Babuinul1971
3rd September 2007, 14:59
Deschid acest nou topic, deoarece am rascolit peste tot , si nu am gasit raspuns la problemele mele. Daca cumva gresesc, i-mi cer scuze anticipat.
Deci acum, incerc sa expun urmatoarea problema: achizitionat un card dvb Skystar2 cu telecomanda, montat cardul, instalat tot, functioneaza ireprosabil, conectat la PC pe DVI un LCD de 32, imagine superba, dar.....NU FUNCTIONEAZA TELACOMANDA DE LA SKYSTAR!
teste, incercari, softuri,(winlirc, girder, etc)chinuit PC, reinstalat win, alte teste, ....nu vrea
Testat telecomanda (o camera video trecuta pe mod noapte arata ca led-ul emitator se aprinde....
rascolit forumuri in cautare de solutii....gasit scheme de receptoare....
desfacut IR receptor, luat la puricat....schema ciudata, componente ciudate, (receptorul IR propriuzis , in nici un caz nu este TSOP1738, pe el este marcat doar "64Q4"...-stie cineva ce este? ca pe datasheet-uri nu l-am gasit....)
in fine , cumparat componente, construit montaj (scema dedicata cu 78L05) montat pe port serial la pc , setat winlirc, (COM1, COM2...)etc, nu vrea sa functioneze....
pus aparatul de masura pe circuit:surpriza! PC-ul nu vrea nici in ruptul capului sa furnizeze pe pinul 7 al serialului tensiune pozitiva fata de pinul 5 (GND), deci nici circuitul meu nu se alimenteaza, si normal ca nu vrea sa functioneze
placa de baza pe care o am este un ASSUS A7N8X2.0
asa cum vad eu lucrurile nu am decit varianta sa inversez legaturile intre pinul 5 si 7 asa fel incit sa alimentez circuitul corect polarizat....dar din experienta (mama ce de componente am mai distrus la viata mea...
) prefer sa ma opresc si sa cer un sfat avizat , poate s-a mai lovit cineva de problema asta
am tot rascolit netul dupa documentatie, si am citit undeva , ca softul WINLIRC determina PC-ul sa furnizeze tensiune pozitiva pe pinul 7....DAR LA MINE DE CE NU FACE ACEST LUCRU?!?....
de aceea , va rog mult, dati-va cu parerea, sau cine este in masura sa dea un sfat avizat, si deasemenea multumesc anticipat....
bogdan546
3rd September 2007, 15:15
Tensiune pe pin 4si 7 este numai atunci cind softul pentru telecomanda recunoaste dispozitivul introdus in portul serial (receptorul telecomanda) Pinul 5 este masa
Babuinul1971
3rd September 2007, 15:27
daca te rog, poti sa detaliezi putzin? sau daca ai timp , poti sa ma ajuti?aici, pe mess...unde vrei tu....
multumesc oricum...
bogdan546
3rd September 2007, 15:47
http://www.bobtech.home.ro/catalog/bobremote/index.html Ai construit receptorul de aici ? ai programat pic-ul ? Incearca sa alimentezi receptorul cu tensiune separata 12V inainte de rezistente si zenner sau 5v dupa, cind faci acest lucru intrerupe firul care vine de la pin4,7 serial port
Babuinul1971
3rd September 2007, 16:00
nu, nu am folosit acea schema, am folosit-o pe asta: http://img217.imageshack.us/img217/1237/ircom78l057de.jpg
mi s-a parut cea mai simpla in afara de ce era pe receptorul original, care folosea schema asta: http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm
bogdan546
3rd September 2007, 16:19
Receptoarele care le ai incercat nu functioneaza decit cu GIrder si sint instabile, recunosc comenzi eronate Incearca si fa l
pe acela care til am indicat sau altul asemanator cu Ci PIC
Totusi nu garantez ca o sa poti comanda cu el receptorul de satelit Contacteaza vinzatorul de skistar, poate stie el care este
problema cu telecomanda receptorului,poate trebuie schimbat softul
bobtech
3rd September 2007, 16:40
receptorul cu PIC functioneaza doar impreuna cu o aplicatie pe PC care stie sa interpreteze comenzile primite.
circuitul cu PIC decodifica mai multe tipuri de telecomenzi si pentru fiecare buton trimite la PC un cod unic pe 6 octeti.
softul de pe PC (IrAssistant de exemplu) compara cei 6 octeti cu o lista de comenzi deja "invatate" in care sunt memorati acei octeti pentru fiecare buton
configurat pentru o anumita comanda a alicatiei tale.
deci daca poti folosi shortcut-uri cu taste pentru aplicatia ta de satelit, atunci sigur poti configura IrAssistant sa lucreze cu ea, prin intermediul receptorului BobRemote.
Numai bine,
Radu Igret
www.bobtech.ro
Babuinul1971
3rd September 2007, 16:47
nu te contrazic ca schema utilizata nu este f. buna si poate da erori....problema mea este alta: asa cum am mai spus, SUB NICI O FORMA NU AM TENSIUNE POZITIVA PE PINUL 7 FATA DE GND(5)....cred eu , ca daca montajul nu se alimenteaza, cum sa functioneze? macar defectuos???
in alta ordine de idei,vinzatorul, mi-a garantat ca modulul functioneaza, chiar mi-a si aratat la sediu, un dispozitiv identic, care culmea....functiona , destul de bine as spune....
problema e ca eu l-am desfacut, deci nu i-l mai pot returna, altul sa cumpar nu are , ca vin doar in pachet cu cardul dvb, si vazind ce e aici, nu am garantia ca altul ar functiona pe PC-ul meu..... oricum, multumesc ptr idei, este tentanta solutia data de tine ptr un receptor mai performant, dar vreau sa-l fac pe asta sa miste cit de cit, ca sa pot merge mai departe....
cu stima...
bogdan546
3rd September 2007, 16:49
Contacteaza i pe cei de la Bobtech daca nu reusesti sa faci nimic cu telecomanda receptorului de satelit Cumpara unul deja facut nu costa mult aprox 25RON
bobtech
3rd September 2007, 17:06
QUOTE(bogdan546 @ Sep 3 2007, 17:49)

Contacteaza i pe cei de la Bobtech daca nu reusesti sa faci nimic cu telecomanda receptorului de satelit Cumpara unul deja facut nu costa mult aprox 25RON
nu vand receptorul respectiv, schema e postata ca sa-l poti face singur.
tensiunea pozitiva pe pinii 4 si/sau 7 apare cand aplicatia deschide portul serial si pune pe 1 liniile DTR respectiv RTS.
verifica daca ai cumva tensiune pozitiva pe pinul 4 daca nu ai pe 7, oricare din cei doi se pot folosi si daca da, atunci "refa" circuitul a.i. sa se alimenteze de pe pinul 4.
ce soft pe PC folosesti ? (cel care ar trebui sa gestioneze telecomanda).
ca sa testezi daca portul serial functioneaza, cauta pe net SerialWatcher si foloseste-l sa testezi portul (semnalele DTR, RTS bifate inseamna tensiune pozitiva pe pinii 4 si 7)
Numai bine,
Radu Igret
www.bobtech.ro
Babuinul1971
3rd September 2007, 17:33
Va multumesc mult, acum m-am lamurit, (cred) am testat SerialWatcher, si intradevar, nu am tensiune pozitiva nici pe 7 nici pe 4fata de gnd....este numai negativa....intradevar, atunci cind deschid COM1, creste tensiunea de la cca 6V la cca 15V, dar in continuare negativa.....
ca soft am utilizat WINLIRC si GIRDER
mai mult ca sigur, este o problema a placii de baza, deci ma chinui eu mult si bine cu receptoare...probabil si cel original era functionabil....nu am alt PC sa testez montajul, asa ca astept o ocazie sa fac acest lucru.....
oricum, va multumesc din suflet ptr sprijinul acordat, si daca aveti cumva si alte sugestii despre noua mea problema, sint binevenite cu multumirile de rigoare...
Cu respect
Gheorghe Florin
marin.p
3rd September 2007, 20:06
QUOTE(Babuinul1971 @ Sep 3 2007, 18:33)

Va multumesc mult, acum m-am lamurit, (cred) am testat SerialWatcher, si intradevar, nu am tensiune pozitiva nici pe 7 nici pe 4fata de gnd....este numai negativa....intradevar, atunci cind deschid COM1, creste tensiunea de la cca 6V la cca 15V, dar in continuare negativa.....
ca soft am utilizat WINLIRC si GIRDER
mai mult ca sigur, este o problema a placii de baza, deci ma chinui eu mult si bine cu receptoare...probabil si cel original era functionabil....nu am alt PC sa testez montajul, asa ca astept o ocazie sa fac acest lucru.....
oricum, va multumesc din suflet ptr sprijinul acordat, si daca aveti cumva si alte sugestii despre noua mea problema, sint binevenite cu multumirile de rigoare...
Cu respect
Gheorghe Florin
Daca folosesti o schema ca aceasta Dezlipeste legatura de la pinul 7 si alimenteaza circuitul la o tensiune de 10..12V din sursa PC-ului
Babuinul1971
11th September 2007, 20:31
Deoarece eu am deschis acest topic, ma simt dator sa si aduc ultimile lamuriri, poate cuiva ii va fi utila aceasta experienta.
Deci:rezolvarea conexiunii cu placa de baza, s-a efectuat prin montarea unei extensii (conector paralel) pe conectorul COM 2 al placii de baza (din cite am vazut, motherboard-urile construite de ASUS au acest conector, nu stiu modelele mai noi, am citit pe un forum, ca au inceput sa mai "sara" componente la montaj....deh, pretul , bata-l vina.
Intradevar, fata de conectorul paralel original de pe placa de baza, pe acest nou conector, imi apare tensiunea pozitiva pe pinii 4 si 7 la deschiderea portului COM, deci problema rezolvata, fara alte modificari.
Vreau sa mai mentionez, ca modulul de receptie, cel simplu , (fara programator PIC) doar cu stabilizator de tensiune, functioneaza destul de bine, testat pe vreo 3 telecomenzi din casa , si sint foarte multumit de el, pina acum nu a luat nici o eroare de interpretare a comenzilor, si pot sa spun ca folosesc in paralel doua telecomenzi.
Multumesc pe aceasta cale celor care m-au ajutat , si daca cineva mai doreste alte lamuriri, le voi oferi cu draga inima, atit cit i-mi sta in putere.
Cu stima
Gheorghe Florinel
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.