demaraj dacia

umbro

Vreau sa stiu daca se intampla ceva rau la masina in cazul urmator:Bag marsarier ii dau vreo 20-30km/h dupa care bag vit.1 din mers si acceleratie la fund.Senzatie este misto se invart vreo 2 sec rotile pe loc dupa care da un scartz misto, e posibil sa se buleasca cutia sau ceva la motor?masina pe care am incercat e o dacia1310
tchoara
totul depinde de cum cuplezi ambreiajul. Daca il cuplezi scurt si complet, de suferit are cutia si transmisia, ca forta de inertie a rotilor motrice are un sens invers decat cel al motorului, deci tot ce este intre motor si roti sufera un soc mare. Daca il cuplezi lung, insistand pe pozitie intermediara, uzezi mult discul de ambreiaj fiindca acesta se invarteste intr-un sens si volanta se invarteste in celalat sens, deci viteza dsicului fata de volanta e reprezentata de vitezele celor doua adunate si rezulta astfel o frecare foarte mare. Unde mai pui si uzura cauciucurilor... Dupa mine, asta nu e o cascadorie rentabila.

chucky_d
Interesant lol.gif
Propun sa continuam aici cu metode de distrus cutiile, distrus ambreiaj, placi, motoare... hai ca sunt o gramada de metode!! thumbup.gif
...COME ON !! gunsmilie.gif death.gif

...si inca ceva: cu masina personala, sau a lu' tata? ...sau aia de la munca??
xtremdriving
asa cum spui tu, dauneaza. la ambreiaj, la planetare si cam atat
Octavian___
Doamneeeeee....bre da' te-ai gandit mult la treaba asta? bash.gif
xtremdriving
ca sa nu dauneze, mai intai trebuie ca rotile sa piarda aderenta si pe urma sa bagi in viteza... wink.gif
da nu spun ce si cum...
umbro
deci e bine sa nu mai fac asa ceva smile.gif da totusi am facut doar de 2x sper ca nu sa distrus nimic pe la cutie sad.gif , deocamdata nu se aude nimic ciudat intra bine in viteza.
p.s:masina are cutie de supernova sper sa fie mai rezistenta laugh.gif

worm
nu inteleg care e diferenta daca mergi in spate si dupa aia pleci in fata. nu e mai simplu sa bagi 1-a de pe loc si sa dai blana? ah, acum m-am prins... nu scartaie rotile? pai incearca cu ceva masina mai puternica.

totul e afectat acolo. incepand cu cutia, pinioanele in special, continund cu ambreiajul, planetarele, cauciucuri... merita saraca Dacie asta?
umbro
rotile scartie destul de bine da vreo 2-3 sec simti cum se invart rotile in gol si cum se chinuie so ia inainte laugh.gif
xtremdriving

si? te apuci sa faci drifting cu , no offense, un jaf de dacie?? laugh.gif
las-o mai nene sa mai traiasca si ia si sa te duca pana unde ai nevoie si strange bani sa iti iei alta...
remember, daca nu vrei sa iti afecteze ceva, trebuie sa pierzi aderenta. poate te ajuta devs.java... rolleyes.gif
tal3ntat
QUOTE(uko @ Aug 30 2007, 13:26) *
trebuie sa pierzi aderenta. poate te ajuta devs.java... rolleyes.gif

da zi domne' cum...ca si ios curios:)
Vlad_int1
laugh.gif Lasati-l ma sa-i dea ca sigur nu e masina lui ...
@umbro : hai ca iti mai dau io o idee de senzatie si mai tare: ii dai viteza in marsarier (cat se poate de mult) dupa care iei volan maxim ,tragi frana de mana si accelerezi si atunci sa vezi cum fac si rotile si tot coolspeak.gif , distractie la maxim !!! laugh.gif
Oricum asa e mai putin daunator decat ce faceai tu innainte asa ca ...
PS: dc faci asa ceva sa ne zici si noua cum a fost ...
umbro
mda as face da mie ca ma vedeti la stirile de la ora 5 smile.gif)
wiseguy76
Mai bine faci asa: ii dai blana pana la a patra, si cand ai vreo 70-80 la ora, da-i un sprit scurt si-i dai a treia. Sa vezi ce se duce de n-o mai cunosti. Sau o bagi undeva pe pietris, bagi in a intaia, cu ambreiaju' calcat, accelerezi la blana si dai drumu' brusc la ambreiaj. thumbup.gif
gumball3000
QUOTE(Vlad_int1 @ Aug 30 2007, 20:31) *
laugh.gif Lasati-l ma sa-i dea ca sigur nu e masina lui ...
@umbro : hai ca iti mai dau io o idee de senzatie si mai tare: ii dai viteza in marsarier (cat se poate de mult) dupa care iei volan maxim ,tragi frana de mana si accelerezi si atunci sa vezi cum fac si rotile si tot coolspeak.gif , distractie la maxim !!! laugh.gif
Oricum asa e mai putin daunator decat ce faceai tu innainte asa ca ...
PS: dc faci asa ceva sa ne zici si noua cum a fost ...

damn, trebuie sa incerc si eu laugh.gif
suna cool coolspeak.gif
Alex_82
QUOTE(umbro @ Aug 30 2007, 01:18) *
Vreau sa stiu daca se intampla ceva rau la masina in cazul urmator:Bag marsarier ii dau vreo 20-30km/h dupa care bag vit.1 din mers si acceleratie la fund.Senzatie este misto se invart vreo 2 sec rotile pe loc dupa care da un scartz misto, e posibil sa se buleasca cutia sau ceva la motor?masina pe care am incercat e o dacia1310

Foarte interesant topic ai deschis... dry.gif .
Vlad_int1
QUOTE(gumball3000 @ Aug 30 2007, 22:15) *
damn, trebuie sa incerc si eu laugh.gif
suna cool coolspeak.gif

E varianta de a da cerculete cu o masina cu tractiune fata, sau dc tii acceleratia mai putin sa o intorci brusc in celalalt sens wink.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.