
deltaeye
Apropo de Waldeck,ei spun ca asigura montajul gratuit(fara zugraveala,care e 150 RON).Asta inseamna ca se ocupa gratuit si de zidarie?Adica tot ce imi ramane de facut este sa zugravesc?Daca cineva a beneficiat de serviciile lor poate imi da informatiile,eventual despre seriozitate si promptitudine(au preturi mai mari ca la alte firme,oare merita sistemele montate de ei?).Multumesc!
mihai12345
nu stiu nimic de usile lor pentru ca nu ma interesat, dar au multe produse de siguranta bune.
Totusi spune-ne si noua despre ele cam ce ti-au zis ei. Preturi .........

Montajul inseamna deobicei 4, 5, 6.... gauri in zid in care se baga fier beton. Acesta se sudeaza de tocul usii. Dupa care umple rosul cu spuma(evident foarte simplu ) sau cu beton. Zugraveala cred ca se referea la finisaj (poate un pic de mortar, ipsos si vopsea lavabila) . Intreba-i?
deltaeye
QUOTE(mihai12345 @ Jun 19 2007, 19:18) [snapback]2988618[/snapback]
nu stiu nimic de usile lor pentru ca nu ma interesat, dar au multe produse de siguranta bune.
Totusi spune-ne si noua despre ele cam ce ti-au zis ei. Preturi .........

Montajul inseamna deobicei 4, 5, 6.... gauri in zid in care se baga fier beton. Acesta se sudeaza de tocul usii. Dupa care umple rosul cu spuma(evident foarte simplu ) sau cu beton. Zugraveala cred ca se referea la finisaj (poate un pic de mortar, ipsos si vopsea lavabila) . Intreba-i?

* Usi metalice BASIC
Pret: 1.290 RON (TVA inclus)
* Usi metalice BASIC +
Pret: 1.490 RON (TVA inclus)
* Usi antiefractie EXTRA
Pret: 1.690 RON (TVA inclus)
* Usa antiefractie EXTRA +
Pret:1.780 RON (TVA inclus)
* Usi antiefractie SECURE
Pret:1.990 RON (TVA inclus)
* Usi antiefractie 100% SECURE
Pret:2.490 RON (TVA inclus)
* Usi metalice blindate placate cu panouri din lemn si MDF

Montajul usilor metalice (inclusiv umplerea tocurilor cu beton, fara refacerea zugravelii, a zidariei si glafuri) este inclus in pret.

De preturi stiu de pe site-ul lor,produsele par sa se diferentieze bine intre ele (inclusiv la pret biggrin.gif )prin optiunile de securitate oferite;vad ca au si Certificare de la Politia Romana(nu stiu cati producatori detin asemenea Cettificate si daca ele SUNT ACELEASI ca relevanta,m-ar interesa si pe mine sa aflu daca cineva stie),alte amanunte nu stiu despre calitatea usilor.Serviciile par o.k.(din ce-am mai citit pe Forum aici).Chiar n-a cumparat nimeni de la ei sa ne spuna mai multe?

taz21
Vad ca toata lumea vorbeste mai mult despre usi metalice de apartament. Dar pt. intrarea dintr-o casa ce usa ar merge mai bine?
Eu doar la Maco am gasit usa metalica de exterior (Nobila), dar pretul mi s-a parut totusi cam mare (aprox 1000euro).
Am mai vazut unele prin Praktiker dar erau urate rau.
Voi ce usi v-ati pus la intrarea in casa?

cipaul
QUOTE(taz21 @ Jun 22 2007, 07:49) [snapback]2999872[/snapback]
Vad ca toata lumea vorbeste mai mult despre usi metalice de apartament. Dar pt. intrarea dintr-o casa ce usa ar merge mai bine?
Eu doar la Maco am gasit usa metalica de exterior (Nobila), dar pretul mi s-a parut totusi cam mare (aprox 1000euro).

Usa de 3000 de euroi de la Super Lock, de fapt sotia iar eu sunt upset.gif
taz21
3000 de euro blink.gif , inseamna ca ai ce sa pazeasca.
Pe mine ma intereseaza o usa care sa aiba garantie pt. montajul la exterior, iar nivelul de securitate sa fie mediu, ca oricum am ferestre alaturi care pot fi sparte, asa ca..

PS: poti sa dai ceva detali sau un link despre aceasta usa, ca m-ai facut curios!

Bafta.
valentin1981

usa buna de la maco
Click here!
cipaul
QUOTE(taz21 @ Jun 26 2007, 07:54) [snapback]3016647[/snapback]
PS: poti sa dai ceva detali sau un link despre aceasta usa, ca m-ai facut curios!

Bafta.

Am ales-o doar pt. design.
Si din cauza ca are o latime de 1,40 metri si doua foi de usa creste pretul cu 60% iar din cauza inaltimii mai mari decat ceea standard a crescut pretul cu inca 30%. Asa s-a ajuns la 3000.
Problema e ca vine in 2-3 luni. Eu mai sper asta ca altfel o sa ma mut fara usa la intrare cursing.gif
www.superlock.ro sau modele de usa pe www.sl-superlock.co.il Au aici si modele mai frumoase.
taz21
Arata super usa. Asa ceva imi doream si eu dar, la pretul asta depaseste tamplaria de la parter. wacko.gif
Bafta si sa-ti vina cat mai repede sa ne pui poze cu ea.
MirelaLucia
si mie imi place usa asta albastra, dar vorba ta... 3000 euro...... Eu vrau o usa cu linii clasice, de exterior insa o culoare fie mahon, fie un albastru-verde smarald. casa va fi alba si acoperisul negru, tamplaria pvc alba.... nu stiu ce culoare de usa sa pun. Mi-ar fi placut o usa ca la chinezi, rosie!!!! dar nu gasesc ceva interesant.

M-am uitat pe la toate modelele de pana acum, imi par lipsite de imaginatie sau prost finisate.
lazandra
Sal, please ajuta-ma cu niste numere de tel, am nevoie de un montator sau cineva care sa repare sau sa schimbe incuietoarea unei usi Baron, se balangane clanta ca naiba, nu stiu daca nu o sa ma trezesc cu ia in mana.

Adresa mea de mail: lazandra_ro@yahoo.com
Multam,
Andra

QUOTE(mihai12345 @ May 20 2007, 13:43) [snapback]2861447[/snapback]
Eu sunt genul mai tipicar, si nu i-mi fac o "investitie" fara sa ma interesez prealabil. Si am cautat muuult inainte.

Usile Maco: sunt ok ca si structura. Dar la capitolul incuietori(vorbesc de modelul de baza) sunt jalnice. Numai probleme. Butucul cel mai ieftin chinezesc 3M(nu are nici o legatura cu prestigioasa firma americana) sau asemanator( costa in talcioc in Obor 10lei cu amprenta deci le cumpara probabil cu 2usd). Broasca Kale - Turcia(20 lei in piata). Rezultatul--- numai probleme. S-au stricat amandoua.
La prietena mea au tot un Maco de 3-4 ani. E altceva. Butucul Italian (i-mi scapa numele)tot Kale broasca ......in schimb cele de la curte: cea care sta in Soare a crapat folia si s-a cutat toata, si cea din interior a ruginit pe sub vopsea sildul de sus cu tot cu surub . Fara alte probleme in schimb.

Usle Baron sau Bestimperial.......cele care nu se deschid pe din-afara dcat cu cheia, estetic frumoase, vopsite electrostatic, sonerie, led in clanta........ Sunt doua modele : proaste si foarte proaste. O indoi cu mana. Sistemul de inchidere in x puncte(purtati-va frumos cu el ca sa nu aveti probleme). Un adevarat gunoi. Este ceva mai buna decat usa de Pal aia comunista.

Usile Far Est:
- modelul din Metro: este un model economic: tabla mai subtire, tocul este tip U si nu patrat ca la modelele din magazin, incuietoare ami slaba........Economic. Si pretul este cam 450 lei(aprx.). Sunt exclusiv la metro.
- modelele din magazine: par Ok, dar si pretul este marisor(ma abtin de la altceva ca nu cunosc decat ce am vazut in magazin)

Eu acasa am o usa cred ca este Maco vechi( nu garantez). Asa l-am "mostenit". Silduri-le erau taiate - modificate, se insurubau cu holzsuruburi din alea de lemn pe ambele fete ale usii, dar avea inca 2 sisteme de siguranta Adica usa a fost ceva la viata ei. Nu merita scimbata ci doar up-gradata:
- Broasca Abus ( 35 lei). Cea veche Kale avea probleme si m-am chinuit de 2 ori vre-o 15 min sa o deschid.
- Butuc cu amprenta Abus (40 lei)
- Sild siguranta IKON( 370lei :wacko:la super -reducere )Cea mai inalta clasa de siguranta. Este facut din otel special turnat. Ca sa il tai cu flexul i-ti trebuie o zi. Este cu totul altceva decat vezi deobicei.
Puteti sa le vedeti la Bricostore(pretul acolo e peste 500lei).

Acum sa trecem la sfaturi si "informatii pretioase":
Grupul cel mai mare de sisteme de siguranta din lume este Assa Abloy(Suedia + Finlanda - sau ceva pe-acolo. Se gasesc si ca produse separate. Au tot felul de solutiii si automatizari. Ei au fabrici cam prin toate tarile importante: Urbis(Ro) biggrin.gif , Ikon(Germabia). Corbin, Yale(USA)........
Independenti:
- foarte buni:Assa Abloy, Mottura, Mul t lock................
- buni: Abus, Cisa............

Pentru cei care nu aveti usa de fier: Luati-va!!!
- Maco( nu modelul de baza) sau Far Est (la buget de~ 1000lei)(pachetul de siguranta Urbis este ok),
- pentru cei cu dare de mana si cu valori prin casa sunt altele mai destepte

Sildul: obligatoriu cu pastila de siguranta peste butuc:
-cel din otel turnat de maxima siguranta
-cel din otel (cum are maco, urbis........
- cel din aluminiu( Pentru unul din asta optam si eu la inceput:Abus 185lei)

Butucul: anti-copiere, anti-rupere, anti-gaurire si mai nou anti-bumpin. Modelele mai avansate de la firmele mentionate mai sus( mai putin urbis)
Pentru alte informatii provocati-ma! bigyellowgrin.gif
thumbsup.gif

PS a fost romsecurity la Romexpo

decebalus_I
QUOTE(taz21 @ Jun 22 2007, 07:49) [snapback]2999872[/snapback]

si eu caut usa metalica pentru casa si vreau sa fie cat mai sigura la un pret uman. nu am umblat foarte mult, dar am gasit ceva foarte intersant la Sphera Buiding Center, doamna de la magazin mi-a explicat despre siguranta usii, insa pretul era de 5.000 lei !!! Din cate am citit aici, pe forum, trebuie sa ajung si la Maco si promit ca revin cu detalii cu ce voi cumpara.
... cam greu cu usile de exterior sad.gif
taz21
Si la Maco o sa gasesti cam aceleasi preturi pt. usile de exterior. wallbash.gif
MirelaLucia
QUOTE(taz21 @ Jun 22 2007, 07:49) *

Taz, ai gasit sa pana la urma? si pe mine ma intereseaza tot usa la casa. Spatiul pentru usa a fost lasat mai mare, de 140cm. As putea comanda o usa pe dimensiunea asta, in 2 canaturi dar e scumpa. Plus de asta nu am gasit nimic care sa-mi convina. Multe sunt si scumpe si urate.
taz21
Si eu mi-am lasat 1.3m deschidere, dar o Nobila de la Maco cu luminator lateral costa 5500 de lei ceea ce este prea mult pt. mine. Am vrut sa pun o Civica cu decupaj pt. geam si cu grilaj de fier si a zis ca ma costa vreo 2700 de lei. Iarasi mi s-a parut prea mult si pana la urma mi-am luat una de la Beyler, la 1000 de lei.
Arata foarte bine, blatul este MDF furniruit parca, deci nu cu autocolant sau vospsea. Are si acel geam mic, care o face potrivita pt intrarea la o casa. Usa are 900 latime asa ca a trebuit ca sa zidesc intr-o parte, si am facut-o cu caramida de sticla. Deci am rezolvat si problema luminatorului lateral.
Bafta
hanako
taz, usa ta arata foarte bine pt cat ai dat pe ea - am aruncat un ochi si as spune ca este cel mai reusit model, ai facut o alegere foarte buna. voiam sa te intreb daca dimensiunile date de ei pe site, in speta x si y, sunt dimensiunile golului de zidarie (cu tot cu toc) sau ale usii. modelul mai mic are si el luminator?
s-o stapanesti sanatos!
taz21
Multumesc.
Fata de poza dupa site-ul lor, usa mea are acel geam pana in dreptul clantei si nu pana jos cum apare acolo. E posibil ca a mea sa fie 2280. O sa ma mai uit.
Golul pt. usa trebuie sa fie min. 90cm latime si vreo 205 -208 inaltime. Faza mai nasoala ca usa nu are inaltimea standard. Adica la 210cm cat am lasat eu pe inaltime mi-au ramas vreo 7 cm gol fata de buiandrug.
vasilca
SA VA SPUN CEVA SI DIN EXPERIENTA MEA. TOCMAI MI-AM MONTAT O USA MACO CU SISTEM URBIS; M-AM BLOCAT DEJA DE DOUA ORI PE INTERIOR..................FERITI-VA DE SISTEMUL CU BUTON LA BROASCA DE SUS; SUNT DEZASTRU. PENTRU CEI DIN BACAU CARE CUMPARA O USA DE LA DEDEMAN BACAU VA RECOMAND SA EVITATI FIRMA EUROCONTRUST CARE SE OCUPA DE MONTAJE .DUPA CE AU MONTAT USA AM CHEMAT NISTE PRIETENI SPECIALIZATI IN CONSTRUCTII CARE SI-AU PUS MAINILE IN CAP IN MOMENTUL IN CARE AU VAZUT CA UNA DIN MARGINILE RAMELOR USII ERA LA 8 MM DISTANTA DE PERETE IAR CEALALTA LA 2 MM.................... NICI UNUL N-A MAI PUTUT PUNE ORNAMENTELE EXTERIOARE. DACA AVETI PRIETENI IN ZONA ATENTIONATI-I IN LEGATURA CU FIRMA EUROCONTRUST !!!!!!!!!!!!!!!
atom
As vrea sa cumpar si eu o usa din asta metalica de care se vorbeste pe aici .
Am gasit ceva sa-mi placa , destul de greu , recunosc , pentru ca majoritatea usilor metalice ( in categoria de pret maxim 1500 ) au aspectul ala dubios de
tabla vopsita si lustruita iar modelele, ce sa mai vorbim ...

Usa e facuta de MEGADOOR o firma de pe linga Tirgoviste . Stie cineva de ei , are cineva o usa de-a lor ? Daca da, spuneti-mi si mie daca merita banii (1000 lei ) - e o combinatie de metal si MDF , casetata spre exterior , arata chiar bine , nu stiu cit de fiabile sunt incuietorile ( are doua ) ...

Multumesc anticipat pentru ( un eventual ) raspuns !
cancuta
QUOTE(taz21 @ Jul 20 2007, 12:59) *
Si eu mi-am lasat 1.3m deschidere, dar o Nobila de la Maco cu luminator lateral costa 5500 de lei ceea ce este prea mult pt. mine. Am vrut sa pun o Civica cu decupaj pt. geam si cu grilaj de fier si a zis ca ma costa vreo 2700 de lei. Iarasi mi s-a parut prea mult si pana la urma mi-am luat una de la Beyler, la 1000 de lei.
Arata foarte bine, blatul este MDF furniruit parca, deci nu cu autocolant sau vospsea. Are si acel geam mic, care o face potrivita pt intrarea la o casa. Usa are 900 latime asa ca a trebuit ca sa zidesc intr-o parte, si am facut-o cu caramida de sticla. Deci am rezolvat si problema luminatorului lateral.
Bafta

Buna alegere. Exact la fel ma gandesc sa fac si eu (usa de dimensiuni normale + ilumintor din caramida de sticla). Poti sa atasezi o poza, te rog?
Alexadi
QUOTE(deltaeye @ Jun 18 2007, 20:21) *
Apropo de Waldeck,ei spun ca asigura montajul gratuit(fara zugraveala,care e 150 RON).Asta inseamna ca se ocupa gratuit si de zidarie?Adica tot ce imi ramane de facut este sa zugravesc?Daca cineva a beneficiat de serviciile lor poate imi da informatiile,eventual despre seriozitate si promptitudine(au preturi mai mari ca la alte firme,oare merita sistemele montate de ei?).Multumesc!

Am eu. Sunt foarte profesionisti, isi cunosc meseria si au rabdare sa explice omului tot ce intreaba. Ei importa incuietori basi si ikon pe care le monteaza pe usi Setum. Pe de o parte e bine sa ai incuietori bune (mi-au aratat certificate de calitate si acreditare de la case de asigurari germane - cati comercianti mai fac asta?) pe de alta parte e bine sa ti le monteze oameni care chiar se pricep.

Asa ca am luat de la ei de 2 ori si sunt super multumit.

Ei zidesc usa cu beton.Iese foarte drept si relativ neted. Peste el am dat cu glet si lavabila si nu se mai cunoaste nimic.
Moshpedia

Am gasit usa Maco cu incuietori Urbis; este in regula alegerea ? Nu as mai fi putut opta decat pt varianta cu incuietori Maco . Sunt probleme cu Urbis-ul ? S-a blocat cineva ??
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.