portugalkix
6th September 2007, 12:28
Problema e urmatoarea, ascultam muzica si deodata nu mai merge o boxa ( e sistem 2 boxe si un subwoofer).
Nu miroase a ars nu sa auzit niciun zgomot, nimic! Boxele sunt agatate pe perete deci nu a umblat nimenei la ele. Am scos mufele, le-am bagat din nou, nimic. Boxa cu pricina e cea de la care reglez volumul, si merge reglat.
Cum as putea face sa vad daca e arsa sau mai stiu eu ce?
bc427
6th September 2007, 13:59
Mai bine inversezi boxele intre ele si dupa aceea i-ti poti da seama daca este o boxa "prajita" sau ai un etaj defect in amplificator.
portugalkix
6th September 2007, 14:12
Cum sa le invertez?
Scuze dar nu ma pricep, poti sa fi mai explicit?
robbie_ro
6th September 2007, 14:49
Amplificatorul se afla intr-un satelit sau in subwoofer? Ar trebui sa desfaci boxa cu pricina si sa verifici prima data daca difuzorul e ok (poti incerca cu un multimetru fixat pe gama de 20ohmi cap de scala).
Apoi, in functie de rezultatul masurarii, inlocuiesti difuzorul sau verifici amplificatorul AF.
Bafta.
ciureanuc
6th September 2007, 16:52
QUOTE(robbie_ro @ Sep 6 2007, 15:49)

Amplificatorul se afla intr-un satelit sau in subwoofer? Ar trebui sa desfaci boxa cu pricina si sa verifici prima data daca difuzorul e ok (poti incerca cu un multimetru fixat pe gama de 20ohmi cap de scala).
Apoi, in functie de rezultatul masurarii, inlocuiesti difuzorul sau verifici amplificatorul AF.
Bafta.
Dai si tu niste sfaturi... omul a spus clar ca nu se pricepe. Auzi, "incearca cu multimetru"... 
A inversa boxele = pune boxa din stanga in locul celei din dreapta si cea din dreapta in locul celei din stanga - ADICA SCHIMBA FIRELE! (poate le mutai prin casa aiurea
)
Daca boxa care nu se aude, cu noile fire tot nu se aude = e prajita boxa.
Daca boxa care nu se aude, cu noile fire se aude si boxa care se auzea, cu noile fire NU se aude = e stricat amplificatorul pe canalul respectiv.
SAU, amplificatorul nu e stricat si ai dat tu din greseala balansul din computer sau din statie... :-)
Daca boxa e prajita "din senin" si tu ascultai la nivel normal (adica nu sareau gemurile vecinilor) e posibil ca defectul sa fie unul foarte banal - o lipitra rece = remediera csta foarte putin...
edit: unul din cele mai uzuale defecte "din senin" este oxidarea conexiuinlor - mi s-a intamplat si mie - "lipisem" doua fire prin rasucire simpla si dupa cateva luni, sunetul pe boxa devenise "puricat". Am taiat partea rasucita, am desizolat din nou firele si am lipit serios cu fludor/cositor. Acum merge perfeect.
portugalkix
6th September 2007, 19:12
Merci pentru reply! Am sa incerc sa fac asta.
Da chiar din senin sa intamplat, deodata ascultam muzica, si sa intrerupt!
Mr_Devil83
7th September 2007, 01:00
Firele leonice de la difuzor. Amplificatoarele din sistemele de pc nu se ard asa usor. Cele mai serioase care le-am vazut sunt cu un tda2030 si ala are destul de multe protectii.