Febra musculara
Pagini: 1, 2

allah2

Prima mea febra musculara biggrin.gif Daca pana acum, desi eram obosit si extenuat cam la finalul oricarui antrenament, dupa cateva ore de odihna eram ca nou, iata ca acum mi-a fost dat sa am si o febra musculara de zile mari, la trapez tongue.gif

Motivul? Pana acum imi antrenam trapezul cu o gantera de 5 kg, desi putea sa fac destul de usor ridicarile din umeri. Iata ca mi-am achizitionat o gantera reglabila de pana la 25 kg si ieri mi-am triplat greutatea cu care-mi antrenam trapzeul, ajungand la 15 kg! M-am chinuit din greu sa fac 4 serii a cate 10 repetari, dar am reusit. Azi dimineata m-am trezit cu febra musculara, incat simt ca ma ustura putin si-mi rotesc umarul cu mici dificultati si dureri. Si umarul imi este putin afectat (l-am antrenat ieri alaturi de trapez, pentru ultima data, deoarece acum l-am mutat alaturi de triceps), deoarece simt ocazional anumite "pulsari" in el.

De aici intrebarea: e un semn bun aceasta febra musculara sau nu? Eu banuiesc ca da, deoarece arata ca am stors tot ce se poate din muschiul respectiv la precedentul antrenament. Sau arata contrariul, ca am exagerat si m-am supraantrenat, astfel incat acum trapezul mai mult va da inapoi decat va creste? mellow.gif
ciutacu
QUOTE(allah2 @ Sep 7 2007, 15:03) *
Prima mea febra musculara biggrin.gif Daca pana acum, desi eram obosit si extenuat cam la finalul oricarui antrenament, dupa cateva ore de odihna eram ca nou, iata ca acum mi-a fost dat sa am si o febra musculara de zile mari, la trapez tongue.gif

Motivul? Pana acum imi antrenam trapezul cu o gantera de 5 kg, desi putea sa fac destul de usor ridicarile din umeri. Iata ca mi-am achizitionat o gantera reglabila de pana la 25 kg si ieri mi-am triplat greutatea cu care-mi antrenam trapzeul, ajungand la 15 kg! M-am chinuit din greu sa fac 4 serii a cate 10 repetari, dar am reusit. Azi dimineata m-am trezit cu febra musculara, incat simt ca ma ustura putin si-mi rotesc umarul cu mici dificultati si dureri. Si umarul imi este putin afectat (l-am antrenat ieri alaturi de trapez, pentru ultima data, deoarece acum l-am mutat alaturi de triceps), deoarece simt ocazional anumite "pulsari" in el.

De aici intrebarea: e un semn bun aceasta febra musculara sau nu? Eu banuiesc ca da, deoarece arata ca am stors tot ce se poate din muschiul respectiv la precedentul antrenament. Sau arata contrariul, ca am exagerat si m-am supraantrenat, astfel incat acum trapezul mai mult va da inapoi decat va creste? mellow.gif

roll2.gif Tare ! Pai ma, un muschi trebuie sa secrete acid lactic in timpul unui antrenament (secretia de acid lactic se manifesta prin febra musculara) pentru a fi stimulat sa creasca. Asa ca ar fi trebuit la toate antrenamentele de pana acum sa fi facut febra musculara.

By the way, unde ai gasit in comert gantere de 25 kg ? Sau le ai de la vreo sala ? wink.gif

ciutacu
Daca e prima ta febra musculara, inseamna ca pana acum ai lucrat cam degeaba. rolleyes.gif no offence...
BadBoyBlue
E de bine. Crește mușchiu'.
allah2
QUOTE(ciutacu @ Sep 7 2007, 14:38) *
By the way, unde ai gasit in comert gantere de 25 kg ? Sau le ai de la vreo sala ? wink.gif

Le-am luat de la cineva de pe okazii.ro Doar 100 lei, buna afacere, zic eu tongue.gif

QUOTE(ciutacu)
Daca e prima ta febra musculara, inseamna ca pana acum ai lucrat cam degeaba. no offence...

Degeaba... dar am luat 5 kg in greutate! Si diferentele zic ca se vad. Arat poze daca vrei, ca am una fix inainte sa incep sa ma antrenez, si una de acum 1 saptamana tongue.gif

Si apropo, ce vrei sa fac eu daca, pur si simplu, n-am avut pana acum febra musculara?! Repet: cam dupa fiecare exercitiu ma simteam extenuat (la unele, de triceps, nu mai puteam face la final nicio repetare cu greutatea cu care fac de obicei lejer vreo 10 repetari smile.gif ) Adevarul e ca, de obicei, nici n-am prea avut febra musculara la viata mea. La fotbal unde ma duc eu, pe toti ii aud des ca nu vin pe motiv ca au facut febra musculara, dar eu unul pot juca si ore in sir ca ziua urmatoare sunt ca nou happy.gif
ciutacu
QUOTE(allah2 @ Sep 7 2007, 17:52) *
Le-am luat de la cineva de pe okazii.ro Doar 100 lei, buna afacere, zic eu tongue.gif
Degeaba... dar am luat 5 kg in greutate! Si diferentele zic ca se vad. Arat poze daca vrei, ca am una fix inainte sa incep sa ma antrenez, si una de acum 1 saptamana tongue.gif

Buna afacere wink.gif
Probabil ca ai fi luat mai mult in greutate daca ai fi facut febra musculara de fiecare data. De asta cred ca faceai mai multe antrenamente pentru aceeasi grupa in fiecare saptamana. Sa te vad acuma de cate ori iti antrenezi aceeleasi grupe musculare in fiecare zi ! laugh.gif
allah2
QUOTE(ciutacu @ Sep 7 2007, 14:58) *
Probabil ca ai fi luat mai mult in greutate daca ai fi facut febra musculara de fiecare data.

Pe zi ce trece ma perfectionez asa ca... tot raul spre bine cool.gif

QUOTE(ciutacu)
De asta cred ca faceai mai multe antrenamente pentru aceeasi grupa in fiecare saptamana.

Corect! Vedeam ca ma refac si ziceam sa mai bag un antrenament ca doar n-o strica tongue.gif

BadBoyBlue
QUOTE(allah2 @ Sep 7 2007, 17:52) *

Ai pus 5 kile într-o săptămână?! eek.gif
allah2
Nu! In 3 luni! Dar doar de 1 luna ma antrenez mai serios. Prima luna faceam ocazional doar pentru bicepsi, a doua faceam 3 antrenamente pe zi (ciutacu stie tongue.gif), iar din a treia cum trebuie. Sa vedem la a patra daca mai evoluez cumva cu antrenamentul laugh.gif
Rayden3000

Cum pana mea sa faci febra pana acum daca faceai la trapez cu 5 kg ? biggrin.gif normal ca atunci cand ai marit greutatea..o fost solicitat muschiu mai bine.. mareste si tu greutatea la toate grupele si o sa faci febra, eu pe vremea cand ma antrenam acasa am facut doar o singura data febra..dar de cand merg la sala.. de fiecaredata am febra
allah2
QUOTE(Rayden3000 @ Sep 7 2007, 15:12) *
Cum pana mea sa faci febra pana acum daca faceai la trapez cu 5 kg ? biggrin.gif normal ca atunci cand ai marit greutatea..o fost solicitat muschiu mai bine.. mareste si tu greutatea la toate grupele si o sa faci febra,

Doar la trapez greutatea nu era buna. In rest, ma solicitam la maximum (ca, de exemplu, am si o coarda elastica de maxim 30 kg cu care faceam la bicepsi).

QUOTE(Rayden3000)
eu pe vremea cand ma antrenam acasa am facut doar o singura data febra..dar de cand merg la sala.. de fiecaredata am febra

Pai lasa ca acum am greutati suficiente pentru orice grupa. Cred ca o sa mai dureze ceva timp pana sa fac eu la deltoid cu 25 kg, de exemplu, cand acum ma chinui cu 7-8 kg laugh.gif

In fine, eu tot nu cred ca o sa mai fac vreodata febra la alta grupa. Iau drept exemplu bicepsul. Niciodata n-am facut febra musculara la el, indiferent de ce faceam. Si acum, dupa antrenamente, desi simt ca-mi explodeaza la final, dupa cateva ore totul e ok smile.gif
ciutacu
QUOTE(allah2 @ Sep 7 2007, 18:20) *
Doar la trapez greutatea nu era buna. In rest, ma solicitam la maximum (ca, de exemplu, am si o coarda elastica de maxim 30 kg cu care faceam la bicepsi).
Pai lasa ca acum am greutati suficiente pentru orice grupa. Cred ca o sa mai dureze ceva timp pana sa fac eu la deltoid cu 25 kg, de exemplu, cand acum ma chinui cu 7-8 kg laugh.gif

In fine, eu tot nu cred ca o sa mai fac vreodata febra la alta grupa. Iau drept exemplu bicepsul. Niciodata n-am facut febra musculara la el, indiferent de ce faceam. Si acum, dupa antrenamente, desi simt ca-mi explodeaza la final, dupa cateva ore totul e ok smile.gif

poti sa faci deltoid cu 10 kg si sa trebuiasca sa pui mai mult, sau poti face cu 20 si sa fie prea mult wink.gif nu ai precizat ce fel de exercitiu efectuezi ? si pentru care parte a deltoidului ?
allah2
La ridicari laterale sau frontale cu gantera. Inainte sa-mi achizitionez noua gantera faceam cu cea de 5 kg. Era destul de ok, faceam oarecum lejer 10 kg, dar dupa 4-5 seturi tot eram obosit si nu mai putea face. Acum, cu 7 kg, storc tot ce pot din mine ca sa duc la capat programul vechi smile.gif. De aici cred ca vine pulsatia pe care o simt si acum ocazional in umeri...
ciutacu
QUOTE(allah2 @ Sep 7 2007, 18:47) *
La ridicari laterale sau frontale cu gantera. Inainte sa-mi achizitionez noua gantera faceam cu cea de 5 kg. Era destul de ok, faceam oarecum lejer 10 kg, dar dupa 4-5 seturi tot eram obosit si nu mai putea face. Acum, cu 7 kg, storc tot ce pot din mine ca sa duc la capat programul vechi smile.gif. De aici cred ca vine pulsatia pe care o simt si acum ocazional in umeri...

incearca sa folosesti greutati atat de mari incat sa faci 4-5 repetari pe serie si zi-mi cum te simti wink.gif
allah2
Am incercat deja. Problema e ca, daca pun greutati mai mari, nu mai pot controla gantera si fac exercitiul incorect. Daca pot face macar o repetare perfect corecta, ma duc spre 8-10. Ciudat, dar cam asa e mellow.gif In fine, am sa mai incerc...
ciutacu
QUOTE(allah2 @ Sep 7 2007, 19:08) *
Am incercat deja. Problema e ca, daca pun greutati mai mari, nu mai pot controla gantera si fac exercitiul incorect. Daca pot face macar o repetare perfect corecta, ma duc spre 8-10. Ciudat, dar cam asa e mellow.gif In fine, am sa mai incerc...

chiar ca ciudat. dar straduieste-te sa faci cat mai corect si cat mai putine repetari ( nu mai putin de 4 )
Valy1
@allah2: Ziceai ca ai poze cu evolutia ta..pune te rog..daca vrei bineinteles.
allah2
Uite aici.
Valy1
Punete bine pe brate si piept ...Bratele au fost obsesia mea de de cand m-am apucat..oricum felicitari..ai progresat mult..
BadBoyBlue
CITAT (allah2 @ Sep 8 2007, 09:36) *
Uite aici.

Bun abdomen! wink.gif Păcat că eu nu suport să îl lucrez pe al meu.. dar tot se ține bine. biggrin.gif Și ca să vezi:

De prin aprilie... smile.gif
ciutacu
QUOTE(allah2 @ Sep 8 2007, 09:36) *
Uite aici.

Iti apreciez progresul, dar stii ca nu e voie sa pui un link in afara de Softpedia ? Tocmai ai pus un link catre alt forum. Moderatorii sigur nu vor aprecia asta nono.gif
therock3
Uite aici.

baih allah2...
cam greu cu greutatile astea ...ca sa inveti si u tre sa citesti multe reviste si intra pe www.bodybuilding.com gasesti tot ce vrei ..antrenamente..Cat despre febra musculara nu este cauzata de ACIDUL LACTIC(se acumuleaza foarte rpd in muschi) ci de alta substanta ..nu s`a descoperit inca de ce este cauzata.
Despre antrenament shi eu am facut sala cam 1 an jumatate acasa si e cam greu.. ptr un antrenament posteaza si zi`mi dak vrei unu..DACA ai febra musculara nu inseamna ca ti se dezv muschii si viceversa dak nu ai nu se dezv ..e o mare prostie care o zic toti si habar nu au..POSIBIL SA FI FACUT DIN CAUZA GREUTATILOR MARI..CU timpu de acomodezi si vei vedea ca dak pui greutate iar faci febra.. wink.gif
therock3
Uite aici.

SI CA SA CREDETI CE V`AM ZIS DE ACIDU LACTIC http://www.evenimentul.ro/articol/febra-mu...-efortului.html
keeekeeess
Eu nu mai fac febra musculara in ultimu timp si am crescut greutatile. Parca parca mai fac oleaca la biceps daca fac 12 serii cu greutate mare si apoi inca 12 cu jumatate din cat am facut mai inainte, la fel si la triceps, da daca nu fac pe sistemu piramidal (asa so numi parca) nu am deloc febra. huh.gif
ciutacu
QUOTE(keeekeeess @ Sep 8 2007, 20:30) *
Eu nu mai fac febra musculara in ultimu timp si am crescut greutatile. Parca parca mai fac oleaca la biceps daca fac 12 serii cu greutate mare si apoi inca 12 cu jumatate din cat am facut mai inainte, la fel si la triceps, da daca nu fac pe sistemu piramidal (asa so numi parca) nu am deloc febra. huh.gif

1. Nu te antrenezi suficient de intens.
2. Mai invata inainte sa ii critici pe altii.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.