Totul despre EasyJet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

alexandrel

vezi ca ryanair au anulat 30.000 de bilete luate prin intermediari, asa ca mai bine nu te risca si cumpara de pe site. Sursa.
alinavishan
QUOTE (Iuliux @ Jun 3 2008, 12:52) *
Mi se pare putin ciudat ca pe confirmare (cea printata) nu apare numele pasagerului.

Buna,am si eu o mare problema.As vrea sa plec cu easy jet in madrid,am incercat sa platesc biletele online,insa nu pot.trebuie sa fie un card in euro?ce fel de card?astept raspunsul tau.mersi lult de tot si zboruri cat mai placute!

mihairosioru
QUOTE (alinavishan @ Aug 21 2008, 10:28) *
Buna,am si eu o mare problema.As vrea sa plec cu easy jet in madrid,am incercat sa platesc biletele online,insa nu pot.trebuie sa fie un card in euro?ce fel de card?astept raspunsul tau.mersi lult de tot si zboruri cat mai placute!

Nu trebuie musai sa fie un card in euro, poate sa fie si in lei. De asemenea, nu trebuie musai sa fie un card de credit,, poate sa fie si un card de debit. Iti recomand Visa Electron, pentru ca la EasyJet nu platesti taxa pentru platile efectuate cu Visa Electron. Cardurile Visa Electron de la BCR si de la Reiffeisen merg foarte bine pe Internet. Dupa ce iti faci un astfel de card trebuie sa depui o cerere la banca sa ti-l deschida pentru plati pe Net.
alberta
Merge sigur cardul de debit Visa Electron in lei. Eu am cumparat multe bilete cu el.
Am o intrebare legata de inchierea de masini din aeroport. Dupa ce am platiti biletul mi-au aratat si o oferta de inchiriere masini de la Europcar. Le pot rezerva si plati online la fel ca biletul. Intrebarea e, a inchiriat cineva, sunt seriosi, avand in vedere ca eu ajung la ora 1 noaptea , am garantia ca am masina la scara , sa nu mai astept dupa ea , sa ma plimb pe nu stiu unde?
catalinux2001
vreau sa fac rezervare pt bilet pt Milano in decembrie,si am niste intrebari:
1. cam cu cat timp inainte ar trebui sa fac rezervarea,avand in vedere ca e in timpul sarbatorilor?
2. se gasesc bilete easyJet la agentiile de voiaj(de preferat din Braila)? confusedsmiley.png
moschino
1.cat mai repede sa iti cumperi biletul,mai ales ca sunt sarbatorile atunci.
2.ai nevoie de un card,nu conteaza daca nu este al tau,si poti cumpara biletul la pretul de pe site,asa la agentie platesti,poate si comision de 30 de eur<uneori cu 30 de eur,poti zbura dus-intors>
filipxxx
QUOTE (catalinux2001 @ Aug 30 2008, 19:55) *
vreau sa fac rezervare pt bilet pt Milano in decembrie,si am niste intrebari:
1. cam cu cat timp inainte ar trebui sa fac rezervarea,avand in vedere ca e in timpul sarbatorilor?
2. se gasesc bilete easyJet la agentiile de voiaj(de preferat din Braila)? confusedsmiley.png

Sincer te-as sfatui sa nu te risti la EasyJet in perioada aia, deoarece este o companie(cam ca orice low cost) in care nu poti avea niciodata incredere ca nu pleaca mai tarziu cu o ora jumatate sau a doua zi ca nu stiu ce conserva cu care opereaza ei li s-a stricat. In timpul sarbatorilor toate aeroporturile sunt ocupate, iar daca sunt probleme cu intarzieri poti fi sigur ca un low cost are cea mai mica prioritate. Eu am zburat cu ei de la Edinburgh la Gatwick si intr-o zi normala de sambata zborul a avut 1.5 ore intarziere la decolare ca li s-a stricat conserva si au trebuit sa astepte pe altul sa vina, ca apoi sa decoleze imediat cu noi. Daca intr-o zi normala de concediu chestia asta e suparatoare, te asigur ca in perioadele de mare aglomeratie e mult mai rau.

andrei_666
QUOTE (filipxxx @ Aug 31 2008, 03:11) *
ca nu stiu ce conserva cu care opereaza ei li s-a stricat

Zboară tu liniștit cu Taromul să vezi care are conserve și care nu. Înainte să deschizi capacul, scuze gura, informează-te mai bine.
catalinux2001
QUOTE (filipxxx @ Aug 31 2008, 01:11) *
Sincer te-as sfatui sa nu te risti la EasyJet in perioada aia, deoarece este o companie(cam ca orice low cost) in care nu poti avea niciodata incredere ca nu pleaca mai tarziu cu o ora jumatate sau a doua zi ca nu stiu ce conserva cu care opereaza ei li s-a stricat. In timpul sarbatorilor toate aeroporturile sunt ocupate, iar daca sunt probleme cu intarzieri poti fi sigur ca un low cost are cea mai mica prioritate. Eu am zburat cu ei de la Edinburgh la Gatwick si intr-o zi normala de sambata zborul a avut 1.5 ore intarziere la decolare ca li s-a stricat conserva si au trebuit sa astepte pe altul sa vina, ca apoi sa decoleze imediat cu noi. Daca intr-o zi normala de concediu chestia asta e suparatoare, te asigur ca in perioadele de mare aglomeratie e mult mai rau.

Pai si ce sa fac,sa dau aproape 300 de euro la Tarom??Atat costa pana la Milano... nono.gif Asta e,daca va avea intarziere,nu moare nimeni...
MATRIXU

QUOTE (filipxxx @ Aug 31 2008, 03:11) *

Nu mai generaliza aiurea..eu am patit-o cu lufhtansa de sarbatori 6 ore intarziere, cu Malev la fel vreo 4 si n-a fost un capat de lume. Daca comparam aeronevele Tarom cu EasyJet sau Wizz o sa vezi care sunt mai conserve!!

@catalinux..ia linistit bilet
Iuliux
Stie cineva cu ce aeronava zboara EasyJet pe ruta Bucuresti - Milan? Ei au mai multe modele si as vrea sa stiu ce model e folosit pentru aceasta ruta.
nightfever
are cineva idee de ce nu mai exista ruta Bucuresti - Londra (Gatwick)?
laurentcauia
QUOTE (Iuliux @ Sep 24 2008, 13:51) *
Stie cineva cu ce aeronava zboara EasyJet pe ruta Bucuresti - Milan? Ei au mai multe modele si as vrea sa stiu ce model e folosit pentru aceasta ruta.

De obicei Airbus 9xx, nu stiu exact numarul. In ultimele 6 luni am zburat aproape numai cu Easy (vreo 10 zboruri) si nu am avut probleme. Platiti pe site (e sigur, site-ul lor evident), scrieti pe o bucatica de hartie codul si cu el la check-in luat-i biletul si asta e tot. Nu va mai bateti capul cu tot felul de "probleme".
Zboruri placute!
Iuliux
Eu voi avea 3 zboruri cu 3 companii diferite, si vreau sa-mi cumpar o macheta biggrin.gif. Fac comparatii. Cred ca o sa-mi iau macheta de la Ryanair.
jumborom
Tocmai ce ne-am intors de la Madrid dupa un zbor cu easyjet – 70 euro / pers cu toate taxele, dus-intors, rezervare cu 50 zile inainte. Aeonava Airbus A319 a fost plina in special cu conationali care se intoarceau la lucru sau cu bunice / bunici care urmau sa aiba grija de nepoteii luati in Spania de parinti. Pentru unii dintre cei mai in varsta, se vedea ca doar necesitatile copiilor aflati la lucru i-au facut sa se urce in avion pentru prima oara in viata lor. Avionul a decolat la ora programata si a ajuns la timp iar personalul a fost foarte amabil. Singura diferenta fata de o cursa de linie a fost faptul ca mancarea se platea separat. Am atasat cateva fotografii cu meniul disponibil pe easyjet. Noi ne-am luat cate o cafea (2.5 euro / bucata) si a fost ok. Intrucat nu aveam voie cu lichide, din Madrid ne-am luat un suc cu 2.5 euro / sticla de 500 ml de la un automat situat dupa contolul bagajelor. Pret bun, avand in vedere ca in avion sucul este 2 euro / sticla de 200 ml. Berea Carlsberg este 4.5 euro / cutia de 330 ml. Din ce se vede si din poze, se iese mai bine daca se plateste in lire sterline.

Doamna / domnisoara de la informatii easyjet din aeroportul Barajas - Madrid mi-a raspuns la cateva intrebari. Daca zbor de la Bucuresti la Lisabona, indirect pe ruta Bucuresti-Madrid si apoi Madrid-Lisabona, bagajele de cala nu se muta “singure” intrucat se considera ca sunt doua curse complet diferite. Totodata, se recomanda minimum 2 ore intre curse pentru a avea timp sa preiau si apoi sa predau bagajele intre cele doua curse si sa amortizez o eventuala mica intarziere a primei curse. Chiar daca este tot easyjet, a doua cursa nu asteapta iar in cazul in care o pierd scot din buzunar 52 euro / persoana suplimentar pentru urmatoarea cursa spre Lisabona. Aceasta cursa este de cele mai multe ori in ziua urmatoare asa ca mai adaug la pierderi si o noapte de cazare in Madrid.

Cand am rezervat biletele de avion pe easyjet, site-ul lor mi-a propus si cateva hoteluri din Madrid. Am ales unul din ele (Carlton, 80 euro / camera / noapte) si in final de pe card au iesit banii pentru doua bilete de avion si o camera dubla pentru 7 nopti. Am printat mail-ul trimis de ei si ne-am prezentat cu el la aeroport si la hotel.

In fine, totul a decurs foarte bine si sunt tentat sa repet experienta cu companiile low-cost in general si cu easyjet in particular, experienta pe care am capatat-o si in urma experientelor voastre, cu o mentiune speciala pentru detaliile prompte oferite de fly_dream. Multumim ! kisstogether.gif

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

nic_biso
Am avut 4 zboruri cu easyjet, catre Lanzarote. Aici puteti citi detaliile zborurile, plus ca sunt aproape 150 de poze publicate, foarte multe fiind de pe zboruri.
Trip reportul il puteti vedea aici: airliners.net sau aici: Romanian Spotters Forum.
softpedic
QUOTE (nic_biso @ Dec 1 2008, 00:23) *
Am avut 4 zboruri cu easyjet, catre Lanzarote. Aici puteti citi detaliile zborurile, plus ca sunt aproape 150 de poze publicate, foarte multe fiind de pe zboruri.
Trip reportul il puteti vedea aici: airliners.net sau aici: Romanian Spotters Forum.

Interesant.
jumborom
QUOTE (nic_biso @ Dec 1 2008, 01:23) *

Foarte instructiv si amanuntit TR-ul, nic_biso, felicitari si multumim.

Se pare ca te-ai intors cu doua zile inainte de noi. smile.gif Am avut noroc si cursele easyjet cu care am mers nu au avut intarzieri. Oricum, ne luasem de acasa cateva sandwich-uri in bagajul de mana, pentru orice eventualitate. S-a dovedit a fi o idee buna, pentru ca trecusera 7 ore de cand plecasem de acasa si le-am mancat cand asteptam bagajele la sosire. De la aeroport pana la hotel am mai facut inca 1 ora si nu am mai pierdut timpul cu masa prin aeroport. Intrarea la metrou este la Terminalul 2, cam la 10 minute de mers prin salile aeroportului de la Terminalul 1, unde ne-a lasat easyjet-ul. La metrou, ne-am luat de la automatul de bilete, un tichet cu 10 calatorii care a costat 8 euro; la statiile de metrou din oras acelasi tichet costa 7 euro, diferenta insemnand probabil o suprataxa a aeroportului. Metroul, o placere: curat, rapid, silentios, peste multe metrouri din Europa.

Metroul madrilen circula intre orele 6 a.m. – 2 a.m. Pleaca mult prea tarziu pentru a prinde avionul de la ora 6.25 a.m. Se stie ca Madridul este “viu” pana seara tarziu si probabil ca dimineata inainte de ora 6 nu prea sunt multi localnici care sa mearga la lucru. Oricum, cursa noastra nu era prima la aeroport; prima cursa era un KLM care pleca catre Amsterdam la ora 5.50 am. Interesant, la ora 5.30 a.m. s-au deschis magazinele duty-free !

Din motive de ora de plecare, noi ne-am trezit la ora 3.30 a.m, am chemat un taxi la ora 4.30 a.m. care ne-a luat 33 euro, practic 35 euro suma rotunda. Hotelul la care am stat, se afla pe Paseo de Las Delicias, la 5 minute de Gara Atocha, iar pana la aeroport am facut 15-20 minute, taxiul luand-o pe centura si nu prin centru pe unde era mai scurt. Probabil ca pe centura este mai bine ziua, insa la ora aceea toate strazile erau pustii.

Am citit ca, incepand cu ora 4.45 am, din Plaza de Colon, pleaca autobuzele liniei 89 catre aeroport. Intervalul de succedare este de 12 minute iar cursa costa 2,5 euro. Plaza de Colon, denumita asa in onoarea lui Cristofor Columb, este situata la 700 metri de Plaza de Cibeles, la 2 km nord de Gara Atocha si se recunoaste dupa doi zgarie-nori alaturati de culoare visinie, care au o structura pe acoperis sub forma de “stecher”.

In final, o intrebare pentru nic_biso: daca faceai un check-in online, era posibil sa mergi direct la poarta de imbarcare si sa te odihnesti acolo ? Pentru ca la poarta de imbarcare erau banchete...
nic_biso
QUOTE (jumborom @ Dec 1 2008, 19:39) *
Foarte instructiv si amanuntit TR-ul, nic_biso, felicitari si multumim.

Multumesc jumborom.

QUOTE (jumborom @ Dec 1 2008, 19:39) *
...daca faceai un check-in online, era posibil sa mergi direct la poarta de imbarcare si sa te odihnesti acolo ? Pentru ca la poarta de imbarcare erau banchete...

Check-in on-line am avut pentru toate zborurile, mai putin cel cu plecarea din Bucuresti (evident, la noi nimic nou nu se aplica).
Nu cred ca te-ar fi lasat mai devreme, poate doar cu 2, maxim 3 ore inainte de zbor (la mine a fost la 7:20). Eu am trecut de securitate in jur de ora 6:00, adica cu 1h 20 minute inainte de zbor.
Chiar si cu 2-3 ore nu conta prea mult, in conditiile in care ai putea ajunge in aeroport de seara tarziu, cu ultimul metrou (cum erau foarte multi in aeroport, care dormeau pe jos).

Oricum, easyJet are super servicii...
Phx'

Mi-a placut muuullttt trip-reportul tau si m-a impresionat placut faptul ca am constatat ca mai sunt si alti "nebuni" (in sensul bun al cuvantului) ca mine (si sotul meu), care zboara mult, in scop turistic, catre multe colturi ale lumii, chiar si pt doar un we. Lumea se mira de noi, care am fost in Lanzarote, anul acesta in martie (de 8 martie hehe), pentru doar 4 zile (plecat miercuri seara, intors duminica seara, tot 4 zboruri easyjet foarte ieftine). Dar pentru mine e un mare hobby sa calatoresc, desi uneori e obositor (ma intreaba prietenii cum de nu am obosit de atatea drumuri), dar imi place mult mult...
Acum caut sa citesc si alte trip-reporturi ale tale, ma fascineazaaaaa....
nic_biso
Ma bucur ca ti-a placut.

Si legat de calatorii, in timp iti dai seama ca niciodata nu esti destul de nebun, pentru ca sunt altii mai mult decat tine... Am vazut ca sunt destui care fac inconjurul globului in 2-3 zile, just for fun, asa ca noi suntem mici copii.
Si pana la urma fiecare face ce-i place, doar o viata avem.
catalinux2001
Peste 2 saptamani plec la Milano cu EasyJet si asta e prima data cand merg cu un avion sau intru intr-un aeroport. blush.gif Daca aveti ceva poze cu panourile alea unde scrie terminalul,etc(poate chiar terminalul 2 de unde plec,ca sa stiu pe unde este,sa nu alerg pe acolo)...v-as fi recunoscator. Sa stiu si eu unde sa casc ochii sa n-ajung prin Botswana biggrin.gif Am vazut ca imbarcarea se face pe scara de pe pista,nu prin tunel din ala ca la companiile mai mari.
cosmorom
QUOTE (catalinux2001 @ Dec 7 2008, 19:02) *
Peste 2 saptamani plec la Milano cu EasyJet si asta e prima data cand merg cu un avion sau intru intr-un aeroport. blush.gif Daca aveti ceva poze cu panourile alea unde scrie terminalul,etc(poate chiar terminalul 2 de unde plec,ca sa stiu pe unde este,sa nu alerg pe acolo)...v-as fi recunoscator. Sa stiu si eu unde sa casc ochii sa n-ajung prin Botswana biggrin.gif Am vazut ca imbarcarea se face pe scara de pe pista,nu prin tunel din ala ca la companiile mai mari.

Pentru intoarcere ai nevoie sa ajungi de terminalui 2 si nu ai cum sa gresesti pt ca te lasa autocarul exact acolo. Autocarul pleaca din gara centrala. de obicei soferul striga cand ajunge acolo ca este terminalul 2. Distanta intre cele doua terminale este de cativa km. De la Milano prima oprire este la terminalul 2 apoi terminalul 1. Si tot de la Milano e posibil sa mergi prin acel tunel. Prin alta tara nu ai cum sa ajungi deoarece nu esti in filmul singur acasa smile.gif

Si inca ceva, daca tot e primul tau zbor te rog nu aplauda la aterizare!
MiG29
QUOTE (cosmorom @ Dec 7 2008, 20:50) *
Si inca ceva, daca tot e primul tau zbor te rog nu aplauda la aterizare!

Stai linistit, ca sigur se gasesc altii in avion care or sa aplaude biggrin.gif
Singuru zbor unde n-am avut parte de asa ceva a fost o cursa KLM Milano-amsterdam, unde cred ca eram doar 2 romani "on board" rolleyes.gif
laurent6277

Fain forumul, va intra in my bookmarks, keep going!

LE: se poate si in limba noastra? Stiu ca iti perfectionezi engleza, dar poate ca exista si posibilitatea unui forum in romana
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.