Sfat montare casetofon

carabetz86

Salut am un Kenwood krc-490 pe caseta model mai vechi, si in spate are doar o mufa nimik altceva.
Aveti cumva idee cum s-ar monta ca din cate am inteles pe matiz exista mufa care se potriveste dar eu pe dacie nu am o asemenea mufa. Va rog frumos pentru priceputi daca stiti ce mufa imi trebuie sau de unde sa o iau.
Marius3k
Nu am reusit sa gasesc nicicum radio-ul tau si nici pinout-ul lui.
Sunt mari sanse ca acesta sa aiba conectori standard ISO.
Daca da, asa ar trebuie sa fie diagrama pinilor:

Si de aici poti sa-ti comanzi o mufa, daca nu ai un magazin de electronice/car audio apropiat.

iulicuta2000
nu poti face o poza?
in caz ca nu se gaseste acea mufa se pot lipi fire pe acei pini...dureaza putin pana gasesti cofiguratia lor,dar nu e ceva imposibil
carabetz86
multumesc pentru sfaturi baieti.Am reusit sa montez casetofonu, era o banala mufa Iso. Da a aparut o alta problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.Nu stiu daca are intrare audio casetofonu pentru a monta un mp3 player fara sa folosesc modulator fm.O sa va pun o poza cu schema din spatele lui poate va pricepeti si imi spune-ti si mie.Va mentionez ca are mufa ptr magazie de cd. NU am reusit sa pun o poza dar am pus manualul in format pdf.
Astept idei daca va pricepeti.
Marius3k
Pune poze cu spatele lui, si cu fata, sa ne dam seama exact ce si cum.
Daca are control de magazie, s-ar putea sa si noroc.
carabetz86
sper ca din manualul pe care l-am atasat sa ma lamuriti.
Astept raspuns ca nu stiu care ar putea fi intrarea audio a casetofonului
Marius3k
Uite aici o pagina cu diferite pinout-uri pentru cd-changer kenwood. Tu ai nevoie de un GND, un L channel si de un R channel. Daca ai buton de cd pe casetofon si iti ramane activ, nu se apuca sa caute dupa magazie e ok, sunt sanse sa-ti mearga mp3-ul.

carabetz86
da sunt de acord
asa e cum spui tu dar mai e o problema daca bag un gnd un R line in si un L line voi avea 3 fire. Intrebarea mea e cum le leg daca eu pentru conectarea mp3 am 2 fire.
Trebuie folosit cablu cu masa?
daca da care e masa? Gnd?
a si uitam mufa mea de la casetofon e identica cu CHANGER RANGE ROVER PU-2050A din pagina pe care mi-ai aratat-o tu si am vazut ca sunt 2 de Gnd unu simplu si unu Gnd line.
Marius3k
Sa zicem ca avem asa:
Tu de aici folosesti pinii: 5-dreapta, 6-stanga si 7 GND. De fapt GND e masa, o poti lua de oriunde alt loc, tot aia e, dar asta nu mai conteaza acum.
Tu la mp3-player portabil ai o mufa jack de 3.5mm in genul asta:
In imaginea de mai sus ai, in ordinea numerelor de pe tricou (stanga>dreapta): Gnd, Left, Right!
Mai ramane sa te joci de-a lipitul de fire...
iulicuta2000

si mai ramane o problema...poti sa selectezi modul "magazie cd-uri" daca headunitu-ul nu detecteaza prezenta ei?eu am un radiocass auto sony cu tot cu magazie...si atunci cand suportul de cd-uri este scos din magazie,playerul ocoleste folosirea ei ,la fel se intampla si cu caseta...daca nu are caseta...nu pot trece de pe fm pe caseta sau pe cd...
Marius3k
QUOTE(Marius3k @ Sep 12 2007, 16:48) *
Daca ai buton de cd pe casetofon si iti ramane activ, nu se apuca sa caute dupa magazie e ok, sunt sanse sa-ti mearga mp3-ul.

Iar asta nu se poate afla, decat facand "montajul".
iulicuta2000
imi cer scuze....nu am citit atent notangel.gif
carabetz86
am incercat da degeaba. sare peste el nu il gaseste ca si cu caseta cand nu e introdusa nu pot sa trec de pe radio pe caseta.
voi incerca cu modulator da am inteles ca sunt cam proaste.
Ce imi recomandati modulator sau caseta adaptor
Marius3k
Modulator daca ai stick sau caseta daca ai deja mp3-playerul!
carabetz86
ma gandeam daca e posibil sa conectez mp3 playerul la casetofon prin intermediul unei mufe Cablu Jack 3.5 - 2 x RCA deoarece in spatele casetofonului ma 2 mufe rca si pe una scrie rear left output si pe cealalta rear right output.
Ar putea sa mearga?
sau e doar pentru amplificator?
Ca un aparat de fotografiat digital se conecteaza la tv prin intermediul aceleiasi tip de mufa si se aude si sunetul de la filmari.
Marius3k
Daca scrie output, inseamna ca e iesire.

Daca SCRIA input, era intrare! smile.gif
alxemanuel
Am si eu un casetofon Pionner cu caseta pe care vreau sa il montez pe o dacie , insa nu am gasit mufa pentru el .
As putea sa il montez fara acea mufa ? Este complicat?
alxemanuel
Am desfacut casetofonul sa vad daca scrie ceva in dreptul fiecarui pin , am gasit si le-am notat .
Poate sa ofera cineva sa imi spuna si mie care este masa, care alimentarea si ce mai trebuie ca sa pot sa il montez . multumesc
Marius3k
Ce model de Pioneer e exact?
alxemanuel
Pionner Electronic Corp KEH-252OR XIN/GR asta scrie pe spatele lui
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.