Masina de paine pentru acasa
Pagini: 1, 2, 3

bebelina1

am si eu o masina de facut paine
e super
eu am o alaska am dat 1,6 mil pe ea din metro acum un an

am 3 retete de la o coloega de servici ,care ies garantat., ea face in fiecare zi cate o paine...e de 1000000 de ori mai buna decat aia de cumparat ....mai e o problema...faina ...nu tot timpul e buna...de exemplu acum e buna faina de pambac...au in kaufland...iese o paine cu ea de lesini mancand....

PAINE MIJLOCIE CU TĂRÂȚE
Se amestecă 2 linguri zeamă lămâie cu o cantitate de apă până la 240 ml (apa împreună cu zeama de lămâie) și se toarnă peste un amestec de 2 linguri tărâțe cu făină integrală, care împreună cântăresc 150 g.
Amestecul se lasă la macerat minim 8 ore.
În cuva mașinii se toarnă amestecul de mai sus, 120 ml apă la temperatura camerei, 2 linguri ulei, iar deasupra se pun 450 g făină albă. La mijloc se pune 1 linguriță drojdie, iar în colțuri câte o linguriță de zahăr și sare. la semnalul sonor al mașinii, în timpul frământării, se pot pune semințe, nucă (nuca îi dă o culoare și gust deosebit), alune etc.
Se coace cu programul 1, setat pe „pâine de mărime mijlocie” și „coacere închis la culoare”.

PÂINE ALBĂ MIJLOCIE

În cuva mașinii se pun 400 ml apă, 2 linguri ulei, iar deasupra 675 g făină.
La mijloc se pune 1 linguriță drojdie, iar în colțuri câte o linguriță de zahăr și sare.
Se programează pe „pâine mijlocie” , „coacere închis la culoare” și se coace cu programul 1.
Obs. Se poate adăuga fie o legătură de cozi de ceapă verde tocate mărunt si 1-2 linguri telemea rasă, fie 1 cățel usturoi ras pe răzătoarea mică.

PÂINE ALBĂ CU CARTOFI

330 ml apă în care au fiert cartofii, la temperatura camerei; 4 linguri ulei; 675 g făină albă, 225 g cartofi piure, 2 linguri lapte praf (se poate și fără), 2 lingurițe sare, 1 linguriță zahăr, 1 ½ linguriță drojdie, lapte pentru glazură.
În cuva mașinii se pun : apa, uleiul și deasupra făina, peste care se pune piureul și laptela praf. La mijloc se pune drojdia, iar în colțuri se pun zahărul și sarea. Se coace cu programul 1, „pâine mare” si „rumenire medie”. Pentru glazurare (cine vrea!) se unge aluatul cu lapte, înainte de începerea coacerii sau la mijlocul perioadei de coacere.
edgrimex
QUOTE (bebelina1 @ Apr 30 2008, 08:46) *
330 ml apă în care au fiert cartofii, la temperatura camerei;

Interesanta reteta, eu am folosit fulgi de cartofi. Cred ca reteta ta va fi mai gustoasa.

Courage
Un topic de 18 pagini despre masina de paine poate fi gasit aici:

http://forum.softpedia.com/index.php?showt...p;#entry4494439
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.