Cablu paralel de prelungire

ilya

Caut un cablu paralel de prelungire. Deci 25-core cu pinout 1 la 1. Adică pinul 1 de la un cap îmi corespunde cu pinul 1 de la celălalt cap, pinul 2 de la un cap, cu pinul 2 de la celălalt cap, și tot așa. Explic chestia asta pe larg, că am cumpărat mai multe de pe net, și deși m-am informat și am întrebat înainte, oamenii de la magazinele alea habar nu aveau și au pus altceva (m-am trezit chiar si cu cablu centronics).

Există așa ceva în comerț?

Din câte văd p-aici, ăsta pare cel mai aproape de ce caut, dar ii lipesc pinii de control (1, 14, 16, 17).

Pentru cei curioși - da, există USB, dar e scump și cere decodare tongue.gif eu mi-am proiectat interfața pe paralel, că e mai ușor.
infinitul8
Există. Varianta gata făcută trebuie să sapi bine după ea căci nu se cere prea des.

Varianta mai simplă:
- 2 x DB 25 (pereche)
- cablu flexibil sau mai rigid cu numărul de fire necesare eventual mai multe UTP-uri
- letcon/pistol de lipit
- fludor
- decapant
- poftă de muncă

Succes

ilya
Ideea e să-l cumpăr eu, că lipsește unul din ingrediente (evident, ultmu biggrin.gif). Ai idee cum se cheamă?
infinitul8
QUOTE(ilya @ Aug 29 2007, 09:30) *
Ideea e să-l cumpăr eu, că lipsește unul din ingrediente (evident, ultmu biggrin.gif ). Ai idee cum se cheamă?

Nope. Cablurile de care am nevoie de obicei le fac eu.
ilya
Hmm, atunci un cablu cu ambele mufe db-25, în care să fie folosiți toți pinii? ah, și să se găsească și pe la noi smile.gif)
infinitul8
QUOTE(ilya @ Aug 29 2007, 09:40) *
Hmm, atunci un cablu cu ambele mufe db-25, în care să fie folosiți toți pinii? ah, și să se găsească și pe la noi smile.gif )

Am vazut odată unul pentru imprimantă de 5 m. Însă avea DB25 male la Centronics. Prelungitor DB25 am văzut de 3 m însă într-un lot venit de la un integrator local al unei corporații italiene.
Berti
Incearca sa cauti un cablu de scanner vechi pe paralel, eu am unu scurt de vreo 60-70 cm M->T si e pin to pin!
Sau uite aici, undeva la mijlocu paginii, Cablu modem DSub 25M - DSub 25T care pare sa fie complet.

ilya
Ar mai fi o varianta să caut un cip de știe conversie usb - paralel, și să leg interfața mea de cipu 'cela. Doar că nu știu în ce măsura există și d-ăsta. Scannerul știam că lucrează pe ECP, dar hmm, defapt nu contează direcția ci pinii biggrin.gif
Berti
Ma tem ca n-o sa-ti mearga cu adaptor USB->LPT, acum cativa ani ma jucasem si eu cu bitii de control (placa cu relee) si am mai discutat cu cativa pasionati pe un forum de speciliatate care incercasera treaba cu USB-ul si nu le mergea!
Dar erau alte vremuri, alte adaptoare...
ilya

Pai, eu ziceam de un cip care știe asta, care să-l pun pe interfață. Hmm, nu știu dacă tu te refereai la un adaptor sub formă de cablu, sau la integratul în sine.
Interfața de care vorbesc e o jucărie de comandat chestii de putere (steppere, lămpi pe leduri, etc), intrările sunt optocuplate cu LTVuri, iar partea de putere e făcuta cu ULNuri. încă nu am legat optocuplorii de mufă, și d-asta caut variante. Ideea e ca dacă rămân fără cablu să pot folosi repede ceva din comerț, nu să ma apuc sa fac eu altul.

Nu știu în ce măsura s-ar merita cu cipul (dacă există așa ceva). Ar mai fi varianta să pun o mufă centronics tată pe interfață, și să folosesc un cablu standard de imprimantă. Mă rog, cât mai e încă disponibil, și nu îl face USBul istorie.

Edit: și evident, mai e varianta cu un PIC18F4550, care știe usb nativ, niște latchuri și un multiplexor, ca să fie mulți pini. Și atunci se rezolvă problema. Doar că asta nu intră în discuție momentan smile.gif
Berti
No fix lucru asta l-am facut si eu, cu ULN2803 parca, nu?

Da' nu inteleg ce nevoie ai de pinii 14,16, etc... ai si feedback de la montaj?
Ca pentru un control simplu ai nevoie doar de 2-9 + masa...
ilya
Păi, vreau să fie versatilă treaba. O sa o folosesc la mai multe chestii, și o sa vreau și input (un encoder, un buton acolo).

ULNul, dap, 2803. am găsit pe la conex și perechea lui, care drenează, nu "sinkuiește" (oare există verb pentru treaba asta ?) UDN îl chema, dar era vreo 7 lei.
edy_wheazel
Am facut si eu asa ceva cu relee si cu ULN2003. Pot apetea insa probleme daca cablul este prea lung...
Berti
Ok, am inteles despre ce-i vorba...deci solutia ramane fie un cablu de la un scanner vechi, fie mai cauti prin magazine, fie iti cumperi un cablu cu mufe carcasate si nu turnate, desfaci mufele si remapezi firele dupa bunul tau plac! arunca un ochi aici

edy_wheazel: nu cred ca la 5 m pot sa apara probleme, mai ales daca omu lucreaza cu optocuplori... cel putin la partea de comanda sigur nu!

edy_wheazel
Intr-adevar, nu am folosit optocuploare. Oricum pt. prelungirea cablului de ce nu cumperi un adaptor si 2 cabluri de imprimanta (sau mai multe)? Am vazut niste adaptoare care la un capat au db25 si la celalalt mufa centronics de imprimanta. M-i se pare mai comoda varianta decat lipirea cablurilor, nu de alta dar am incercat si eu sa fac acest lucru la un moment dat si este o treaba nasoala rau: firele sunt subtiri, trebuie sa ai grija cum le dezizolezi, si sunt 25!!! (oricum o gramada dintre ele sunt legate la masa). Cu atat mai mult cu cat daca nu este bine prinsa si asigurata imbinarea ai alte surprize....
ilya
La ce fel de adaptor de referi? Unul de la mufa centronics la DB-25? Și să fac un montaj de genul port - cablu paralel-centr - adaptor centr-db25 - cablu paralel-centr [etc] - adaptor - interfață ?

Cred ca varianta cea mai simplă în final e să pun o mufă centronics pe interfață. Și așa se găsesc cabluri gârlă pentru ea..
infinitul8
QUOTE(ilya @ Aug 29 2007, 16:28) *
La ce fel de adaptor de referi? Unul de la mufa centronics la DB-25? Și să fac un montaj de genul port - cablu paralel-centr - adaptor centr-db25 - cablu paralel-centr [etc] - adaptor - interfață ?

Cred ca varianta cea mai simplă în final e să pun o mufă centronics pe interfață. Și așa se găsesc cabluri gârlă pentru ea..

mai sunt și centronics - centronics. un fel de bridge astfel ai 2 cabluri de imprimanta cu db25 male la capete
ilya
am găsit pe maica domnului. job done ^^
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.