M-ar interesa un cuptor de paine (electric) pentru acasa. In vest am vazut multe modele, dar la noi nu stiu unde sa caut. Am incercat pe google, dar mi-a dat niste link-uri vechi.
Ma refer la un aparat in care pui un aluat si el iti coace paine/chifle/cornuri etc.
Are cineva o idee unde gasesc?
=======
Later edit:
Un topic mare despre acelasi subiect, poate fi accesat AICI
bobocul
Jun 14 2004, 10:51
La Careffour era ceva in genul asta. pui toate componentele in el , ii programezi ora la care sa fie gata si el se apuca sa framante si sa coaca . nu am retinut pretul
mersi de idee. din pacate au un site de 2 lei si nu e asa usor sa gasesc ce caut...
Courage
Jun 14 2004, 11:32
Sunt 2 modele, mama e innebunita sa isi ia unul, deoarece am inteles ca painea facuta conform retetelor aparatului, este delicioasa.
Modelul mic si comun este ~ 3 mil lei.
La Audiogalaxy (sau orice alt Altex) le gasesti pe ambele.
addicted
Jun 14 2004, 12:10
yeap.. mama are asa ceva..
pizza si cozonac si alte de-astea ies super, dar consuma la curent cat un datacenter
Wahahahaha, si mama si-a luat de curind!
mai bine imi iau un datacenter
Originally posted by Courage
Sunt 2 modele, mama e innebunita sa isi ia unul, deoarece am inteles ca painea facuta conform retetelor aparatului, este delicioasa.
Modelul mic si comun este ~ 3 mil lei.
La Audiogalaxy (sau orice alt Altex) le gasesti pe ambele.
am cautat pe www.altex.ro inainte sa post-ez aici, dar nu am gasit nimic. poti sa-mi spui cum se cheama exact?
acuma am dat si un telefon la un altex din cluj si au zis ca nu au si nu aduc asa ceva....
mirceat
Jun 14 2004, 14:34
La Metro este un cuptor marca Alaska pe la 2 mil lei. Se putea vedea si in catalog acum 2 saptamini.
Pe mine nu ma atrage ideea. Cred ca piinea facuta acolo iese ca un cozonac. Voi care aveti cuptor, chiar va place piinea aceea?
mirceat >> mersi mult de tip.
pare bun pretul; ca la toate produsele Alaska. nu stiu cat de fiabil e. am sa caut ceva review pe net, dar nu cred ca am vreo sansa sa gasesc. probabil e un produs rebrandat.
Courage
Jun 14 2004, 14:48
Ma intereseaza daca are cineva un cuptor Alaska din oferta de la Metro (~2,2 mil. Lei). Cum merge? E ok? etc.
RoyalLily
Jun 15 2004, 17:20
Originally posted by yule
M-ar interesa un cuptor de paine (electric) pentru acasa. In vest am vazut multe modele, dar la noi nu stiu unde sa caut. Am incercat pe google, dar mi-a dat niste link-uri vechi.
Ma refer la un aparat in care pui un aluat si el iti coace paine/chifle/cornuri etc.
Are cineva o idee unde gasesc?
Am vazut cuptor de paine electric in reteaua de magazine Rombiz, nu retzin exact pretul.
Din cate am auzit painea iese foarte buna si...... pufoasa.
addicted
Jun 15 2004, 17:59
chiar iese super.. numai ca nu merita efortul sa o faci singur. pt prajituri sau pizza povestea se schimba..
Courage
Aug 3 2004, 10:55
Vine ziua de nastere a mamei si i-am promis o jucaria ca asta.
Am citit pe forumul despre copii niste idei delicioase, dar toate fetele se impiedica la o problema: nu vor sa spuna ce marca de masina de paine au !
Am umblat si am gasit urmatoarele modele in Bucuresti, dar ma intereseaza sa faca si cozonac.
Doar la Moulinex spune clar de cozonac.
Sevrin - 1.2 kg ~ 2.6 mil (Selgros)
Alaska - 1.2 kg ~ 2.6 mil (Metro)
Moulinex - 0.5 kg ~ 3.5 mil (Metro)
Panasonic - 1 kg ~ 9 mil !!!!
Eu tind catre Alaska cu doua framantatoare, dar nu sunt sigur ca poate sa faca si cozonac !
Orice masina poate face si cozonac ? Totul este sa ai reteta sau e nevoie si de program special ?
Idei ?
georgerc
Aug 3 2004, 13:57
Weekendul asta era Petrisor la Carrefour in Militari si facea reclama la un cuptor din asta care nu trecea de 2 mil de lei!
Ei, nu...
Melissa - la Carrefour e 2.500.000 lei
georgerc
Aug 3 2004, 14:15
Originally posted by eiffel
Ei, nu...
Melissa - la Carrefour e 2.500.000 lei
Inseamna ca am vedenii???? POate ca era promotie speciala pentru ca era Petrisor acolo!?! :thinking:
cata paine iese la un ciclu? spuneti in "franzele"!
nu ma incanta deloc painea care se gaseste in comert, poate mai putin cea neagra care are gust cat de cat.
Bitch_in_Red
Aug 3 2004, 17:32
depinde cat de mare este aparatul de facut painea; in general minim o franzela mare (1Kg)
Eu am unul de aprox. 2 ani si de atunci cred ca am mai cumparat paine din magazine doar de 2..3 ori. Cred ca am dat pe el vreo 40...50$, nu este de capacitate mare, cred ca e doar de 3 Lb (approx. 1.2Kg). Oricum, la cat a "muncit" pana acum si-a scos banii cu varf si indesat!
Si intr-adevar, painea facuta cu el este super.
Nu stiu cat consuma si nici nu ma intereseaza, pun in el toate ingredientele si il las aproximativ o ora sa le framante. Apoi coca o pun intr-o tava si o bag in cuptor (la o temp de 350F) - alt consum maret.
Dar in final iese un deliciu. Se pot face si cozonaci sau aluat pentru pizza.
Deci nu folosesc aparatul decat pentru a face coca! Nu mi-a placut de el la mai mult de atat. In concluzie nu as investi o suma mareata in asa ceva.
:asthanos:
Apoi coca o pun intr-o tava si o bag in cuptor (la o temp de 350F) - alt consum maret.
Eu stiam ca o si coace. Nu doar framantatul - ca asa mai ieftin iesi cu un mixer...
georgerc
Aug 5 2004, 11:06
Probabil ca si aparatul folosit de Lady_in_Red coace, insa ei nu-i place, asta inteleg eu din mesajul ei!
Cat de bune sunt cuptoarele astea ?
Originally posted by Courage
Panasonic - 1 kg ~ 9 mil !!!!
Ce naiba arunca astia in Romania, electronicele sint vindute sub sigla Panasonic/Technics, electrocasnicele sint intotdeauna National... O fi facut pe vapor.
dar ceva informatii pe net despre produsele in cauza nu aveti?
mirceat
Sep 22 2004, 10:35
Review-uri pt diverse masini de facut piine la Review Centre
doyoo
etc.
Pt cautari in limba germana folositi denumirea Brotbackautomat.
Courage
Sep 25 2004, 23:22
Pana la urma am cumparat mamei o masina de paine Alaska.
Pret convenabil ~ 2.6 mil, doua framantatoare si destul de multe functii.
Partea naspa este ca ii lipsesc retetele, insa am vanat de pe net.
Ce am facut pana acum: paine de casa si paine dulce (~ cozonac)
Painea de casa iese "mare si tare". E un deliciu, si seamana cu cea feliata din comert, insa mult mai satioasa.
Painea dulce este buna, insa mie mi-a iesit cam cojoasa, in rest mai invat... dar nu am timp + ca si mama e ocupata.
sigxcpu
Sep 26 2004, 07:41
courage, vrei sa fii sotia mea ?
Courage
Sep 26 2004, 08:53
QUOTE(sigxcpu @ Sep 26 2004, 08:41)
courage, vrei sa fii sotia mea ?

Esti prea urat !
OmuCuOpinia
Oct 28 2004, 19:27
Salut. Ma intreb daca (dintre cei care folositi deja asemenea aparate) imi puteti spune ce ingrediente folositi: adica ce marca de drojdie/faina etc. si, poate, experienta voastra cu diferite tipuri . Multumesc
bobocul
Nov 18 2004, 09:33
"courage" ce mai poti spune despre "alaska' cum merge? esti multumit de ea?ce probleme ai cu ea? merita banii?
Cornholio
Nov 18 2004, 12:39
Am luat si eu acum vreo luna o masina de facut paine 'Elta' de la obor cu 1.700.000... si nu a mers
Cu garantzia s-a rezolvat problema intr-o zi (se bloca in timpul programului si continua framantatul cocii la nesfarsit) si de atunci m-am pus pe facut paine/cozonac... si uneori a iesit, alteori nu prea. (am uitat sa spun ca dimensinuea cuvei este pentru paini de 750g). Nu prea a iesit (de exemplu la cozonac) din cauza ca facusem coca prea apoasa si nu a crescut cum trebuia. In principiu o data puse la punct niste retzete clare totul iese perfect la fiecare incercare. (sa incercatzi pentru cozonac sa punetzi in loc de cacao un plic de ciocolata cu caramel d'alea instant.. iese foarte bun si parfumat cozonacul). Cat despre celelalte chestii din cozonac (rahat and stuff) chiar daca le pun cand beepaie masinaria dupa aia cand mai framanta coca face varza rahatul.. dar tot e bun la gust. Per total merita totzi banii mashina.. nu regret deloc ca am luat-o.. si intr-adevar e super sa te scoli la 7:30 si sa mananci paine sau cozonac facute in urma cu 30 min.
Am uitat sa ma uit la consum, o sa vad daca se cunoaste ceva cand vin aia cu lumina
planck
Dec 30 2004, 20:14
M-ar interesa si pe mine un aparat de facut paine! Daca se poate sa imi spuneti si mie cat de multa energie electrica consuma!
aţi desoperit pănă acum cât consumă?
virgil67
Nov 18 2006, 09:08
Cornholio, de unde anume de la obor ai luat masinaria? Magazinul mare sau unde mai exact?
QUOTE(sebig @ Nov 17 2006, 17:36)

ați desoperit pănă acum cât consumă?
Da, am masurat eu (la un cuptor Alaska de la Metro). Pe programul cu painea cea mai mare si rumenire max,
0.36 kwh
din care 0.30 kwh in faza de coacere. O nimica toata, avand in vedere ca rezistaenta de incalzire are 800W si coacerea dureaza o ora; cupleaza deci cam 40% din timpul asta.
LoveDemon
Nov 18 2006, 22:30
QUOTE(Cornholio @ Nov 18 2004, 12:39)

Am luat si eu acum vreo luna o masina de facut paine 'Elta' de la obor cu 1.700.000... si nu a mers

QUOTE(virgil67 @ Nov 18 2006, 09:08)

Cornholio, de unde anume de la obor ai luat masinaria? Magazinul mare sau unde mai exact?
Interesant nu e faptul ca l-ai intrebat dupa doi ani de unde a luat masinaria, da' l-ai nimerit la FIX doi ani. Hehe... o fi uitat si el intre timp.
Eu am luat 2 bucati de la Metro (Alaska). Ambele s-au stricat in mai putin de 7 luni. Nu mai recunosc programele, nu mai coc, etc.
Ce sa zic, am dat 180 lei pe ele, dar...
valladolid
May 3 2007, 00:42
QUOTE(penca @ Nov 19 2006, 12:31) [snapback]2121326[/snapback]
Eu am luat 2 bucati de la Metro (Alaska). Ambele s-au stricat in mai putin de 7 luni. Nu mai recunosc programele, nu mai coc, etc.
Eu am gasit unul care pare profi aici Stiti ceva de acesta?
inocelat
May 3 2007, 10:49
QUOTE(valladolid @ May 3 2007, 01:42) [snapback]2780407[/snapback]
Eu am gasit unul care pare profi
aici Stiti ceva de acesta?
Mi se pare cam scump, chiar daca e marca. Eu am un Moulinex(capac. pana la 750g) luat de la DOMO cu 350 si sunt foarte multumita de el, saptamanal produce cate ceva. A aparut si un nou model de Moulinex cu capac. de max.1200g.(am vazut acum o luna la SelGros. Daca ai pe cineva afara, iti poate aduce unul mult mai ieftin(sunt pana in 100 euro). Oricum, face toti banii daca vrei paine buna, cozonac si alte aluaturi.
QUOTE(penca @ Nov 19 2006, 12:31) [snapback]2121326[/snapback]
Nu cumva au garantie 2 ani? Eu am un alaska din asta - fara probleme. La fel si un prieten.
joannes
May 3 2007, 17:42
folosesc masina de paine doar pt framantat si ceva dospit si apoi arunc aluatul in cuptor intr-o tava mare. nici nu se compara. paine ca pe vatra.
crista-up
Jun 27 2007, 12:04
heeeellllppppp
am o mare problema...acum vreo 2 luni i-am cumparat soacrei mele, la insistentele ei ,o masina de facut paine din Ungaria marca HouseMeister...nu stiu daca are vreo importanta marca...problema este ca masina saraca pare a fii buna...dar nu stie cum sa o foloseasca...instructiunile sunt in ungureste...sunt putine...si cred ca lipseste pagina cu retete...a incercat biata de ea sa faca paine...dar ba a uitat paletele inauntru si a copt painea cu tot cupalete, ba a uitat sa puna paletele si nu sa amestecat aluatul...nu vreti sa stiti ce a iesit...ba pune prea multa drojdie sau faina nu ebuna si iesi o caramida ...
asa ca va rog frumos sa ma ajutati cu reteta de paine...cica ar trebuii sa faca si aluat de gogosi si pizza...dar vreau sa vad ca stie sa faca paine macar...multumesc mult
QUOTE(crista-up @ Jun 27 2007, 13:04) [snapback]3023335[/snapback]
heeeellllppppp
am o mare problema...acum vreo 2 luni i-am cumparat soacrei mele, la insistentele ei ,o masina de facut paine din Ungaria marca HouseMeister...nu stiu daca are vreo importanta marca...problema este ca masina saraca pare a fii buna...dar nu stie cum sa o foloseasca...instructiunile sunt in ungureste...sunt putine...si cred ca lipseste pagina cu retete...a incercat biata de ea sa faca paine...dar ba a uitat paletele inauntru si a copt painea cu tot cupalete, ba a uitat sa puna paletele si nu sa amestecat aluatul...nu vreti sa stiti ce a iesit...ba pune prea multa drojdie sau faina nu ebuna si iesi o caramida ...
asa ca va rog frumos sa ma ajutati cu reteta de paine...cica ar trebuii sa faca si aluat de gogosi si pizza...dar vreau sa vad ca stie sa faca paine macar...multumesc mult
Cea mai simpla reteta pentru piine :
1.APA = 430 g
2.sare = .... dupa gust ( 1 lingurita si jumatate )
3.zahar = 1 lingurita
4.ulei = 1 lingura si jumatate
5.faina = 700 g
6.drojdie = 1 plic drojdie uscata sau 15g drojdie proaspata ( aprox. 1/3 pachet )
Ordinea adaugarii ingredientelor trebuie respectata !
Coacere medie , paine peste 1Kg , program nr.1 ( paine alba )
SA AVETI SPOR !
RatonCarpanos
Sep 27 2007, 11:52
Multe informatii gasiti pe forum la culinar.ro ca de exemplu aici
Sper sa va fie de folos.
Multumesc, chiar cautam retete verificate. Eu fac si aluat de pizza in masina, iese mereu excelent.
Am de ales intre
http://www.moulinex.com/products/electrica...breadmakers.htm
sau
http://panasonic.ro/Produse/Cuptor-de-paine/Sd255/264.html
Exista persoane care au unul din modele si pot da informatii despre e.
Unde gasesc faina integrala/secara ?
Multumesc.
romikatm
Apr 18 2008, 20:11
Vezi ca topicul asta e cam 'amortit'.
Daca vrei discutii mai serioase despre ceea ce te framanta incearca aici
Alexadi
Apr 21 2008, 15:13
Am un Moulinex, cel mai ieftin, am dat 2 mil pe el.
E incredibil de bestial. Am devenit fanatic, fac paine integrala cu el si iese dementiala. Nu stiu cum am trait pana acum in ignoranta.
L-am folosit in draci, aproape zilnic, tot ce regret e ca nu am luat versiunea de 1,5 kg, pt ca se termina repede painea de 1kg.
faina integrala se gaseste la Megaimage si la Naturalia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.